Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  2:07: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

Μία εφ’ όλης της ύλης σύγκριση της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με το «μηδενικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει για τα fake news στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, να αποκαλύψει «πού πήγαν τα χρήματα» στην υπόθεση με τον κ. Καλογρίτσα αλλά και για την σύγκριση της οικονομικής πορείας της χώρας επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. «Πόση είναι η ανάπτυξη τα χρόνια που κυβερνά εμείς; Διπλάσια και τριπλάσια του μέσου όρου της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για την επιστολή Ράμμου

Κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στην αποκάλυψη ότι στην επιστολή του Χρήστου Ράμμου δεν υπήρχαν τα ονόματα που ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην υπόθεση με τις παρακολουθήσεις.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μηστοτάκης, Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, απευθύνθηκε στον κ. Τσίπρα και τον ρώτησε πού βρήκε τα ονόματα που ανέφερε και όπως είπε εμπεριέχονταν στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου. «Σας ρωτάω κάτι απλό κ. Τσίπρα. Στην απόρρητη επιστολή που αποκαλύψατε, υπήρχαν ονόματα ή όχι;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «και σας ρωτώ γιατί στην επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα».

Στο σημείο εκείνο τον λόγο έλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από το έδρανό του είπε: «ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επιστολή που έστειλα στις 28/12 και η οποία είχε συγκεκριμένα ονόματα. Είχε αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα τα οποία αφορούσαν στην επιστολή που του έστειλα εγώ στις 28/12 κ. Μητσοτάκη. Μην επιχειρείτε να παίξουμε εδώ τις κουμπάρες κ. Μητσοτάκη. Θα απαντήσετε εσείς στα ερωτήματα που σας έθεσα και δεν θα θέτετε εσείς ερωτήματα, είστε κατηγορούμενος».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «κατά συνέπεια επιβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας ότι στην επιστολή την οποία έλαβε, ότι δεν υπήρχαν ονόματα».

Γιατί δεν μηνύετε τον κ. Καλογρίτσα;

«Δεν επιτρέπεται τα στελέχη σας να αναπαράγουν διαρκώς fake news» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Κάποια στιγμή από τώρα μέχρι τις εκλογές να απαντήσετε αν θα γκρεμίσετε το φράχτη; Είμαι σίγουρος ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να μπορέσω να εκμαιεύσω μία απάντηση από εσάς. Τόσα ντιμπέιτ έγιναν στη Βουλή» συμπλήρωσε.

«Εξακολουθείτε να καλύπτετε και σήμερα τον κ. Παππά που δικάζεται για το σκάνδαλο του στημένου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες; Ποιος είναι ο περίφημος Α2 μέτοχος του syriza channel; Την εμπλοκή είχε ο κ. Αρτεμίου; Τι τεχνογνωσία σας προσέφερε; Πείτε μας που πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας κατασκευαστή κ. Καλογρίτσα;» ρώτησε εκ νέου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός.

«Διότι έρχεται ο κ. Καλογρίτσας και λέει στη βουλή επί λέξει “Πολάκη μη φωνάζεις, είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου”. Γιατί δεν κάνετε μήνυση; Κάντε του μήνυση αν τολμάτε, αν είναι ψέμα όλα αυτά. Που πήγαν τα λεφτά θα μάθουμε; Βαριά κουβέντα ε; Όλοι σας λέει βουλευτές με τα λεφτά μου και δεν τον μηνύετε; Να μας πείτε τη σχέση σας με τον κ. Καλογρίτσα, με τον κ. Αρτεμίου και με τη Βενεζουέλα. Αν μπορείτε να διαβεβαιώσετε το ελληνικό κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα; Μπορείτε; Κρατείται και αυτό.

Εμείς κ. Τσίπρα μένουμε Ευρώπη, χωρίς ερωτηματικό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Το ερώτημα είναι αν εσείς μένετε Μαδούρο. Θα απαντηθούν και αυτά τα ερωτήματα πολύ σύντομα» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το μεταναστευτικό και τους εξοπλισμούς

«Δεν τιμά το κοινοβούλιο συνολικά η συμπεριφορά σας. Να σέβεστε ότι δημοκρατία είναι ο κανόνας της αντιπαράθεσης επιχειρημάτων και να ακούστε με σεβασμό τους ομιλητές» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, «απαντώντας» έτσι στις συνεχείς παρεμβάσεις βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

«Είπα ότι η σημερινή συζήτηση αποτελεί όχι μόνο ευκαιρία να συγκρουστούμε αλλά και για να συγκριθούμε. Δεν θα αντιπαραβάλω όσα έγιναν επί των ημερών μας με το δικό σας μηδενικό αποτέλεσμα» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Την απορία σας αν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα την απαντήσαμε στην πράξη. Επί των δικών σας ημερών το 75% των προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, έμπαιναν από τα ελληνικά σύνορα. Επί δικών μας ημερών ο αριθμός αυτός από το 75% πήγε στο 5%.

Τα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης έδωσαν τη θέση τους σε ανθρώπινες δομές. Και τα νησιά μας, τα τόσο πολύπαθα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έχουν επιτέλους ανακουφιστεί οριστικά από το πρόβλημα το οποίο μας κληρονομήσατε».

«Μιλήσατε για το τι έγινε στο πεδίο των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαι υπερήφανος που προΐσταμαι κυβέρνησης που θωρακίζει τη χώρα. Εσείς θα έπρεπε να ντρέπεστε. Που νομίζετε ότι είμαστε; Το Λουξεμβούργο είμαστε; Δεν βλέπετε το γείτονα απέναντι; Και αφήνετε άθλια υπονοούμενα κάνοντας συγκρίσεις με άλλες εποχές. Αν ψάχνετε συνοδοιπόρους του Τσοχατζόπουλου στο δικό σας κόμμα είναι» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Όλα έγιναν χωρίς μεσάζοντες. Επειδή είπατε τάχα δεν ενισχύουμε την εθνική μας αμυντική βιομηχανία. Επισκέφτηκα την ΕΑΒ. Την είχατε διαλύσει την ΕΑΒ κ. Τσίπρα. Και μόλις πριν από τρεις ημέρες το 5ο f16 viper πέταξε για τα Χανιά. Θέλετε να θυμηθώ την κατάσταση των Ναυπηγείων της χώρας μας τα οποία ήταν και τα δύο στα πρόθυρα της κατάρρευσης; Αυτή η κυβέρνηση έσωσε και το Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η νέα μας εθνική ισχύς αποτυπώνεται και στην επέκταση των χωρικών υδάτων και στις συμφωνίες θαλασσίων ζωνών και στις έρευνες υδρογονανθράκων.

