Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:01: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί ευθέως με πόλεμο τη χώρα μας όμως η τουρκική προπαγάνδα στοχεύει σταθερά στο να παρουσιάσει την Ελλάδα ως επιτιθέμενη χώρα προκειμένου να δικαιολογηθεί μία στρατιωτική επιχείρηση εις βάρος της στο πλαίσιο νόμιμης άμυνας. Για το λόγο αυτό, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας επιχειρούν καθημερινά να κάνουν το άσπρο-μαύρο διαστρεβλώνοντας την αντικειμενική πραγματικότητα, που διέπει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της Αγκυρας.

Σε αυτές τις συνθήκες, δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει αντίδραση στα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την ξεκάθαρη απειλή πολέμου του Τούρκου προέδρου, «θα έρθουμε μία νύχτα ξαφνικά». Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία στη συντονισμένη προσπάθεια να χρεωθεί στην ελληνική πλευρά η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, κόντρα στην αυταπόδεικτη αλήθεια των πραγματικών γεγονότων, παρουσίασε ως απόδειξη της «επιθετικότητας» της χώρας μας τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η δήλωση Αδωνι που «αγρίεψε» τους Τούρκους

Ειδικότερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας, τόνισε: «Κάθε φορά, που ακούμε τον Ερντογάν να λέει αυτές τις ανοησίες πως θα έρθει νύχτα, μας πιάνουν τα γέλια. Θέλω να πως στον κύριο Ερντογάν πως αν τολμούσε να έρθει νύχτα, μεσημέρι, πρωί ή απόγευμα, τα Rafale και τα Viper θα συνέτριβαν την τουρκική πολεμική αεροπορία και μετά έχοντας την πλήρη αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο, θα ήταν στο έλεός μας η Τουρκία. Δεν έχουμε καμία πολεμική διάθεση, δεν παίρνουμε τα αεροσκάφη για να κάνουμε πόλεμο στην Τουρκία.

Πιστεύουμε όμως στο αρχαίο ρωμαϊκό ρητό, πως αν θέλεις ειρήνη, να είσαι έτοιμος για πόλεμο. Λέω λοιπόν στον Ερντογάν πως με την Ελλάδα δεν μπορείς να τα βάλεις. Ηρθε ο Μητσοτάκης και οι Ενοπλες Δυνάμεις ενισχύθηκαν, πήραμε τορπίλες, παραγγείλαμε φρεγάτες, κάναμε συμμαχία με τη Γαλλία, με την Αμερική, αγοράσαμε τα Rafale, συνεχίζουμε με ταχύτητα την αναβάθμιση των Viper, στείλαμε αίτηση για να μπούμε στα F-35 και όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισε».


Διαστρεβλώνει τα πάντα η τουρκική προπαγάνδα

Η αυτονόητη τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ότι δηλαδή η Ελλάδα όχι μόνο δε θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια εάν απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία αλλά θα αντιδράσει προκαλώντας συντριπτικό πλήγμα σε όποιον διανοηθεί να της επιτεθεί, προκάλεσε ενόχληση στην Τουρκία. Θεωρήθηκε ως μία ακόμα «σκανδαλώδης δήλωση» από τους μηχανισμούς της τουρκικής προπαγάνδας, στη μακρά αλυσίδα, όπως ισχυρίζονται, των θέσεων, που αναπτύσσουν Ελληνες αξιωματούχοι στοχοποιώντας τη γείτονα και πυροδοτώντας περαιτέρω αύξηση της έντασης στο Αιγαίο.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Τούρκοι έχουν επιλέξει όταν αναφέρονται στην ωμή απειλή πολέμου του Τούρκου προέδρου να μιλούν για «προειδοποίηση» ενώ αποδίδουν επιθετική διάθεση στην ελληνική και στρατιωτική ηγεσία στις περιπτώσεις, που ερωτάται για τον τρόπο αντίδρασης της χώρας μας εάν δεχτεί επίθεση. Η τουρκική προπαγανδιστική προσέγγιση όμως δεν μπορεί να κρύψει τον βασικό παράγοντα προβληματισμού της Αγκυρας, που δεν είναι άλλος από την στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας.

Το καθεστώς Ερντογάν και οι επιτελείς του δεν μπορούν να αποδεχτούν την αστραπιαία αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων τη στιγμή, που η τουρκική στρατιωτική μηχανή προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να διατηρήσει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω του αμερικανικού εμπάργκο όπλων.


