Σάββατο, 21η Δεκεμβρίου 2024  4:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7 μονάδες. Στην αντίστοιχη έρευνα του Alpha η διαφορά των δύο κομμάτων αποτυπώθηκε στις 6,9 μονάδες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως 17 Ιανουαρίου μεταξύ 1.309 ατόμων

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, το ΠΑΣΟΚ 9,7%, το ΚΚΕ 4,7%, η Ελληνική Λύση 3,5%, ΜέΡΑ 25 2,8%, Έλληνες 2,7%, άλλα κόμματα 4,9%, λευκό άκυρο 4,8%, δεν θα ψηφίσουν 5,8% αδιευκρίνιστη ψήφος 10,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 36,4%, ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, ΠΑΣΟΚ 12,4%, ΚΚΕ 6%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ 25 3,5%, Εθνική Δημιουργία 1,2%, Έλληνες 3,4%, άλλα κόμματα 5%.

Οι Έλληνες σε ποσοστό 50% επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 47% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, με το 3% να απαντάει «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ».

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 17% τον Αλέξη Τσίπρα, το 6% τον Νίκο Ανδρουλάκη, από 2% οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ 28% συγκεντρώνει ο «κανένας».

Τα προβλήματα στην Ελλάδα και η αξιολόγηση της κυβέρνησης
Για το αν η χώρα πηγαίνει προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, το 56% λέει «στη λάθος», έναντι 36% που λέει «στη σωστή»

Το πιο σημαντικό πρόβλημα της Ελλάδας:

Ακρίβεια 32%
Οικονομία 29%
Εξωτερική πολιτική 7%
Ανεργία 5%
Πολιτικό σύστημα 6%

Στην αξιολόγηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση παίρνει θετική αξιολόγηση από το 38% και αρνητική αξιολόγηση από το 56% των πολιτών. Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 18% θετική αξιολόγηση και 72% αρνητική.

Για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στα θετικά είναι:

Προσέλκυση τουρισμού (71),
Ψηφιακός μετασχηματισμός (65),
Αμυντική θωράκιση (60) και
Εξωτερική πολιτική (48)

Αντίθετα η κυβέρνηση έχει χαμηλή επίδοση σε:

Παιδεία (64),
Εγκληματικότητα (65),
Πληθωρισμό (65) και
Διαφθορά (70).

newsbeast.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο πλαίσιο πολιτικής ομιλίας απόψε στην Κατερίνη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στον απόηχο της άρνησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ενημερώσει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και της σχετικής τοποθέτησης του Προέδρου της Βουλής, αναρωτήθηκε: «Τι φοβάται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δεν καλεί μία ανεξάρτητη αρχή; Τις ανεξάρτητες αρχές τις ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα και να μην μπορεί ένας Πρωθυπουργός να κάνει ό,τι θέλει στη χώρα βάσει ενός συστήματος εξουσίας μέσα στο Μαξίμου. Αλλά, να λογοδοτεί, να υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη».

Σχετικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε με νόημα: «Τελικά, για να σκεφτεί καλύτερα ο ελληνικός λαός, μήπως ζούμε την ημέρα της Μαρμότας; Από τον ανιψιό του Μητσοτάκη στον κολλητό του Τσίπρα. Οι αντ’ αυτού. Ο ένας με τις παρακολουθήσεις, με τον απόλυτο έλεγχο της ΕΥΠ, με τα ρουσφετάκια σε επιχειρηματίες, με την παρακολούθηση ευρωβουλευτών και πολιτικών αρχηγών.

Και ο άλλος με τα SMS ενώ ήταν ο αρμόδιος να διεξάγει τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Βγαίνει σήμερα επιχειρηματίας και λέει ότι δεν μοίραζε μόνο άδειες αλλά και τις μετοχές των καναλιών. Μια είναι η ερώτηση προς τον κ. Τσίπρα: Το έστειλε αυτό το μήνυμα το δεξί του χέρι στον συγκεκριμένο επιχειρηματία; Διότι, αν το έστειλε, πρέπει να απαντηθεί αύριο το πρωί».