Όλες αυτές οι επιλογές φάνταζαν δύσκολες αν όχι απίθανες το καλοκαίρι του 2019. Η Ελλάδα ενισχύθηκε σε όλα τα διεθνή φόρα. Σήμερα έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση του ευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου, στην ίδρυση του ταμείου ανάκαμψης, στην πρόσφατη καθιέρωση πλαφόν στον φυσικό αέριο».

Για την οικονομία

«Επί υπουργίας Τσακαλώτου η ανάπτυξη ήταν 0,5%, ουραγοί στην ΕΕ. Το κατάλαβαν οι Έλληνες στο πετσί τους. Πόση είναι η ανάπτυξη τα 4 χρόνια που κυβερνούμε εμείς; Διπλάσια και ενιότε τριπλάσια του μέσου όρου της Ευρώπης» συνέχισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. «Στις εξαγωγές μας έχουμε φτάσει στο 40% του ΑΕΠ. Η ελληνική οικονομία μετατρέπεται σε ανταγωνιστική και εξωστρεφή και ύστερα από 11 συνεχόμενες αναβαθμίσεις – ας πει κάποιος στην εκπρόσωπό σας ότι τις αναβαθμίσεις τις καθορίζουν οι διεθνείς οίκοι – είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το τελικό βήμα και να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα» συμπλήρωσε.

«Και μιας και επιλέξατε να αναφερθείτε στο περίφημο «μαξιλάρι», αποτελούσε το ενέχυρο ων δανειστών έναντι της δικής σας αναξιοπιστίας. 37 δις; 40 δις είναι σήμερα και δεν είναι «μαξιλάρι» αλλά τα αποθεματικά του ελληνικού δημοσίου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα.

«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας περνάνε δύσκολα ως αποτέλεσμα της ακρίβειας» συνέχισε και συμπλήρωσε «Δεν πρόκειται όμως να δεχθώ και άδικη κριτική για τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, γιατί μειώσαμε φόρους, την ανεργία, αυξήσαμε επενδύσεις.

Και έρχονται όλα αυτά με ένα πρωτοφανές πλαίσιο στήριξης. Δεν σας είπε κανείς ότι το ελληνικό κράτος κράτησε όρθια την ελληνική επιχειρηματικότητα στα χρόνια της πανδημίας; Αυτή είναι η κατάσταση την οποία θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

H oμιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

Παραμένετε ένας φορέας καθηλωμένος στην μιζέρια. Εμείς έχουμε κάνει λάθη από τα οποία έχουμα μάθει. Εσείς μας φέρατε στο μηδέν και θέλετε να το ξανακάνετε. Οι Έλληνες ξέρουν ότι ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερότητα συνέπεια και συνέχεια, συγκρίνουν και κρίνουν και γι αυτό θα δώσουν στην κάλπη την ίδια απάντηση που θα δώσει η βουλη. Ισχυρή αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Ύστερα από τη σημερινη συζητηση έχω την αίσθηση ότι όλα είναι καθαρά. Έχουμε μιλήσει για το έργο και τον αξιακό κώδικά. Η παράταξή μας είναι έτοιμη να παραλάβει τη σκυτάλη μιας δεύτερης γόνιμης τετραετίας. Όσα μεσολάβησαν ένα μόνο αποδεικνύουν: η κυβέρνηση αυτή απέδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίζει τις κρίσεις ενώ εσείς κ. Τσίπρα προκαλείτε τις κρίσεις όπως κάνατε το 2015

Η κυρία Αχτσιόγλου λέει ότι η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά αλλά είναι για την Ελλάδα. Η Αριστερά μπορεί να έχει το όνομα αλλά η φιλελεύθερη πολιτική έχει τη χάρη γιατί η δική μας κυβέρνηση που νομοθέτησε την καταπολέμηση των διακρίσεων για τα ΑμεΑ. Εμείς προωθήσαμε στρατηγική για την προστασία των γυναικών και των παιδιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα που οργάνωσε τη σκευωρία της novartis και τώρα κάνει ότι δεν ξέρει τον Μάξιμο Σαράφη που είναι κοινός απατεώνας και εσείς θα κάνετε μαθήματα δημοκρατίας και δικάιου στη ΝΔ. Έχετε πολύ βεβαρημένο ιστορικό

Το κόμμα που δια του κ. Βούτση θεωρούσε ότι οι ψήφοι δεν έχουν μυρωδιά και άρα είναι ευπρόσδεκτη η συμμαχία με τη Χρυσή Αυγή

Εσείς κ. Τσίπρα δεν ήσασταν που το 2015 παραλείψατε τόσους άξιους δικαστές για να τοποθετήσετε πρόεδρο του Αρείιου Πάγου την εκλεκτή σας κυρία Θάνου που στη συνέχεια κάνατε πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής.

Αυτά είνα τα επιτεύγματα που θα παραδώσουμε στην κρίση του λαού μαζί με αυτά στην παιδεία και στην υγεία

Θα το ξαναπώ: δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας περνάνε δύσκολα. Δεν πρόκειται όμως και να δεχθώ άδικη κριτική για τη συνέπεια λόγων και έργων ότι μειώσαμε φόρους και ανεργια, αυξήσαμε επενδύσεις

Το μαξιλάρι των 37 δισ. που αναφέρατε ήταν το ενέχυρο των δανειστών έναντι στη δική σας αναξιοπιστία.

