Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  3:18: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024

Την πλήρη κατάρρευση της έννομης τάξης στην Ελλάδα επιβεβαιώνει η τουριστική ιστοσελίδα Way To Stay η οποία κατατάσσει την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μέσα στις 20 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης σε ότι αφορά την εγκληματικότητα και την βία!

Η κατάταξη αυτή αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία επιμένει να χαρακτηρίζει τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις ως… «ασφαλείς» παρά το γεγονός ότι οι δολοφονίες, οι βιαιοπραγίες, οι ένοπλες ληστείες και τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων είναι καθημερινό φαινόμενο!

Μέσα σε αυτή τη λίστα λοιπόν η Αθήνα καταλαμβάνει την 11η θέση και η Θεσσαλονίκη την 19η!

Μάλιστα η Αθήνα ξεπέρασε το Λονδίνο το οποίο είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από άποψη πληθυσμού και το Μάντσεστερ, το οποίο παραδοσιακά είχε «θέματα» με το οργανωμένο έγκλημα και την βία.

Επίσης, βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάταξη με το Παρίσι το οποίο καταλαμβάνει την 9η θέση και είναι και αυτό τρεις φορές μεγαλύτερο από την Αθήνα, ενώ αντιμετωπίζει και μεγάλα προβλήματα λόγω φυλετικών και θρησκευτικών συγκρούσεων.

Υπάρχουν ολόκληρα προάστια του Παρισιού που κατοικούνται σχεδόν εξολοκλήρου από Μαροκινούς και Αλγερινούς.

Ακόμα και η 19η θέση της Θεσσαλονίκης είναι σοβαρό θέμα καθώς πρόκειται για μία πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων.

Σίγουρα δεν είναι μικρή πόλη αλλά ούτε και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να πάνε ταξίδι σε οποιαδήποτε πόλη πρέπει να γνωρίζουν σημαντικά στοιχεία για τις πολιτιστικές συνήθειες, το περιβάλλον και τη φιλοσοφία των ντόπιων, ώστε να μην πέσουν θύματα κάποιας απάτης ή ακόμα και κάποιου εγκλήματος.

Έτσι, ένας σημαντικός τρόπος για να μετρηθεί το επίπεδο ασφάλειας μιας πόλης είναι μέσω του ποσοστού ανθρωποκτονιών, άλλων εγκλημάτων, ακόμη και της τρομοκρατίας.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πίσω από τις τέλειες λήψεις για φωτογραφίες, τα μεγαλοπρεπή λιθόστρωτα δρομάκια και τη ρομαντική λάμψη των ιστορικών μνημείων, ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν κερδίσει τη φήμη ότι διαθέτουν μια σκοτεινή πλευρά.

Ενώ μπορεί να είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τη ρομαντική γοητεία της επίσκεψης σε πόλεις όπως το Παρίσι ή η Αθήνα, αξίζει να ερευνήσετε για να μάθετε ποιες πόλεις είναι πιο επικίνδυνες από άλλες» υπογραμμίζεται στην έρευνα του Way To Stay.

Αν και μπορεί να παρατηρήσετε ότι πολλές από αυτές τις επικίνδυνες πόλεις βρίσκονται στη Γαλλία, οι υπόλοιπες είναι διάσπαρτες σε όλη την ήπειρο, και ορισμένες μπορεί να σας εκπλήξουν.

«Πορτοφολάδες, ναρκωτικά και εγκληματικότητα» στην Αθήνα

Το waytostay.com αναφέρει για την πρωτεύουσα της Ελλάδας ότι «όταν εξετάζουμε τις πιο επικίνδυνες πόλεις στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την Αθήνα. Ενώ αυτή η διάσημη πόλη είναι γνωστή για τα απίστευτα ελληνικά μνημεία της, είναι επίσης διαβόητη για την ύπαρξη ορισμένων επικίνδυνων ζωνών, γεγονός που την καθιστά μια μη ασφαλή πόλη για να την επισκεφθείτε».

Όσον αφορά την ασφαλή διαμονή στην Αθήνα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ταξιδιωτικός οδηγός προτείνει στους τουρίστες να μην περπατάνε σε ορισμένες περιοχές τη νύχτα, ιδίως στην Ομόνοια και τα Πατήσια και σε ορισμένα τμήματα του Μοναστηρακίου, της Ερμού, του Ψυρρή και της πλατείας Συντάγματος.

