Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:36: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023

Ο Διονύσης Τεμπονέρας περιόδευσε το πρωί στην Βόνιτσα και το μεσημέρι στην Αμφιλοχία, ενώ το απόγευμα πραγματοποίησε ομιλία στο Αγρίνιο, στον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου.

Ο συντονιστής της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Διονύσης Τεμπονέρας επισκέφτηκε σήμερα την Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Τεμπονέρας συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τους υποψήφιους βουλευτές στην Αιτωλοακαρνανία συνομίλησε με πολίτες ανταλλάσοντας απόψεις πάνω σε φλέγοντα ζητήματα, αλλά και σε θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του νομού, ενώ παράλληλα τους μετέφερε και τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Σκοπός και στόχος της επίσκεψης Τεμπονέρα, η οποία ακολούθησε χρονικά την επίσκεψη του Νίκου Παππά σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Οινιάδες και Ναύπακτο, είχε να αναπτύξει το πρόγραμμα του κόμματος της μείζονος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να αναλύσει ζητήματα όπως της ακρίβειας, του ιδιωτικού χρέους, των πλειστηριασμών, αυξήσεων των μισθών και των συντάξεων, στη ρύθμιση των χρεών και στο θέμα της συγκρότησης ενός δίκαιου και αποτελεσματικού κράτους που είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά από την περιοδεία του συντονιστή της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψαν και τα θέματα της πρόσφατης επικαιρότητας, όπως είναι αυτό του ναυαγίου στην Πύλο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα του Μαΐου ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για μας και κατέγραψε αρνητικό συσχετισμό. Από κει και πέρας όμως βρισκόμαστε σε ένα νέο εκλογικό περιβάλλον, με ένα νέο εκλογικό νόμο, αυτόν την ενισχυμένης αναλογικής, ο οποίος θέτει στο τραπέζι δύο βασικά διλλήματα.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο πολιτικά σχέδια, ένα της ΝΔ που το έχουμε δει στην εφαρμογή του τα τελευταία τέσσερα χρόνια και το δικό μας, του ΣΥΡΙΖΑ, που απαντάει σε βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, όπως το θέμα της ακρίβειας, του ιδιωτικού χρέους και των πλειστηριασμών, απαντάει στο θέμα των αυξήσεων των μισθών και των συντάξεων, στη ρύθμιση των χρεών και στο θέμα της συγκρότησης ενός δίκαιου και αποτελεσματικού κράτους.

Υπό την έννοια αυτή για τις εκλογές της Κυριακής καλούμασταν και καλούμαστε να κάνουμε δύο πράγματα. Πρώτων να επικοινωνήσουμε στον κόσμο πιο αποτελεσματικά το πρόγραμμά μας, με διαφορετικό ύφος και στρατηγική και δεύτερον να αποτρέψουμε την προοπτική μιας ανεξέλεγκτης ΝΔ, μια καθεστωτικής ΝΔ, η οποία θέλει να αλλάξει το σύνταγμα, η οποία το πολιτικό της σχέδιο περιλαμβάνεται στις δηλώσεις που ακούσαμε το τελευταίο διάστημα.

Αναφέρομαι στις δηλώσεις του κ. Πνευματικού για διαλογή ασθενών, στους εκβιασμούς της κα. Μπακογιάννη, για την ενότητα στη Θράκη, στις δηλώσεις του κ. Κρικέτου για τους πνιγμένους πρόσφυγες στο ναυάγιο της Πύλου και βεβαίως στις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη που ζητούσε να έχει 180 βουλευτές για να αλλάξει η ΝΔ το Σύνταγμα, όπως επίσης αναφέρομαι και στην απόσυρση του κ. Καταρζή, ο οποίος είχε κάνει σχετικές δηλώσεις και υπήρχαν σχετικές αναφορές και τις γνώριζε η ΝΔ και μας χαρακτήριζε ως εθνική εξαίρεση και προδότες, κρύβοντας ουσιαστικά την δική τους προγραμματική γύμνια.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πετάμε την μπάλα στην εξέδρα, αλλά μιλάμε προγραμματικά για τα προβλήματα του λαού. Έχουμε μέτωπο απέναντι στα προβλήματα και δευτερευόντως έχουμε μέτωπο απέναντι στις πολιτικές εκείνες της ΝΔ που οξύνουν τις ανισότητες, υποβαθμίζουν το κοινωνικό κράτος και λεηλατούν το εισόδημα των πολιτών.

Την Κυριακή είμαστε πεπεισμένοι και φιλοδοξούμε ότι θα καταγράψουμε ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα στείλει σαφές μήνυμα στον κόσμο και όλη την κοινωνία» τόνισε μιλώντας στη «Σ» ο κ. Τεμπονέρας.