Τι έγινε με τις εξαγωγές; Φτάσαμε στο 40% του ΑΕΠ. Η ελληνική οικονομία μετατρέπεται σε εξωστρεφή οικονομία. Μετά από 11 αναβαθμίσεις και ας θυμίσει στην εκπροσωπό σας ότι το κάνουν οι διεθνείς οίκοι, είμαστε έτοιμοι για την επενδυτική βαθμίδα και να μειώσουμε το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Πόση ήταν η ανάπτυξη στα χρόνια που κυβερνούσατε; Ο,5% η χαμηλότερη στην ΕΕ, μπράβο σας, ουραγοί. Πόση είναι η ανάπτυξη στα χρόνια που κυβερνούμε; Διπλάσια και ενίοτε τριπλάσια του μέσου όρου

Όλες αυτές οι γεωστρατητικές συμφωνίες φάνταζαν αδύνατες το 2019 αλλά η χώρα αυτή ενισχύθηκε σε όλα τα διεθνή fora. Η Ελλάδα έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση του ευρωπαϊκού διαβατηρίου στην πανδημία, στην ίδρυση του Ταμείου Ανάπτυξης, στο πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αυτό αποτυπώνεται και στις έρευνες για την αξιοποίηση ενεργειακών πόρων νότια της Κρήτης. Αυτή η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα, τι κάνατε εσείς; Τίποτα

Τα ναυπηγεία στη χώρα ήταν και τα 2 στα πρόθυρα της κατάρρευσης και αυτή η κυβέρνηση έδωσε δουλειές σε χιλιάδες ανθρώπους και εξασφάλισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει αξιόμαχα πλοία

Όλα αυτά έγιναν χωρίς μεσάζοντες και επειδή αφήσατε υπονοούμενα ότι δεν στήριζω την ελληνική οικονομία βρέθηκα στην ΕΑΒ που εσείς είχατε διαλύσει και μόλις πριν από 3 μέρες το 5ο F-16 Viper πέταξε από την ΕΑΒ.

Κύριε Τσίπρα είμαι υπερήφανος που είμαι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που προστατεύει αποτελεσματικά τη χώρα. Εσείς πρέπει να ντρέπεστε. Πού νομίζετε ότι είμαστε, είμαστε το Λουξεμβούργο; Δεν βλέπετε τον γείτονα μας απέναντι και μας κουνάτε το δάχτυλο και αφήνετε άθλια υπονοούμενα κάνοντας συγκρίσεις με άλλες εποχές.

Τα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης έδωσαν τη θέση τους σε σύγχρονες δομές και έχουν μείνει μόνο 33 κέντρα και τα νησιά μας έχουν επιτέλους ανακουφιστεί οριστικά από το πρόβλημα των μεταναστών.

Επί των δικών σας ημερών το 75% των προσφύγων και μετανάστων που μπήκαν στην Ευρώπη έμπαιναν από τα ελληνικά σύνορα. Επί δικών μας ημερών ο αριθμός αυτός πήγε στο 5%

H σημερινή συζήτηση αποτελεί όχι μονο ευκαιρία να συγκρουστούμε αλλά και να συγκριθούμε.

Να μας εξηγήσετε τη σχέση σας και με τον κ. Καλογρίτσα, και με τον κ. Αρτεμίου και με τη Βενεζουέλα. Αλήθεια μπορείτε να διαβεβαιώσετε το Κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα.

Να μας εξηγήσετε τη σχέση σας και με τον κ. Καλογρίτσα, και με τον κ. Αρτεμίου και με τη Βενεζουέλα. Αλήθεια μπορείτε να διαβεβαιώσετε το Κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα.

Γιατί δεν κάνετε μήνυση τώρα στον κ. Καλογρίτσα. Εσείς ο βαρύς μάγκας κάνετε του μήνυση αν είναι ψέμα όλα αυτά. Πού πήγαν τα λεφτά θα μάθουμε;

Έρχεται ο κ. Καλογρίτσας και λέει στη Βουλή επί λέξει για να το ακούσει και ο βαρύς κ. Πολάκης: Πολάκη μην φωνάζεις, είσαι βουλευτής με το κόμμα που με έφαγε τα λεφτά, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου

Πού πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα;

Εξακολουθείτε να καλύπτετε τον κ. Παππά για τον στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;

Θα γκρεμίσετε τον φράχτή στον Έβρο ή θα συνεχίσετε να τον φτιάχνετε; Και σε αυτό θα πρέπει να απαντήσετε

Δεν μπορεί ακόμα και σήμερα στελέχη του κόμματός σας να λένε ότι ο φράχτης στον Έβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα

Είστε αφελής ή επικίνδυνος όταν αδιαφορείτε για το εθνικό συμφέρον για να πλήξετε την κυβέρνηση

Να ζητήσετε συγγνώμη για τον διασυρμό της χώρας για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας όταν όλα τα στελέχη σας συμμετείχατε σε έναν πρωτοφανή διασυρμό όταν ο υπουργός σας έλεγε ότι είναι ψέματα. Και ήμασταν σίγουροι γιατί η ΕΥΠ μπορούσε να μας παρέχει τέτοια δεδομένα

Το 2019 πριν καταρρεύσετε στις εκλογές κρατήσατε ανοιχτή τη Βουλή για μια εβδομάδα για να αλλάξετε τον Ποινικό Κώδικα και να κάνετε πλημμέλημα το αδίκημα των παρακολουθήσεων ενώ γνωρίζατε ότι παρακολουθούσατε το ΚΚΕ τον κ. Σαγιά και άλλους πολλούς που θα μάθουμε στην πορεία.

Έχω μια απορία: Γιατί έχετε τα στοιχεία εσείς και όχι εγώ; Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσετε. Γιατί δεν έγινα ποτέ αποδέκτης αυτών των πληροφοριών; Μήπως γνωρίζατε από πριν τα πρόσωπα στα οποία απευθύνεστε; Εσείς έχετε τα στοιχεία ,όχι εγώ.

