Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  7:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Πρεσβειών και των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, συνεχίζοντας για τρίτο διαδοχικό έτος μία πρωτοβουλία που καθιερώθηκε το 2022.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, έγινε ανασκόπηση των πεπραγμένων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής το περασμένο έτος και αποτίμηση της εικόνας της χώρας στην διεθνή σκηνή, ενώ εξετάστηκαν οι πολυεπίπεδες προκλήσεις στο γεωπολιτικό τοπίο που διαμορφώνουν οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Επισημάνθηκε ότι η θέση της Ελλάδας και το διπλωματικό της κεφάλαιο έχουν αναβαθμιστεί ουσιαστικά, ενώ παράλληλα η ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, η καλλιέργεια ενός εξωστρεφούς υποδείγματος και η αξιοπιστία της χώρας αναγνωρίζονται διεθνώς.

«Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε μια πολύ σημαντική δημοκρατική κατάκτηση για την πατρίδα μας, που δεν είναι άλλη από την επιστολική ψήφο. Εκεί θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων σας, διότι τους επόμενους τρεις μήνες θα είναι ουσιαστικά ανοιχτή η πλατφόρμα εγγραφής, που θα δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο σε όσους κατοικούν στο εξωτερικό, αλλά σε όσους και σε όσες το επιθυμούν στην Ελλάδα -εσάς σας αφορούν περισσότερο αυτοί που κατοικούν στο εξωτερικό- να εγγραφούν έτσι ώστε να μπορούν να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο στις ευρωεκλογές», ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής τοποθέτησής του.

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία και εσείς αλλά και όλο σας το προσωπικό και οι προξενικές μας αρχές να διαφημίσουν στις ελληνικές κοινότητες αυτή τη δυνατότητα. Και φυσικά να μπορούμε να διευκολύνουμε αυτούς οι οποίοι θέλουν να εγγραφούν. Η διαδικασία θα είναι αρκετά απλή. Είναι για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στις εκλογές όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

sinidisi.gr

Αμοιβαίες κατηγορίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τις ενέργειές τους στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στην περιοχή, μετά από αίτημα της Μόσχας.

Συγκεκριμένα, η Ουάσιγκτον κατηγορεί τη ρωσική πλευρά ότι εκτόξευσε τουλάχιστον εννέα βαλλιστικούς πυραύλους βορειοκορεάτικης κατασκευής εναντίον ουκρανικών στόχων, ενώ από την άλλη πλευρά η Μόσχα θεωρεί τις ΗΠΑ «άμεσο συνένοχο» στην κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους τον περασμένο μήνα.

«Μέχρι σήμερα, η Ρωσία σε τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις έχει εξαπολύσει βαλλιστικούς πυραύλους που προμηθεύτηκε από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας κατά της Ουκρανίας. Οι δύο χώρες θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους, οι οποίες υπονομεύουν τις μακροχρόνιες υποχρεώσεις τους βάσει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» ανέφερε ο αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Ρόμπερτ Γουντ.

Τόσο η Μόσχα, όσο και η Πιονγκγιάνγκ αρνούνται τις κατηγορίες, όμως η αμερικανική διπλωματία ανησυχεί για τη σύσφιξη των ρωσικών σχέσεων, όχι μόνο με το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά την πρόσφατη συμφωνία για διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας, αλλά και με άλλες χώρες που θεωρεί εχθρικές, όπως το Ιράν.

Από την πλευρά της, η Ρωσία κατά την παρέμβασή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας ισχυρίστηκε ότι διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία ότι ένας πύραυλος Πάτριοτ εδάφους-αέρος χτύπησε ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος στις 24 Ιανουαρίου, σκοτώνοντας και τους 74 επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών και 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους. Ως εκ τούτου, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουάσιγκτον είναι άμεσος συνένοχος σε αυτό το έγκλημα» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Βασίλι Νεμπένζια.

Επίσης, η Ρωσία κατήγγειλε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν το περασμένο Σάββατο πύραυλο δυτικής προέλευσης κατά ενός φούρνου και εστιατορίου σε περιοχή ελεγχόμενη από το ρωσικό στρατό σκοτώνοντας τουλάχιστον 28 αμάχους.

