Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023

Παρακολουθούμε έναν ορυμαγδό δημοσιευμάτων γύρω απο την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην πατρίδα μας την Αιτωλοακαρνανία.Εναν τόπο που μαστίζεται απο την φτώχεια,την ανεργία και την εγκατάλειψη.Όλοι μιλούν για την υποστελέχωση,για τις ανύπαρκτες Μ.Ε.Θ,για την έλλειψη κλινών,για τις εφημερίες που δεν καλύπτονται και για τις κλινικές που υπολειτουργούν.Αυτοί που εκθέτουν δημοσίως τις απόψεις του και που κόπτονται για την επίλυση,είναι αυτοί οι ίδιοι που δημιούργησαν το πρόβλημα,είναι ολοι αυτοί που πέρασαν από θέσεις ευθύνης αλλά μην εχοντας πράξει τίποτα το θετικό!
 
Εμείς λέμε απλά πράγματα! Γίνονται διαγωνισμοί για την πλήρωση κενών θέσεων; Βεβαίως και γίνονται, κάθε  1000 χρόνια, και το αποτέλεσμα είναι να καταλήγουν άγονοι, γιατι ποιος ιατρός θα έλθει σε ένα κέντρο υγείας με μισθό πείνας; Προτιμάει καλύτερες δουλειές στο εξωτερικό ή στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος παρέχει αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό ποσοστό των υπηρεσιών σε αντίθεση με ότι οι εμπνευστές του ΕΣΥ είχαν οραματισθεί ότι δηλ. θα είναι τόσο καλό το σύστημα υγειας που ο ιδιωτικός τομέας θα συρρικνωθεί. Αυτή τη στιγμή είμαστε ένα από τα τρία πιο ιδιωτικοποιημένα συστήματα υγείας στον κόσμο, αφού οι Έλληνες καλύπτουν με ιδιωτικές δαπάνες το 40% των δαπανών υγείας, ποσοστό εξωφρενικό όταν υποτίθεται ότι το ΕΣΥ παρέχει δωρεάν ισότιμη και καθολική κάλυψη.  Η Ελλάδα ξοδεύει για τις δημόσιες δαπάνες υγείας γύρω στο 5-6% του ΑΕΠ αλλά οι ανάγκες αυξάνουν διαρκώς γιατί η νέα τεχνολογία είναι πιο ακριβή, ο πληθυσμός γερνάει και πρέπει να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στην διοίκηση δηλ. στην αξιοκρατία εκείνων που διοικούν τις μονάδες υγείας. Ουσιαστικά το ΕΣΥ ως δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας με ισότιμη καθολική πρόσβαση των ασθενών σε αυτό έχει ήδη καταργηθεί στην πράξη. Όσοι ασθενείς μπορούν –είτε μέσω ιδιωτικής ασφάλισης ή και με δάνεια– ακόμη χειρουργούνται ιδιωτικά, καθώς οι ουρές για χειρουργείο στο δημόσιο νοσοκομείο είναι τεράστιες. Σκέφτεται λοιπόν ο ταλαιπωρημένος από το εγκαταλελειμμένο ΕΣΥ ασθενής ότι αντί να δώσει χιλιάδες ευρώ για μία επέμβαση σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο, θα δώσει κάτι λιγότερο και θα χειρουργηθεί στο δημόσιο.
 
Στην Αιτωλοακαρνανία έχουμε όμως κι άλλα ζητήματα πιό σοβαρά, αντι για κλίνες και γιατρούς τα χρήματα φεύγουν σε μπουφέδες και κορδέλες εγκαινίων ημιτελών έργων ή ανύπαρκτων ουσιαστικά που εγκαινιάζονται σε περίλαμπρες τελετές! (τα ίδια έργα!).
 
Και σε βομβαρδίζουν με δελτία τύπου, με ειδήσεις και τσιτάτα περισπούδαστα, όλοι αυτοί που κατέστρεψαν τα πάντα στον έρημο τόπο μας, οι αυτόκλητοι σωτήρες, δεξιοί κι αριστεροί!
 
Εχουμε την φτώχεια μας, βιώνουμε την εγκατάλειψη, θα ανεχόμαστε οι γέροντες και τα παιδιά μας να φεύγουν αβοήθητοι;
 
Ως πότε;
 
ΧΡΉΣΤΟΣ ΡΉΓΑΣ 
υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το εθνικό κόμμα Έλληνες
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ελληνίδες Έλληνες συναγωνιστές συναγωνίστριες
 
Ο χώρος της πατριδολατρείας, ο χώρος της άδολης αγάπης για την Ελλάδα, όλοι εμείς που νοιαζόμαστε  για την τύχη του Εθνους δέχεται αλεπάλληλα χτυπήματα τα τελευταία χρόνια. Ειναι ένας πόλεμος ανήθικος, άδικος και κυρίως ανέντιμος!
 