Όλα όσα επικαλούνται οι βουλευτές σας είχαν δημοσιευτεί και πριν αναλάβει ο Τσίπρας τα θρυλούμενα στοιχεία ήταν πρωτοσέλιδα σε 3 έντυπα και ιστοσελίδες προσκείμενες σοτν ΣΥΡΙΖΑ. Είτε λοιπόν υπήρξαν διαρροές απορρητων πληροφοριών από την ΑΔΑΕ είτε ο κ. Τσίπρας επέβαλε τα ονόματα. Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι που διέρρεαν μέσα από την ΑΔΑΕ στοιχεία

Η διαδικασία είναι εκτός πλαισίου που ορίζεται από το Σύνταγμα και τον εκτελεστικό νόμο

Αν ήταν σωστή η διαδικασία τότε κάθε πολιτικός αρχηγός θα μπορούσε να πάει με καταλόγους προς ονόματα στην ΑΔΑΕ και τα ονόματα θα δίνονταν στη συνέχεια στο πανελλήνιο. Αυτή την ΕΥΠ θέλετε; Έτσι θα προασπίσουμε το απόρρητο των επικοινωνιών;

Ο κ. Ράμμος είναι τέως δικαστής είναι προϊστάμενος διοικητικής αρχής

Από συστάσεώς της ποτέ στην ιστορία της αρχής δεν έχει υπάρξει προσωποποιημένη ενημέρωση και αμφιβάλω αν υπάρχει και τώρα γιατί όπως σας είπα η επιστολή δεν έχει ονόματα

Ο πρόεδρός της ΑΔΑΕ ενημερώνει πρόεδρο της Βουλής, αρχηγούς κομμάτων. Δεν λέει ότι δέχεται αιτήματα από άλλους ενδιαφερόμενους και όχι την δημοσίευση των απόρρητων ονομάτων

Ο ιδρυτικός νόμος της ΑΔΑΕ λέει ότι υπεισέρχεται μόνο στον νόμο και όχι να εξετάζει την κρίση των δικαστών

Η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για να παραληφθεί με άκρως θεατρικό ο διαβόητος φάκελος μοιάζει άκρως προβληματική γιατί αυτή συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος που εμπλουτίσατε, λέει, και με άλλα στοιχεία

Η δικαιοσύνη δεν είναι καλή μόνο όταν βγάζει αποφάσεις που σας βρίσκουν σύμφωνους. Σας ερωτώ αν εμπιστεύστε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή αν επικρατεί η αντίθετη άποψη. Είναι απαράδεκτες τέτοιες εκφράσεις για τους δικαστές. Η ανεξαρτησίας της ελληνικής δικαιοσύνης απαιτεί σεβασμό στους δικαστές

Μητσοτάκης μετά την παρέμβαση Τσίπρα: Επιβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας ότι στην επιστολή που έλαβε δεν υπήρχαν ονόματα

Παρέμβαση Τσίπρα: Ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επίστολη που του έστειλα εγώ. Μην επιχειρήσετε να παίξετε τις κουμπάρες

Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα;

Εάν δεν υπήρχαν τα ονόματα παραπλανείτε τα ονόμτα. Εγώ μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Άλλη επιστολή έστειλε σε εσάς;

Ένας απόρρητος φάκελος υπάρχει και τον κάνατε φέιγ βολάν. Δεν μας απαντήσατε ευθέως κ. Τσίπρα και σας ρωτώ αν στην επιστολή που σας ενεχύρισε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ υπήρχαν τα ονόματα.

Θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στο σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει μια κατασκοπευτική ιστορία στα μέτρα. Που έγιναν μετά από διαρροές στα δικά σας μέσα αξιοποιώντας κάποιες σπασμωδικές, λανθασμένες κατά την άποψή μας της ανεξάρτητης αρχής.

Η ενημέρωση των πολιτών για το απόρρητο θα ακολουθείται μια ξεκάθαρη διαδικασία

Ο νέος νόμος της ΕΥΠ προβλέπει πια ότι στην ηγεσία της μπορούν να τοποθετούνται μόνο αξιωματικοί και διπλωμάτες

Για τις υποκλοπές αλλάξαμε πρόσωπα και ψηφίσαμε πρόσφατα ένα σύγχρονο πλαίσιο χωρίς αγνοούμε τα λάθη που έγιναν αλλά και χωρίς να είναι στις προθέσεις μας να διαλύσουμε μια κρίσιμη δομή όπως η ΕΥΠ

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ακούει αυτές τις καταθέσεις και να μην νιώθει ένα σφίξιμο και να μην λέει ποτέ ξανά

Δικαστές κρίνουν όσα συνέβησαν και στο Μάτι εκεί που το 2018 χάθηκαν 103 ζωές με το κράτος διαλυμμένο και αδίστακτο με στημένες συνεντεύξεις τύπου και μετά με πλαστές φωτογραφίες από δήθεν δορυφόρους για να κατηγορήσετε δήθεν εμπρηστές

Είναι μια ευκαιρία να συγκριθούν τα πεπραγμένα των δύο διακυβερνήσεων αλλά και για άλλα θέματα της επικαιρότητας. Πρόσφατα μάθατε για δικαστές στην Αθήνα μόνο που δικάζουν δύο υπουργούς σας για κατάχρηση εξουσίας και για παράβαση του δικαίου

Στο θέμα αυτό (σ.σ. με τις βαλίτσες με τα χρήματα) δεν θα κρύβεστε για πολύ

Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα των υποκλοπών απευθύνθηκα στον ελληνικό λαό. Οι απόψεις μου κρίνονται όπως και οι δικές σας. Εγώ δεν κρύβομαι κ. Τσίπρα και δεν έχω πάθει αφωνία, εσείς δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά από τον Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την Ελλάδα ένα βήμα πριν το γκρεμό με ανοιχτά τα σύνορα για τους μετανάστες, με ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και με ένα δημοψήφισμα της κωλοτούμπας εσείς που μας μιλάτε για δημοκρατική ευθύνη

Δεν μπορείτε να μιλήσετε για το παρελθόν σας γιατί σας κατατρέχει. Διαλέξατε την 25η Ιανουαρίου για να καταθέσετε την πρόταση δυσπιστίας γιατί αυτή συμπίπτει με την στιγμή που έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας και κατά την εκτίμησή μου τελευταία και οι Έλληνες δεν θα το ξεχάσουν

Την φράση ένοχος ή βλαξ την χρησιμοποίησε πρώτη φορά ο μακαρίτης Κίτσος Τεγόπουλος αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου που αφορούσε το σκάνδαλο Κοσκωτά που είχε εμπλοκή του κ. Μαντζουράνη. Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες

O ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει τη Δημοκρατία με πρωτοφανείς ύβρεις εναντίον μου. Σήμερα κ. Τσίπρα ξεπεράσατε τον εαυτό σας

Η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νέα νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε στην επίμονη πρότασή μας να έρθει στη βουλή να συγκριθούμε. Πέντε μήνες σας ζητάω να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας και επιτέλους το κάνατε

Υποχρέωση της Δημοκρατίας είναι να φράσσει τον δρόμο στους οπαδού του Ναζισμού. Συμμεριζόμαστε το σύνθημα ποτέ ξανά

Με αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα για το Ολοκαύτωμα ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατηρώντας ότι ούτε αυτό δεν κατάφερε να αποσπάσει το χειροκρότημα από όλες τις πτέρυγες

protothema.gr 

«Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα μια άσφαιρη ανταλλαγή πυρών με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων», τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή.