Ο Ουκρανός διπλωμάτης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών Σέρχι Ντβόρνικ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για να διαδίδει ψεύδη, ενώ από την πλευρά του ο Ρόμπερτ Γουντ είπε ότι η χώρα του αδυνατεί αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσει το γεγονός από ανεξάρτητες πηγές, αν και σχολίασε ότι οποιαδήποτε απώλεια σε πόλεμο είναι οδυνηρή. «Για να είμαστε ξεκάθαροι όμως, η Ρωσία είναι ο μοναδικός επιτιθέμενος σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά και η μοναδική χώρα που μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο σήμερα κιόλας», κατέληξε ο κ. Γουντ.

Πηγή: Reuters

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Με βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγει την ενημερωτική καμπάνια του Κινήματος για τη διαρκώς διογκούμενη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η σωρευτική αύξηση των ενοικίων κατά την πρώτη τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν 50%. Το 72% των ενοικιαστών δίνουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για το ενοίκιο!

Οικογένειες, νέα ζευγάρια, φοιτητές οδηγούνται σε αδιέξοδο και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιτρέπει να μετατρέπονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε ξενοδοχεία χωρίς τους περιορισμούς, που έθεσαν άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, και συνεχίζει πολιτικές όπως η golden visa, που ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ανάλογα προβλήματα, είτε παγώνει είτε καταργείται.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών, μέτρα για να αποκλιμακωθούν τα ενοίκια και βέβαια την πλήρη κατάργηση ή έστω αναστολή της golden visa.

Για να πάψει το δικαίωμα στη στέγαση να θεωρείται πολυτέλεια».

sinidisi.gr

Ακόμα μια ευκαιρία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, αλλά και απτή επιβεβαίωση του κοινού βηματισμού Ελλάδας- Ηνωμένων Πολιτειών σε μια σειρά διπλωματικών, αμυντικών και ενεργειακών ζητημάτων, αποτελεί η επίσκεψη του Γιώργου Γεραπετρίτη στην Ουάσιγκτον, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, όπου και ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν. Εκτός από τις διμερείς επαφές, οι δύο άνδρες θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του πέμπτου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας- Ηνωμένων Πολιτειών.

Η επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Ουάσιγκτον πραγματοποιείται εν μέσω της πλέον δυσμενούς γεωπολιτικής συγκυρίας των τελευταίων ετών, με τα πολεμικά μέτωπα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή να παραμένουν ενεργά και την Ανατολική Μεσόγειο να βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Στη διμερή ατζέντα Γεραπετρίτη- Μπλίνκεν θα κυριαρχήσουν η περαιτέρω προώθηση της ελληνο-αμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας καθώς και τα ζητήματα ασφάλειας και άμυνας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άντονι Μπλίνκεν θα έχει μόλις επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Μέση Ανατολή, όπου και πραγματοποιεί την πέμπτη- μέσα σε πέντε μήνες- περιοδεία του, στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας της Ουάσιγκτον προς αποκλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της Χαμάς, μέσω ενός σχεδίου συγκεκριμένων σημείων για την κατάπαυση του πυρός.

Μετά τη συνάντηση Γεραπετρίτη- Μπλίνκεν θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο, ενώ θα ακολουθήσει ο πέμπτος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας- Ηνωμένων Πολιτείων, όπου και θα συζητηθούν η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών- πλέον υπό το πρίσμα της πενταετούς συμφωνίας που υπογράφτηκε πέρσι-, τα θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, οι επενδύσεις, οι ενεργειακές προοπτικές στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και εν συνόλω οι προκλήσεις που οι δύο σύμμαχες χώρες αντιμετωπίζουν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Στρατηγικός Διάλογος διεξάγεται λίγες ημέρες μετά την επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου και πέραν της επίσημης έναρξης των διαπραγματεύσεων για την αγορά των F-35 αλλά και την παραχώρηση περαιτέρω στρατιωτικού εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα, αποτυπώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί των δύο εθνών, αλλά και το κοινό όραμά τους για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Στο κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση του Στρατηγικού Διαλόγου, θα καταγράφεται η βούληση Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών να εμβαθύνουν την πολυεπίπεδη συνεργασία τους, η οποία- όπως έχει επανειλημμένως υπογραμμιστεί από την Αθήνα – είναι ανεξάρτητη και δεν ετεροκαθορίζεται από τρίτους παράγοντες.

