Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023

Κατεπείγουσα ερώτηση για την «εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης που παρουσιάζει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου», κατέθεσε σήμερα μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Ο κ. Μωραΐτης ασκεί σκληρή κριτική στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επισημαίνοντας ότι «η εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης που επικρατεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, προκαλεί οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής και στο εναπομείναν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Αναφέρεται ειδικότερα στις «τραγικές ελλείψεις που παρατηρήθηκαν, εν μέσω των αυξημένων αναγκών της εορταστικής περιόδου, στην εφημέρευση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, η οποία λειτουργούσε χωρίς χειρουργικό τομέα και χωρίς αναισθησιολόγο και ακτινολόγο».

Επισημαίνει παράλληλα ότι «πριν λίγες μέρες παραιτήθηκε ο επί επτά χρόνια επικουρικός παθολόγος, μη αντέχοντας άλλο αυτή την τραγική από κάθε άποψη κατάσταση, έληξε η θητεία τεσσάρων ειδικευόμενων ιατρών στην παθολογική, ενώ πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν ένας ακτινολόγος, ένας ΩΡΛ κι ένας αναισθησιολόγος, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε μέριμνα για την  αντικατάστασή τους».

Ο Θάνος Μωραΐτης αναφέρεται και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες της τοπικής κοινωνίας, των γιατρών, των νοσηλευτών και των νοσηλευομένων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά για τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δυο νοσοκομεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Μωραΐτης υπενθυμίζει ότι «κατά την πρόσφατη επίσκεψη – αστραπή της κ. Γκάγκα στα δύο Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας,η κ. Υφυπουργός Υγείας είχε αφιερώσει μόλις 30 λεπτά στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, και την χαρακτηρίζει ως την πιο πρόσφατη και προκλητική πράξη εμπαιγμού και αδιαφορίας της κυβέρνησης απέναντι στην κραυγή αγωνίας που εκπέμπει ο μεγαλύτερος νομός της χώρας για τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει στον τομέα της Δημόσιας Υγείας».

Τέλος,  ο Θάνος Μωραΐτης ρωτά τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, για τον οποίο όπως λέει χαρακτηριστικά, δεν μας έχει κάνει ακόμα την… τιμή να ασχοληθεί με τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, ποια μέτρα θα λάβει για την άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και πότε θα προχωρήσει επιτέλους στην προκήρυξη θέσεων μόνιμων γιατρών για την κάλυψη όλων των ειδικοτήτων που παρουσιάζουν ελλείψεις.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Θάνος Μωραΐτης

Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

5.1.2023

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

 Θέμα: «Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου»

Η εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης  που παρουσιάζει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου προκαλεί οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στο εναπομείναν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις, αναφορές και ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τα τελευταία τρία χρόνια,  αλλά και τις  επιστολές, τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες της τοπικής κοινωνίας, των γιατρών, των νοσηλευτών και των νοσηλευομένων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά για τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δυο νοσοκομεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Η επίσκεψη – αστραπή της Υφυπουργού Υγείας κ. Γκάγκα στα δύο Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας στις 23.11.2022, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αφιερώσει μόλις 30 λεπτά στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ήταν η πιο πρόσφατη αλλά και η πιο προκλητική πράξη εμπαιγμού και αδιαφορίας απέναντι στην κραυγή αγωνίας που εκπέμπει ο μεγαλύτερος νομός της χώρας για τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Ο δε Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης δεν μας έχει κάνει ακόμα την… τιμή να ασχοληθεί με τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας παρά το γεγονός ότι έχει γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών και διαμαρτυριών για την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε αυτά.

Τις τελευταίες μέρες υπήρξε νέο κύμα καταγγελιών, καθώς εν μέσω των αυξημένων αναγκών της εορταστικής περιόδου,  η εφημέρευση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, που εποπτεύει την Κλινική Covid και τα επείγοντα περιστατικά, λειτουργούσε χωρίς χειρουργικό τομέα, χωρίς αναισθησιολόγο και χωρίς ακτινολόγο.

Πριν λίγες μέρες, στις 31.12.2022 παραιτήθηκε ο επί επτά χρόνια επικουρικός παθολόγος μη αντέχοντας άλλο αυτή την τραγική από κάθε άποψη κατάσταση, έληξε η θητεία τεσσάρων ειδικευόμενων ιατρών στην Παθολογική, ενώ πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν ένας ακτινολόγος, ένας ΩΡΛ κι ένας αναισθησιολόγος, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε μέριμνα για την  αντικατάστασή τους.

Επειδή τα προγράμματα εφημέρευσης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου είναι απαράδεκτα και άκρως επισφαλή, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Επειδή  η ανεπαρκής εφημέρευση των κλινικών, οι περισσότερες από τις οποίες είναι υποστελεχωμένες, θέτουν σε διαρκή κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου συνολικά.

Επειδή εδώ και τέσσερα χρόνια επισημαίνουμε την έλλειψη παθολόγου,  αναισθησιολόγου, ακτινολόγου, γενικού χειρουργού και παιδίατρου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Επειδή η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα  νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας δεν είναι πλέον βιώσιμη και έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Ποια μέτρα θα λάβετε για την άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου;
  2. Πότε θα προχωρήσετε επιτέλους στην προκήρυξη θέσεων μόνιμων γιατρών για την κάλυψη όλων των ειδικοτήτων που παρουσιάζουν ελλείψεις;

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκεχειρία στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία και θα κρατήσει από τις 12 το μεσημέρι της 6ης Ιανουαρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της 7ης Ιανουαρίου. Μάλιστα, πληροφορίες από το Κρεμλίνο ισχυρίζονται πως ο Πούτιν ικανοποίησε έτσι το αίτημα του πατριάρχη Μόσχας, Κυρίλλου, και διέταξε κατάπαυση πυρός στον πόλεμο στην Ουκρανία για τις 6 και 7 Ιανουαρίου, δηλαδή για τη γιορτή των Χριστουγέννων με το Παλαιό Ημερολόγιο.

Η Ρωσία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου. Παράλληλα, η Μόσχα καλεί την ουκρανική πλευρά να κηρύξει κατάπαυση του πυρός ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να παραστούν στη λειτουργία την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα της γιορτής.

Το βρετανικό Sky News μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, σε μια υψηλού επιπέδου παρέμβαση, ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να διατάξει προσωρινή κατάπαυση πυρός για να πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί των Χριστουγέννων.

Κίεβο: Δεν θα υπάρξει ειρήνη με τη Ρωσία να κρατά τα κατεχόμενα εδάφη

Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος επανέλαβε σήμερα από την πλευρά του ότι το Κίεβο απορρίπτει οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία που θα επέτρεπε στη Μόσχα να κρατήσει τα ουκρανικά εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή στον διάλογο με την Ουκρανία, όμως το Κίεβο θα πρέπει να αποδεχτεί την απώλεια των εδαφών που διεκδικεί η Ρωσία.

«Αξίωμα: γιατί θα είναι αδύνατον να καταλήξουμε σε συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία;» έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ. «Η Ρωσική Ομοσπονδία (ο Πούτιν) με τη λέξη ‘συνομιλίες’ προτείνει στην Ουκρανία και τον κόσμο να αναγνωρίσουν ‘το δικαίωμά του να καταλαμβάνει ξένα εδάφη’ και ‘να εδραιώσει την απουσία νομικών συνεπειών για τις μαζικές δολοφονίες σε ξένο έδαφος’. Είναι απολύτως απαράδεκτο», πρόσθεσε.

reader.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