Όπως σημείωσε, «η αντιπαράθεση συνεχίζεται μεταξύ των αστικών κομμάτων, χωρίς όμως η συζήτηση να ακουμπά την ουσία της υπόθεσης, που είναι το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων. Κι αυτό γιατί αποτελεί ένα ακόμα κοινό έργο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που το έχουν συνδιαμορφώσει και το έχουν ψηφίσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ο Ν. Παπαναστάσης επισήμανε ότι «τα παραπάνω κόμματα, ως κυβέρνηση το καθένα, έχουν επιδείξει αύξηση των επισυνδέσεων, γι’ αυτό δεν βγάζουν τσιμουδιά για τις ευθύνες τους για το θεσμικό πλαίσιο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν αναφέρονται στις παρακολουθήσεις σε βάρος του ΚΚΕ, επιδεικνύοντας αλά καρτ δημοκρατικές ευαισθησίες».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «τα αστικά κόμματα δεν μπορούν να εξαπατούν άλλο τον λαό, καθώς έχει αποδειχθεί η στρατηγική τους σύμπλευση στην ταξική πολιτική σε βάρος των λαϊκών αναγκών, η ταύτισή τους στην εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε, καταθέτει τη μομφή του προς την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα στους αγώνες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα Πανεπιστήμια, όπως στη ΛΑΡΚΟ, στη «Μαλαματίνα», στα νοσοκομεία».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Μετά  την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή 156 βουλευτές καταψήφισαν, ενώ 143 ψήφισαν υπέρ. Σημειώνεται πως συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ κανείς δεν ψήφισΕ «παρών».

Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.

agrinionews.gr

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν στην Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας με φόντο τις παρακολουθήσεις και αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Στο βήμα μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με μια αναφορά στο Ολοκαύτωμα ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο πρωθυπουργός. Όπως είπε οι Έλληνες σκύβουμε με τιμή στην σκιά των 60.000 συμπατριωτών μας που χάθηκαν στα κολαστήρια του Άουσβιτς. Ούτε καν αυτή η αναφορά δεν μπορεί να εξασφαλίσει χειροκρότημα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και αυτό δείχνει κάτι, είπε. Κάλεσε τους πολίτες να μην ξεχάσουν και να χτυπάμε το κακό όπου αυτό εμφανίζεται. Ιερή υποχρέωση της δημοκρατίας είναι να φράζει τον δρόμο στους επίγονους του ναζισμού και στους αρνητές του Ολοκαυτώματος, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι επιτέλους ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας να έρθει στην Βουλή να αντιπαρατεθούμε. Πέντε μήνες σας το ζητάμε. Εδώ λύνουν τα κόμματα τις διαφορές τους είπε ο πρωθυπουργός και είπε ότι οι κάλπες δεν αργούν και θα σας στείλουν πάλι στην αντιπολίτευση. Οι πολίτες, τόνισε κρίνουν δίκαια. Ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει μόνο να ανεβάζει ένα έργο να δηλητηριάζει την κοινωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσατε προσωπικές ύβρεις εναντίον μου. Αυτή την φράση είχε χρησιμοποιήσει ο Κίτσος Τεγόπουλος αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά με Κουτσόγιωργα και Ματζουράνη που είναι τώρα συνήγορος του κ. Παππά. Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες, είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε σε απ’ ευθείας μετάδοση την ομιλία του κ. Μητσοτάκη:

sinidisi.gr

 

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 15:04

«Nέο ανένδοτο» ζητά ο Μωραΐτης

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης, στην ομιλία του στη βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή ζήτημα των υποκλοπών.

«Μετά από σχεδόν μισό αιώνα, η Δημοκρατία μας βρίσκεται και πάλι στο απόσπασμα, από ένα αυταρχικό και αδίστακτο καθεστώς, το επιτελικό παρακράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε στο άνοιγμα της ομιλίας του ο κ. Μωραΐτης και πρόσθεσε ότι «κανείς πρωθυπουργός, από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν επιχείρησε ποτέ μια τέτοια ξεδιάντροπη εκτροπή ενάντια στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Και συνέχισε τη δριμεία κριτική του υπογραμμίζοντας ότι «κανείς πρωθυπουργός δεν τόλμησε ποτέ, πλην πατρός Μητσοτάκη, να παρακολουθεί πολιτικό αρχηγό και υπουργούς της κυβέρνησής του, κανείς δεν τόλμησε ποτέ να θέσει υπό παρακολούθηση τη στρατιωτική ηγεσία ως επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια».

