Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:50: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023

Στοίχημα διαρκείας χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι απαιτεί την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ετοιμότητα, αλλά συνάμα αποτελεί κι ένα πεδίο παραγωγής μύθων και fake news. Μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με θέμα «3 χρόνια Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – 3 χρόνια αποτελεσματική διαχείριση της Μεταναστευτικής Κρίσης», στο Ζάππειο Μέγαρο, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια συνοπτική σύγκριση του κυβερνητικού έργου με την κατάσταση που παρέλαβε η ΝΔ το 2019, τονίζοντας ότι επί των ημερών του «θωρακίσαμε τη χώρα και την Ευρώπη», αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες από τους διακινητές.

Σημείωσε ότι άλλαξαν όλα στο μεταναστευτικό από το 2019 όταν «το διοικητικό χάος μέχρι το καλοκαίρι που παραλάβαμε, διαδέχθηκε ένα αποτελεσματικό υπουργείο, θωρακίσαμε τα σύνορα στον Έβρο που υψώθηκαν και εκεί που τάχα δεν υπήρχαν, στο Αιγαίο, ενώ τα αίσχη της Μόριας έγιναν σύγχρονες δομές». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην απόφαση της κυβέρνησης την 1η Μαρτίου του 2020 να θωρακίσει τα σύνορά μας και να αποτρέψει «με κάθε μέσο την εργαλειοποίηση των ανθρώπων», ενώ όπως είπε, αυτή την επιτυχία την διασφάλισε και η ενότητα των πολιτών και ειδικά των ακριτών μας.

Κάποιοι πρόσφατα έστησαν ανθελληνική πλεκτάνη με δήθεν θύματα σε ελληνικό έδαφος, με την ανύπαρκτη μικρή Μαρία που δήθεν πέθανε από τσίμπημα σκορπιού

Προσέθεσε ότι έχει τεράστια σημασία ο καθορισμός των συνόρων μας ως ανατολικό σύνορο της Ευρώπης, τονίζοντας ότι το 2020 βρέθηκαν όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στα σύνορα του Έβρου για να εξετάσουν την κατάσταση. Σημείωσε ότι στη συνέχεια ακολούθησε «ένα πολύ σημαντικό έργο που αποτυπώνεται στην καθημερινότητά μας» αναφέροντας ότι 17.000 μετανάστες εισήλθαν στη χώρα μας το προηγούμενο έτος έναντι 900.000 το 2015. Πρόσθεσε εξάλλου ότι το 75% των παράνομων εισόδων στην ΕΕ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ γινόταν από την Ελλάδα, έναντι μόνο του 5% τώρα. Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «ανέπνευσαν τα νησιά μας» αφού όπως είπε από 40.000 μετανάστες το 2019 σήμερα υπάρχουν 5.000.

«Κάντε σύγκριση μεταξύ της αθλιότητας που υπήρχε στη Σάμο»

«Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού συνδυάζεται με παράλληλα μέτωπα» είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας την διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ στα 5 νησιά που φιλοξενούν δομές μεταναστών, καθώς και την χορήγηση πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε 40 δήμους. Είπε τα εκκρεμή αιτήματα ασύλου από 200 χιλιάδες το 2019 μειώθηκαν σήμερα κάτω από 20 χιλιάδες, και τόνισε ότι η χώρα μας είναι πρωταγωνιστής στην Ευρώπη στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, κρατά ασφαλή τα ευρωπαϊκά σύνορα, και προστατεύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όσων εισέρχονται, ενώ προσέθεσε: «Κάντε σύγκριση μεταξύ της αθλιότητας που υπήρχε στη Σάμο όπου αντί για 1.000 άτομα φιλοξενούσαν 7.000, σε σχέση με την υπερσύγχρονη δομή σήμερα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «προτεραιότητα μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» επισημαίνοντας ότι «το Λιμενικό έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από το βυθό του Αιγαίου, εκεί που τους θέλουν οι συμμορίες της απέναντι όχθης». Αναφέρθηκε στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα τονίζοντας την ίδρυση ειδικής γραμματείας που βοήθησε στην επανένωση με τις οικογένειές τους πάνω από 1.580 προσφυγόπουλα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν χωρούν ετικέτες στην πολιτική για το μεταναστευτικό, προσθέτοντας ότι την ώρα που η Ελλάδα δεχόταν πιέσεις από την Τουρκία φιλοξένησε 1.000 ευάλωτες γυναίκες από Αφγανιστάν κάτι που δεν έκαναν άλλοι Ευρωπαίοι.