«Δεν είμαστε στην ίδια όχθη της Ιστορίας, ούτε με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Η όχθη της δικής μας ιστορίας είναι η συνέπεια, η πρόοδος και η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και τον ελληνικό λαό» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι πρόοδος το ταγκό με τον Καμμένο, ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, οι αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές, ο διχασμός και το δηλητήριο στην κοινωνία, η φορολογική αφαίμαξης της μεσαίας τάξης, το μοίρασμα επιδομάτων με το βλέμμα στην κάλπη, η διαχείριση του ταμείου ανάκαμψης όχι ως εργαλείου για την κοινή προκοπή αλλά για να γιγαντωθούν οι ημέτεροι».

Αναφερόμενος στο πολιτικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιφέρει το φόβητρο της επιστροφής του κ. Τσίπρα σαν τον βοσκό, που φώναζε ότι έρχεται ο λύκος.Ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών, θα τον απαλλάξει από την υποχρέωση να εξηγήσει γιατί η διακυβέρνηση του αποδείχτηκε τόσο τραυματική» συμπληρώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητά ένα ισχυρό ποσοστό από τους πολίτες προκειμένου «να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς και να έρθει σε ρήξη με ένα αυτοκαταστροφικό πολιτικό σύστημα, που αναπαράγει διαρκώς κρίσεις, που υπονομεύουν την εθνική συνεννόηση, υποσκάπτουν την κοινωνική συνοχή και αποδυναμώνουν τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας βυθίζοντές τες στην αβεβαιότητα».

Αντέταξε ότι «όσα χρόνια είμαι στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας, με τις μικρές μου δυνάμεις, δεν ήμουν ποτέ φορέας πελατειακού κράτους, ούτε λαΐκισα ποτέ, ούτε υπονόμευσα για λόγους εξουσίας το δημόσιο συμφέρον, όπως έκαναν και οι δύο».

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές για τη νέα γένια. «Στην Ελλάδα των 750.000 εργαζομένων που αμείβονται με μισθούς κάτω των 400 ευρώ και με το 55% των νέων θέσεων που δημιουργούνται, να αφορούν θέσεις μερικής απασχόλησης, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αποτελούν εμπαιγμό. Ιδίως για τους νέους εργαζόμενους».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Δεν θέλουμε να εξοπλίζεται ένας διεθνής ταραξίας όπως ο Ερντογάν, που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της Τουρκίας, που όποιος έχει άλλη άποψη κινδυνεύει να μπει φυλακή. Που προσπαθεί να βγάλει παράνομο το φιλοκουρδικό κόμμα HDP. Που δεν σέβεται την σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Που απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Όχι δεν θέλουμε να πάρει F16 ο κ. Ερντογάν και πολύ περισσότερο δεν θέλουμε ο λαός μας να πληρώνει δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς. Και το λέμε εμείς που στηρίξαμε τη συμφωνία με τη Γαλλία. Άλλο να στηρίζεις την αποτρεπτική δύναμη της χώρας και άλλο να ανοίξουμε έναν διαγωνισμό εξοπλισμών με την Τουρκία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, εις βάρος του κοινωνικού κράτους που τόσο ανάγκη έχει ο λαός μας».

agrinionews.gr

«Ηπλήρης αφωνία του κ. Τσίπρα μετά τις τελευταίες καταγγελίες και αποκαλύψεις για το κόμμα του στο Ειδικό Δικαστήριο προκαλεί το λιγότερο απορία.

Δεν νιώθει την ανάγκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να απαντήσει σε όλα αυτά τα τόσο επιβαρυντικά για το κόμμα του, που κατατίθενται επωνύμως;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες του περιβάλλοντος Καλογρίτσα. Η ΝΔ θέτει τέσσερα ερωτήματα στον κ. Τσίπρα και αναρωτιέται γιατί ο κ. Παππάς δεν έκανε μήνυση στον κ. Καλογρίτσα.

Συγκεκριμένα η ΝΔ ρωτά τον κ. Τσίπρα:

«1. Γιατί δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα ο κ. Τσίπρας για τις ένορκες καταγγελίες της γραμματέως Καλογρίτσα, η οποία επαναλαμβάνοντας και εξειδικεύοντας όσα λέει ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας εδώ και χρόνια, μιλάει για τσάντες με επταψήφια ποσά που κατέληγαν στο κόμμα του;

2. Γιατί δεν λέει κουβέντα ο κ. Τσίπρας για τα μηνύματα που αποκαλύπτει η πλευρά Καλογρίτσα, όπου φαίνεται να γίνεται με εντολές του πιο στενού συνεργάτη του τότε, Ν. Παππά, μοίρασμα ποσοστών μεταξύ καναλαρχών;