«Γι΄αυτό κ. Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός ενός αδίστακτου επιτελικού παρακράτους, ο οποίος ήρθε στην εξουσία ως φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής που… έμενε Ευρώπη και κατέληξε εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Γιατί με τις αξίες της Δημοκρατίας και τις αρχές του Κράτους Δικαίου, δεν έχετε πλέον καμία σχέση, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχατε ήδη παραιτηθεί από τον Αύγουστο. Μπορεί εδώ να έχετε φιμώσει τα μέσα ενημέρωσης και να κυβερνάτε με τον φόβο, να τα σκεπάζει όλα μια μιντιακή ομερτά και να τα σκιάζει το σκοτάδι αλλά εκεί έξω, στην Ευρώπη, σας έχουν κατατάξει ανάμεσα στους αυταρχικούς ηγέτες που βλάπτουν σοβαρά τη Δημοκρατία, τη Διαφάνεια και την Ελευθερία του τύπου.
Και εκεί θα σας κατατάξει πολύ σύντομα και ο ελληνικός λαός στις επερχόμενες εκλογές», είπε ο Θάνος Μωραΐτης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στο επιτελικό κράτος υποστήριξε ότι «παρά τον μεταρρυθμιστικό – επικοινωνιακό του μανδύα, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια κλειστή ομάδα πέριξ του πρωθυπουργού, μια ελίτ που λειτουργούσε με αποκλειστικό γνώμονα την εξασφάλιση των δικών της πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, και ότι, οι παράνομες παρακολουθήσεις είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Τον ασφυκτικό έλεγχο της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας με μεθόδους κλειδαρότρυπας, predator, υποκλοπές προσωπικών δεδομένων, με έλεγχο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και εκβιασμούς».

Τέλος ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι «η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει πίσω της ανοιχτές πληγές στο σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας τις οποίες μόνο μια Προοδευτική Κυβέρνηση μπορεί να αποκαταστήσει και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι χρέος της Προοδευτικής Παράταξης, είναι ένας νέος ανένδοτος αγώνας για την υπεράσπιση του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ένας αγώνας που θα στείλει στα αζήτητα της ιστορίας την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

agrinionews.gr

Αντιπαράθεση με ύβρεις και μεγάλη ένταση προκάλεσε η φράση του Αλέξη Τσίπρα, περί «μειωμένης αντίληψης» προς τον πρωθυπουργό.

«Η χώρα σε κρίσιμες στιγμές έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο επικίνδυνο. Η στάση σας είναι ανέκδοτο επικίνδυνο για την πατρίδα. Ας δεχθούμε ότι είστε μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την ισχυρή αποδοκιμασία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που άρχισαν να διαπληκτίζονται με τους συναδέλφους τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, προσπάθησε να βάλει τάξη, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να ξανασκφετεί αυτές τις εκφράσεις και αν θα τις χρησιμοποιεί εντός του Κοινοβουλίου.

«Είναι υποχρέωσή μου να πω την αλήθεια. Είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα και θα το κάνω» απάντησε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας «να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία» και με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να λέει «θα το κάνετε, αλλά όσο σας φαίνεται περίεργο το είπα για να σας προστατεύσω».

protothema.gr

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε πριν από τρεις ημέρες στη Βουλή ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα  στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης:

 

«Τελικά για όλους και για όλα έρχεται η ώρα της κρίσης. Κύριε Μητσοτάκη επι 6 μήνες τα κάνατε όλα για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Συγκαλύψατε, παρανομήσατε εκβιάσατε. Παρά το όσα κάνατε σήμερα είστε εδώ ενώπιος με τον Ελληνικό λαό για μια συνταγματική και θεσμική εκτροπή που δεν μπορείτε να λέτε ότι δεν συνέβη. Το σκοτάδι που κανατε τα πάντα για να επιβάλλετε νικήθηκε. Γιατί η Δημοκρατία φάνηκε πολύ πιο ανθεκτική και πλέον είστε απόλυτα εκτεθειμένος. Σήμερα δεν υπάρχουν πληροφορίες και εικασίες αλλά αποδείξεις από την πιο επίσημα αρχή του κράτους για την δράση του παρακράτους. Από την αρχή που το Σύνταγμα ορίζει να διαφυλάττει το απόρρητο των επικοινωνιών. Χρωστάτε απαντήσεις και εξηγήσεις» ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε σε αυτή την αίθουσα το βάλατε στα πόδια. Σήμερα δεν είναι τόσο εύκολο γιατί και αν το επιχειρήσετε θα είναι μια ακόμα ομολογία ενοχής. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στην αίθουσα αυτή θα θυμάστε πως όταν σας ζήτησα να δεσμευτείτε σε κάτι πολύ απλό, όλα όσα λέγατε ότι είναι ψεύδη, να δεσμευτείτε και να μας πείτε ότι δεν υπήρξε παρακολούθηση της ΕΥΠ του αρχηγού άμυνας και υπουργού ενέργειας τότε και σήμερα εργασίας. Και τι κάνατε; Αυτοβούλως αναλάβατε τα χρέη προέδρου και λήξατε τη συνεδρίαση» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Όταν σας ζήτησα να δεσμευτείτε να αναλάβετε την ευθύνη σας και να κάνετε ότι οποιοσδήποτε πρωθυπουργός ευρωπαϊκού κράτους δικαίου προτιμήσατε την ταπείνωση και τρέξατε προς την έξοδο. Γιατί το κάνατε; Γιατί γνωρίζατε πολύ καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχαν γίνει γιατί εσείς τις παραγγείλατε. Ήσασταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων. Προτιμήσατε τη ντροπή της φυγής. Γνωρίζατε τα πάντα και 6 μήνες λέγατε ψέματα παντού. Ψέμα πάνω στο ψέμα και μια τεράστια απόπειρα συγκάλυψης που είναι κακοποίηση του κράτους δικαίου».

«Μέσα στην αλαζονεία σας κάνατε τα πάντα. Τόσο που να μοιάζει τελικά η εκτροπή των παρακολουθήσεων ισότιμη με την εκτροπή συγκάλυψης. Επιχειρήσατε να υποτάξετε θεσμούς με θεμελιώδη σημασία για Δημοκρατία. Πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας εναντίον όσων ξέρουν» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας.

