Πέμπτη, 23η Μαίου 2024  10:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023

ΚΚΕ: Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Αγρίνιο

Συγκέντρωση διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με ομιλητή το ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, την Τετάρτη 18 Γενάρη, στις 7:00μμ, στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο.

Επίσης, στις 9μμ, θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση-γλέντι στην αίθουσα «Πιθάρι», με ζωντανή μουσική.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας, σας περιμένω να με συλλάβετε», λέει ο Αλέξης Τσίπρας σε επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο αναφορικά με την εισήγησή του για την ΑΔΑΕ και τις παρακολουθήσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει πως ένα μήνα μετά την επίσκεψή του στον κ. Ντογιάκο όπου εξέθεσε τους προβληματισμούς του για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο ανώτατος εισαγγελέας όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε αλλά «ήμερα επιχειρεί με τρόπο πρωτόγνωρο να εμποδίσει την κατά το Σύνταγμα αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή να ασκήσει τα καθήκοντά της και να αναζητήσει την αλήθεια».

 
 alexis tsipras 10 1 23
agrinionews.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Tης:               Αναστασίας - Αικατερίνης Αλεξοττούλου

Βουλευτού Β1' Βορείου Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:           Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΘΕΜΑ:          «Ο ΕΦΚ στον καφέ και γιατί πρέπει να καταργηθεί»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Το 2017, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, επιβλήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στον καφέ, με εντολή ΟΟΣΑ. Πρόκειται, όπως έχει «εν τοις πράγμασι» αποδειχθεί, για έναν φόρο άδικο, καταχρηστικό, όσο και παράνομο, ο οποίος, χωρίς να έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στα δημοσιονομικά του κράτους, εν τούτοις, δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα στον κλάδο της εστίασης. Είναι χαρακτηριστικό, επί τούτου, το ότι ο φόρος αυτός παρανομεί στον τομέα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί εμπορικών συναλλαγών μεταξύ κρατών-μελών, ενώ, παράλληλα, υπάρχει αναγνώριση από πλευράς Κυβέρνησης ότι, ναι μεν, είναι άδικος, αλλά δεν βρέθηκε ακόμη η «πλατφόρμα» κατάργησής του. Την ίδια στιγμή, όμως, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν, άνευ υπερβολής, από τον συγκεκριμένο μνημονιακό φόρο και όχι μόνο, οδηγώντας, εμμέσως πλην σαφώς, πολλούς νέους, που απασχολούνται στον κλάδο, στην πόρτα εξόδου της ανεργίας και γεννώντας, εκ του μη όντος, ένα ακόμη οξύ κοινωνικό πρόβλημα. Επιβάλλεται, λοιπόν, εκ των πραγμάτων, η ακύρωση - κατάργηση του ΕΦΚ επί του καφέ, ως μνημονιακό κατάλοιπο, που δημιουργεί αναληθείς εντυπώσεις αισχροκέρδειας εις βάρος των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης και των πελατών, χωρίς να έχει το αναμενόμενο ισόβαρο αντιστάθμισμα για τα δημόσια έσοδα της χώρας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Ποιος είναι ο λόγος διατήρησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ επί 6 (έξι) ήδη έτη, παρά το ότι ο συγκεκριμένος φόρος δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στα δημόσια οικονομικά της χώρας:
  2. Έχετε την πρόθεση - βούληση να καταργήσετε τον ανωτέρω Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, δεδομένης της απουσίας σοβαρών ωφελημάτων εξ' αυτού στα δημόσια οικονομικά της χώρας;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Αναστασία - Αικατερίνη Αλεξοπούλου

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν οι συμβάσεις με το Δημόσιο που έχουν συνάψει βουλευτές πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης.

Μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον Θέμη Χειμάρα και την Αννα Ευθυμίου η ΝΔ αντεπιτίθεται αποκαλύπτοντας πως για την βουλευτή της Κουμουνδούρου Σουλτάνα Ελευθιεριάδου υπάρχουν 55 εντάλματα πληρωμής για υπηρεσίες που παρείχε στον ΕΦΚΑ από το 2019 έως σήμερα.