3. Τελικά, είναι ο Α2 ο mr Offshore κ. Αρτέμης Αρτεμίου, που μαζί με τον κ. Καλογρίτσα εμφανίζονται με ποσοστό 51% «αδιαίρετο» στο Syriza channel που προετοίμαζαν;

4. Όλα όσα καταγγέλλονται τις τελευταίες ημέρες στο Ειδικό Δικαστήριο, τα έκανε αυτοβούλως ο κ. Παππάς και εν αγνοία του κ. Τσίπρα ή εν γνώση του και υπό την καθοδήγηση του ίδιου του κ. Τσίπρα;».

Η ΝΔ καταλήγει με υστερόγραφο καλώντας τον κ. Παππά να απαντήσει γιατί δεν μηνύει τον κ. Καλογρίτσα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«ΥΓ: Ο κ. Παππάς που έσπευσε να μηνύσει τη γραμματέα Καλογρίτσα για όσα κατήγγειλε, που συμφωνούν απόλυτα με όσα καταγγέλλει χρόνια τώρα ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας, θα κάνει το ίδιο για τον κ. Καλογρίτσα μετά και τα χθεσινά μηνύματα που δημοσιοποίησε; Ή είναι και αυτά στο πλαίσιο του αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της ελευθερίας του τύπου και την ανέλιξη της χώρας στη διεθνή κατάταξη;».

agrinionews.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη στον γνωστό δημοσιογράφο του CNN, Φαρίντ Ζακαρία, παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα ελληνοτουρικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε ότι «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις και όχι μόνο για το Καστελόριζο». «Θα πρέπει να μπορούμε να κάτσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο. Το κάναμε επιτυχώς και με την Ιταλία και με την Αίγυπτο, με την Αλβανία θα παραπέμψουμε το ζήτημα στη Χάγη και αυτή θα αποφασίσει» υπογράμμισε.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά: «Όσο συμφωνούμε στους κανόνες, που είναι το διεθνές δίκαιο για την επίλυση προβλημάτων και δεν προκαλείς αχρείαστα τους γείτονές σου, κρατάς ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας. Και δεν είναι χρήσιμο να εργαλειοποιείς την εξωτερική πολιτική για εσωτερικούς λόγους».

«Πιστεύει κανείς ρεαλιστικά ότι τα ελληνικά νησιά είναι απειλή για την τουρκική ενδοχώρα ή μήπως η τουρκική ενδοχώρα απειλεί τα ελληνικά νησιά;» σημείωσε ακόμη, για να προσθέσει ότι, μετά τις εκλογές, «οι οποίες θα λάβουν χώρα σχεδόν ταυτόχρονα» (σ.σ. στην Τουρκία αναμένεται να διεξαχθούν στις 14 Μαΐου), «υπάρχουν τρόποι να χαμηλώσουμε τις εντάσεις, να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, αλλά με πολιτισμένο τρόπο. Δεν χρειάζεται να απειλούμε ο ένας τον άλλον ή να έχουμε υπερπτήσεις».

«Έχουμε έναν δύσκολο γείτονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας δεν είχαν ενισχυθεί επί δεκαετίες. Συνεπώς, είναι σημαντική η προβολή ισχύος μας» προσέθεσε.

Αναφορικά με το πότε θα στηθούν κάλπες στη χώρα μας, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Θα πάω σε εκλογές κάποια στιγμή την άνοιξη».

«Δεν το θεωρώ απίθανο να βρούμε μια λύση με τον κ. Ερντογάν. Αλλά υπάρχουν ζητήματα εκτός συζήτησης -π.χ. η κυριαρχία των ελληνικών νησιών ή η συμφωνία με τη Λιβύη, που αγνοεί τα δικαιώματα της Κρήτης. Αν περιορίσουμε τη συζήτηση σε πραγματικά θέματα, μπορούμε να βρούμε λύσεις. Αλλά, αν διευρύνουμε τη συζήτηση σε θέματα που δεν μπορούμε να συζητήσουμε, δεν θα βρούμε λύση» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αιχμές ωστόσο ο πρωθυπουργός άφησε για τον ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «ο κ. Ερντογάν δεν βοηθά τη Συμμαχία, σε μια περίοδο που πρέπει να είναι αρραγής. Και, παράλληλα, δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, έχουμε διαρροή σε αυτό το μέτωπο».

