Τετάρτη, 17η Απριλίου 2024  12:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 22:53

ΠΑΣΟΚ για σποτ ΣΥΡΙΖΑ για τα Πανεπιστήμια: «Εργαλειοποιεί τα ΑΕΙ, σποτ ”συριζαϊκής κοπής”»

Για «εργαλειοποίηση» των ΑΕΙ από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το νέο σποτ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «οι φοιτητές δεν έχουν ανάγκη από σποτ συριζαϊκής κοπής για να μάθουν ποιοι είναι».

«Τα νέα παιδιά, φοιτήτριες και φοιτητές, που μετά από σκληρές εξετάσεις σπουδάζουν την επιστήμη που επέλεξαν, δεν έχουν ανάγκη από διαφημιστικά σποτ συριζαϊκής κοπής για να μάθουν ποιοι είναι και τι να περιμένουν από το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Επέλεξαν τις μεγάλες θυσίες που απαιτήθηκαν για να εισαχθούν στο δημόσιο Πανεπιστήμιο ως χώρο γνώσης, έρευνας και εξειδίκευσης, για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους αλλά και για τον κόσμο μας. Η εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, γνώσης και ελεύθερης σκέψης είναι η θεμελιώδης προϋπόθεση κάθε σύγχρονου πανεπιστημίου και η ελάχιστη απαίτηση των φοιτητών του» αναφέρει αρχικά στη δήλωσή της η κυρία Κεφαλίδου, και συνεχίζει:

«Η εργαλειοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης είναι προσφιλής τακτική μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδεολογικά ταγμένης στο δόγμα της ισότητας στη μετριότητα, διά της μεθόδου της ισοπέδωσης, και μιας κυβέρνησης παγιδευμένης στο ρόλο του θηρευτή μιας αριστείας αποκλεισμών.

Η ανάγκη για αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών δεν εξυπηρετείται από κυβερνητικά πυροτεχνήματα αστυνομοκρατίας των ΑΕΙ, με τοποθέτηση ελλιπώς εκπαιδευμένων φρουρών, αναποτελεσματικών και εξαφανισμένων σε ώρες ανάγκης, περιττών και ζημιογόνων στην καθημερινότητα».

Καταλήγοντας στη δήλωσή της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Η διασφάλιση της ποιότητας του δημόσιου πανεπιστημίου γίνεται μόνο μέσα από τη συνεργασία και σύμπραξη της πανεπιστημιακής κοινότητας, που έχει τον πρώτο λόγο, και της πολιτείας, που οφείλει διά των θεσμοθετημένων οργάνων της να συνδράμει τις καθ’ ύλην αρμόδιες Διοικήσεις των ΑΕΙ όπου, όταν και όσο χρειάζεται. Τα ελληνικά πανεπιστήμια θα ανθίσουν πραγματικά, παρέχοντας γνώση, μόρφωση, βιβλιοθήκες, έρευνα, διεθνείς διακρίσεις, συνεργασίες και ίσες ευκαιρίες, όταν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση παραιτηθούν από το ρόλο του πάτρωνα».

Πηγή: iefimerida.gr