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Γεραπετρίτης θα συζητήσει στο Wilson Center με τον Τζον Κέρι, απερχόμενο Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα, ενόψει και της Διάσκεψης για τους Ωκεανούς (Our Ocean) που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στην Αθήνα. Ο υπουργός Εξωτερικών θα αναδείξει την προσέγγιση της Ελλάδας στο μείζον ζήτημα Κλιματικής Αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ειδικές αναφορές αναμένονται και για την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα, εν μέσω των αλλεπάλληλων τρομοκρατικών επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, χώρα με τον μεγαλύτερο παγκοσμίως εμπορικό στόλο, θα συμμετέχει τόσο επιτελικά όσο και στο πεδίο με τη φρεγάτα «Ύδρα» στην ευρωπαϊκή αποστολή «Aspides», η οποία αναμένεται να εγκριθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ένωσης στις 19 Φεβρουαρίου.

Την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, όπου και θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, μόλις λίγες μετά το ταξίδι της νέας προσωπικής απεσταλμένης του Αντόνιο Γκουτέρες στην Αθήνα, όπου και συζητήθηκε η προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό. Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης επαναλαμβάνουν ότι στηρίζουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και με βάση τις προβλέψεις περί Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα προωθήσει την υποψηφιότητα της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας για το 2025-26, ενώ θα απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Πηγή: ertnews.gr

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τα κλιματιστικά που δώρισε τον Οκτώβριο στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλλιθέας και τα οποία παραμένουν στις κούτες τους, όπως υποστηρίζει.

Σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης τονίζει:

Στις 27/9 επισκέφθηκα το ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας. Οι υπεύθυνοι μού μίλησαν για το πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι ίδιοι τον χειμώνα. Στις 5/10 κάναμε μία μικρή δωρεά οκτώ κλιματιστικών, όπως υπαγορεύει η συνείδησή μας. Χθες επισκέφτηκα απροειδοποίητα το ΕΕΕΕΚ. Τα κλιματιστικά είναι στις κούτες τους. Τέσσερις μήνες μετά.

Κάνω έκκληση σε αυτή την ανάλγητη κυβέρνηση. Μη θεωρείτε ότι θα μου δώσετε «πόντους». Θεωρήστε ότι τη δωρεά έκανε κάποιος από τους ολιγάρχες που χρηματοδοτεί την προπαγάνδα σας. Μόνο τοποθετήστε τα air condition ΤΩΡΑ. Τα παιδιά κρυώνουν και φτάσαμε στον Φεβρουάριο. Λίγη ανθρωπιά, έστω και αργά.

sinidisi.gr

Ο κόσμος του στοιχήματος γοητεύει όλο και περισσότερους αυτή την εποχή, προσφέροντας μια δόση έντασης και ενθουσιασμού στους αγώνες που παρακολουθούμε. Πριν βουτήξετε, όμως, στα κρυστάλλινα νερά του στοιχήματος, ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά.

Τι είναι το στοίχημα;

Το στοίχημα είναι η τοποθέτηση ενός πονταρίσματος σε ένα πιθανό αποτέλεσμα ενός αγώνα ή γεγονότος. Αν το αποτέλεσμα επαληθευτεί, κερδίζετε, ενώ αν όχι, χάνετε το ποντάρισμα.

Πώς παίζεται;

Πλέον, το στοίχημα μπορεί να παιχτεί και online, σε ιστοσελίδες νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών, ή σε φυσικά πρακτορεία. Η διαδικασία είναι απλή:

  1. Επιλέγετε τον αγώνα ή το γεγονός που σας ενδιαφέρει.
  2. Επιλέγετε το ποντάρισμα σας.
  3. Επιλέγετε το πιθανό αποτέλεσμα στο οποίο θέλετε να ποντάρετε.
  4. Επιβεβαιώνετε το ποντάρισμα σας.

