Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024

Η πληροφόρηση και η ενημέρωση των πολιτών αλλά και των ανθρώπων της αγοράς για το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας, ήταν ο στόχος του κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, που επισκέφθηκε την Ναύπακτο το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024.

Ειδικότερα το κλιμάκιο της Νομαρχιακής περιηγήθηκε στην λαϊκή αγορά της πόλης, αλλά και σε διάφορα εμπορικά καταστήματα σε κεντρικά της σημεία. Εκεί τα μέλη του κλιμακίου διένειμαν το ενημερωτικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια, ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις ανέπτυξαν και ένα χρήσιμο διάλογο τόσο με τους καταναλωτές όσο και με τους εμπόρους.

Κοινό συμπέρασμα αυτής της δράσης ήταν, ότι το διογκούμενο κύμα ακρίβειας που μαστίζει την αγορά δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η οποία επικαλούμενη τα πρόσφατα εκλογικά της ποσοστά σφυρίζει αδιάφορα.

Και δυστυχώς οι επαναλαμβανόμενες κοστολογημένες και αιτιολογημένες προτάσεις- εκκλήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και των στελεχών του Κινήματος για την αποκλιμάκωση αυτής κατάστασης, εξακολουθούν να μην αγγίζουν καν τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και τον Πρωθυπουργό.

Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η ουσιαστική αύξηση των πραγματικών μισθών , η εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά ,η ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού και η συγκρότηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, είναι μερικές από τις προτάσεις μας, η συμβολή των οποίων στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας θα ήταν καταλυτική.

Ωστόσο όμως και πάρα την κυβερνητική αδιαφορία το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης καταναλωτών και εμπόρων σε όλη την χώρα.

Το κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας απαρτίζονταν από τον Γραμματέα της Γιώργο Ζήσιμο, το μέλος της Νομαρχιακής Χρήστο Ζωιτάκη, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Δημοσθένη Καπώνη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χρήστο Κωστακόπουλο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου, Βασίλη Πολιτόπουλο, Αντώνη Σινογιώργο και Τάκη Παπαθανάση.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών Ημαθίας είχε σήμερα Σάββατο 3 Φεβρουαρίου ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, μαζί με τους βουλευτές του νομού Απόστολο Βεσυρόπουλο, Τάσο Μπαρτζώκα, και Λάζαρο Τσαβδαρίδη. Ο κ. Δένδιας με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα τόνισε ότι η κυβέρνηση κατανοεί απολύτως πόσο σημαντική είναι η αγροτική οικονομία, αλλά και τους αγωνίες των αγροτών. Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να διατηρήσουμε τη δική μας αγροτική παραγωγή καθώς και την αξιοποίηση των δικών μας παραγωγικών δυνατοτήτων.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Στη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών Ημαθίας με τους βουλευτές του Νομού Απόστολο Βεσυρόπουλο, Τάσο Μπαρτζώκα, και Λάζαρο Τσαβδαρίδη τους διαμήνυσα ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατανοεί απολύτως πόσο σημαντική είναι η αγροτική οικονομία και ότι αντιλαμβανόμαστε τις αγωνίες τους. Καταλαβαίνουμε τη σημασία που έχει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρχει διατήρηση της δικής μας αγροτικής παραγωγής και αξιοποίηση των δικών μας παραγωγικών δυνατοτήτων.

sinidisi.gr

«Τα F-35 θα συμβάλλουν στη διατήρηση της υπεροχής της Ελλάδας στους αιθέρες της πατρίδας μας, αλλά και στην παρουσία της ως παράγοντα αποτροπής και παρόχου ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στην εφημερίδα Παραπολιτικά και στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις δυνατότητες και τις προοπτικές για τις Ένοπλες Δυνάμεις με την απόκτηση των F-35, αλλά και στη διαπραγμάτευση συμμετοχής στο Πρόγραμμα των φρεγατών Constellation και και την ιδιαίτερη σημασία τους για τις ελληνομερικανικές σχέσεις.

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35 και η υπό διαπραγμάτευση συμμετοχή στο πρόγραμμα ναυπήγησης των Φρεγατών Constellation, σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία επιθυμούμε να περάσουν συνολικά οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Όσον αφορά τα F-35, πρόκειται για πλατφόρμες οι οποίες θα ενισχύσουν αδιαμφισβήτητα την επιχειρησιακή και αποτρεπτική ικανότητά της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Σε συνδυασμό με την απόκτηση των Rafale και την παράδοση ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού F-16 αναβαθμισμένων στην έκδοση Viper, τα F-35 θα συμβάλλουν στη διατήρηση της υπεροχής της Ελλάδας στους αιθέρες της πατρίδας μας, αλλά και στην παρουσία της ως παράγοντα αποτροπής και παρόχου ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των φρεγατών Constellation, η πιθανή συμμετοχή μας σε αυτό από τη φάση του σχεδιασμού ακόμα, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, αντιπροσωπεύει ένα εξίσου σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της συνολικής μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συνεργασία και στο στάδιο του σχεδιασμού της ναυπήγησης των εν λόγω φρεγατών, θα προωθήσει τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ενσωμάτωση των ελληνικών εταιρειών στην παραγωγική διαδικασία. Θα ενισχύσει την τεχνογνωσία του ναυπηγικού τομέα, όπως και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αρκετές εκ των οποίων θα είναι υψηλής εξειδίκευσης. Το να παράσχουμε στη ναυπηγική μας βιομηχανία τη δυνατότητα να κατασκευάσει πλοία για το πολεμικό ναυτικό και άλλων κρατών, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει την αφετηρία μιας τεράστιας ανάπτυξής της.