Αυτό το γεγονός δεν μπορεί βέβαια να κρύψει τις αδυναμίες και τα λάθη του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ παρελθόντος!
 
Λάθη που επέτρεψαν στο κατεστημένο της χώρας να συκοφαντήσει, να σπιλώσει ,να διώξει και να ποινικοποιήσει τον αγώνα 700.000 Ελλήνων που –ας μην το κρύψουμε- τίμησαν τον χώρο μας
 
ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
 
Τα κόμματα όμως, οι σχηματισμοί, οι ομάδες.. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ!
 
Οι ιδέες, η πατρίδα, το χώμα που πατάμε, ο αέρας που αναπνέουμε  ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ!
 
Θα αφήσουμε έτσι εύκολα να μας τσαλαπατήσουν οι ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ; Οι ντόπιοι και ξένοι ΔΥΝΑΣΤΕΣ; Aυτοί που θέλουν την κατάργηση των Εθνών, το σβήσιμο της μνήμης μας και το ξέπλυμα μιας τεράστιας ιστορίας;
 
Σε ολη την Ευρώπη βλέπουμε ότι οι λαοί γυρνούν στις ρίζες τους,βλέπουμε ότι αγκαλιάζουν τις πολιτικές δυνάμεις που ενστερνίζονται τις αρχέγονες ηθικές αξίες και απορρίπτουν  τους μηχανισμούς της παγκοσμιας νέας τάξης.
 
Αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς, άλλες ηταν οι διδαχές που πήραμε. Η μια γενιά προίκιζε με τον κόπο της την επόμενη,λειτουργούσαμε με τα ανθρώπινα ένστικτα, τα προαιώνια,στερείτο η μια γενιά για να απολαύσει η επόμενη, στερούνταν οι γονείς για να χαρούν τα παιδιά,στερουνταν τα παιδιά για να βοηθήσουν τους απόμαχους γέροντες.
 
Αυτή  η αλυσίδα έσπασε στις μέρες μας, ποιος σκέπτεται το μέλλον όταν έχει να αντιμετωπίσει την φρικτή καθημερινότητα;
 
Τώρα είναι οι λίγοι κοπρίτες, τα λίγα αδηφάγα τέρατα που πίνουν το αίμα των πολλών.. Ειναι λίγοι αυτοί που τα απολαμβάνουν ΟΛΑ εις βάρος των πολλών!
 
Ποιο είναι λοιπόν το αποτέλεσμα; Εβγαλαν στο σφυρι την επιβίωση ενός Εθνους, απόλαυσαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ληστεύοντας ότι τους άφησαν (εστω και λίγα) οι προηγούμενοι κι όχι μόνο αυτό αλλα αφήνουν και τεράστια χρέη που τους απαλλάσουν από την αποτυχία τους μετακινώντας τα στον χρόνο  για να τα πληρώσουν οι επόμενοι!
 
Τα ρυθμίζουν έτσι ώστε να απολαύσουν τα πάντα χωρις να στερηθούν τιποτα οι ίδιοι!
 
Αυτή είναι δυστυχώς η γενια της καταστροφής,η γενιά που την προδοσία της χώρας την ονόμασε ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ, που την υποταγή στα κελεύσματα των απάτριδων ομοφυλόφιλων την ονόμασε ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΌ, η γενια που λάτρεψε τον αμερικάνικο τροπο ζωής και σκέψης κι έβγαζε τον σεβντά της ουρλιάζοντας έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία!
 
Αλλαξαν τα πρότυπα.. Ποιός  ασχολείται πλέον με τους οπισθοδρομικούς που φωναζαν να αποταμιεύουμε, ποιος ακούει αυτούς που μοχθούσαν στα χωράφια όταν μπορείς να αράζεις στο καφενείο και να επιδοτείσαι, ποιός  νοιάζεται για τους βλάκες που ακουγαν για μίζα και φακελάκι και κοκκίνιζαν, ποιος σκέπτεται σαν αυτούς που ξενυχτούσαν διαβάζοντας όταν μπορείς να τα καταφέρεις μέσω της κομματικής νεολαίας;
 
Εβαλαν μεσω της τηλεόρασης τις βίζιτες και τις αδελφές στα σπίτια μας, τους γέρους στα ιδρύματα, τα παιδια στις Φιλιπινέζες και τις νοικοκυρες στα πρωινάδικα!
 
Αγαπητοί μου φίλοι
 
Το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε μπρός σε μια μεγάλη σύγκρουση. Μια σύγκρουση που είναι σε όλα τα μετωπα που αφορούν τον άνθρωπο και την κοινωνία. Θα είναι μια μάχη που θα τρίξει τα θεμέλια παγκόσμια και θα αλλάξει ριζικά την σημερινή κοινωνία
 
Σε έναν τέτοια αγώνα σε καλούμε,στον αγώνα
 
ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑΣ και της ΤΙΜΗΣ!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΗΓΑΣ
Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το εθνικό κόμμα Έλληνες
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