Η οικονομία

«Πλέον κανείς δεν συζητά για το ελληνικό χρέος, πολλά σύννεφα εξαφανίστηκαν» ήταν η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη σε ερώτηση για την οικονομία. «Είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία οικονομικού μετασχηματισμού»» είπε ο πρωθυπουργός στον δημοσιογράφο του CNN. «Περιμένω ανάπτυξη κοντά στο 2% το 2023 και μπορούμε να εκπλήξουμε κιόλας» σημείωσε.

«Ήρθαμε στην εξουσία με μια ξεκάθαρη εντολή, να μετασχηματίσουμε την οικονομία, να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση κατά της γραφειοκρατίας, και να προχωρήσουμε στον πρασινό μετασχηματισμό. Πριν από τρία χρόνια, όταν ήμουν πάλι στο Νταβός, αντιμετωπίστηκα με σκεπτικισμό. Ελπίζουμε όμως τώρα ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας για την επόμενη τετραετία, με δεδομένο ότι εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πολλές από τις πολιτικές που ακολουθήσαμε ήταν προοδευτικές. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην καινοτομία, στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και ταυτόχρονα να στηρίζουμε τους αδύναμους. Στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα συγκρίνουν την τετραετία της προηγούμενης κυβέρνησης και την τετραετία της δικής μας κυβέρνησης» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Ήμουν ο πρώτος που ζήτησε πλαφόν για την τιμή του φυσικού αερίου. Εάν είχαμε κινηθεί νωρίτερα, θα είχαμε γλιτώσει χρήματα. Εάν υπάρχει κάτι θετικό από αυτό τον φρικτό πόλεμο, είναι ότι προωθείται ο πράσινος μετασχηματισμός. Νομίζω ότι είδαμε ήδη τα χειρότερα σε ό,τι αφορά τις τιμές του φυσικού αερίου. Οι τιμές τώρα είναι καλύτερες. Επίσης, βλέπουμε ότι η στήριξη μας έχει αποτέλεσμα. Έχουμε γεωπολιτική υποχρέωση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία» σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός, μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουλρανία και τη συνεπακόλουθη ενεργειακή κρίση.

Το μεταναστευτικό

Για το μεταναστευτικό, τόνισε πως στην Ελλάδα έγινε πρόβλημα το 2015, «όταν η προηγούμενη κυβέρνηση ακολούθησε πολιτική ανοιχτών συνόρων». «Τώρα έχουμε μειώσει τις ροές κατά 90%. Όμως, το είπαμε από την αρχή ότι θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας. Οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά όπου υπήρχαν μετανάστες είναι ικανοποιημένες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε εφαρμόσει μια σκληρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και αν δείτε την εσωτερική συζήτηση στην Ελλάδα, θα δείτε ότι πρόκειται για non issue» συμπλήρωσε.

«Προστατεύοντας τα σύνορά μας σε στεριά και θάλασσα, θέτουμε λιγότερες ζωές σε κίνδυνο. Όσο λιγότεροι προσπαθούν να περάσουν, τόσο λιγότερα ατυχήματα θα έχουμε. Εξαρθρώσαμε τα κυκλώματα διακινητών» κατέληξε ως προς το μεταναστευτικό.

Η ακρίβεια και τα διλήμματα των εκλογών

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, είπε: «Αποφύγαμε τον πειρασμό να κόψουμε ορίζονται τον ΦΠΑ, αλλά παίρνουμε τα κέρδη των διυλιστηρίων, παίρνουμε 650 εκατ. ευρώ και τα κάνουμε πηγή για να βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά με τις αγορές στο σούπερ μάρκετ». Σχολίασε μάλιστα και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης και, με το βλέμμα στην κάλπη, σημείωσε πως «η διάκριση είναι ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν σε πραγματισμό και στη δημοκρατία και σε αυτούς που υπόσχονται το φεγγάρι με τ’ άστρα και παράλληλα υποβαθμίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Στις εκλογές οι Έλληνες θα συγκρίνουν τέσσερα χρόνια μιας λαϊκιστικής κυβέρνησης και τέσσερα χρόνια μιας δικής μας κυβέρνησης. Αν κερδίσουμε, που πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, θα είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά και μια εκλογική διαδικασία που θα πρέπει να προσέξουν και στο εξωτερικό. Τα παλιά διλήμματα Αριστεράς – Δεξιάς δεν είναι πια σχετικά, όσο η διαιρετική τομή ανάμεσα λαϊκιστών και πραγματιστών, προοδευτικών δημοκρατών» υπογράμμισε.