Οι συμφωνίες, που έχει υπογράψει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα έχουν θορυβήσει την τουρκική στρατιωτική ηγεσία, αναγκάζοντας τη να βρει το συντομότερο δυνατό απαντήσεις στο πεδίο. Είναι λογικό λοιπόν, όλα τα δημοσιεύματα, που εξυπηρετούν την προπαγάνδα της τουρκικής προεδρίας, να καταλήγουν ως εξής: «Ενώ η Ελλάδα δαπάνησε 500 εκατ. ευρώ το 2019, 530 εκατ. ευρώ το 2020, 2,52 δισ. ευρώ το 2021 για εξοπλισμούς, ο αριθμός αυτός έφτασε τα 3,37 δισ. ευρώ το 2022. Η διοίκηση της Αθήνας ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο του 2019 έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 14,4 δισ. ευρώ για 172 εξοπλιστικά προγράμματα».

reader.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στα «τρολ» του Διαδικτύου απευθύνεται με ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το Twitter έχει μετατραπεί στο πιο τοξικό μέσο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε μια ανάρτηση εναντίον όσων βρίζουν και προκαλούν κάτω από τα «ποστ» του στο Twitter.

Φυσικά, στο στόχαστρο του υπουργού βρίσκονται τα «τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά λέει και τα οποία μάλιστα προειδοποιεί ότι, μετά τις εκλογές, θα κρυφτύν στα λαγούμια τους.

 sinidisi.gr

Εγκαίνια των γραφείων του μαζί με την καθιερωμένη κοπή πίτας για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ναύπακτο χθες 28/1. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από αισιοδοξία και καλή διάθεση.

Το μήνυμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές και τους πολιτευτές που παραβρέθηκαν ήταν ότι “η ελπίδα επιστρέφει” για “δικαιοσύνη παντού”.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ο Πάνος Τρυφιάτης σχετικά με την επιλογή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ της Αιτωλοακαρνανίας.
 

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και τα θεσμικά όργανα που με επέλεξαν για υποψήφιο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι μια εξαιρετικά τιμητική απόφαση, που μου δίνει τυπικά και ουσιαστικά την δυνατότητα να υπηρετήσω τα συμφέροντα των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και της Πατρίδας μας γενικότερα.

Με το καθαρό πολιτικό μας στίγμα, την προγραμματική μας πρόταση, την αξιακή προσέγγιση της Κοινωνίας και την συνεργασία των συμπολιτών μας, θα δυναμώσουμε το Κίνημα μας και θα δρομολογήσουμε τις εξελίξεις για την πολιτική Αλλαγή, την ευημερία των πολιτών, την οικονομική ανάπτυξη και τον προοδευτικό προσανατολισμό της χώρας μας.

Καλή επιτυχία στον Αγώνα μας.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σταρακά: «Σκοπεύω να μεταφέρω το μήνυμα ελπίδας του ΠΑΣΟΚ πόρτα-πόρτα»  

Το ευχαριστώ στον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και στο Κίνημα είναι λίγο.

Η τιμή είναι τεράστια, θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιά της.

Μια ζεστή συντροφική αγκαλιά σε κάθε συνυποψήφιο και συνυποψήφιά μου.

Έχουμε ψηφοδέλτιο αναγέννησης της Παράταξης στην Αιτωλοακαρνανία, έχουμε ψηφοδέλτια δημοκρατικής ανατροπής σε όλη την Ελλάδα.

Στην παρακμή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, απαντάμε με την ελπίδα και την εμπειρία του πράσινου ήλιου. 

Και τώρα τρέχουμε! Σκοπεύω να μεταφέρω το μήνυμα ελπίδας πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά, χωριό-χωριό, παντού.

Όπως έκανα πάντα.

Στην υπηρεσία του τόπου μου και των ανθρώπων του.

  

#ΠΑΣΟΚ

#Σταρακά

#Αιτωλοακαρνανία

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Μεσολογγίου έκοψε την πίτα της , με πολλούς φίλους και την παρουσία των δυο βουλευτών μας Γιώργο Βαρεμένος και Θάνο Μωραΐτη. Ανταλλάξαμε ιδέες και απόψεις, αλλά και τις δυσκολίες της καθημερινότητας που όλοι μας αντιμετωπίζουμε από την ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Το συμπέρασμα ήταν ένα: η Ελπίδα επιστρέφει-Δικαιοσύνη παντού.

Η επόμενη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έρχεται για να έρθει ξανά η διαφάνεια στη διακυβέρνηση της χώρας και η αξιοπρέπεια στη ζωή μας!

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν θα είναι υποψήφια στην Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, η Ζέφη Δημαδάμα, όπως ανακοίνωσε η ίδια. Σε ανάρτηση της επισημαίνει ότι ότι δεν κάνει πίσω και παραμένει στρατιώτης της παράταξης.

