Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:32: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 18:51

B.Πούτιν σε Τ.Κάρλσον: «Οι ΗΠΑ δεν κυβερνώνται από τους εκλεγμένους προέδρους – Η αμερικανική δημοκρατία είναι μια ψευδαίσθηση»

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τ.Κάρλσον είπε ότι «οι ΗΠΑ δεν κυβερνώνται από τους εκλεγμένους αξιωματούχους τους» κάνοντας σαφή υπαινιγμό πως η διοίκηση της υπερδύναμης δεν πραγματοποιείται από τον εκάστοτε Αμερικανό πρόεδρο αλλά από ένα «αόρατο σύστημα» (το περιβόητο «βαθύ αμερικανικό κράτος»).

Ο Β.Πούτιν μιλώντας για τους προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ – κατά τη διακυβέρνησή του είδε τέσσερις θητείες προέδρων – που δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συναίνεση με τη Ρωσία σε θέματα ασφάλειας, είπε ότι «το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι, για να δανειστώ μια φράση, ένας στραγγισμένος βάλτος και η αμερικανική δημοκρατία μια ψευδαίσθηση».

Λίγο νωρίτερα ο Τάκερ Κάρλσον είχε απευθύνει ερώτηση στον Β.Πούτιν για το αν μία αλλαγή προέδρου στις εκλογές του Νοεμβρίου θα άλλαζε τα πράγματα.

«Μόλις με ρώτησες αν έρθει άλλος ηγέτης και αλλάξει κάτι; Δεν πρόκειται για τον ηγέτη», είπε ο Β.Πούτιν, τονίζοντας την καλή προσωπική σχέση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα ενός συγκεκριμένου ατόμου. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Μπους ας πούμε.

Ξέρω ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον παρουσίαζαν ως ένα είδος χωριάτη που δεν καταλαβαίνει πολλά. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό δεν ισχύει ».

«Δεν πρόκειται για την προσωπικότητα του ηγέτη. Πρόκειται για τη νοοτροπία των ελίτ.

Αν η ιδέα της κυριαρχίας με οποιοδήποτε κόστος, βασισμένη και σε δυναμικές ενέργειες, κυριαρχήσει στην αμερικανική κοινωνία, τίποτα δεν θα αλλάξει. Μόνο χειρότερα θα γίνει».

Τότε ο Τάκερ Κάρλοσον σχολίασε: «Δύο φορές περιγράψατε Αμερικανούς προέδρους που πήραν αποφάσεις και εν συνεχεία αυτές να ακυρώνονται από τους επικεφαλής τω υπηρεσιών τους.

Μοιάζει σα να περιγράφετε, ένα σύστημα το οποίο δεν ελέγχεται από τους ανθρώπους που έχουν εκλεγεί.»

Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε «έχετε δίκιο».

pronews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 245 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 19:02