Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  7:25: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη μας, μια μέρα γεμάτη υπερηφάνεια και ελπίδα. Ένα έργο που αποδίδεται στα παιδιά μας και δείχνει τον Πολιτισμό της κοινωνίας μας», δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης στην ομιλία του στα εγκαίνια του ειδικού Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, ένα έργο που αποτέλεσε όραμα του και  εντάχθηκε και δημοπρατήθηκε επί θητείας του ως Δήμαρχος Ναυπάκτου. 

Πιο συγκεκριμένα στον χαιρετισμό του ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: «Θυμάμαι ακόμη όταν ήμουν Δήμαρχος μετά από τεράστια  προσπάθεια τη μέρα που με κάλεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ παραμονή Χριστουγέννων του 2008 και μου ανακοίνωσε την ένταξη του έργου με χρηματοδότηση του ΟΣΚ. Ο πρώτος που ενημέρωσα ήταν ο κ.Ρισβας με τον οποίο μας ένωνε το ίδιο όραμα. Τα θεμέλια για την ανέγερσή του είχαν μπει. Ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Προηγουμένως είχαμε φροντίσει ως  Δημοτική αρχή την Έγκριση Τοπικού Ρυμοτομικού για να μπορεί να προχωρήσει το έργο.. Η δημοπράτηση έγινε στις 16-6 2009 με προϋπολογισμό 1,7  εκατ. ευρώ και υπογραφείσα σύμβαση 1 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση διαλύθηκε το 2013 όπου το έργο από πλευράς φέροντος οργανισμού είχε ολοκληρωθεί. Το 2016 επανεντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε ξανά το 2018 με υπογραφείσα σύμβαση 637 χιλ. ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί στις 31-3-2022. Σημασία όμως έχει ότι ένα έργο που δείχνει τον πολιτισμό της κοινωνίας μας ολοκληρώθηκε. Μπορεί να πέρασε από πολλά στάδια και δυσκολίες αλλά ποτέ δεν υποχωρήσαμε από τον στόχο μας.

Σήμερα λοιπόν  με τεράστια χαρά και συγκίνηση, βλέπουμε αυτό το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Θα ήθελα με δύο λόγια να αναφερθώ και στο πλέγμα προστασίας που έχουμε δημιουργήσει στον τόπο μας για τα άτομα με Αναπηρία όλα αυτά τα χρόνια. Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος, είχα ως πρωταρχικό μου στόχο την ενδυνάμωση των προγραμμάτων που υποστηρίζουν τα άτομα με αναπηρία. Έτσι δρομολογήσαμε και σήμερα είμαστε περήφανοι για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  που λειτουργούν υπό την «Αλκυόνη» στην οποία  αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το σημαντικό έργο που επιτελεί. Επίσης σημαντικά έργα, όπως το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ, το ΕΕΕΕΚ, το «Κδηφ» της «Αλκυόνης» ολοκληρώνουν ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής παρέμβασης και έχουν καταστήσει τη Ναύπακτο πόλη πρότυπο στην ανθρωπιστική παρέμβαση και την συμπερίληψη. Και βέβαια και τώρα ως βουλευτής παραμένω σταθερά ενεργός και αποφασισμένος να είμαι στο πλευρό των μαθητών και των πολιτών της περιοχής μας , υπερασπιζόμενος τις αξίες της Παιδείας και της Αλληλεγγύης σε μία κοινωνία με ευκαιρίες προόδου για Όλους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως το νέο Σχολείο θα δώσει στα παιδιά μας τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, να εκπέμψουν τη λάμψη τους. Ένας ασφαλής, μοντέρνος και πλήρως εξοπλισμένος χώρος, όπου προάγεται η εξέλιξη του κάθε παιδιού. Ένας τόπος που αγκαλιάζει κάθε προσωπική ανάγκη των μαθητών, αναπτύσσοντας την ενθάρρυνση για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

«Ας είναι αυτή η μέρα η αφετηρία για ένα λαμπρό μέλλον για όλα τα παιδιά του τόπου μας. Να αποτελεί  την πηγή της γνώσης, της δημιουργίας και της αγάπης για την μάθηση. Να αποτελεί την έμπνευση για όλους μας για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε έργα που αυξάνουν το δίχτυ προστασίας στους ευάλωτους συμπολίτες μας, έργα Παιδείας που αναδεικνύουν τον πολιτισμό της κοινωνίας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης για την προστιθέμενη κοινωνική αξία του έργου, δίχως να παραλείψει να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή του. 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τ.Κάρλσον είπε ότι «οι ΗΠΑ δεν κυβερνώνται από τους εκλεγμένους αξιωματούχους τους» κάνοντας σαφή υπαινιγμό πως η διοίκηση της υπερδύναμης δεν πραγματοποιείται από τον εκάστοτε Αμερικανό πρόεδρο αλλά από ένα «αόρατο σύστημα» (το περιβόητο «βαθύ αμερικανικό κράτος»).

Ο Β.Πούτιν μιλώντας για τους προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ – κατά τη διακυβέρνησή του είδε τέσσερις θητείες προέδρων – που δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συναίνεση με τη Ρωσία σε θέματα ασφάλειας, είπε ότι «το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι, για να δανειστώ μια φράση, ένας στραγγισμένος βάλτος και η αμερικανική δημοκρατία μια ψευδαίσθηση».

Λίγο νωρίτερα ο Τάκερ Κάρλσον είχε απευθύνει ερώτηση στον Β.Πούτιν για το αν μία αλλαγή προέδρου στις εκλογές του Νοεμβρίου θα άλλαζε τα πράγματα.

«Μόλις με ρώτησες αν έρθει άλλος ηγέτης και αλλάξει κάτι; Δεν πρόκειται για τον ηγέτη», είπε ο Β.Πούτιν, τονίζοντας την καλή προσωπική σχέση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα ενός συγκεκριμένου ατόμου. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Μπους ας πούμε.

Ξέρω ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον παρουσίαζαν ως ένα είδος χωριάτη που δεν καταλαβαίνει πολλά. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό δεν ισχύει ».

«Δεν πρόκειται για την προσωπικότητα του ηγέτη. Πρόκειται για τη νοοτροπία των ελίτ.

Αν η ιδέα της κυριαρχίας με οποιοδήποτε κόστος, βασισμένη και σε δυναμικές ενέργειες, κυριαρχήσει στην αμερικανική κοινωνία, τίποτα δεν θα αλλάξει. Μόνο χειρότερα θα γίνει».

Τότε ο Τάκερ Κάρλοσον σχολίασε: «Δύο φορές περιγράψατε Αμερικανούς προέδρους που πήραν αποφάσεις και εν συνεχεία αυτές να ακυρώνονται από τους επικεφαλής τω υπηρεσιών τους.

Μοιάζει σα να περιγράφετε, ένα σύστημα το οποίο δεν ελέγχεται από τους ανθρώπους που έχουν εκλεγεί.»

Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε «έχετε δίκιο».

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ανησυχία προκαλεί το νέο νομοσχέδιο που θα έρθει το προσεχές διάστημα στη Βουλή προς συζήτηση και ακολούθως ψήφιση και θα αφορά την ασφάλεια του διαδικτύου, με έμφαση το περιεχόμενο που θα αναρτάται στις μεγάλες πλατφόρμες καθώς αποτελεί δυνητική απειλή για την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο Action 24, αναφέρθηκε στο DSA (Digital Services Act).

«Ποιο είναι το πρόβλημα που πάμε να λύσουμε; Το γεγονός ότι οι μεγάλες πλατφόρμες στα social media έχουν τέτοια δύναμη που όταν κάποιος πολίτης δει κάτι που τον ενοχλεί, τον αφορά, τον δυσφημεί, είναι πολύ δύσκολο να ζητήσει επανόρθωση.

Έρχεται λοιπόν η Ε.Ε. και στήνει τοπικά σε κάθε χώρα τοπικά κέντρα, φορείς συντονισμού, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τα όποια παράπονα και θα είναι υποχρέωση της πλατφόρμας μέσα σε ελάχιστο δυνατό χρόνο να κάνει την όποια επανόρθωση.

Ο πολίτης κάνει την καταγγελία στον Εθνικό Συντονιστικό Φορέα, ο δικός μας Φορέας επικοινωνεί παράλληλα με τον Φορέα της χώρας που είναι η έδρα της πλατφόρμας και θα πρέπει αυθημερόν η πλατφόρμα να ενεργήσει για να λυθεί η όποια παρεξήγηση.

Για παράδειγμα κυκλοφόρησαν πρόσφατα βίντεο με δημοσιογράφους τα οποία ήταν ψεύτικα, deepfake».

Στην ερώτηση για το αν πρόκειται αυτό να «ανοίξει το κουτί της Πανδώρας» σχετικά με την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο, καθώς είναι εύλογοι οι φόβοι σχετικά με τα…κριτήρια με τα οποία θα κατεβαίνουν όχι μόνο βίντεο αλλά και ολόκληρα άρθρα, αναρτήσεις ή και λογαριασμοί, ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση!

«Τώρα καταλαβαίνετε ότι θα ανοίξει μία άλλη συζήτηση η οποία έχει να κάνει με τα fake news και το τι θα κατεβαίνει! Αυτό οδηγεί και σε έναν γενικότερο έλεγχο των ειδήσεων, θίγει με κάποιον τρόπο την ελευθερία του Τύπου;».

«Τέτοια ζητήματα είναι πιθανό και λογικό να προκύψουν για αυτό και πάμε στις ανεξάρτητες αρχές. Πρέπει πρώτα να πιάσουμε τις καραμπινάτες περιπτώσεις απάτης», ήταν η απάντηση του υπουργού η οποία όμως δεν έλυσε καμία απορία ως προς το τι θα συμβεί με τις ειδήσεις στο διαδίκτυο.

Όπως περιγράφεται ο νόμος αυτός, εάν αύριο μία ιστοσελίδα προχωρήσει σε μία αποκάλυψη ή δημοσιεύσει άρθρο επικριτικό για την άρχουσα και καθεστηκυία τάξη, αυτό θα μπορεί να θεωρηθεί με το έτσι θέλω ως «fake news» και θα «κατεβαίνει».

Πολλοί θεωρούν πως επιχειρείται μία «ιντερνετική λογοκρισία» για την δήθεν «προστασία» του κοινού…

Θα πει κάποιος «μα έχει η κυβέρνηση κακούς σκοπούς;». Από τη στιγμή που ήδη έχει δώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για να την «λιβανίζουν» από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχει δώσει δείγματα γραφής πως δεν της αρέσει καθόλου να δημοσιοποιούνται οι ενέργειές της και κυρίως οι παραλείψεις της.

Η έννοια των «fake news» είναι ασαφής και αόριστη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στις δημοκρατίες η πληροφόρηση οφείλει να είναι ελεύθερη.

Είτε ψεύτικη είτε αληθινή, αυτό το κρίνει ο πολίτης.Τα καθεστώτα που «προστατεύουν» τα αυτιά του πολίτη για το τι θα ακούσει για να κρίνει, δημοκρατικά ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις «τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας» κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Το επίμαχο νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στην εκπνοή του περασμένου Νοεμβρίου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πάνου Αλεξανδρή και αναρτήθηκε στην συνέχεια για διαβούλευση έως το τέλος Δεκεμβρίου 2023

Ειδικότερα, το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα με βασικούς άξονες την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, την αυστηροποίηση των ποινών και ειδικά σε αδικήματα όπως είναι ο εμπρησμός δάσους, την εκτέλεση μέρους των μικροποινών σε κατάστημα κράτησης ή με τη μορφή παροχής κοινωφελούς εργασίας.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιώντας τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, προχωρεί σε μείζονα μεταρρυθμιστική παρέμβαση, διπλής κατεύθυνσης:

Α) Αντιμετώπιση της «μικρομεσαίας» εγκληματικότητας με βασικό μέσο την έκτιση των ποινών, που καταπολεμά το αίσθημα ατιμωρησίας και αυξάνει τη ζωτική ανάγκη ασφάλειας του πολίτη.

Β) Επιτάχυνση των διαδικασιών και του χρόνου της ποινικής δίκης, που αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου για ταχύτερη απονομή του δικαίου στη χώρα μας.

Επίσης, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις, που αντιμετωπίζουν κρίσιμα θέματα αυξημένου εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως η οικολογική καταστροφή μέσω των εμπρησμών, η ενδοοικογενειακή βία, η προστασία αλλά και η παραβατικότητα των ανηλίκων.

Τέλος το Σχέδιο Νόμου, ενισχύει τη διαφάνεια της δημόσιας ζωής, διότι θεσπίζει ειδικές ποινικές ευθύνες των Νομικών Προσώπων σε περιπτώσεις δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να αποσπάσουν αθέμιτα οφέλη».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με αφορμή την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε λόγο για βαριά εγκληματική ενέργεια με ανεγκέφαλους δράστες και δεσμεύτηκε ότι οι δράστες θα συλληφθούν, θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη και υπογράμμισε:

«Δεν θα επιτρέψουμε το αποκρουστικό αυτό φαινόμενο να αποτελέσει και πάλι απειλή για την δημοκρατία»

Επίσης τόνισε, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ότι «επιχειρείται μια ανασύνταξη των δυνάμεων της αστυνομίας ώστε να γίνει πιο αξιόμαχη στην καταπολέμηση του εγκλήματος σε όλες του τις μορφές».

Η στρατηγική του «follow the money» για την εξάρθρωση της Greek Mafia

Για το βαρύ οργανωμένο έγκλημα είπε ότι η καταπολέμησή του απαιτεί ολιστική προσέγγιση, τονίζοντας ότι:

«Χρειάζεται και η παράμετρος των διαδρομών του χρήματος. Ο κανόνας του «follow the money». Ήδη βρισκόμαστε ως προς αυτό σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών»

«Προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και της Τροχαίας». Κάθε μέρα, όπως δήλωσε, αστυνομικοί φεύγουν από τα γραφεία και επιστρέφουν στις μάχιμες υπηρεσίες ενώ η χρήση της τεχνολογίας θα εξασφαλίσει την διαφάνεια και την λειτουργία της αστυνομίας και στην σχέση της με τους πολίτες.

Για την βία ανηλίκων έκανε λόγο για αύξηση των περιπολιών και αναφέρθηκε στις σκέψεις για την δημιουργία μέσω εφαρμογής panic button αλλά και στην λειτουργία 24ωρου τηλεφωνικού κέντρου με πενταψήφιο αριθμό για τις καταγγελίες ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση.

Για τις κάμερες είπε ότι ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά και πως , με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού , θα υπάρχουν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 2500 αστυνομικοί με κάμερες στην στολή και 500 κάμερες σε περιπολικά.

Για το φράχτη στον Έβρο είπε ότι τα έργα προχωρούν κανονικά και θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

sinidisi.gr

Αιχμηρό σχόλιο για το νομοσχέδιο που εισάγει τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με οκτώ έγκριτους συνταγματολόγους, που εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.

Με τον θεσμό του franchising (!) που εισάγει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο, ετοιμαστείτε για «επενδύσεις» του κάθε διαπλεκόμενου που θέλει να ονομάσει το μαγαζάκι του πανεπιστήμιο.

Κρίμα που έκλεισε το Trump University μέσα σε όργιο σκανδάλων διαφθοράς, και δεν πρόλαβε να κάνει franchise στην Ελλάδα».

Πηγή: ertnews.gr

Στη Κεντρική πλατεία της Λάρισας βρέθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, εκεί όπου βρίσκονται αγρότες της περιοχής με τα τρακτέρ τους. Νωρίτερα, κατά την έναρξη του 2ου Περιφερειακού Συνέδριου Θεσσαλίας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Τεμπών και των καταστροφικών πλημμυρών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε μιλώντας στον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας κ. Ρίζο Μαρούδα, είναι ότι πρέπει να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, καθώς όπως είπε «δεν είναι δυνατόν να περιμένετε μια ζωή επιστροφή. Δεν οφείλετε ευχαριστώ σε κανέναν».

Ανέβηκε επίσης σε δύο τρακτέρ και συνομίλησε με αγρότες για τα προβλήματά τους, ενώ πριν φτάσει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε ένα λουλούδι και μια υπόσχεση στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών. Την υπόσχεση, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, πως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ενώ αναφέρθηκε και στο έργο του Γιώργου Κόφτη με τα καρφιά, λέγοντας πως αυτά τα καρφιά είναι «καρφιά στην καρδιά της χώρας μας».

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανάρτησή του:

«Τέμπη. Εδώ που πάγωσε ο χρόνος.

Εδώ που κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι 57 συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στον θάνατο λόγω της κακιάς της ώρας και όχι της κακιάς της χώρας.

Άφησα ένα λουλούδι και μια υπόσχεση προς τα θύματα και τους συγγενείς και τους φίλους τους, πως δε θα ξεχαστούν.
Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη. Δύσκολος αγώνας απέναντι σε ένα καθεστώς που ρίχνει τσιμέντο στην πληγή.

Η υπόσχεση ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ αποτυπώνεται στο έργο του Γιώργου Κόφτη, που βρίσκεται δίπλα από το σημείο του εγκλήματος των Τεμπών.

Τα καρφιά αυτά είναι καρφωμένα στην καρδιά της πατρίδας μας».

sinidisi.gr

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το απόγευμα την ετήσια έκθεση HORECA, που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo και αφορά τους κλάδους της εστίασης, της φιλοξενίας και της τροφοδοσίας.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η ευκαιρία για ακόμη μια χρονιά να επισκεφθώ τη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση της εστίασης και του τουρισμού, τη HORECA. Και αν κρίνω από τον αριθμό των εκθετών, αλλά κυρίως από το κλίμα το οποίο εισέπραξα, πιστεύω ότι έχουμε μπροστά μας μια πολύ καλή τουριστική περίοδο», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του.

«Μεγάλος δυναμισμός, πολλές ελληνικές εταιρείες οι οποίες έχουν διάθεση να επενδύσουν και να αναπτυχθούν και πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη αντανάκλαση στην πραγματική οικονομία της μεγάλης προόδου που έχει κάνει η χώρα μας συνολικά στην οικονομία τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας FORUM Α.Ε., που διοργανώνει την έκθεση, Θανάσης Παναγούλιας, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψή του στη HORECA, την οποία χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης στον εκθεσιακό φορέα» και επισήμανε ότι «η τουριστική βιομηχανία έχει την προσμονή για ένα εντυπωσιακό 2024 που πιστεύουμε ότι θα έχουμε».

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης από τον Θανάση Παναγούλια και ενημερώθηκε από τους εκθέτες για τις εξελίξεις στην αγορά, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με επισκέπτες της έκθεσης.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν κατά την επίσκεψη του ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης και η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη.

sinidisi.gr

Τη βούληση της κυβέρνησης για διευκόλυνση των αγροτών, με μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης το πρωί του Σαββάτου 10/2 σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Σκάι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην πράξη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εξετάζουμε την εμπροσθοβαρή επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Δεν θα γίνει καμία διακοπή ρεύματος στους αγρότες της Θεσσαλίας. Η κυβέρνηση δεν ανεβαίνει στα τρακτέρ, αντιμετωπίζει τα προβλήματα στην πράξη”.

Την Τρίτη 13/2 θα γίνει η συνάντηση πρωθυπουργού – αγροτών, στην οποία θα πάρουν μέρος και οι συναρμόδιοι υπουργοί.

sinidisi.gr

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις φετινές προεδρικές εκλογές, δεσμεύτηκε χθες Παρασκευή ότι εφόσον επανεκλεγεί θα άρει όλους τους περιορισμούς στην οπλοκατοχή που εισήγαγε η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής (National Rifle Association – NRA) στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνιας, ο Τραμπ τόνισε: «Κάθε επίθεση του Μπάιντεν εναντίον ιδιοκτητών και κατασκευαστών όπλων θα τερματιστεί κατά την πρώτη εβδομάδα μετά την επιστροφή μου στην εξουσία, ίσως και την πρώτη ημέρα».

H NRA υποστήριξε με ενθουσιασμό τον Τραμπ στην προσπάθειά του να εκλεγεί πρόεδρος το 2016. Ακολούθως επικρότησε τον διορισμό τριών συντηρητικών δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς και την εξαίρεση που επέτρεψε στα οπλοπωλεία να παραμείνουν ανοικτά την περίοδο της πανδημίας Covid-19.

«Κανείς δεν θα απλώσει χέρι στα όπλα σας», υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ και καυχήθηκε πως δεν υπέκυψε στις πιέσεις που δεχόταν κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο (2017-2021). «Στην τετραετία μου δεν έγινε το παραμικρό, παρότι δέχθηκα μεγάλες πιέσεις αναφορικά με την οπλοκατοχή. Δεν έγινε τίποτα, δεν υποκύψαμε!», τόνισε.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Σελίδα 1 από 2