Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 18:55

Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra News και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης, λέγοντας ότι «η χώρα τους τελευταίους μήνες βιώνει μια διπλή κρίση, Δημοκρατίας και ακρίβειας, που λαμβάνει χαρακτήρα εκτροπής και κατάρρευσης.

Και όλα αυτά μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα αδιαφάνειας, διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος, που δίνει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τον τίτλο όχι μόνο της χειρότερης αλλά και της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης».

Σε ερώτηση σχετικά με τον εκλιπόντα έκπτωτο μονάρχη ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «δεν ξεχνά» και ότι τον έκρινε οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974 με το οποίο έκλεισε μια για πάντα και το πολιτειακό ζήτημα. Όσον αφορά την κηδεία του, «η κυβέρνηση προσπάθησε να πατήσει σε δύο βάρκες», είπε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, και συμπλήρωσε λέγοντας ότι από τη μια αποφάσισαν ιδιωτική κηδεία και από την άλλη όλος ο κρατικός μηχανισμός και η ΕΡΤ ήταν επί ποδός, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο θέμα με σκοπό να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους».

Για το θέμα της τροπολογίας που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση για την απαγόρευση της συμμετοχής των εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές, απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει τη δική του ολοκληρωμένη πρόταση η οποία αφενός θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και αφετέρου θα αποκλείει τους νεοναζί, χωρίς να ανοίγει «κερκόπορτα» για την εξίσωση του ναζισμού με άλλες ιδεολογίες».

Σε ερώτηση σχετικά με τα θέματα ακρίβειας και οικονομίας ο Θάνος Μωραΐτης τόνισε ότι «οι δείκτες και τα στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ για τη χώρα μας, δεν έχουν καμία σχέση με το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία και ότι ενώ η χώρα δανείστηκε με διπλάσιο επιτόκιο στο δεκαετές ομόλογο, κάποιοι πανηγυρίζουν».

«Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο οι Έλληνες είναι οι πιο ανήσυχοι σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ακρίβεια, την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο Θάνος Μωραΐτης και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι όλα αυτά συνθέτουν ένα δραματικό πεδίο στο οποίο κινείται σήμερα η ελληνική οικονομία, με το «μάρμαρο» να πληρώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι ενώ οι έμποροι στο ρεύμα κέρδισαν 3,2 δις και τα διυλιστήρια 2,5 δις μόνο μέσα στο 2022.

«Παρά τα συμφέροντα που τη στηρίζουν και την επικοινωνιακή της υπεροπλία, η κυβέρνηση θα λάβει σύντομα σκληρή απάντηση από τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά και έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με το πρόγραμμα του μιλάει για Δικαιοσύνη παντού, Δημοκρατία, κανόνες διαφάνειας και λογοδοσίας που το καθεστώς Μητσοτάκη με τις παρακρατικές του μεθόδους εξαφάνισε δημιουργώντας τεράστιο αδιέξοδο στον ελληνικό λαό».