Πώς να εντοπίσετε το Στοίχημα της Ημέρας;

Το στοίχημα της ημέρας αποτελεί μια δελεαστική πρόταση για τους λάτρεις του στοιχηματισμού. Με την υιοθέτηση ορισμένων στρατηγικών και την αξιοποίηση χρήσιμων εργαλείων, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

1. Επιλέξτε ένα άθλημα ή μια διοργάνωση που γνωρίζετε καλά:

Η βαθιά γνώση ενός αθλήματος ή μιας διοργάνωσης σας επιτρέπει να αξιολογήσετε ρεαλιστικά τις πιθανότητες και να εντοπίσετε τυχόν στοιχηματικές ευκαιρίες.

2. Συγκρίνετε τις αποδόσεις σε διάφορες στοιχηματικές εταιρείες:

Οι αποδόσεις για το ίδιο στοίχημα μπορούν να διαφέρουν σημαντικά από εταιρεία σε εταιρεία. Αφιερώστε χρόνο για να συγκρίνετε τις αποδόσεις και να βρείτε την πιο συμφέρουσα επιλογή.

3. Ερευνήστε τα στατιστικά στοιχεία:

Η ανάλυση στατιστικών στοιχείων, όπως προϊστορία ομάδων, τρέχουσα φόρμα, απουσίες παικτών, κ.α., μπορεί να σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

4. Αξιολογήστε τις ειδήσεις και τα προγνωστικά:

Διαβάστε αξιόπιστες ιστοσελίδες και blogs στοιχηματισμού, όπως είναι αυτό της Novibet, για να ενημερωθείτε για τυχόν τραυματισμούς, μεταγραφές, ή άλλα γεγονότα που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα.

5. Μην επηρεάζεστε από το συναίσθημα:

Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη ψυχραιμία σας και να αποφύγετε στοιχήματα που βασίζονται σε παρόρμηση ή προκατάληψη.

6. Μην κυνηγάτε να αναπληρώσετε τις απώλειες:

Εάν χάσετε ένα στοίχημα, μην προσπαθήσετε να ανακτήσετε τα χαμένα χρήματα ποντάροντας παρορμητικά σε άλλα παιχνίδια.

7. Ποντάρετε υπεύθυνα:

Καθορίστε ένα προκαθορισμένο budget για το στοίχημα και τηρήστε το. Μην στοιχηματίζετε ποτέ χρήματα που δεν αντέχετε να χάσετε.

Η εύρεση του καλύτερου στοιχήματος της ημέρας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο, έρευνα και ψυχραιμία. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας, αλλά να θυμάστε διαρκώς ότι το στοίχημα εμπεριέχει πάντα ρίσκο.

 

Στη Ναύπακτο σήμερα ο Καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το απόγευμα της Τετάρτης 7/02/2024, στις 6 μ.μ θα πραγματοποιηθεί κεντρική ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Lepanto, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκολα Φαραντούρη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς και Σύμβουλο Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αν θέλετε να διαμορφώσετε τον χώρο σας, ώστε να είναι άνετος και υγιεινός, δεν έχετε παρά να τον σχεδιάσετε έτσι, ώστε ο φωτισμός να είναι αρκετός όλη την ημέρα και παράλληλα να εφαρμόσετε τεχνικές αερισμού που θα ανακυκλώνουν τον εσωτερικό αέρα, κρατώντας τον χώρο σας συνεχώς αναζωογονημένο. Ο φυσικός φωτισμός και ειδικά με φωτιστικά https://desikos.gr/el/fotistika-toixou που έχουν  λευκό φως είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας, καθώς μας βοηθά να παραμένουμε σε εγρήγορση ενώ δουλεύουμε στο γραφείο ή το σπίτι. Η ανανέωση του αέρα είναι επίσης σημαντική γιατί απομακρύνει την σκόνη, διατηρεί την θερμοκρασία και την υγρασία σε σωστά επίπεδα, βοηθώντας μας να αναπνέουμε κανονικά.