Όπως και στην περίπτωση των F-35, οι Constellation θα είναι πλατφόρμες τεχνολογικής αιχμής, οι οποίες θα «απογειώσουν» περαιτέρω τις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού. Θα ενισχύσουν παράλληλα τη δυνατότητα της χώρας μας να αντιμετωπίζει προκλήσεις και να συνεργάζεται με τις συμμαχικές δυνάμεις. Είναι προφανές ότι εφόσον η χώρα μας διεκδικεί ρόλο στην ευρύτερη περιοχή ως παρόχου ασφάλειας, οφείλει και να αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι έχει τη δυνατότητα να υπερασπίζει τα εθνικά της συμφέροντα. Υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά της, υπερασπίζει και τον συγκεκριμένο ρόλο. Αν υπάρξει κενό δυνατοτήτων, θα επιδιώξει να το καλύψει κάποιος άλλος. Αρκεί να διαβάσετε το πρόγραμμα ναυπήγησης νέων σκαφών από γειτονική μας χώρα για να το διαπιστώσετε.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να επισημάνω ότι η εγχώρια αμυντική βιομηχανία αποτελεί κρίσιμο πυλώνα για την εθνική ασφάλεια. Μπορεί να συμβάλλει όχι μόνο στην αύξηση της απασχόλησης, αλλά και στην γενικότερη έρευνα και ανάπτυξη, με στόχο τη δημιουργία υψηλής ποιότητας και κορυφαίας τεχνολογίας προϊόντων, παράλληλα με την ενδυνάμωση της αυτάρκειας των Ένοπλων μας Δυνάμεων.

H απόκτηση συνεπώς μέσων κορυφαίας τεχνολογίας, δεν είναι αποσπασματική κίνηση. Εντάσσεται σε μια ευρύτερη λογική και στην ατζέντα «’Ενοπλες Δυνάμεις 2030». Στόχος της η αλλαγή σελίδας, με εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα και προσαρμογή στις απαιτήσεις των καιρών, σε συνδυασμό με ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και με προστιθέμενη αξία, όπου είναι εφικτό, στην οικονομία της χώρας μας».

Πηγή: ertnews.gr

Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για δήθεν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Παράλληλα αναφέρεται σε όσα συμφωνήθηκαν στην Άγκυρα κατά τις συναντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια και των αντιπροσωπιών τους. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών και αποφασίστηκε πώς Ελλάδα και Τουρκία θα συνεργαστούν για την κοινή καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της λαθρεμπορίας μεταναστών.

Κατά τις συναντήσεις των δυο Υπουργών και των αντιπροσωπιών τους αξιολογήθηκαν παράλληλα οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και κυρίως της επικοινωνίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της τουρκικής Ακτοφυλακής επί του πεδίου ώστε να είναι πλέον αποτελεσματική η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τη μεγάλη δυναμική της φετινής 30ης επετειακής AGROTICA αλλά και την εξέλιξη του σχεδίου ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης παρουσίασε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 30η AGROTICA.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι επιθυμεί να προωθηθεί το σχέδιο της ανάπλασης συμβάλλοντας στην ανάδειξη του θέματος στην κοινωνία, ενώ υπογράμμισε ότι είναι θεμιτό και αυτονόητο να είναι δημόσιος ο εκθεσιακός φορέας.
Μάλιστα αναφέρθηκε και στις σημαντικές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης συνδέοντας το έργο της ανάπλασης με την ανάπτυξη της πόλης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε ότι η έκθεση είναι μία από τις πιο πετυχημένες AGROTICA των τελευταίων χρόνων, ενώ περιέγραψε αναλυτικά τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής όσον αφορά στο project της ανάπλασης.

Στο χαρακτήρα της φετινής 30ης AGROTICA και στις οικονομικές επιδόσεις του εθνικού εκθεσιακού φορέα αναφέρθηκε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.
Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζόμενων της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, κ. Παναγιώτης Χατζηϊωάννου, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.

Πηγή: ertnews.gr

«Βασιλιά του νεολαϊκισμού» που «δίνει οδηγίες για το πώς μία χώρα θα νικήσει τον λαϊκισμό», χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή άρθρο του Πρωθυπουργού στον Economist.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημειώνει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η ήττα του νεολαϊκισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη περνά μέσα από το σχέδιο για μία πατρίδα στην οποία κάθε πολίτης θα έχει τις ευκαιρίες να ζήσει καλύτερα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

«Ο Πρωθυπουργός γράφει άρθρο στον Economist δίνοντας οδηγίες για το… πώς μπορεί μια χώρα να γλιτώσει από τον λαϊκισμό. Και παρουσιάζει την Ελλάδα που παρέλαβε το 2019, ως μια χώρα δακτυλοδεκτούμενη.

– Ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επαινούσαν τότε τον Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο από τα μνημόνια και την ευνοϊκότερη ρύθμιση χρέους στην Ιστορία.

– Ενώ όλη η Ευρώπη δείχνει με το δάχτυλο τον ίδιο για τις παρακολουθήσεις, την αδιαφάνεια, τις τακτικές ελέγχου της Δικαιοσύνης και την ανελευθερία του Τύπου.

Ο άνθρωπος που έφτασε τους πολίτες της χώρας του να πληρώνουν το ελληνικό λάδι και την ελληνική φέτα ακριβότερα από ότι οι Βέλγοι, μιλώντας για «διεθνές φαινόμενο».

Ο άνθρωπος που έχει υπουργοποιήσει τη μισή λαϊκιστική Ακροδεξιά της χώρας.

Ο πολιτικός που κατέβασε στους δρόμους περικεφαλαίες για να πάει κόντρα στην εθνική γραμμή και εργαλειοποίησε τις φυσικές καταστροφές για να εκλεγεί, ενώ τώρα ρίχνει τσιμέντο πάνω από το έγκλημα των Τεμπών για να κρύψει τις ευθύνες.

Ο πολιτικός που έκανε σημαία την Ασφάλεια για να παραδώσει τη χώρα στη Greek Mafia και έπαιξε με το θυμικό του λαού στο μεταναστευτικό για να καταλήξει ότι τώρα τους χρειάζεται ως εργατικά χέρια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έγινε ο βασιλιάς του νεολαϊκισμού στήνοντας στη χώρα ένα πρωτοφανές σύστημα προπαγάνδας, δίνει οδηγίες για το πώς μία χώρα θα νικήσει τον λαϊκισμό!

Θα νικήσουμε μαζί λοιπόν τον προηγμένου τύπου λαϊκισμό του, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα, μιλώντας με προτάσεις στους πολίτες, όσος χρόνος και κόπος κι αν χρειαστεί.

Γιατί η ήττα του νεολαϊκισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη περνά μέσα από το σχέδιο για μία πατρίδα στην οποία κάθε πολίτης θα έχει τις ευκαιρίες να ζήσει καλύτερα».

sinidisi.gr

«Το χτύπημα είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην έκρηξη βόμβας απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open αναφέρθηκε και στα Πανεπιστήμια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «επίκεται νομοσχέδιο που θα δώσει ελευθερία και δύναμη στα Δημόσια Πανεπιστήμια».

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας για τους αγρότες λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε κάτι που δεν μπορούμε να δώσουμε».

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σειρά συναντήσεων με ομολόγους του από την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού είχε σήμερα 2/2 στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο περιθώριο του 3oυ Υπουργικού Φόρουμ ΕΕ-Ινδο-ειρηνικού και της 24ης Υπουργικής Συνόδου ΕΕ-ASEAN, που πραγματοποιήθηκαν στη βελγική πρωτεύουσα.

Κατά τις συναντήσεις του, με ομολόγους του από τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ, την Υεμένη,  το Βανουάτου,  τη Σομαλία, το Τόγκο, τα νησιά Φίτζι και τον Μαυρίκιο, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ελληνική υποψηφιότητα για μια θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την περίοδο 2025-26 ζητώντας την επίσημη υποστήριξη της ελληνικής υποψηφιότητας.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης προσκάλεσε, επίσης, τους υψηλούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν στην 9η  Διάσκεψη “Our Ocean” που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Απρίλιο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια των επαφών του συζήτησε με τους ομολόγους του θέματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας, αντάλλαξε απόψεις για τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η κρίση στη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα και τόνισε την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας.

Πηγή: ertnews.gr

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία και το Ιράκ μετά την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε στρατιωτική βάση στην Ιορδανία από την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν είχει προειδοποιήσει με αντίποινα τους υπεύθυενους για την επίθεση. Ήταν η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα – ένα νέο στάδιο που εγείρει φόβους για κλιμάκωση των ήδη μεγάλων εντάσεων στην περιοχή, εν μέσω του ακήρυχτου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

«Σήμερα, η Αμερική θρηνεί. Τη χθεσινή νύχτα, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά των δυνάμεών μας που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία», είχε δηλώσει ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση. «Μην έχετε καμιά αμφιβολία: όλοι όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν, όποτε και όπως θέλουμε», πρόσθεσε, με απειλητικό τόνο.

Πηγή: BBC

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβα εξερράγη στις 1:29 έξω από το υπ. Εργασίας, στην οδό Σταδίου. Η Εφημερίδα των Συντακτών στις 00:49 έλαβε τηλεφώνημα ότι η βόμβα θα εκραγεί σε 40 λεπτά όπως και έγινε προκαλώντας – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- υλικές ζημιές. Κλειστή παραμένει η οδός Σταδίου από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2