Και κατέληξε: «Τα τελευταία 3,5 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, πολύ οδυνηρά. Παράδειγμα ο κορωνοϊός, αλλά, όταν κοιτάς πίσω και όταν απευθύνεσαι στους πολίτες για να επανεκλεγείς, λες ότι έκανες το καλύτερο δυνατό, παραδέχεσαι τα λάθη σου και κοιμάσαι καλά το βράδυ».

protothema.gr

Ανακοίνωση της Ο. Μ. Ορεινού Βάλτου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 πμ στο Χαλκιόπουλο (π. Δημαρχείο) θα πραγματοποιηθεί Συνέλευση της Οργάνωσης με θέματα:
• Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023.
• Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Σε καλούμε να συμμετέχεις με τις προτάσεις και τις απόψεις σου.

 

Με εκτίμηση
ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ορεινού Βάλτου

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τρεισήμισι χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και διακρίνουμε πλέον τα δείγματα γραφής και τα αποτελέσματά της στον τομέα της Υγείας και ειδικότερα απέναντι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί θυμίζει μέρες του 2012, όταν οι ίδιοι άνθρωποι και υπηρέτες της μνημονιακής πολιτικής στο χώρο της υγείας, είχαν βάλει τη “σφραγίδα” τους.

Σήμερα – Ιανουάριος 2023 – μετά από επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και των εργαζομένων, που κατά κοινή ομολογία το Νοσοκομείο απέκτησε τη θέση που του αξίζει στην τοπική κοινωνία, η κατάσταση είναι ΤΡΑΓΙΚΗ και θα χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες και αγώνας για να αποφευχθεί η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! Συγκεκριμένα:

 Η Παθολογική Κλινική δοκιμάζεται σκληρά. Μετά την αποχώρηση του επί επτά (7) έτη επικουρικού ιατρού, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ και η μόνιμη Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ! Η λειτουργία της με τρεις (3) μονίμους και 2-3 ειδικευόμενους ιατρούς είναι πλήρως ανασφαλής και είναι ΟΡΑΤΟΣ ο κίνδυνος να κλείσει! Και αν κλείσει η Παθολογική Κλινική, κλείνει και το Νοσοκομείο! Ας γίνει αντιληπτό προς πάσα κατεύθυνση.

 Ο χειρουργικός τομέας, το αναισθησιολογικό τμήμα και το ακτινοδιαγνωστικό υπολειτουργούν.

 Οι γυναικολόγοι μεταφέρονται – κατ’ αρχήν μία φορά την εβδομάδα – στο Αγρίνιο για κάλυψη των εκεί αναγκών.

 Η μονήρεις ειδικότητες Νευρολόγου, ΩΡΛ και Οφθαλμιάτρου δεν αντικαταστάθηκαν.

 Οι αποχωρήσεις, σε συνδυασμό με την μη αναπλήρωση όσων συνταξιοδοτήθηκαν, οδηγούν στον ξαφνικό ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ θάνατο.

 Καμιά θέση μονίμου και επικουρικού ιατρού δεν έχει δοθεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου δύο (2) χρόνια τώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται .

 Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της 6 ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας είναι εγκληματικά αδιάφορες σε όσα συμβαίνουν, γιατί προφανώς έχουν λάβει τις αποφάσεις τους: Το μεγάλο ψάρι (Αγρίνιο) θα φάει το μικρό (Μεσολόγγι) και το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ

Όλοι μας, Δήμος, Φορείς, παραγωγικές τάξεις, εργαζόμενοι, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ξεπεράσουμε τις όποιες αγκυλώσεις υπάρχουν! Η υγεία είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ. Αν χαθεί οριστικά και αυτό είμαστε ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι για ό,τι ακολουθήσει. Πρέπει να μας “νοιώσουνε”. Και άλλος τρόπος δεν υπάρχει και με τον αγώνα στους δρόμους και με την καταδίκη με την ψήφο μας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Δεν πρέπει να προλάβουν να “επιτελέσουν” το έργο τους. Ο αγώνας της ανάταξης θα είναι δύσκολος, αλλά νικηφόρος!

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