Τέλος έδωσε έμφαση στον διαχωρισμό των ΜΚΟ λέγοντας «να δούμε και τη δράση ορισμένων ΜΚΟ όπου πρέπει να διαχωρίσουμε την ήρα από το στάρι. Κάποιοι πρόσφατα έστησαν ανθελληνική πλεκτάνη με δήθεν θύματα σε ελληνικό έδαφος, με την ανύπαρκτη μικρή Μαρία που δήθεν πέθανε από τσίμπημα σκορπιού. Ενώ κάποιοι έξω ανασκεύασαν, εδώ δεν άρθρωσαν συγνώμη για τον διασυρμό της χώρας μας». Είπε ότι το μεταναστευτικό μετατρέπεται σε πεδίο παραγωγής μύθων και fake news τα οποία εξάγονται, γράφονται εκτός χώρας και εισάγονται μετά, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα «ανατολικό φυλάκιο Ευρώπης αλλά και δημιουργική κυψέλη ενσωμάτωσης όσων επιθυμούν και δικαιούνται να συνεχίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα». Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους ένστολους των σωμάτων ασφαλείας που προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο και τα χερσαία στον Έβρο.

Πηγή: reader.gr

Διαφορά 6,9% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, η οποία αποτυπώνει, παράλληλα, ενίσχυση του δικομματισμού, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές.

Στην πρώτη δημοσκόπηση της χρονιάς που παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Alpha χθες και σήμερα, η ΝΔ εμφανίζεται να αυξάνει τα ποσοστά της, συγκεντρώνοντας στην πρόθεση ψήφου 31% (30,3% στην προηγούμενη μέτρηση). Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κινείται στο 24,1% (από 23%).

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει πτώση 0,7%, κινείται στο 10,7% (από 11,4% στην προηγούμενη μέτρηση.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,2% και το κόμμα Κασιδιάρη με 2,6%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 13,5%.

Alco: Μητσοτάκη εμπιστεύονται οι πολίτες

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, οι πολίτες απάντησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 32%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 22% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 7%.

Η ΝΔ έχει 74% συσπείρωση. Έχει απώλειες προς το ΠΑΣΟΚ 4%, και άλλο 4% προς την Ελληνική Λύση, ενώ 3% προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση ρωτήθηκαν επίσης:

Ποιος θα είναι ο βασικός λόγος που θα ψηφίσουν στις εκλογές ένα κόμμα:

Το 28% λέει η οικονομία, το 24% η στήριξη της κοινωνίας, το 13% να μην έχει σχέση με διαφθορά, το 11% τα εθνικά θέματα, το 9% την ιδεολογία και το 7% τον αρχηγό κόμματος.

Για το αν η επιλογή κόμματος θα είναι αν ψηφίζουν το καλύτερο κόμμα ή το λιγότερο κακό:

Το 47% λέει ότι θα ψηφίσει το «λιγότερο κακό» και το 41% το «καλύτερο».

Ανά κόμμα:

Ψηφοφόροι της ΝΔ: 62% θα ψηφίσουν το καλύτερο κόμμα, το 32% το λιγότερο κακό
ΣΥΡΙΖΑ: Το 44% λέει το καλύτερο και το 48% το λιγότερο κακό
ΠΑΣΟΚ: Το 23% λέει το καλύτερο, το 70% το λιγότερο κακό
ΚΚΕ: Το 65% λέει το καλύτερο, το 31% το λιγότερο κακό
Ελληνική Λύση: Το 28% το καλύτερο, το 69% το λιγότερο κακό
ΜέΡΑ25: 50% το καλύτερο, το 47% το λιγότερο κακό

Για το αν η απλή αναλογική βοηθά στο να δώσουν ψήφο διαμαρτυρίας

«Οχι» λέει το 57%, «Ναι» το 25%

Αν το «Καλάθι του νοικοκυριού» συγκράτησε τις τιμές:

Το 21% λέει «λίγο», ενώ «αρκετά» λέει το 27% και «πολύ» το 3%. Συνολικά, το 51% δηλώνει «λίγο» ή «πολύ ικανοποιημένο», ενώ το 35% λέει «καθόλου».

Αν τα μέτρα βοήθησαν τα νοικοκυριά:

Το 34% λέει «λίγο», το 33% «καθόλου», «αρκετά» το 22% και «πολύ» το 3%.

iefimerida.gr

Το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία για την άρση ασυλίας, μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, της Μαρίας Σπυράκη και της Εύας Καϊλή, λόγω εικαζόμενης απάτης που δεν αφορά την υπόθεση Qatargate.