«Ενώ τα σοβαρά εγκλήματα, όπως τα εγκλήματα με όπλα, είναι σπάνια στην Αθήνα, θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση για μικροεγκλήματα όπως οι «πορτοφολάδες» και οι τσαντάκηδες.

Ορισμένες κακές περιοχές που αναφέραμε θεωρούνται επικίνδυνες, καθώς συχνάζουν έμποροι ναρκωτικών, αναρχικές ομάδες και κλέφτες, γι’ αυτό να μένετε πάντα σε ομάδες και να αποφεύγετε αυτές τις περιοχές τη νύχτα» καταλήγει.

«Αφήστε τα τιμαλφή σας στο ξενοδοχείο» λέει για τη Θεσσαλονίκη

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη όσο η Αθήνα, αλλά είναι μια πόλη όπου πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις» αναφέρει η ιστοσελίδα.

«Αν και είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε κάποιο βίαιο έγκλημα σε αυτή τη δημοφιλή πόλη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πορτοφολάδες και οι μικροκλοπές είναι συνηθισμένες, ιδίως στις αστικές περιοχές και στις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές» συμπληρώνει η ιστοσελίδα.

«Έχοντας αυτό κατά νου, αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο, αφήνετε πάντα τα τιμαλφή σας στο ξενοδοχείο, αν κάνετε περιήγηση στα αξιοθέατα, και ίσως είναι συνετό να έχετε μαζί σας ένα ‘ψεύτικο’ πορτοφόλι ή πορτοφόλι με μερικά μετρητά σε χαλαρή μορφή για κάθε περίπτωση που μπορεί να προκύψει» καταλήγει.

Ολόκληρη η λίστα με τις 20 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης

Μασσαλία, Γαλλία
Κόβεντρι, Ηνωμένο Βασίλειο
Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο
Μονπελιέ, Γαλλία
Νάπολη, Ιταλία
Κατάνια, Ιταλία
Λιέγη, Βέλγιο
Γκρενόμπλ, Γαλλία
Παρίσι, Γαλλία
Μάλμε, Σουηδία
Αθήνα, Ελλάδα
Νίκαια, Γαλλία
Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο
Λυών, Γαλλία
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Ντνιπρο, Ουκρανία
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Οδησσός, Ουκρανία
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Δουβλίνο, Ιρλανδία

pronews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ως πολύ βολικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο ξαφνικός θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι για την Δύση καθώς ο αποκαλούμενος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης βρίσκονταν φυλακισμένος και ήταν εντελώς ανίσχυρος για να μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου.

Ο θάνατος του Ναβάλνι, εκτός έλαβε χώρα ακριβώς μία εβδομάδα μετά την περιβόητη συνέντευξη του Β.Πούτιν στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τ.Κάρλσον.

Μία συνέντευξη που έκανε κυριολεκτικά «πάταγο» και την είδαν σε όλο τον κόσμο εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων και η οποία απέσπασε πολύ θετικά σχόλια για την παρουσία του Ρώσου προέδρου και τις απαντήσεις που έδωσε σε ό,τι αφορά τα πλανητικά πεπραγμένα και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό ήταν κάτι που πόνεσε πάρα πολύ τους Δυτικούς, καθώς δεν μπορούσαν να διαβάλουν την πειστικότητα που εξέπεμψε ο Ρώσος πρόεδρος και χρειάζονταν επειγόντως κάτι «πολύ δυνατό» για να αλλάξει υπέρ τους η ατζέντα.

Την ίδια στιγμή πραγματοποιείται η Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, στην οποία φυσικά συμμετέχει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι και στην οποία επιχειρεί για άλλη μία φορά να δραματοποίησει όσο μπορεί την κατάσταση για τη χώρα του και τις ουκρανικές δυνάμεις ώστε να ζητήσει ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

