Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:14: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023

Την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας επισκέφθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ  Σπήλιος Λιβανός και συμπέρανε πως η ΕΛ.ΑΣ στην Αιτωλοακαρνανία είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την καταπολέμηση του κοινωνικού φαινομένου  της ενδοοικογενειακής βίας.

Η ανάρτηση του κ. Λιβανού: 

Επισκέφθηκα την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας για να συγχαρώ, για μια ακόμη φορά, τον Διευθυντή, τις γυναίκες & τους άνδρες της Ελληνική Αστυνομία για την προσφορά τους στην κοινωνία, στην ηρεμία και ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στη επιτυχή λειτουργία του γραφείου ενδοοικογενειακής βίας, που προσφέρει ανακούφιση, ουσιαστική στήριξη αλλά και διέξοδο σε όσες και όσους έχουν υποστεί βία στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Τα στοιχεία που μας έδωσε η εξαιρετική επικεφαλής του τμήματος, κα Δήμητρα Ανδρεοπούλου, μιλούν από μόνα τους, αποδεικνύοντας την χρησιμότητα της ύπαρξης και λειτουργίας του γραφείου.

Ενδεικτικά, το 2021 καταγράφηκαν 198 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, τις οποίες και διαχειρίστηκαν οι δύο διευθύνσεις, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022, 103 αντίστοιχες υποθέσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ στην Αιτωλοακαρνανία είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την καταπολέμηση του απεχθούς αυτού κοινωνικού φαινομένου που τείνει να εξελιχθεί στη νέα μάστιγα της εποχής.

Εύχομαι υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και δύναμη σε όλες και σε όλους!

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην πρώτη της δήλωση, ως εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η Πόπη Τσαπανίδου απάντα στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Τονίζει ότι «η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες. Ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι εθνικός και διαρκεί δεκαετίες».

Υπογραμμίζει επίσης ότι οι ανησυχίες του Αλέξη Τσίπρα είναι εύλογες, μετά από σειρά δημοσιευμάτων στον Βρετανικό Τύπο που μιλούν για δανεισμό και ανταλλαγή γλυπτών αλλά και ελληνικών που κάνουν λόγο για υβριδική λύση.

Η ανακοίνωση της Πόπης Τσαπανίδου:

Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες. Ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι εθνικός και διαρκεί δεκαετίες.

Οι ανησυχίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης, είναι εύλογες, καθώς προκύπτουν μετά από σειρά δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο που μιλάνε για δανεισμό και ανταλλαγή των γλυπτών, αλλά και δημοσιευμάτων στον ελληνικό Τύπο που κάνουν λόγο για υβριδική λύση.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει και τι συνιστά υβριδική λύση και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η υπουργός Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, η οποία επιχειρεί με αιχμές να μετατρέψει ένα τόσο κρίσιμο θέμα, σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, ας μην ξεχνά ότι το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο δρόμος για τη μετέπειτα θετική απόφαση της UNESCO, με την υιοθέτηση σύστασης που αναγνώριζε ρητά την ηθική, πολιτιστική και νομική διάσταση της επανένωσης των γλυπτών.

Τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας υπόθεση. Μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν την εργαλειοποίησε, δεν προσπάθησε να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη μιας προεκλογικής επικοινωνίας, Ας μην υποπέσει σ’ αυτό το ατόπημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι η κ. Τσαπανίδου, τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπισε μια σύντομη περιπέτεια με την υγεία της. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί για λίγες μέρες εξαιτίας ενος κρυολογήματος, ωστόσο πλέον έχει αναρρώσει πλήρως και ανέλαβε τα καθήκοντα της ως Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