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν σήμερα υπέρ της τροποποίησης του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ασυλία, κάτι το οποίο ανοίγει τον δρόμο στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ανακοινώσει το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη.

Συγκεκριμένα, με 610 ψήφους υπέρ, 26 κατά και 9 αποχές, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν σήμερα στο Στρασβούργο την τροποποίηση του άρθρου 7 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αφορά την υπεράσπιση των προνομίων και ασυλιών, και του άρθρου 9 που αφορά τις διαδικασίες σχετικά με την ασυλία. Το Ευρωκοινοβούλιο προχώρησε στην τροποποίηση αυτή του κανονισμού του για να ευθυγραμμιστεί με την εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Δεν αφορά την υπόθεση Qatargate

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στα τέλη Δεκεμβρίου ζήτησε την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, λόγω εικαζόμενης απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Η απάτη αυτή συνδέεται με τη διαχείριση της βουλευτικής τους αποζημίωσης και την αμοιβή των διαπιστευμένων βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

Σύμφωνα με πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά πάσα πιθανότητα αύριο η πρόεδρός του Ρομπέρτα Μέτσολα θα ανακοινώσει στην Ολομέλεια το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και την έναρξη της διαδικασίας για την άρση της ασυλίας των δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαδικασία άρσης ασυλίας

Όπως προβλέπεται στον Κανονισμό του Κοινοβουλίου (άρθρο 6 και άρθρο 9), το αίτημα άρσης της ασυλίας ενός ευρωβουλευτή ανακοινώνεται από τον πρόεδρο του ΕΚ στην Ολομέλεια και στη συνέχεια παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων (JURI). Πριν εγκρίνει τη σύστασή της προς το σύνολο του Κοινοβουλίου να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα, η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει κάθε πληροφορία που κρίνει αναγκαία και ο ενδιαφερόμενος ευρωβουλευτής έχει τη δυνατότητα να παραστεί σε ακρόαση.

Μετά την έγκριση μιας σύστασης από την Επιτροπή, πραγματοποιείται ψηφοφορία στην Ολομέλεια κατά την επόμενη σύνοδό της, με απλή πλειοψηφία. Στη συνέχεια η απόφαση κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο ευρωβουλευτή, καθώς και στην αιτούσα αρχή.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ αύριο, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα «Μείωση της τιμής του e-pass στα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας που μετακινούνται καθημερινά για εργασιακούς και επαγγελματικούς λόγους», κατέθεσε σήμερα μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μωραΐτης στην ερώτησή του αναφέρει ότι το κόστος των  διοδίων της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» αυξήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2023 κατά 22% για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το e-pass, ουσιαστικά δηλαδή για τους εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά από και προς την εργασία τους μεταξύ Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας.

Πιο συγκεκριμένα τονίζει ότι το ατομικό κόστος του e-pass από 01.01.2023 για τους εργαζόμενους που μετακινούνται από και προς την εργασία τους εκτοξεύθηκε από το ποσό των 242,56 ευρώ στα 294,90,  ήτοι αύξηση τουλάχιστον 52,4 ευρώ το μήνα.

Ο κ. Μωραΐτης  ασκεί κριτική στην απόφαση της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ επισημαίνοντας ότι η νέα αύξηση είναι 2,5 φορές πάνω από τον πληθωρισμό γεγονός που την καθιστά δυσβάσταχτη, κοινωνικά άδικη και αντιαναπτυξιακή, καθώς πλήττει υπέρμετρα τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες σε μια περίοδο πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης.

Κλείνοντας καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη μείωση της τιμής του e-pass για τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες, όπως κατάργηση του ΦΠΑ για τη συγκεκριμένη κατηγορία ή και επιδότηση των εργαζομένων με voucher ώστε να καλύπτουν ένα μέρος του υπέρμετρου κόστους των μετακινήσεων τους.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης

«Αθήνα,  17 Ιανουαρίου 2023

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Προς τον

κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Μείωση της τιμής του e-pass στα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας που μετακινούνται καθημερινά για εργασιακούς και επαγγελματικούς λόγους».

Το κόστος των  διοδίων της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» αυξήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2023 κατά 22% για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το e-pass, ουσιαστικά δηλαδή για τους εργαζομένους που μετακινούνται καθημερινά από και προς την εργασία τους.