Ο θάνατος του Ναβάλνι, «βαπτίστηκε» ως δολοφονία ασχέτως αν υπάρχουν στοιχεία ή όχι για κάτι τέτοιο (με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσαν κάποιοι να λένε πως η αυτοκτονία του Τζέφρι Επστάιν στις φυλακές της Νέας Υόρκης ήταν και αυτή δολοφονία γιατί ο συγκεκριμένος ήξερε πολλά «ενοχλητικά» για το Δημοκρατικό κόμμα), και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως ένα «boost» για να πειστούν κυρίως οι ευρωπαϊκοί λαοί να προσφέρουν κι άλλα χρήματα στην Ουκρανία για να ηττηθεί ο «κακός» Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ίσως βέβαια, το σημαντικότερο όλων είναι η μεγάλη ήττα των Ουκρανών στην Αβντίιβκα καθώς έχασαν πολλές χιλιάδες στρατιώτες για να κρατήσουν την πόλη αυτή η οποία τυγχάνει μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα χρησιμοποιήσει την νίκη αυτή στις προεδρικές εκλογές ως ένα από το επίτευγμα ότι ο πόλεμος πηγαίνει καλά.

Όντως πρόκειται για μία μεγάλη ρωσική επιτυχία καθώς η πόλη αυτή βρίσκεται σε σημείο που επιτρέπει πλέον στους Ρώσους να αποδεσμεύσουν πολλές αξιόλογες δυνάμεις που θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν και στο μέτωπο της Ζαπορίζια και στο μέτωπο του Ντόνμπας.

Πέραν αυτών τελικά πρέπει να γίνει κατανοητό ποιος κερδίζει από το θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σίγουρα δεν κερδίζει τίποτα. Ο συγκεκριμένος ήταν φυλακισμένος και ανίσχυρος και δεν μπορούσε να προκαλέσει καμιά πολιτική ζημιά στον Ρώσο πρόεδρο.

Σίγουρα ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν θα ήθελε να πάθει κάτι ο Ναβάλνι καθώς γνώριζε ότι θα γινόταν αυτό ακριβώς που έγινε:

Δηλαδή η Δύση μαζί με όλα τα δυτικά ΜΜΕ θα κατηγορούσαν τον ίδιο για δολοφονία.

Ούτω ο ίδιος θα ήθελε άλλωστε έχοντας αφήσει τόσο θετικές εντυπώσεις μετά την συνέντευξη Κάρλσον, να δημιουργήσει ένα τέτοιο θέμα.

Όσο για την Δύση, από τη στιγμή που ο Ναβάλνι, βρίσκονταν στην φυλακή δεν της χρησίμευε τίποτα.

Αντίθετα, η αξία του θανάτου του εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πολύ μεγαλύτερη για την Δύση.

Σε αυτή την ιστορία το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι δεν τηρείται η αρχή του «ποιος έχει το κίνητρο».

Αντίθετα είναι πιο σαφές το «ποιος βολεύεται».

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 19:45

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τηλεφώνημα για βόμβα στη Βουλή

Ένας άγνωστος τηλεφώνησε σήμερα (17/2) το απόγευμα στον ΑΝΤ1 λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, στις 18:30 άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 λέγοντας πως έχει τοποθετηθεί βόμβα και αναμένεται να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οι ειδικές δυνάμεις, έχει αποκλειστεί η περιοχή και έχει κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας και η Λεωφόρος Αμαλίας γύρω από το κτίριο της Βουλής.

Το Μετρό για λόγους ασφαλείας δεν σταματά στο σταθμό του Συντάγματος.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τη γνώμη και τη συμβολή των πολιτών για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ» ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του στο Χ, ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητά από όσους επιθυμούν να μπουν στην ιστοσελίδα του iSyriza και να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο (isyriza.gr/preconference_…).

«Ζητώ τη γνώμη σας. Γιατί ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς. Θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει με το συνέδριό μας, την επόμενη εβδομάδα», τονίζει.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι:

«Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει στα μέλη και τους φίλους του.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελείται από τους καλύτερους μιας κοινωνίας που θέλει ένα καλύτερο αύριο.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένος, με τη γνώση των τεχνοκρατών του και την ψυχή των αγωνιστών του.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συντεταγμένος και ομόψυχος.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δε θα διανοείται να σκεφτεί ούτε λεπτό αν θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που διεκδικούν ίσα δικαιώματα.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κοστολογημένο πρόγραμμα για ΟΛΑ. Την ακρίβεια και τη στέγη, τη φορολογία και την επιχειρηματικότητα, την εργασία, το αγροτικό, την υγεία, την ανάπτυξη, την παιδεία σε όλους τους βαθμούς, την έρευνα.