«Στην περίπτωσή της ισχύει το ασυμβίβαστο ή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω του Συντάγματος; Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει την άμεση παραίτησή της ή όχι;» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζοντας πως ο πρωθυπουργός απέπεμψε άμεσα τον βουλευτή Χειμάρα όταν διαπιστώθηκε ότι η εταιρία του είχε οικονομικές σχέσεις με το δημόσιο.

Από την πλευρά της η κυρία Ελευθεριάδου σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως στην περίπτωσή της δεν ισχύει το ασυμβίβαστο των βουλευτών ενώ προσθέτει πως οι «προοδευτικοί πολίτες της Καβάλας» γνωρίζουν την καθαρότητα και το ποιόν της.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεν προκύπτει ασυμβίβαστο των παραπάνω αναφερόμενων ιδιοτήτων, καθώς ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου ως ελεύθερη επαγγελματίας και όχι με «την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης». Στη διάθεσή μου έχω σχετική γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιου Σωτηρέλη, που τεκμηριώνει εμπεριστατωμένα και χωρίς αμφιβολία την ορθότητα της νομικής μου προσέγγισης για το εν λόγω θέμα. Εξάλλου, με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2008 το γενικό ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την άσκηση οιουδήποτε επαγγέλματος δεν ισχύει, και οι βουλευτές μπορούν να δραστηριοποιούνται νομίμως ως επαγγελματίες δικηγόροι.

β) η παροχή υπηρεσιών στον e-ΕΦΚΑ (πρ. ΙΚΑ), αρχής γενομένης από το 2011 δεν αποτελεί ασυμβίβαστο.

γ) Η ΝΔ αποσιωπά πως για τα 55 «εντάλματα πληρωμής» το ποσό που έλαβα από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα από τον ΕΦΚΑ, εκτελώντας της νομικές υπηρεσίες προς όφελος του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλισμένων του οργανισμού, ανέρχονται στα 16.529,87 (μεικτές αποδοχές συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και εξόδων γραμματίων προείσπραξης Δικηγορικού Συλλόγου), δηλαδή περίπου 7.000 ευρώ καθαρές αποδοχές, για τις οποίες και φορολογήθηκα.

δ) η προσπάθεια συμψηφισμού της νόμιμης εργασίας, με απολύτως κοστολογημένη αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 7.000 ευρώ καθαρά σε διάστημα 3,5 ετών, με το πλιάτσικο εκατομμυρίων από τους παντός τύπου Πάτσηδες, Χειμάρρες και Κουτούπηδες της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τις απευθείας αναθέσεις 8,5 δισεκατομμυρίων, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ονομαστικής στόχευσης, τα δανεικά και αγύριστα χρήματα στις τράπεζες, θα προκαλούσε γέλωτα εάν δεν ήταν απλά εξοργιστική.

Δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στο καθεστώς Μητσοτάκη που έχει ρημάξει τα δημόσια ταμεία. Αν νομίζουν ότι οι γαλάζιες ακρίδες θα ξεχαστούν με τέτοιου είδους αποπροσανατολισμούς και γελοίες προσπάθειες συμψηφισμού, είναι γελασμένοι. Μπορεί να πείσει ο κ. Μητσοτάκης πως 7.000 ευρώ νόμιμης εργασίας σε 3,5 χρόνια είναι το ίδιο με 8,5 δις. απευθείας αναθέσεων στους κολλητούς του;
Οι προοδευτικοί πολίτες της Καβάλας γνωρίζουν το ποιόν μου και την καθαρότητά μου. Άλλωστε, όποιος έχει διαφορετική άποψη, τον προκαλώ να απευθυνθεί στο εκλογοδικείο και να κινηθεί νομικά εναντίον μου».

 www.protothema.gr 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