Ωστόσο, από τη δήλωση της δεν έλειπαν και οι αιχμές, «η πολιτική σήμερα έχει τοξικότητα, έχει δυσκολίες -περισσότερες και σκληρότερες για τις γυναίκες υποψήφιες- ενώ θέλει ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους (δεν έχω ούτε θέλω να έχω χορηγούς). Αφορά μόνο τους πλούσιους ή τους γόνους, τα παιδιά πολιτικών που κρατούν την “παράδοση” με το επίθετό τους, τους καρεκλοκενταύρους ή τους υποψήφιους του κομματικού σωλήνα».

«Γιατί η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, γιατί χρειάζεται αρχή μέση τέλος. Δύο θητείες είναι αρκετές» σημειώνει η Ζέφη Δημαδάμα.

«Είμαι δυναμικά εδώ. Έχω δυνατότητα και ρόλο να προσφέρω στην κοινωνία και από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα που με εμπιστεύτηκαν όλα τα μέλη του για τη θέση της Αντιπρόεδρου Γυναικών και από την Προεδρία της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας Αθήνας και φυσικά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ από το ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησα και υπηρετώ όταν πολλοί ήταν απόντες ή απούσες στα δύσκολα», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι «Το ποσοστό του 2019 δηλαδή το 8, 1% ήταν ΑΘΛΟΣ όταν παραλάβαμε ένα «ρημαγμένο» κόμμα. Και τώρα με αρχηγό τον Ν. Ανδρουλάκη θα ξαναδώσουμε όλοι και όλες μαζί αγώνες για ακόμη ψηλότερα και ψηλότερα!».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ζ. Δημαδάμα:

«Δεν θα είμαι υποψήφια βουλευτής σε αυτές τις εκλογές. Δεν κάνω πίσω, παραμένω στρατιώτης της παράταξής μας. Έχω δώσει σε δύσκολους καιρούς πολλές μάχες και θα συνεχίσω να τις δίνω για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα. Η πολιτική σήμερα έχει τοξικότητα, έχει δυσκολίες -περισσότερες και σκληρότερες για τις γυναίκες υποψήφιες- ενώ θέλει ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους (δεν έχω ούτε θέλω να έχω χορηγούς). Αφορά μόνο τους πλούσιους ή τους γόνους, τα παιδιά πολιτικών που κρατούν την “παράδοση” με το επίθετό τους, τους καρεκλοκενταύρους ή τους υποψήφιους του κομματικού σωλήνα. Όχι τους επιστήμονες, όχι τους ανθρώπους της κοινωνίας…

eleftherostypos.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας η Τουρκία, που μετά το Αιγαίο και την Κρήτη, βάζει εκ νέου στο στόχαστρο τη Θράκη, επιμένοντας να χαρακτηρίζει «τουρκική», την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
 

Tweet του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη, συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία θα στηρίξει τον «δίκαιο αγώνα των ομογενών αδελφών μας για την τουρκικότητα».

Επιμένει στα περί «τουρκικής» μειονότητας

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι: «Ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της».

in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκαν νωρίτερα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές χωρίς κάποια ιδιαίτερη έκπληξη για την Αιτωλοακαρνανία.

Οι υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι ο νυν βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και οι Χριστίνα Σταρακά, Κωνσταντίνα Κατσαρή, Κατερίνα Μπισμπίκη, Περσεφόνη Πιστιόλη,  Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Πάνος Τρυφιάτης, Γιάννης Μουρτζιάπης και Γιώργος Κυριακόπουλος.

Κατά τα λοιπά ενδιαφέρον παρουσιάζουν “νέες είσοδοι” , καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη:

1.Ενεργό συμμετοχή στον αγώνα του Κινήματος θα έχει ο πρώην ποδοσφαιριστής, Νίκος Σαργκάνης , ο οποίος είναι πιθανό να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

2. Στο Ηράκλειο, πατρίδα του Ν. Ανδρουλάκη, η Χαριλάου Τρικούπη δίνει μεγάλο βάρος μιλώντας για ένα από τα πιο ισχυρά ψηφοδέλτια του κόμματος. Κλειδωμένες είναι , βάσει των ίδιων πληροφοριών, οι υποψηφιότητες των: Φ. Παρασύρη (πρώην Βουλευτής), Λ. Βαμβακά (πρώην αντιπεριφερειάρχης), Φ. Λαμπρινού (γιος του νυν δημάρχου), Π. Μπαριτάκη (πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου), Ελένης Βατσινά (δεύτερη σε ψήφους το 2019), Χ. Στρατάκη (γιος του πρώην βουλευτή)

3. Στο Ρέθυμνο, υποψήφιος θα είναι ο αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής και ο Μαν. Χνάρης , περιφερειακός σύμβουλος

Πιο αναλυτικά, οι υποψηφιότητες

ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νότια: Χρηστίδης , Ξεκαλάκης και η νυν βουλευτης Τ. Αντωνίου

Βόρεια: ο νυν βουλευτης Α. Λοβέρδος, Π. Βλάχος, Μ. Αποστολάκη, Α. Παπαδόπουλος (δημ/φος), ο δικηγόρος Π. Γκανιάτσος, το μέλος ΠΣ Εφη Χαλάτση , η πρώην Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή και η δικηγόρος Ρένια Ζαρκαδούλα

Δυτικά: η νυν βουλευτης Ν. Γιαννακοπούλου, ο πρώην Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, Θανάσης Κατερινόπουλος και ο γιατρός Βαθειώτης

Ανατ. Αττική: ο πρωην Βουλευτής Παντ. Ασπραδάκης, ο πρώην Γραμματέας Μ. Χριστοδουλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Σμέρος, η Βάσια Αναστασίου

Ά Αθηνας: ο νυν βουλευτής Κ. Σκανδαλίδης, ο Π. Γερουλάνος, Ρ. Μπέη, Δ. Οικονόμου, η δημοτική σύμβουλος Π. Γιαννοπούλου

Ά Πειραιά: Μάρα Κουκουδάκη, Α. Βροντάκης ο δικηγόρος Κατσαφάδος

Β’ Πειραιά: Δημ. Διαμαντίδης (γιος πρώην Υπ.)

Α Θεσσαλονίκης: ο νυν βουλευτής Χ. Καστανίδης, μέλος ΠΣ Αντ. Σαουλίδης, μέλος ΠΣ Πέννυ Δαλαμπούρα, πρ. δημοτικού συμβουλίο Θες/νικης Π. Λεκάκης

Β Θεσσαλονίκης: ο νυν βουλευτής Γ. Αρβανιτίδης, ο δ/ντης ΚΟ Θ. Γλαβίνας και το μέλος ΚΠΕ Κ. Πετρίδης

Κιλκίς τη μάχη θα δώσουν ο νυν βουλευτής Γ. Φραγγίδης και ο Στ. Παραστατίδης

Αχαΐα: ο πρωην ΠΘ Γ. Παπανδρέου, η γιατρός Κατ. Σολωμού, ο πρωην βουλευτής και νομάρχης Δημ. Κατσικόπουλος, ο γραμματέας Προστασίας του Πολίτη Μαρίνος Σκανδάμης

Εύβοια: η γιατρός Καζάνη Κατερίνα, ο δημοτικός σύμβουλος Σούρας Γιάννης

Ροδόπη: ο νυν βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν και ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής επανακάμπτει στην πάλαι ποτε περιφέρεια του

Καβάλα: ο πρώην υπουργός Δημ. Παπουτσής και ο δικηγόρος από τη νεότερη γενιά Λεων. Παππάς

Κοζάνη: Πάρις Κουκουλόπουλος

Κυκλάδες: ο γιατρός Γ. Βλασερός , ο επιχειρηματίας Γ. Πολυχρονάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Τζ. Μακριωνίτης

Ιωάννινα: ο πρώην πρύτανης ΑΣΟΕΕ Κ. Γάτσιος, ο αντιδήμαρχος και γνωστός γιατρός Τσίμαρης , και ο πρώην αντιδήμαρχος Θ. Μανταλόβας

Ηλεία: ο νυν βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, δικηγόρος από Αμαλιάδα Μάικ Αμπουχάντμπα και η δημοτική συμβουλος Νίκη Κοκκαλιάρη

Δωδεκάνησα: ο πρωην δημαρχος Ροδου Φ.Χατζηδιάκος , ο πρωην υπουργός Γ. Νικητιάδης , η γιατρός Κ. Γαβαλά, ο περιφερειακός σύμβουλος Παν. Κουνάκης, ο Βάιος Καλοπίτας

Λέσβος: ο δικηγόρος Γιώργος Πετρέλης

Λάρισα: η Γραμματέας ΚΟ Ε. Λιακούλη, ο γιος του πρώην βουλευτή Νασιώκας , ο γιατρός και πρώην υποψήφιος Περιφερειάρχης Τσιλιμίγκας , ο δικηγόρος Θ. Παπαλιάγκας, από τη νεότερη γενιά Σταυρούλα Μπαγιώτα

Μαγνησία: ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Τσιμπανάκος και ο γιατρός Χαφτούρας

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