Και δε θα φοβάται να αγγίξει θέματα «ταμπού», όπως οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας και ο εκσυγχρονισμός της στρατιωτικής θητείας.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο προοδευτικός φορέας μέσω του οποίου το ελληνικό Κράτος θα ανασυγκροτηθεί, θα γιατρέψει τους λαβωμένους από τη ΝΔ θεσμούς του, θα υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη, την ελευθεροτυπία, την ασφάλεια του πολίτη και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η Ελλάδα θα γίνει επιτέλους Κράτος Δικαίου. Οι Έλληνες θα έχουν πια ίσες ευκαιρίες ώστε να διεκδικήσουν τα όνειρά τους».

Καταληκτικά αναφέρει: «για όλους αυτούς τους λόγους ζητώ τη συμβολή σας. Λίγο από τον χρόνο σας σήμερα για να κερδίσουμε ολόκληρο το αύριο. Σας ευχαριστώ».

Πηγή: ertnews.gr

Ρωτά στο isyriza αν θέλουν να αλλάξει όνομα το κόμμα, ενώ ρωτά και αν θέλουν το κόμμα να είναι αριστερά ή κεντροαριστερά

Και το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να αλλάξει ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως προκύπτει από το ερωτηματολόγιο που έχει καταθέσει στον iSYRIZA.

Μεταξύ των ερωτημάτων είναι εάν οι εγγεγραμμένοι θέλουν να αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θέτει και το ερώτημα αν θέλουν το κόμμα να ανήκει στην αριστερά ή την κεντροαριστερά, υιοθετώντας το αίτημα Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου, Ραγκούση.

dikaiologitika.gr

«Η “κυβέρνηση του Κολωνακίου” δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η επιβίωση του Έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφου, αλιέα, αφορά το σύνολο της κοινωνίας, της εθνικής οικονομιας και του ίδιου του Έθνους» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, για τις «δίκαιες διεκδικήσεις» των αγροτών και τις κινητοποιήσεις τους.

Ο ίδιος αναφέρει, ακόμη:

«Χωρίς πρωτογενή παραγωγή, δεν υπάρχει πραγματική παραγωγή πλούτου και η Ελλάδα θα παραμείνει δέσμια του χρέους.

Χωρίς αγροτική παραγωγή, η Ελλάδα καθίσταται όμηρος ακόμα και εχθρικών χωρών για την διατροφική της επάρκεια, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο.

Χωρίς τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο και τον αλιέα, η ύπαιθρος ερημώνει με ολέθριες συνέπειες ειδικά για τις ακριτικές περιοχές.

Γι’ αυτό και η Ελληνική Λύση είναι η μοναδική πολιτική δύναμη με ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξασφάλισης του Έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφου και αλιέα καθώς και την συνολική ανασυγκρότηση του παραγωγικού τομέα.

Για εμάς, “Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα”».

sinidisi.gr

Με αφορμή την αποτυχία επίτευξης ευρωπαϊκής συμφωνίας για τους εργαζόμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι Γιώργος Μουλκιώτης, Βουλευτή Βοιωτίας & υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισής και Μιχάλης Καλαντζόπουλος, γραμματέας Τομέας Εργασίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε πλατφόρμες (delivery), παρέχοντας περισσότερα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, απέτυχε για δεύτερη φορά μετά την αποχή της Ελλάδας και τριών άλλων χωρών από την χθεσινή ψηφοφορία. Έτσι, παραμένει στον αέρα ο προσδιορισμός του ορθού καθεστώτος απασχόλησης για πρόσωπα που εργάζονται σε ψηφιακές πλατφόρμες και η θέσπιση ενωσιακών κανόνων σχετικά με τη χρήση αλγοριθμικών συστημάτων στον χώρο εργασίας.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σαφώς δεν ενδιαφέρεται ότι η «ψευδής» αυτοαπασχόληση αφήνει τους σύγχρονους «μεροκαματιάρηδες» χωρίς ασφάλεια εισοδήματος και απροστάτευτους σε όρους υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Γιατί, όταν θεσμοθετείς τεκμήριο ότι οι συμβάσεις εργασίας των παρόχων υπηρεσιών στις πλατφόρμες δεν είναι εξαρτημένης εργασίας μαζί με τις απλήρωτες υπερωρίες, το 13ωρο ημερήσιας απασχόλησης, τις κατά παραγγελία συμβάσεις, την de facto απαγόρευση του συνδικαλισμού, το μήνυμα έχει σταλεί. Και αξιοποιείται σε βάρος της εργασίας και των εργαζομένων με απειλές, απολύσεις και καταστρατήγηση εργασιακών  δικαιωμάτων. Η εκμετάλλευση των εργαζομένων από τις ψηφιακές πλατφόρμες έχει ονοματεπώνυμο: Κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Πηγή: ertnews.gr

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας κάνοντας αναφορές για τις αγροτικές κινητοποιήσεις μίλησε ο υφυπουργοός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπροσώπος Παύλος Μαρινάκης στην ΕΡΤ λέγοντας ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης απαντούν σε πολλά από τα προβλήματα των αγροτών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Νewsroom» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ δήλωσε ότι οι αγρότες έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν επισημαίνοντας ότι αρκεί να γίνονται χωρίς να κλείνουν οι δρόμοι.

Από το 2019 λύνουμε προβλήματα, κάτι που παραδέχονται και οι πιο σκληροπυρηνικοί. Ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε αγροτική πολιτική μη περιμένοντας να ξεκινήσουν τα μπλόκα. «Η κυβέρνηση λύνει παθογένειες δεκαετιών» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης εκτιμώντας ότι δεν πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι που ξεπερνά τα όρια του νόμου.

«Πολύ σημαντική είναι η ρύθμιση των χρεών των αγροτών που είναι σε βάθος δεκαετίας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε η κυβέρνηση Μητσοτάκη μείωσε τη φορολογία των αγροτών και τον ΦΠΑ εκτός από την τιμή στο ρεύμα. «Στη συζήτηση του επόμενου προϋπολογισμού θα αποτυπωθεί ο τρόπος για την επιστροφή του φόρου στα καύσιμα, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά περιθώρια». Ωστόσο, όπως είπε, αυτήν την στιγμή τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν.

Απαντώντας στο ενδεχόμενο να γίνουν αποκλεισμοί δρόμων τόνισε ότι αυτό δεν θα πρέπει να γίνει προσθέτοντας ότι «εΕίμαστε η κυβέρνηση που θεσμοθέτησε την παρεμπόδιση των εργαζομένων να πάνε στη δουλειά τους. Κάνουμε το αυτονόητο. Είναι συστατικό της Δημοκρατίας».

Τι είπε για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και ότι «η πράξη θα απαντήσει στις ανησυχίες όλων όσοι διαφωνούν. Δεν υπάρχει ζήτημα αμφίσβήτησης του ιερού ρόλου του πατέρα και μητέρας».

«Η κυβέρνηση νομοθέτησε με τη ψήφο και άλλων κομμάτων και αυτό είναι μια καλή στιγμή για το Κοινοβούλιο» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Πηγή: «Νewsroom»

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα απόψε σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες για να τιμήσουν τον Αλεξέι Ναβάλνι, τον Ρώσο αντιφρονούντα που πέθανε σήμερα στη φυλακή.

Πολωνία

Στη διαδήλωση της Βαρσοβίας, έξω από τη ρωσική πρεσβεία, συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, που δήλωναν αναστατωμένοι από τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Ο Ντενισλάν, ένας 29χρονος Ρώσος που αρνήθηκε να πει το επώνυμό του, εξήγησε ότι πήγε για να διαμαρτυρηθεί για τις «πολιτικές δολοφονίες» και επειδή θεωρεί τον Ναβάλνι «σύμβολο της ρωσικής κοινωνίας των πολιτών». «Είμαι εδώ επειδή η Ρωσία θα έπρεπε και θα μπορούσε να είναι δημοκρατική χώρα», είπε με τρεμάμενη φωνή. Κάποιοι άναψαν κεριά ή άφησαν λουλούδια στα κάγκελα, γύρω από το πολύ καλά φρουρούμενο κτίριο της πρεσβείας της Ρωσίας.

«Οι εργαζόμενοι εδώ είναι εξίσου υπεύθυνοι για τον θάνατο του Ναβάλνι», είπε η Νατάλια Κοντέλ, μια Ρωσίδα που εγκατέλειψε τη χώρα της διαφωνώντας με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος» και «Δεν ξεχνάμε ποτέ, δεν συγχωρούμε ποτέ».

Λιθουανία

Στη Λιθουανία, εκατοντάδες άνθρωποι που κρατούσαν πορτρέτα του Ναβάλνι συγκεντρώθηκαν στο μνημείο των θυμάτων της σοβιετικής κατοχής. Μια Ρωσίδα που ζει στη χώρα εδώ και ένα χρόνο είπε ότι ο Ναβάλνι ήταν «ένας άνθρωπος που έλεγε αυτά που σκεφτόταν και της έδινε ελπίδα». «Ακόμη και από τη φυλακή του, κατάφερε να βρει τη δύναμη και να μεταφέρει ελπίδα σε εκείνους που αντιστέκονται», είπε.

Γερμανία

Το απόγευμα, ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας, στη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν του Βερολίνου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πούτιν δολοφόνε» και «Ο Πούτιν στη Χάγη». Οι διαδηλωτές ήταν κυρίως ρωσόφωνοι και κρατούσαν πλακάτ με υβριστικά συνθήματα για τον Ρώσο πρόεδρο ή φωτογραφίες του Ναβάλνι.

Στην πρεσβεία, καθώς και στο γειτονικό κτιριακό συγκρότημα της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot, όλα τα φώτα ήταν σβηστά.

«Είναι ένα σκληρό πλήγμα σε συναισθηματικό επίπεδο. Περιμένουμε την επίσημη επιβεβαίωση της οικογένειας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εβγκένι Σιρόκιν, ο συντονιστής του κινήματος «Ελευθερώστε τον Ναβάλνι» στη Γερμανία. «Αυτό μας κινητοποιεί για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Αγωνιζόμαστε κατά του Πούτιν», πρόσθεσε ο 43χρονος Σιρόκιν, που κρατούσε ένα μεγάλο, ασπρόμαυρο πορτρέτο του Ναβάλνι.

Πίσω του, λουλούδια, αναμμένα κεριά και φωτογραφίες του Αλεξέι Ναβάλνι πολλαπλασιάζονταν στο πεζοδρόμιο.

«Αισθάνομαι εντελώς άδειος. Δεν είμαι κανένας μεγάλος ακτιβιστής, αλλά το θεωρώ πολύ σοβαρό αυτό. Αυτή η είδηση απλώς μου έκοψε την ανάσα», είπε ο Μιχαήλ Φιλίποφ, 40 ετών, ο οποίος έφυγε από τη Ρωσία μαζί με τον γιο του, 21 ετών, για να μην στρατολογηθούν.

«Τον σκότωσαν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Για εμένα, αυτό είναι φρικτό, σε προσωπικό επίπεδο. Είναι ένδειξη ότι χάσαμε τον μπούσουλα», είπε ο Μαράτ Γκελμάν, 63 ετών, ένας γνωστός Ρώσος συλλέκτης και επικριτής του Κρεμλίνου που έχει εγκατασταθεί πλέον στο Βερολίνο. «Ένας ήρωας πρέπει να αντικαθίσταται από εκατό άλλους ήρωες. Θα πρέπει να σηκώσουν και άλλοι το κεφάλι και να πουν: δεν φοβάμαι. Ελπίζω πραγματικά ότι οι άνθρωποι θα εμπνευστούν από τη ζωή και τον θάνατο του Αλεξέι και αυτό θα τους ωθήσει να υπηρετήσουν την πατρίδα», πρόσθεσε.

Ολλανδία

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν απόψε στην πλατεία Νταμ, μπροστά στα βασιλικά ανάκτορα του Άμστερνταμ, καθώς και έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Χάγη, στα κάγκελα της οποίας κρέμασαν ένα πορτρέτο του Αλεξέι Ναβάλνι.

Οι διαδηλωτές κρατούταν πλακάτ με το σύνθημα «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος» και «Μην εγκαταλείπετε», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Ελβετία

Στην Ελβετία, περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν στη Γενεύη, κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια και πλακάτ. Μια γυναίκα κρατούσε ένα πανό με το σύνθημα, στα αγγλικά, «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος. Μια αυθόρμητη διαδήλωση έγινε και στη Ζυρίχη, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, μετέδωσε το πρακτορείο Keystone-ATS. «Ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι», έγραφε μια αφίσα που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι.

Βρετανία

Στο Λονδίνο, αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας. «Ο Ναβάλνι είναι ο ήρωάς μας» και «Η Ρωσία μου είναι στη φυλακή» φώναζαν στα αγγλικά και τα ρωσικά. Άλλοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Είμαστε Ναβάλνι» και «Ο Πούτιν να καεί στην κόλαση».

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 10:38

Τραμπ: Πρόστιμο 364 εκατ. δολάρια για απάτη

Ένας δικαστής της Νέας Υόρκης αποφάνθηκε την Παρασκευή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, επιβάλλοντας πρόστιμο 364 εκατομμυρίων δολαρίων, κρίνοντας ότι σκόπιμα αυτός και οι γιοί του διόγκωσαν την καθαρή τους αξία κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαπατήσουν τράπεζες και ασφαλιστές.

Στον Τραμπ απαγορεύτηκε επίσης να υπηρετεί ως αξιωματούχος ή διευθυντής οποιασδήποτε εταιρείας της Νέας Υόρκης για τρία χρόνια.

Η απόφαση του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν Άρθουρ Ένγκορον, την οποία εξέδωσε μετά από δίκη 2,5 μηνών, θα μπορούσε να προκαλέσει την αφαίρεση του ελέγχου του 77χρονου Τραμπ πάνω στον εμβληματικό Trump Tower και σε άλλα ακίνητά του στη Νέα Υόρκη.

Η αυστηρή ποινή ήταν μια νίκη για τη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, μια Δημοκρατική, η οποία μήνυσε τον Τραμπ για αυτό που είπε ότι δεν ήταν απλώς μια ακίνδυνη καυχησιολογία αλλά χρόνια παραπλανητικών πρακτικών καθώς έχτιζε την πολυεθνική συλλογή ουρανοξυστών, γηπέδων γκολφ και άλλων ακινήτων που τον εκτόξευσαν στον πλούτο, τη φήμη και τον Λευκό Οίκο.

Οι δικηγόροι του Τραμπ είχαν δηλώσει ακόμη και πριν από την ετυμηγορία ότι θα ασκήσουν έφεση.

Η Τζέιμς μήνυσε τον Τραμπ το 2022 βάσει ενός πολιτειακού νόμου που την εξουσιοδοτεί να διερευνά την συνεχόμενη απάτη σε επιχειρηματικές συναλλαγές.

Η μήνυση κατηγορούσε τον Τραμπ και τους συγκατηγορούμενους του ότι φούσκωναν συστηματικά τις οικονομικές τους δηλώσεις για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι τα ακίνητά του ήταν πιο πολύτιμα από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. Οι δικηγόροι της Πολιτείας δήλωσαν ότι ο Τραμπ μια χρονιά υπερέβαλε για τον πλούτο του κατά 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κάνοντας τον εαυτό του να φαίνεται πλουσιότερος, ο Τραμπ πληρούσε τις προϋποθέσεις για καλύτερους όρους δανείου, εξοικονόμησε τόκους και μπόρεσε να ολοκληρώσει έργα που διαφορετικά ίσως να μην είχε ολοκληρώσει, δήλωσαν οι δικηγόροι της πολιτείας.

Η δήλωση Τραμπ

Ο Τραμπ, ένας από τους 40 μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη, δήλωσε ότι οι οικονομικές του δηλώσεις υποτιμούσαν στην πραγματικότητα την καθαρή του αξία και ότι οι τράπεζες έκαναν τη δική τους έρευνα και ήταν ευχαριστημένες με την επιχείρησή του.

«Δεν υπήρχε θύμα. Δεν υπήρχε τίποτα», κατέθεσε ο Τραμπ τον Νοέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Τραμπ αποκάλεσε τον δικαστή «εξαιρετικά εχθρικό» και τον γενικό εισαγγελέα «πολιτικό χαφιέ».

Σε ένα εξάλεπτο διάβημα κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης τον Ιανουάριο, ο Τραμπ διακήρυξε ότι «είμαι αθώος» και αποκάλεσε την υπόθεση «απάτη εις βάρος μου».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Σελίδα 1 από 2