«Αντί να επιδείξετε στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια και να αναλάβετε ευθύνες σας είτε με το να παρατηθείτε είτε με το να υποδείξετε ενόχους και να τους οδηγήσετε στη Δικαιοσύνη εσείς επιλέξατε το δρόμο εκτροπής. Με επίθεση με κάθε μέσο κατά της αλήθειας. Με δολοφονία της αλήθειας. Γίνατε δύο φορές ένοχος» συνέχισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τα γεγονότα βοούν. Δεν είναι λάθος που αν το ξέρατε δεν θα επιτρέπατε να συμβούν. Δεν είναι ρυπαρό δίκτυο είναι εγκληματική οργάνωση. Ένα μοντέλο διακυβέρνησης που στήσατε από την πρώτη ημέρα με σχέδιο. Δική σας απόφαση ήταν να αναλάβετε προσωπικά την ΕΥΠ . Δική σας απόφαση να αλλάξετε το νόμο προκειμένου να μπορεί να διοριστεί στην ΕΥΠ κάποιος που δεν πληρούσε κριτήρια. Δική σας απόφαση να ορίσετε τον έμπιστο ανιψιό σας στον έλεγχο της ΕΥΠ. Να ορίσετε την κυρία Βλάχου και να αλλάξετε το νόμο για ΑΔΑΕ όταν έσκασε η υπόθεση Κουκάκη. Να μην πάτε ούτε ένα στοιχείο στη δικαιοσύνη. Δική σας απόφαση και ντροπή εόναι η χυδαία και άθλια επίθεση στην ανεξάρτητη αρχή και στον έντιμο δικαστή που επιτέλεσε το συνταγματικό του καθήκον»

«Τι από όλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε; Θα σας ακούσω με προσοχή. Εσείς με διάγγελμα εν μέσω τζιτζικιών είπατε ψέματα για υπόθεση Ανδρουλάκη. Οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου δεν έλεγαν στην αρχή ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι μπλεγμένος με θέματα κατασκοπίας. Δικές σας ήταν. Δεν διστάσατε να αφήσετε υπόνοιες κατασκοπίας για τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικά κόμματος. Μετά είπατε ότι η παρακολούθησή του ήταν νόμιμη» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εσείς δεν μας απειλούσατε και λέγατε να φέρουμε εμείς στοιχεία; Ε να λοιπόν τα στοιχεία. Εδώ είναι. Θα απαντήσετε; Σε κάποια από τις συναντήσεις μας στη Βουλή τον Αύγουστο νομίζω σας είχα κατηγορήσει για έλλειμμα θάρρους και πλεόνασμα θράσους. Σας είχα πει ότι είναι δειλία να κρύβεστε πίσω από τον ανιψιό σας. Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντίληψης από το να αναλάβετε την ευθύνη σας. Κάποτε είχε κρεμαστεί ένα ερώτημα άδικο για ένα πρωθυπουργό. Ένοχος ή βλαξ; Εσείς αυτοβούλως επιλέξατε απάντηση» ανέφερε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ένταση με Τασούλα

«Η χώρα σε κρίσιμες στιγμές έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο επικίνδυνο. Η στάση σας είναι ανέκδοτο επικίνδυνο για την πατρίδα». Ας δεχθούμε ότι είστε μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, να παρεμβαίνει και να τον καλεί να σκεφτεί αυτές τις εκφράσεις

«Είναι υποχρέωσή μου να πω την αλήθεια . Εϊναι δημοκρατικό μου δικαίωμα και θα το κάνω» απάντησε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας «να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία» με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να λέει «θα το κάνετε αλλά όσο σας φαίνεται περίεργο το είπα για να σας προστατεύσω», όπως σημειώνει το protothema.gr.

Νέα ερωτήματα

«Έλεγα ότι ακόμα και αν δεχθούμε τις αρχικές αιτιάσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δεν γνώριζε, ότι δεν είχε ιδέα τι διέπραξαν επι 2 και πλέον χρόνια με έδρα το Μαξίμου αυτοί που απέπεμψε έχω ένα ερώτημα: όταν τους αποπέμψατε δεν μιλήσατε μαζί τους; Δεν τους ρωτήσατε ή μήπως επικαλέστηκαν τον απόρρητο; Ο κ. Δεμίρης που πήγε μετά στην ΕΥΠ δεν τα βρήκε τα ατοπήματα. Ή μηπως και αυτός δεν σας ενημέρωσε. Η κα Βλάχου που υπέγραψε δεκάδες διατάξεις δεν ενημέρωσε και παραμένει ακόμα στη κρίσιμη θέση της ενώ σας έχω ζητήσει την αντικατάστασή της; Δεν σας είπαν για παρακολούθηση το κ. Χατζηδάκη και ερχόσασταν εδώ να λέτε ότι πως είναι δυνατόν εγώ να το κάνω; Μιλάτε για ρυπαρά δίκτυα αλλά έναν δεν έχετε πάει στα δικαστήρια. Μήπως γιατί φοβάστε ότι αν κινηθείτε εναντίον τους και πάνε στη δικαιοσύνη θα άνοιγαν το στόμα τους».

«Λέτε δεν γνωρίζατε αλλά μάθατε. Γιατί δεν τα είπατε στη δικαιοσύνη; Μια ερώτηση μόνο: είναι και η κυρία Βλάχου μέλος των ρυπαρών δικτύων; Μήπως δεν την κρατάτε εσείς στη θέση της αλλά αυτή σας κρατά; Δεν έχω καμία διάθεση εγώ προσωπικά να υπονοήσω ότι ο πρωθυπουργός και προσωπικός μου αντίπαλός είναι μειωμένης αντίληψης. Είναι ικανότατος εξυπνότατος αλλά και ένοχος για την μεγαλύτερη εκτροπή απ’ την μεταπολίτευση και μετά».

sinidisi.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Θεσσαλονίκη, 23/01/2023

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:           «Διερεύνηση ύπαρξης υδρογονανθράκων στην Αιτωλοακαρνανία»

Κύριε Υπουργέ,

Το 1963, στην «Αγία Ελεούσα» της Κλεισούρας Αιτωλοακαρνανίας εγκαταστάθηκε η πρώτη πετρελαιοπηγή, εκ της οποίας ανέβλυσε το πρώτο πετρέλαιο εν Ελλάδι. Τη χρονιά εκείνη, ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Υπεδάφους ανέφερε ότι από την εποχή του Ηροδότου ανάβλυζε πετρέλαιο στη Ζάκυνθο και επιπροσθέτως επιβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά βρέθηκε πετρέλαιο καλής ποιότητας σε βάθος 4.000 μέτρων. Δυστυχώς όμως, οι ελπίδες για σπουδαίο κοίτασμα διαψεύστηκαν, με συνέπεια να θεωρηθεί περαιτέρω μη εκμεταλλεύσιμο, αφού, όπως είχε δηλωθεί τότε από τον γενικό διευθυντή Μεταλλείων, «…οι ποσότητες πετρελαίου που βρέθηκαν κρίθηκαν μη εκμεταλλεύσιμες, διότι ανά 3 ώρες αντλούταν μισός τόνος πετρελαίου, δηλαδή, 4 τόνοι ανά 24ωρο. Οι ποσότητες αυτές αντιστοιχούσαν σε 28 βαρέλια ημερησίως, τη στιγμή που οι συνήθεις εκμεταλλεύσεις προαπαιτούσαν 2.500 βαρέλια ανά εικοσιτετράωρο.»

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Δεδομένης της ύπαρξης υδρογονανθράκων στην Κλεισούρα Αιτωλοακαρνανίας, παρόλο που αποδείχθηκαν μη εκμεταλλεύσιμοι το 1963, διεξήχθησαν πρόσφατα ή προγραμματίζονται έρευνες το επόμενο χρονικό διάστημα για ύπαρξη γειτονικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων πέριξ της αναφερόμενης ευρύτερης περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μομφή για το σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής αλλά και για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ακούσαμε πολλά, επι της ουσίας τίποτα» είπε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων «Νομίζετε ότι ξεμπερδέψατε με μια συγγνώμη και μια εξεταστική παρωδία; Κανείς δεν θα αποφύγει απόδοση ευθυνών».

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ είπε μεταξύ άλλων πως «εμείς καταθέτουμε μομφή για την οικονομία, τους μισθούς και τις συντάξεις που παραμένουν στον πάτο παρά τα ψίχουλα που δίνετε» ενώ απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε «γιατί δεν ασκήσατε μομφή για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας; Αλλά τι μομφή να καταθέσετε. Εσείς λέγατε ότι θα λογαριαστείτε μετά και εκλιπαρούσατε για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Γιατί δεν καταθέσατε μομφή για τον πόλεμο στην Ουκρανία; Εσείς βάλατε πλάτη για να μετατραπεί η χώρα σε μια απέραντη αμερικανονατοικη βαση. Μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίσατε το ψήφισαμα για αύξηση εξοπλισμών προς αντιδραστικό καθεστώς Ζελενσκι».

«Βάζετε πλάτη με τις δυνάμεις που έχετε στο συνδικαλιστικό κίνημα για να εφαρμοστούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις» είπε συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει «τι άλλη πρόταση μομφής να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μας λένε ότι στόχο έχουν να επαναφέρουν τη ΝΔ στον ίδιο δρόμο απ τον οποίο δήθεν έχει λοξοδρομήσει. Και τι δεν έχουμε ακούσει αυτές τις ημέρες. Για τις αξίες του αστικού κόσμου που δήθεν χάνει η ΝΔ. Για τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Λες και ότι έκανε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης στο ζήτημα των υποκλοπών και σε άλλα ζητήματα είναι μια κάποια παραφωνία και παρέκκλιση από τον ιστορικό βίο της παράταξης. Όχι είναι η φυσική του συνέχεια»

«Τα σκάνδαλα όσα βγαίνουν στη φόρα σας ενδιαφέρουν μόνο για τις προεκλογικές σας σκοπιμότητες και να κρύβονται οι στρατηγικές σας συγκλίσεις και να μένει στο απυρόβλητο η μόνιμη εξαθλίωση του λαού» είπε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

«Αλήθεια, το δίλημμα είναι μεταξύ του αντιλαϊκού “know how” του κ. Μητσοτάκη και του υποκριτικού “how to” του κ. Τσίπρα; Ελεος» ανέφερε μεταξύ άλλων κλείνοντας την τοποθέτησή του.

protothema.gr 

Από την Κούβα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης υπογραμμίζει το πραγματικό διακύβευμα των ημερών πίσω από τις στημένες κοκορομαχίες: «δεν αρκεί να φύγει ο κ. Μητσοτάκης. Μομφή στην ολιγαρχία, στις μυστικές της υπηρεσίες, στις ψευτοαγορές που λεηλατούν τον κόσμο, και γι’ αυτό χρειάζονται οι παρακολουθήσεις, για να γίνεται το αλισβερίσι και το παιχνίδι της διανομής των προσόδων που βγαίνουνε από το αίμα του ελληνικού λαού».

Σημειώνεται ότι επειδή λείπει στο εξωτερικό ο Γιάνης Βαρουφάκης, στη διαδικασία των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών θα τον αντικαταστήσει η Σοφία Σακοράφα. Το ΜεΡΑ25, θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε τη Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολόκληρη η δήλωση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 από την Αβάνα για την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή:

Σε οποιαδήποτε χώρας Πρωθυπουργός πιανόταν στα πράσα να παρακολουθεί τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, τους ίδιους του τους Υπουργούς, προέδρους κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα είχε εκδιωχθεί από το ίδιο του το κόμμα κακήν κακώς.

Προφανώς το ΜέΡΑ25 ψηφίζουμε υπέρ της μομφής, της δυσπιστίας της Κυριάκος Μητσοτάκης Α.Ε..

Το ερώτημα, όμως, δεν ήταν απλά αυτό. Πώς μπορεί να υπάρξει μια παλλαϊκή μομφή εναντίον του ολιγαρχικού κατεστημένου το οποίο δημιουργεί Μητσοτάκηδες, αυτό είναι το ζήτημά μας. Δεν αρκεί να φύγει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν υπάρξει μια πάταξη της ολιγαρχικής παρακρατικής εξουσίας, κάτι για το οποίο εμείς καταθέτουμε τη δική μας μομφή, ως ένα μικρό κόμμα, το ΜέΡΑ25, ένα μικρό κομμάτι, όμως, που λέει μεγάλες αλήθειες. Δεν φτάνει να φύγει ο Μητσοτάκης. Μομφή στην ολιγαρχία, στις μυστικές της υπηρεσίες, στις ψευτοαγορές που λεηλατούν τον κόσμο και γι’ αυτό χρειάζονται οι παρακολουθήσεις για να γίνεται το αλισβερίσι και το παιχνίδι της διανομής των προσόδων που βγαίνουν από το αίμα του ελληνικού λαού.

protothema.gr

Σελίδα 1 από 2