Ένας ανεμιστήρας οροφής https://desikos.gr/el/ikiakos-exoplismos/thermansi-psixi/anemistires/anemistires-orofis αποτελεί ένα φυσικό τρόπο για να μπορείτε παράλληλα να φωτίσετε και να ανανεώσετε τον αέρα στο χώρο σας. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο εσωτερικό ρεύμα αέρα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας έως και 2-3 βαθμούς Κελσίου. Με αυτόν τον φυσικό τρόπο μπορείτε να μειώσετε την υγρασία και να εμποδίσετε την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Ο ανεμιστήρας, σε όποια μορφή και να είναι, βοηθάει στον φυσικό δροσισμό αλλά και στην θέρμανση του χώρου, προωθώντας τον ζεστό αέρα προς τα σημεία που δεν φτάνει η ζέστη τον χειμώνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά σημεία του σπιτιού, από το σαλόνι, την κουζίνα, τα υπνοδωμάτια το βράδυ, όπου μπορεί να προσφέρει έναν υγιεινό και ευχάριστο ύπνο. 

Στο σαλόνι, ένας ανεμιστήρας οροφής μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας πιο άνετης ατμόσφαιρας κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών του καλοκαιριού. Στο δωμάτιο δημιουργεί, κυρίως το βράδυ, μία δροσερή και άνετη ατμόσφαιρα για να μπορείτε να κοιμηθείτε άνετα χωρίς τον φόβο να πάθετε κάποια ψύξη από το κλιματιστικό ή να μην μπορείτε να αναπνεύσετε από την ξηρότητα του αέρα. Σε ένα μπάνιο, ένας ανεμιστήρας οροφής μπορεί να απομακρύνει την υγρασία, ειδικά σε αυτά που δεν έχουν παράθυρο ή κάποια διέξοδο του αέρα.

Οι ανεμιστήρες οροφής δεν είναι πλέον απλώς μια συσκευή που ανανεώνει τον αέρα. Μπορεί να προσφέρει μια άλλη αισθητική στον χώρο, αν συνδυαστεί με τα κατάλληλα φωτιστικά. Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες οροφής προσφέρουν μια ποικιλία καινοτόμων χαρακτηριστικών που τους καθιστούν πιο λειτουργικούς και κομψούς, όπως οι ανεμιστήρες με φωτισμό, καθιστώντας τους μια κομψή και λειτουργική λύση.

Σήμερα, υπάρχουν ανεμιστήρες οροφής με φωτισμό και τηλεχειριστήριο. Μπορείτε με αυτόν τον τρόπο να ελέγξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, την κατεύθυνσης του αέρα και την ένταση του φωτισμού. Επίσης, η τεχνολογία έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, ενσωματώνοντας ακόμα και την δυνατότητα σύνδεσης με το wifi του σπιτιού σας για να μπορείτε να τον ελέγξετε απομακρυσμένα, από το κινητό σας ή το tablet. Αυτό προσφέρει τη δυνατότητα να ελέγχετε τον ανεμιστήρα σας από οπουδήποτε, ακόμα κι όταν δεν είστε στο σπίτι.

Επίσης πολλοί ανεμιστήρες οροφής διαθέτουν πλέον και αισθητήρες που μπορούν να ρυθμιστούν αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες του χώρου. Για παράδειγμα, ένας αισθητήρας θερμοκρασίας μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την ταχύτητα του ανεμιστήρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μπαίνει σε λειτουργία μόνο όταν ο αισθητήρας εντοπίζει κίνηση, εξοικονομώντας έτσι περισσότερη ενέργεια. Στην αγορά θα βρείτε διάφορα μοντέλα ανεμιστήρων οροφής, όπως και με φωτιστικά που  μπορείτε να τα σχεδιάσετε με το στυλ του σπιτιού σας ή του γραφείου.

Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν ανεμιστήρα οροφής ακόμη και έξω στη βεράντα ή στο μπαλκόνι, για να δημιουργήσετε  μία ευχάριστη ατμόσφαιρα όταν θα κάθεστε το απόγευμα, ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού