Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:01: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024

Τα εμβόλια mRNA κατά του COVID-19 προκαλούν περισσότερους θανάτους παρά σώζουν ζωές, σύμφωνα με μια νέα μελέτη η οποία αποκάλυψε μια απαράδεκτη αναλογία βλάβης προς όφελος, με τις βλάβες να υπερτερούν ανησυχητικά, ωθώντας τους ερευνητές να ζητήσουν ένα «παγκόσμιο μορατόριουμ» και «άμεση απομάκρυνση» από οποιοδήποτε περαιτέρω εμβολιασμό!

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cureus.

Η μελέτη ανέλυσε αναφορές από τις αρχικές δοκιμές φάσης 3 των εμβολίων mRNA για τον COVID-19, των εταιρειών Pfizer και Moderna.

Αυτές οι δοκιμές οδήγησαν στην έγκριση των εμβολίων βάσει της Εξουσιοδότησης Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα εμβόλια είχαν «δραματικά χαμηλότερα» ποσοστά αποτελεσματικότητας από ό,τι ισχυρίστηκαν οι εταιρείες εμβολίων.

Επιπλέον, με βάση «συντηρητικές υποθέσεις, οι εκτιμώμενες βλάβες των εμβολίων mRNA κατά COVID-19 υπερτερούν κατά πολύ των «κερδών»:

Για κάθε ζωή που σώθηκε, υπήρχαν σχεδόν 14 φορές περισσότεροι θάνατοι που προκλήθηκαν από τις τροποποιημένες ενέσεις mRNA!

«Δεδομένων των καλά τεκμηριωμένων σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών ή παρενεργειών και της απαράδεκτης αναλογίας βλάβης προς όφελος, παροτρύνουμε τις κυβερνήσεις να εγκρίνουν και να επιβάλουν ένα παγκόσμιο μορατόριουμ σε αυτά τα προϊόντα mRNA έως ότου δοθούν απαντήσεις σε όλα τα σχετικά ερωτήματα που αφορούν την αιτιότητα, το υπολειπόμενο DNA και την ανώμαλη πρωτεΐνική παραγωγή».

Οι συγγραφείς συνέστησαν επίσης την «άμεση αφαίρεση» των εμβολίων κατά του COVID-19 από το πρόγραμμα εμβολιασμού της παιδικής ηλικίας.

Τόνισαν ότι τα παιδιά διατρέχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο από τη μόλυνση.

«Είναι ανήθικο και ασυνείδητο να χορηγείται ένα πειραματικό εμβόλιο σε ένα παιδί που έχει σχεδόν μηδενικό κίνδυνο να πεθάνει από COVID-19 αλλά έχει τεκμηριωμένο κίνδυνο μόνιμης καρδιακής βλάβης 2,2% με βάση τα καλύτερα διαθέσιμα προβλεπτικά δεδομένα».

Μετά τις πρώτες δοκιμές των Pfizer και Moderna, υποστηρίχθηκε ότι τα εμβόλια mRNA COVID-19 παρείχαν 95% μείωση της νόσησης από COVID-19.

Η μελέτη επεσήμανε ότι αυτή η υπόθεση αποτελεσματικότητας ήταν εσφαλμένη.

Οι ερευνητές είπαν μάλιστα ότι περίπου 52.000 άτομα θα πρέπει να εμβολιαστούν για να αποφευχθεί ένας θάνατος που σχετίζεται με τον COVID-19.

Αυτό θα σήμαινε δύο ζωές που θα σωθούν για περίπου 100.000 ενέσεις του εμβολίου Pfizer.

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος 27 θανάτων ανά 100.000 δόσεις εμβολίου Pfizer, υπολόγισαν οι ερευνητές.

Ως εκ τούτου, για κάθε ζωή που σώζεται από το τρύπημα, σχεδόν 14 ζωές θα χάνονταν λόγω του εμβολίου mRNA, ανέφερε η μελέτη.

Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές είναι τραγικά μεγάλο.

Ο διάσημος καρδιολόγος Dr Peter McCullough, αποκάλυψε πρόσφατα τον αριθμό των νεκρών λόγω των αναγκαστικών εμβολιασμών κατά του Covid-19 και προκαλεί σοκ.

Οι νεκροί ξεπερνούν τα 17 εκατομμύρια παγκοσμίως όταν οι αποδιδόμενοι θάνατοι στον κορωνοϊό είναι 6,962,438!

Εάν αυτό ισχύει τότε πολλές κυβερνήσεις της περίοδο της πανδημίας θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα, μουτζούρης της Ευρώπης, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι. Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση. Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο τονίζει ο κ. Κασσελάκης.

Πηγή: ertnews.gr

Αναλυτικά τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ανακοίνωσε ο υπουργείο Δικαιοσύνης

Έκτιση των ποινών στα πλημμελήματα

• Η αναστολή της ποινής για πλημμελήματα μετατρέπεται από κανόνας σε εξαίρεση. Θα μπορεί να χορηγηθεί σε ποινές φυλάκισης έως ένα έτος όταν οι αμετάκλητες προηγούμενες καταδίκες δεν υπερβαίνουν το ένα έτος.
• Για ποινές φυλάκισης έως 2 έτη, προτεραιότητα αποτελεί η έκτιση ποινών με τους εναλλακτικούς τρόπους κοινωφελούς εργασίας ή μετατροπής της ποινής σε χρήμα ή σε κατ’ οίκον έκτιση με ηλεκτρονική επιτήρηση.
• Για ποινές φυλάκισης από 2 έως 3 έτη προβλέπεται έκτιση σε σωφρονιστικό κατάστημα του συνόλου ή μέρους της ποινής από 30 ημέρες έως 6 μηνών, κατά την κρίση του δικαστηρίου.
• Για ποινές φυλάκισης άνω των 3 ετών προβλέπεται έκτιση σε σωφρονιστικό κατάστημα του συνόλου ή μέρους της ποινής από το 1/5 έως τα 2/5 αυτής, κατά την κρίση του δικαστηρίου.

Εξορθολογισμός ποινών- Προυποθέσεις δίωξης για κακουργήματα.

• Αύξηση του ανωτάτου ορίου κάθειρξης για κακουργήματα από τα 15 στα 20 έτη.
• Αύξηση του ανωτάτου ορίου κάθειρξης επί συρροής κακουργημάτων στα 25 έτη (από 20). Αντίστοιχα και επί συρροής πλημμελημάτων στα 10 έτη (από 8).
• Οριζόντια πρόβλεψη αυτεπάγγελτης δίωξης για όλα τα κακουργήματα ανεξαρτήτως φορέα του προστατευόμενου έννομου αγαθού.
• Για την ενίσχυση της διαφάνειας, θεσπίζεται ειδική ποινική ευθύνη Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων, στις περιπτώσεις που πραγματοποιούν δωροδοκίες δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να αποσπάσουν αθέμιτα οφέλη. Προβλέπονται χρηματικές ποινές ύψους εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα μπορεί να επιβάλλεται από τα αρμόδια Δικαστήρια το κλείσιμο των εταιριών αυτών.
Αποφυλάκιση κρατουμένων και επαναφορά δικαστικής απέλασης
• Η αποφυλάκιση (υπό όρους) θα εναπόκειται στην ουσιαστική κρίση του δικαστικού συμβουλίου ανάλογα με την επικινδυνότητα του εγκλήματος και τα ατομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του δράστη.
• Επαναφορά του μέτρου ασφαλείας της δικαστικής απέλασης επί κακουργημάτων μετά την έκτιση ποινής κάθειρξης.
Αντιμετώπιση εγκλημάτων με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις
• Αύξηση της ποινής και απαγόρευση κάθε μορφής αναστολής ή μετατροπής της, για το αδίκημα του εμπρησμού δάσους.
• Πρόβλεψη για δήμευση της περιουσίας του καταδικασθέντος εμπρηστή, ανάλογη με το μέγεθος της βλάβης που προκλήθηκε.
• Πρόβλεψη ποινικών κυρώσεων για προπαρασκευαστικές πράξεις εμπρησμού, όπως η κατοχή εμπρηστικών μέσων με σκοπό την προετοιμασία εμπρησμού δάσους.
• Αναβάθμιση σε κακούργημα, της από αμέλεια πρόκλησης πυρκαγιάς δάσους, σε συνθήκες με ακραίο δείκτη επικινδυνότητας, όταν αυτή επιφέρει σωματικές βλάβες, θανάτους ή βαρύτατη οικολογική βλάβη.
• Ένταξη της παραβίασης ερυθρού σηματοδότη στις περιπτώσεις κακουργημάτων επικίνδυνης οδήγησης όταν προκαλείται θάνατος ή βαριά σωματική βλάβη.
• Αύξηση του ελάχιστου ορίου ποινής για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια από τους 3 μήνες στα 2 έτη.
• Τέλος, θεσπίζεται ως ειδικό έγκλημα η διατάραξη λειτουργίας νοσηλευτικού ή εκπαιδευτικού ιδρύματος, με αυστηροποίηση της ποινής σε περιπτώσεις βιαιοπραγίας.

 

Προβλέψεις νομοσχεδίου στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Επιτάχυνση της ποινικής δίκης

• Κατάργηση Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και υποκατάστασή του από Τριμελές Εφετείο που θα συγκροτείται από αρχαιότερους δικαστές.
• Ενίσχυση της αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και Μονομελούς Εφετείου.
• Άμεση εκδίκαση, χωρίς τήρηση της χρονοβόρας διαδικασίας των συμβουλίων σε σοβαρά κακουργήματα (εμπρησμός δάσους, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών), όπως και κακουργήματα όλων των ειδικών ποινικών νόμων.
• Περιορισμός των αναβολών της ποινικής δίκης που χορηγεί το δικαστήριο, ανεξαρτήτως αιτίας, σε μία αναβολή ανά υπόθεση.
• Πρόβλεψη υψηλών χρηματικών προστίμων για τους δικομανείς και όσους με δόλιες και προφανώς αβάσιμες μηνύσεις απασχολούν ασκόπως τον μηχανισμό απονομής της δικαιοσύνης .
Εκσυγχρονισμός και αποτελεσματικότητα της ποινικής δίκης
• Ενίσχυση του θεσμού της ποινικής διαπραγμάτευσης μεταξύ εισαγγελέα και κατηγορουμένου και πρόβλεψη έναρξη της με πρωτοβουλία του εισαγγελέα.
• Πρόβλεψη διεξαγωγής επιμέρους διαδικασιών της ποινικής δίκης, με τη χρήση τεχνολογικών μέσων (εικονοτηλεδιάσκεψη).
• Ρητή πρόβλεψη της επιβολής του περιοριστικού όρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης με δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης και εντοπισμού θέσης (βραχιολάκι).

Προβλέψεις για την προστασία των ανηλίκων

• Το αυξημένο πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για τα εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά (άρθρο 82Α ΠΚ) εφαρμόζεται και σε κάθε έγκλημα που στρέφεται σε βάρος ανηλίκου ή προσώπου που δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του.
• Θεσπίζεται το ποινικό αδίκημα της στρατολόγησης ανηλίκων με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
• Αυστηροποιούνται οι ποινές εγκλημάτων βίας που στρέφονται σε βάρος ανηλίκων ή τελούνται ενώπιον τους (άρθρα 312, 330, 333 ΠΚ άρθρα 6,7 Ν.3500/2006).
• Πρόβλεψη νέων μέτρων αναμόρφωσης, παιδαγωγικού χαρακτήρα, για ανήλικους δράστες, όπως η συμμετοχή σε αθλητικά σωματεία ή η παρακολούθηση ειδικών εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών ή πολιτιστικών προγραμμάτων.
• Ένταξη των ανηλίκων θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στο προστατευτικό πλέγμα του άρθρου 227 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που θωρακίζει το θύμα κατά τον τρόπο εξέτασης και το προφυλάσσει από επαναλαμβανόμενη έκθεση σε ψυχική ταλαιπωρία.

       Προβλέψεις νομοσχεδίου για Ενδοοικογενειακή Βία
  • Θεσπίζεται υποχρέωση των επαγγελματιών (εκπαιδευτικοί, ιατροί, ψυχολόγοι κ.ά) να καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση του πλέγματος προστασίας, από ενδεχόμενες σε βάρος τους κακόβουλες μηνύσεις.
  •  Δημιουργείται το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας με την ενίσχυση των δημοσίων και ιδιωτικών δομών που τους παρέχουν οικονομική και ψυχολογική στήριξη.
  •  Εντάσσεται στο προστατευτικό πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας, κάθε μορφή βίας ή απειλή σε βάρος προσώπου που φιλοξενείται σε δημόσιες ή ιδιωτικές δομές.
  •  Ενισχύονται τα δικονομικά μέσα των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών (περιοριστικοί όροι) με σκοπό την προστασία των θυμάτων και την πρόληψη υποτροπής των δραστών.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος.
Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται».

Πηγή: ertnews.gr

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΚ) της Ρωσίας ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες που πληρούν τις προϋποθέσεις για να κατέβουν στις προεδρικές εκλογές της 17ης Μαρτίου, με τέσσερις συνολικά υποψήφιους να έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν ότι ο νυν πρόεδρος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα να επανεκλεγεί για μια νέα εξαετή θητεία απέναντι στον αντιπρόεδρο της Δούμας και μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Νέων Ανθρώπων Βλαντισλάβ Νταβάνκοφ, τον ηγέτη του υπερεθνικιστικού Δημοκρατικού Φιλελεύθερου Κόμματος Λεονίντ Σλούτσκι και τον υποψήφιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Νικολάι Χαριτόνοφ, οι οποίοι άλλωστε τάσσονται όλοι υπέρ του πολέμου στην Ουκρανία.

Στη λίστα των υποψηφίων που θα παρουσιαστούν στις εκλογές δεν εμφανίζεται το όνομα του Μπόρις Ναντέζντιν, ο οποίος έχει κατακρίνει την πολιτική του Ρώσου προέδρου, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία ως «μοιραίο λάθος». Η ΚΕΚ απέκλεισε τον Ναντέζντιν για γραφειοκρατικούς λόγους, ανακοινώνοντας ότι υπήρξαν προβλήματα στη συλλογή των 100.000 υπογραφών που απαιτούνται για την κατάθεση μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας, αφού διαπίστωσε ότι υπήρχαν ακόμη και άνθρωποι που είχαν πεθάνει μεταξύ των υπογραφόντων.

Από την πλευρά του, ο Ναντέζντιν έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας για να αναιρέσει την απόφαση της ΚΕΚ. «Συγκεντρώσαμε περισσότερες από 200.000 υπογραφές σε όλη τη Ρωσία με μια ανοιχτή και ειλικρινή διαδικασία. Τις ουρές στα γραφεία μας και στα σημεία συλλογής των υπογραφών τις είδε όλος ο κόσμος» δήλωσε ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός και κάλεσε τους οπαδούς του να «μην χάνουν την πίστη τους».

Αν και σε κάθε περίπτωση δεν είχε πολλές πιθανότητες να κερδίσει κάποια εκλογική αναμέτρηση απέναντι στον Πούτιν, η κριτική που είχε ασκήσει ο Ναντέζντιν στο Ρώσο πρόεδρο, ιδιαίτερα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, έστρεψε πάνω του την προσοχή στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας.

Πηγή: Reuters

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα 12/2 στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επιμορφωτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την κοινή εκπαίδευση όλων των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Πρόκειται για το 1ο από  τα 4 σεμινάρια που θα υλοποιηθούν, στο οποίο συμμετείχαν 250 στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας από όλη την Ελλάδα ανά περιφερειακή ενότητα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα προστεθούν και αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα στελέχη αυτά θα λειτουργήσουν ως «πυρήνες», οι οποίοι θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε όλους τους φορείς και όλα τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας ανά νομό, όπου θα γίνουν αντίστοιχες κοινές εκπαιδεύσεις με την επιπλέον συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΔΕΔΔΗΕ. Στην τελική φάση του επιμορφωτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις στο πεδίο.

Στο σημερινό επιμορφωτικό πρόγραμμα αναπτύχθηκαν  κρίσιμα θέματα όπως τα είδη, τα χαρακτηριστικά και η κατανομή των δασών, των εθνικών δρυμών και των προστατευόμενων περιοχών, η διαχείριση και η προστασία τους εν μέσω κλιματικής κρίσης, τα έργα και οι δράσεις πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, η συμπεριφορά των πυρκαγιών, ο ρόλος της καύσιμης ύλης και της τοπογραφίας, η επίδραση των μετεωρολογικών συνθηκών και η αλληλεπίδρασή τους σε πυρκαγιές ακραίας συμπεριφοράς κ.α.».

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα γίνεται κάτι πρωτοποριακό. Καθόμαστε στα θρανία. Και μιλάω για 250 Ανώτατους και Ανώτερους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος που εκπαιδεύονται από Καθηγητές   Δασολογίας, Δασάρχες και λοιπούς επιστήμονες στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών αναφορικά με τη στρατηγική μας και τους τρόπους αντιμετώπισης. Μαζί με τους πυροσβέστες μας και τους δασάρχες θα καθίσουν στα θρανία και άνθρωποι της ΕΛΑΣ και μετά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και οι εθελοντές μας. Θα εκπαιδευτούν στο σύνολο τους και οι  16.000 πυροσβέστες που έχουμε σε όλη τη χώρα.

Τι φιλοδοξούμε να κάνουμε με αυτό το πρόγραμμα; Είναι καταρχάς 4 επιμορφωτικά σεμινάρια και μετά ασκήσεις πεδίου, προκειμένου να μπορέσουμε να εξελιχθούμε με βάση τις νέες συνθήκες της κλιματικής κρίσης και αντιμετωπίσουμε πολύ- πολύ καλύτερα τις δασικές πυρκαγιές. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον κύριο Βάγια και τον Επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος τον κύριο Μπαλάφα για την διοργάνωση αυτών των σεμιναρίων.

Δεν είναι ποτέ αργά για να ξανακάτσουμε όλοι στα θρανία. Επαναλαμβάνω ότι είναι σημαντικό για εμάς να εξελιχθούμε και να έχουμε ως όπλα στη φαρέτρα μας τις νέες τεχνικές που υπάρχουν, τις σύγχρονες τεχνικές, να χρησιμοποιήσουμε τη νέα τεχνολογία και να προετοιμαστούμε, ώστε να είμαστε πολύ- πολύ καλύτεροι φέτος στην αντιπυρική περίοδο με βάση την κλιματική κρίση και αυτά τα οποία γίνονται στο πλανήτη. Βλέπετε τι έγινε πριν από λίγες μέρες στη Χιλή. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες συνθήκες το καλοκαίρι  και θα παλέψουμε με ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, δήλωσε: «Όπως προανέφερε και ο κύριος Υπουργός γίνεται μια προσπάθεια εκπαίδευσης, σεμινάριο τριήμερο όλων των αξιωματικών από όλη την Επικράτεια, ώστε να το παρακολουθήσουν, να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι για την αντιμετώπιση της απερχόμενης αντιπυρικής περιόδου. Τέτοιο σεμινάριο έχει να γίνει πάρα πολλά χρόνια, πάνω από 20 για τα στελέχη όλα της Επικράτειας».

Ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Aθανάσιος Μπαλάφας, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Γίνεται μια προσπάθεια, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών ολιστικά και να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα στη πρόληψη, ώστε να διαχειριστούμε τον κίνδυνο και όχι το αποτέλεσμα του κινδύνου. Αυτοί οι συνάδελφοι που εκπαιδεύονται σήμερα θα αποτελέσουν τον πυρήνα για να εκπαιδεύσουν όλους τους άλλους συναδέλφους τον επόμενο μήνα και θα διοργανώσουμε σεμινάριο στο οποίο θα καθίσουμε ξανά όλοι μαζί: οι ΟΤΑ, οι άνθρωποι των Δήμων, όλοι όσοι διαχειριζόμαστε τον κίνδυνο δασικής πυρκαγιάς, να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε καλύτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Εισηγητές του σημερινού εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν οι κάτωθι:

Αντιπύραρχος Βασίλειος Μπίκας Τμήμα Οργάνωσης Α.Π.Σ., Αντιπύραρχος Αλέξιος Ρούκος Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας Α.Π.Σ., Αντιπύραρχος Γρηγόριος Τσοκανάς 9ος Π.Σ. Αθηνών, Αντιπύραρχος  Ιωάννης Κολοβός & Υποπυραγός Δριτσάκος Πέτρος  1Η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. (Ελευσίνα),  Αντιπύραρχος Ιωάννης Κουϊνέλης Τμήμα Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης & Εναέριας Επιτήρησης Α.Π.Σ., Αντιπύραρχος Αθανάσιος Γουλιάμου & Πυραγός Καραφασουλής Θεμιστοκλής Τμήμα Ασύρματης και Ενσύρματης Επικοινωνίας Α.Π.Σ., Αντιπύραρχος Αντώνιος Ταμπάκης  Π.Ε.Κ.Ε. Αττικής, Πύραρχος Ζησούλα Ντάσιου, Αντιπύραρχος Εμμανουήλ Μηλαίος, Αντιπύραρχος Διονύσιος Καρδάρας, Αντιπύραρχος  Παναγιώτης Μπάμπαλης & Αντιπύραρχος Γεώργιος Σιώκος Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ., Πύραρχος Ε.Κ. (ΠΛ) Γεώργιος Κορομηλάς, Αντιπύραρχος Ε.Κ. (ΠΛ) Αλέξανδρος Μαλούνης & Υποπυραγός Ε.Κ (ΠΛ) Ζαβέλης Αντώνιος, Τμήμα Επιχειρησιακής Πληροφορικής και Γεωχωρικής Ανάλυσης, Αντιπύραρχος Βασίλειος Κοκορομύτης, Αντιπύραρχος Μενέλαος Ανδρεσάκης, Πυραγός Καμπέρος Ιωάννης & Πυραγός Γαλάνης Νικόλαος  Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Π.Σ, Αντιπύραρχος Σπυρίδων Καρούμπης 10ος Π.Σ. Αθηνών, Πυραγός Κωνσταντίνος Καστρινάκης 1η ΕΜΑΚ Ελευσίνα.

Ευάγγελος Γκουντούφας Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Δασών- ΥΠΕΝ, Χαρά Καρακώστα Δασολόγος-Διεύθυνση Προγραμματισμού Δασικής Πολιτικής, Σουζάνα Ανδρίτσου & Αδαμαντία Γραικιώτου Δασολόγοι- Διεύθυνση Προστασίας Δασών, Ευαγγελία Κορακάκη, Γαβριήλ Ξανθόπουλος, Μιλιτιάδης Αθανασίου & Νίκος Προύτσος Ερευνητές ΙΜΔΟ Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, Σοφία Κολλάρου & Μαρία Παντελή Δασοπόνοι – Διεύθυνση Προστασίας Δασών Τμήμα Προστασίας Δασών, Σταύρος Τσιλίκουνας Διευθυντής Δασικών Έργων και Υποδομών- ΥΠΕΝ, Βερενίκη Λούκα Δασολόγος- Διεύθυνση δασικών Έργων και Υποδομών.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «να σταθεί, μέχρι τέλους, δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους, έως ότου δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους, για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και τη διατήρηση της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο», εξηγεί σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχαίρει ότι διατήρησε τους πόρους της ΚΑΠ της περιόδου 2021-2027, για την Ελλάδα, στο ίδιο επίπεδο με την περίοδο 2015-2020, κάτι για το οποίο επαίρεται και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που -πρόσφατα σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής δήλωσε «ότι Θυμάται, ότι προσωπικά έκανε αυτή την διαπραγμάτευση».

Ας δεχθούμε λοιπόν ότι άλλη μία ακόμα «περήφανη διαπραγμάτευση» της «Κυβέρνησης των Αρίστων», στέφθηκε με επιτυχία, με την υποσημείωση βέβαια ότι οι «επιτυχείς και περήφανες διαπραγματεύσεις» των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 40 χρόνια, «συντέλεσαν» στη μείωση του προϋπολογισμού για την ΚΑΠ, στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) της ΕΕ, δηλ. του Μακροπρόθεσμου Προϋπολογισμού της ΕΕ, από 70% που ήταν το 1980 στο 28,8% για την περίοδο 2021-2027.

Και ερχόμαστε στην πληρωμή των Άμεσων Ενισχύσεων του Πυλώνα Ι (προκαταβολή τον Οκτώβρη και εξόφληση τον Δεκέμβρη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ), στο πλαίσιο της πρώτης, ουσιαστικά, χρονικά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ στη χώρα μας. Από μια πρώτη ανάλυση προέκυψε ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας, είδαν στους λογαριασμούς τους μειωμένα ποσά από 20% έως 40%.

Θα απαντήσει η Κυβέρνηση ότι, καταρχήν, στην πληρωμή αυτή δεν καταβλήθηκαν τα ποσά για τα «Οικολογικά Σχήματα», που ουσιαστικά αντικατέστησαν το «Πρασίνισμα» της προηγούμενης περιόδου και αποτελούν το 25% των ποσών για τον Πυλώνα Ι. Αλλά δεν θα απαντήσει, τουλάχιστον με πειστικό τρόπο, γιατί επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα δέκα (10) «Οικολογικά Σχήματα» στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ, αυτό με τις πολλές αστοχίες και παραβλέψεις, για το οποίο έγινε μια προσχηματική δημόσια διαβούλευση, που «ούτε δημοκρατική ούτε πολυσυμμετοχική ήταν», όπως και πάλι επαίρεται η Κυβέρνηση.

Δέκα (10) «Οικολογικά Σχήματα», για τα οποία έγκαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε επισημάνει ότι είναι πολλά και προκαλούν προβλήματα, αφενός κατανόησης και επιλογής από τον αγροτικό κόσμο και αφετέρου ελέγχων από τον διοικητικό μηχανισμό, με συνέπεια την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή τους και πιθανή έκβαση την μη απορρόφηση των σχετικών πόρων, κάτι για το οποίο μέχρι σήμερα έχει, δυστυχώς, επιβεβαιωθεί. Ειδικά, μάλιστα για την κτηνοτροφία, όταν στο Οικολογικό Σχήμα «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής κτηνοτροφίας», θα μπορούν να επωφεληθούν μόνο όσοι κτηνοτρόφοι είναι ήδη ενταγμένοι στη βιολογική κτηνοτροφία ή στο Οικολογικό Σχήμα «Βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης βοσκήσιμων γαιών σε περιοχές που αντιμετωπίζουν κίνδυνο ερημοποίησης λόγω διάβρωσης», όπου εξαιτίας της τεχνικής λύσης στην κατανομή των βοσκότοπων (κατανομή βοσκότοπων σε άλλη περιοχή από την έδρα του κτηνοτρόφου, ακόμα και σε άλλη περιφέρεια), είναι άγνωστο πώς θα εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες δράσεις, όταν μάλιστα τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Και αφού αναφερόμαστε στην κτηνοτροφία, ποιος από τους κυβερνώντες θα απολογηθεί, ειδικά, στους κτηνοτρόφους μας, για τα μειωμένα ποσά που είδαν στους λογαριασμούς τους, εξαιτίας της μείωσης του προϋπολογισμού της Αγρονομικής Περιφέρειας των Βοσκοτόπων σε ποσοστό 27%;

Όλα αυτά και πολλά άλλα, οφείλει να εξηγήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να καταφεύγει στα συνήθη επικοινωνιακά τεχνάσματα, με αφηγήματα του τύπου «της διατήρησης των πόρων της ΚΑΠ της περιόδου 2021-2027, για την Ελλάδα, στο ίδιο επίπεδο με την περίοδο 2015-2020» ή, σε φάσεις έξαρσης της αλαζονείας της και της αναλγησίας της, να «κουνά το δάχτυλο» και ενίοτε να ειρωνεύεται στους χειμαζόμενους, αλλά περήφανους, αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους μας. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αποφασισμένος να σταθεί, μέχρι τέλους, δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους μας, έως ότου δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους, για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και τη διατήρηση της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο».

sinidisi.gr

Υποστήριξη στο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά του ΝΑΤΟ, υπό προϋποθέσεις, εξέφρασε σε ομιλία του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης ο Τραμπ, ο οποίος συνεχίζει να ηγείται της κούρσας των Ρεπουμπλικάνων, σημείωσε πως θα υποστήριζε τον Πούτιν σε μια ενδεχόμενη επίθεση σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, στην περίπτωση που αυτή δεν πληρούσε τις υποχρεώσεις της στη Συμμαχία.

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις αυτές ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και καταδικάστηκαν τόσο από τον Λευκό Οίκο και τον ΓΓ της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, όσο και από ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στη συγκεκριμένη ομιλία, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε, μεταξύ άλλων, πως στη δική του θητεία δεν υπήρχαν πολεμικές συγκρούσεις ανά τον κόσμο.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική έκκληση για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ απηύθυναν μέλη του κόμματος σε εκδήλωση στην Αρκαδία.

«Η μόνη λύση -κατά την ταπεινή μου άποψη- είναι όχι να παρακαλέσουμε και να πέσουμε γονατιστοί στον Αλέξη Τσίπρα» είπε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκε για το θέμα στην εκδήλωση στο Άστρος Κυνουρίας ζητώντας από τα μέλη της ΚΟ του κόμματος να «παρακαλέσουν» τον πρώην πρόεδρο του κόματος.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε, μάλιστα, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Παπαηλιού, ο οποίος δεν διαφώνησε ενώ παράλληλα σχολίασε «αρχή άνδρα δείκνυσι» για όσα συμβαίνουν στο κόμμα επί προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη προσθέτοντας ότι «όλα κρίνονται στην πράξη. Και κρίνονται -κακά τα ψέματα- εκ του αποτελέσματος», αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Οι τοποθετήσεις του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Παπαηλιού

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ: «Είχα τονίσει και τις προηγούμενες φορές ότι, εάν αποσυρθεί ο Τσίπρας, θα μας κλαίνε οι μαύρες ρέγκες. Φάνηκε σήμερα. Άρα, από εδώ και πέρα -κατά την προσωπική μου άποψη και τη γνώμη που προσφέρω σήμερα- με τον Κασσελάκη δεν υπάρχει μέλλον. Τον σέβομαι απόλυτα, δεν με αγγίζει η ιδιαιτερότητά του ούτε ομοφοβικός είμαι. Βλέπουμε γενικότερα να αυξάνει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο πολιτικός από πού κρίνεται; Εκ του αποτελέσματος. Βλέπουμε να αυξάνει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ ή κατρακυλάει; Μήπως μετά τις ευρωεκλογές, αφού χάσουμε το ψυχολογικό φράγμα του 20%, πέσουμε και κάτω από 10%; Και μετά πώς θα επανακάμψει πάλι; Υπάρχει περίπτωση; Εγώ δεν το βλέπω, ρε παιδιά. Άρα, η μόνη λύση -κατά την ταπεινή μου άποψη- είναι όχι να παρακαλέσουμε και να πέσουμε γονατιστοί στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν θα επιβάλει την επαναφορά του. Θα πρέπει όμως να τον παρακαλέσει η κοινοβουλευτική ομάδα».

Γιώργος Παπαηλιού: «Με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να αναπτυχθεί μια δυναμική, η οποία να οδηγήσει σε ένα ευρύτερο μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων, για να μπορέσει να αντιπαρατεθεί πολιτικά, αποτελεσματικά έναντι της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη. Και αυτό πρέπει να το δούμε. Και από εκεί και πέρα, οι επιλογές προσώπων, επειδή έγινε λόγος και γι’ αυτές, θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηγεσία, το είπατε όλοι βέβαια. Βεβαίως και αρχή άνδρα δείκνυσι, συνεπώς όλα κρίνονται στην πράξη. Και κρίνονται -κακά τα ψέματα- εκ του αποτελέσματος».

sinidisi.gr

Χριστίνα Σταρακά: Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το αρδευτικό έργο Αμβρακίας – Αμφιλοχίας – Υποσχέσεις, ασάφειες αλλά και προσβολές στην απάντηση του Υφυπουργού (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία απόρριψη, μία υπόσχεση και μία προσβολή περιείχε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνης του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστίνας Σταρακά την Παρασκευή το πρωί, σχετικά με το αρδευτικό έργο Αμβρακίας – Αμφιλοχίας.

«Θέλω συγκεκριμένη απάντηση για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο πρόκειται να ενταχθεί, καθώς και  χρονοδιάγραμμα ένταξης και υλοποίησης του έργου κύριε Υφυπουργέ! Τόσο καιρό έργο ακούμε και έργο δεν βλέπουμε! Πρέπει να καταλάβατε τη σημασία του για την Αιτωλοακαρνανία, για το περιβάλλον, καθώς και για τις ζωές, τις εργασίες και τις περιουσίες των ανθρώπων της περιοχής. Είναι έργο εθνικής σημασίας. Ειδικά μετά και τις τελευταίες καταστροφές του φθινοπώρου, θα περιμέναμε τέτοιου είδους δράσεις να προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς. Γιατί δεν το εντάξατε στο ανακοινωθέν χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έληγε σήμερα, όπως σας ζήτησα με επιστολή μου; Έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες;», ανέφερε με ένταση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Το έργο θα το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και εφόσον  εγκριθεί το έργο από το ΕΣΠΑ και ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκτέλεση του τότε θα μπορέσω να σας δώσω συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Δεν βλέπω ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο όμως επιμένετε σε ένα άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο. Εντάξει κατανοώ είστε αντιπολίτευση, δεν είστε όμως εσείς οι οποίοι θα τα μεταφέρετε αυτά στην εκλογική σας περιφέρεια. Θα το κάνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας», απάντησε με αλαζονικό και προσβλητικό ύφος ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

Η Χριστίνα Σταρακά έκανε την εξής δήλωση: Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προτείνουν την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, εφόσον βέβαια εγκριθεί, χωρίς ωστόσο να μας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Απέρριψε ετούτοις την πρόταση μας για ένταξη του στο ΠΑΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ αντιμετώπισε με μειωτικό τρόπο τον ρόλο των βουλευτών της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι έργο των κυβερνητικών βουλευτών. Οφείλει να σέβεται τον θεσμικό ρόλο των εκπροσώπων του λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να γνωρίζει πως δεν υπάρχουν βουλευτές α’ και β’ κατηγορίας!».

Παρακολουθήστε τη συνέχεια από την ομιλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ εδώ.

 

Σελίδα 1 από 2