Πιο συγκεκριμένα το ατομικό κόστος του e-pass από 01.01.2023 για 44 διελεύσεις το μήνα (22 εργάσιμες ημέρες) εκτοξεύθηκε από το ποσό των 242,56 ευρώ (5,51 ευρώ τη διέλευση) στο ποσό των 294,90 ευρώ (6,70 ευρώ) τη διέλευση, ήτοι αύξηση 52,4 ευρώ μηνιαίως.

Για να αντιληφθεί κανείς το πόσο επιβαρυντική είναι αυτή η αύξηση για τους καθημερινά μετακινούμενους εργαζόμενους, αρκεί να ανατρέξει στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία το κατά́ κεφαλήν ΑΕΠ  του νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι 11.830 ευρώ́ (2019), τη στιγμή που το κόστος της γέφυρας για 11 μήνες χρήσης το έτος και για 44 διελεύσεις μηνιαίως, δηλαδή́ η κατ’ ελάχιστο ανάγκη χρήσης της γέφυρας για έναν εργαζόμενο, ανέρχεται μετά και τη νέα αύξηση στο ποσό των 3243 ευρώ.

Επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματος των εργαζομένων αναλώνεται για τη διέλευση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, γεγονός που καθιστά το παραπάνω αναφερόμενο κόστος δυσβάσταχτο, για τους πολίτες που αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά για εργασιακούς και επαγγελματικούς λόγους από την Αιτωλοακαρνανία προς την Αχαΐα.

Επειδή η νέα αύξηση είναι 2,5 φορές πάνω από τον πληθωρισμό γεγονός που την καθιστά κοινωνικά άδικη καθώς πλήττει υπέρμετρα τους εργαζόμενους σε μια περίοδο πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης.

Επειδή ακόμα κι αν η εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ αρνηθεί τη μείωση των τιμών για το e-pass, η κυβέρνηση θα μπορούσε με στοχευμένα μέτρα όπως η απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ της συγκεκριμένης κατηγορίας διελεύσεων ή την επιδότησή της (π.χ. με voucher), να μειώσει τις τιμές σε επίπεδα που να μην επιβαρύνουν υπέρμετρα το εισόδημα των εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά για να μεταβούν στην εργασία τους.

Επειδή η νέα αύξηση των διοδίων για τη διέλευση της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου για τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες που μετακινούνται καθημερινά, εκτός από δυσβάσταχτη και κοινωνικά άδικη είναι και αντιαναπτυξιακή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να μειωθεί άμεσα η τιμή του epass των διοδίων της γέφυρας Ρίου – Αντίρριου για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας που μετακινούνται καθημερινά για εργασιακούς και επαγγελματικούς λόγους;»

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Μέγαρο Μαξίμου όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΘΕΜΑ» και τον Δημήτρη Δανίκα, απέστειλε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τη νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύσει την κάθοδο στις προσεχείς εκλογές του «μορφώματος» που έχει ιδρύσει και διευθύνει μέσα από τις φυλακές ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας, Κασιδιάρης.

Η Κουμουνδούρου, αντιπροτείνει ένα δικό της σχέδιο που θα βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες: η νομοθετική πρόταση να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και να είναι σαφής για τους νεοναζί ώστε να μην ανοίγει κερκόπορτα για διευρυμένες ερμηνείες και εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη πολιτική ιδεολογία.

Όπως επεσήμαναν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο protothema.gr, πρέπει να διασφαλιστεί ότι η νομοθετική πρόταση δεν θα «μπλοκάρει» μελλοντικά άλλες πρωτοβουλίες που δεν έχουν καμία σχέση με εγκληματικές οργανώσεις ή ναζιστική ιδεολογία.

Νωρίτερα σήμερα, πηγές προσκείμενες στο κόμμα της Κουμουνδούρου, σημείωναν ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση, μέσω ακόμα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και συγκροτεί τους οπαδούς του σε νεοναζιστικό κίνημα είναι τεράστιες και απαράγραπτες».

Από την Χαριλάου Τρικούπη, επισημαίνεται ότι δεν είναι αρνητικοί επί της αρχής με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν πηγές στο protothema.gr, πρέπει να υπάρξουν διορθώσεις, τις οποίες και έχουν καταθέσει, ώστε η ρύθμιση να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και να μην αφήνεται κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Οι ίδιες πηγές μάλιστα, επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση, καθώς, όπως λένε, έχει επιτραπεί στον Ηλία Κασιδιάρη να ανεβάζει βίντεο και να προωθεί τις πολιτικές του ενώ είναι στη φυλακή.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση που έχει σταλεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ορίζει πως τίθεται εκτός εκλογικής μάχης το «μόρφωμα» Κασιδιάρη, ακόμη και στην περίπτωση που εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του κόμματος αχυράνθρωπος, όπως λέγεται ότι σχεδιάζει να κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στη διάταξη διατυπώνεται πως, το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποόι ανακηρύσσει τους συνδυασμούς που μετέχουν στις εκλογές θα κρίνει, με βάση τη νέα διάταξη, αν το κόμμα «υπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του πολιτεύματος». Η κρίση αυτή θα βασίζεται και στην αναζήτηση της «πραγματικής ηγεσίας» του κόμματος και εφόσον το τμήμα του Αρείου Πάγου διαπιστώσει ότι αυτή ελέγχεται από πρόσωπα που έχουν καταδίκη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τότε η υπόθεση θα παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα λαμβάνει την τελική απόφαση.

Πηγή: protothema.gr

Μετά την πραγματοποίηση των εκλογών που έλαβαν μέρος την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, τις ώρες 11:00- 14:30 στα γραφεία της Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νιας (Α΄πάροδος Παπαστράτου, Διαλέτη 7, 1ος όροφος) η νέα σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής και το Εποπτικό Συμβούλιο είναι η εξής:

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Πρόεδρος: Καλαμπαλίκης Γεράσιμος
Αντιπρόεδρος A’: Νάκος Κωνσταντίνος
ΑντιπρόεδροςΒ’: Μαστρογιάννης Αλέξης
Γενική Γραμματέας: Αρκουμάνη Αναστασία
Ειδική Γραμματέας: Ρεντίφη Ειρήνη
Ταμίας: Γκούβας Παναγιώτης
Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης: Φραγκούλης Άρης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΜπραέσσαςΖήσιμος
Μέλος: Κοσμάς Χρήστος
Για το ΕποπτικόΣυμβούλιο

 

Πρόεδρος: Γκόλφης Νικόλαος
Γενικός Γραμματέας: Τριάντης Χρήστος
Μέλος: Σχίζας Ευάγγελος

Ο Πρόεδρος

 

Γεράσιμος   Καλαμπαλίκης 

Η Γενική Γραμματέας 

Αναστασία Αρκουμάνη

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρκανίας και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, σε σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Action, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθηνού και με τους Νίκο Φίλη από το ΣΥΡΙΖΑ & Παναγιώτη Βλάχο από το ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε επιτυχή τη διαχείριση της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από την κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, τόνισε :

  • Χθες η ελληνική Δημοκρατία έδειξε ότι είναι στεριά και δυνατή
  • Ότι δεν φοβάται την ιστορία της.
  • Ότι ξέρει και μπορεί να μεταβολίζει το παρελθόν, με τις όποιες αδυναμίες του, σε ενέργεια και δύναμη δημιουργίας για το μέλλον.
  • H κηδεία του τέως βασιλιά έγινε ομαλά, χωρίς πάθη, διχασμούς, υπερβολές.
  • Η χθεσινή μέρα εξέπεμψε αξιοπρέπεια, ωριμότητα Και εθνική δημοκρατική ισχύ.
  • Ήταν μια επιτυχής διαχείριση από την κυβέρνηση
  • Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τον ΑΓΕΕΘΑ.
  • Ο ΣυΡιζΑ και ο κύριος Τσίπρας εμπιστεύονται και στηρίζουν την ηγεσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων;;
  • Pοιος ωφελείται από την επίθεση και υπονόμευση στο πρόσωπο του ΑΓΕΕΘΑ;;;
  • Ποιον εξυπηρετεί  η επίθεση στον ΑΓΕΕΘΑ σε μια εποχή αστάθειας και αναθεωρητισμού ;;;
  • Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες της ακρίβειας που προκύπτουν από τις διεθνείς συγκυρίες και προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να στηρίξει τα ελληνικά νοικοκυριά και κυρίως τους πιο αδύναμους, τους μη προνομιούχους.
  • Διενεργούμε ελέγχους, πολλαπλασιάζοντας τους ελεγκτές, για να χτυπήσουμε την αισχροκέρδειας και φορολογούμε με 90 % τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων ενέργειας για να ελαφρύνουμε τους λογαριασμούς των πολιτών.
  • Επιδιώκουμε την αυτοδύναμη εντολή διακυβέρνηση, αλλά αν η βούληση του ελληνικού λαού υποδείξει κυβέρνηση συνεργασίας θα μπορούσαμε να κυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ.
  • Σε καμμία περίπτωση δεν ταυτίζουμε το ΠΑΣΟΚ με τον Καμμένο. 
    Προς Θεού!