Ο συντονιστής της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Διονύσης Τεμπονέρας μέσω της «Σ» και αναφερόμενος στην Αιτωλοακαρνανία και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό επεσήμανε: «τα ποσοστά μας στην Αιτωλοακαρνανία ήταν αρκετά υψηλότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, παρ όλα αυτά όμως δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Θέλουμε να μεγεθύνουμε τα ποσοστά μας, να αποκτήσουμε τέτοια ποσοστά όπως είχαμε πριν το 2019. Αυτό απαιτεί από εμάς ιδιαίτερη προσπάθεια. Θα πάμε πόρτα – πόρτα, θα επικοινωνήσουμε με όλους τους πολίτες, θα ακούσουμε την κριτική τους, αλλά παράλληλα θα τους ενημερώσουμε και για τις βασικές μας προγραμματικές θέσεις που απαντούν στα προβλήματά τους. Έτσι θα κερδίσουμε την επάνοδο στα προηγούμενα ποσοστά μας».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρθρο του Δημήτρη Στρατούλη*

Στις εκλογές της 25ης Ιούνη το ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, που είναι μία εκλογική συμμαχία των ΜΕΡΑ25, ΛΑΕ ΑΑ και άλλων αριστερών δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών, έχει ως βασικό εκλογικό στόχο του να υπερβεί το εκλογικό όριο του 3% και να μπει στη Βουλή.

Σε αυτή την προσπάθειά μας θα αντιμετωπίσουμε νέες δυσκολίες από τον αποκλεισμό μας από την πλειοψηφία των συστημικών ΜΜΕ με εντολές των ολιγαρχών – ιδιοκτητών τους, γιατί τους ενοχλεί ακόμα και η ύπαρξή μας.

Έχουμε, όμως, και σοβαρές δυνατότητες να μπούμε στη βουλή. Για αυτό συνεχίζουμε με πείσμα, αυτοπεποίθηση και ελπίδα αυτή τη μάχη. Η είσοδός του ΜΕΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βουλή θα είναι πολλαπλά χρήσιμη για το λαό και τη νεολαία, γιατί:

  1. Θα ακούγεται στη Βουλή, στους αγώνες και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους η φωνή του, δηλαδή η αγωνιστική φωνή της κινηματικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, που θα είναι ή φωνή του λαού, της νεολαίας και των κινημάτων τους.
  2. Θα ασκεί αριστερή μαχητική, χρήσιμη για το λαό και αποτελεσματική αντιπολίτευση στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που αποθρασυμένη από την εκλογική νίκη της θα αμφισβητήσει όλες τις εναπομείνασες δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις της μεταπολίτευσης και θα κλιμακώσει τις πολιτικές λιτότητας και αυταρχισμού.
  3. Τώρα το πολιτικό διακύβευμα δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει (Μητσοτάκης ή Τσίπρας), αλλά ποια δύναμη μπορεί να αντιπολιτευτεί πραγματικά τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το πόσο αποτελεσματική, μαχητική και χρήσιμη για το λαό αντιπολίτευση μπορούμε να κάνουμε το αποδείξαμε με τη δράση των βουλευτών του ΜΕΡΑ25 στη Βουλή και με την ενεργητική συμμετοχή του ίδιου και της ΛΑΕ ΑΑ στους κοινωνικούς αγώνες.
  4. Η αντιπολιτευτική πίεση στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι πιο ισχυρή, εάν στη Βουλή συμμετέχει και η κινηματική, πλουραλιστική, οικολογική, ανυπότακτη, ενωτική Αριστερά, που δυνάμεις της συγκροτούν το ΜΕΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, που θα το πιέζει και το ΚΚΕ για κοινές αντιπολιτευτικές δράσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες.
  5. Δεν είμαστε ένα αρχηγοκεντρικός πολιτικός χώρος, χωρίς συλλογικότητα, πρόγραμμα και δεσμούς με τους κοινωνικούς αγώνες. Έχουμε συλλογικά όργανα και δημοκρατικές διαδικασίες, κοινωνική γείωση με τα κινήματα και φιλολαϊκή εναλλακτική πολιτική πρόταση.
  6. Δώσαμε επανειλημμένα και με επιτυχία εξετάσεις πολιτικής συνέπειας. Δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και του περιβάλλοντος με τους οικονομικούς ολιγάρχες, που τα λεηλατούν, και με τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν. Το 2015 μείναμε πιστοί μέχρι τέλους στο δημοψηφισματικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στα μνημόνια.
  7. Εάν μπούμε στη Βουλή, πολλές από τις βουλευτικές έδρες, που θα πάρουμε, θα τις αφαιρέσουμε από το πρώτο κόμμα, δηλαδή από τη ΝΔ, στερώντας της την πολιτική παντοδυναμία. Για να μην έχει 180 έδρες, που θα δώσουν στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη τη δυνατότητα να προωθήσει ακόμα πιο αντιδραστική, αντικοινωνική και αυταρχική πολιτική ατζέντα και να εκκινήσει μία αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος (θέσπιση ιδιωτικών πανεπιστημίων, περιορισμό προστασίας του περιβάλλοντος, υποχρέωση για μηδενικά δημόσια ελλείμματα, δηλαδή για αιώνια λιτότητα, ανεξέλεγκτο των ιδιωτικοποιήσεων κλπ).
  8. Θα πάρουν νέα δύναμη οι κοινωνικοί αγώνες, μέσα στους οποίους αλλάζουν οι πολιτικές συνειδήσεις και βελτιώνονται υπέρ της Αριστεράς οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί. Θα βρίσκουν πολιτική στήριξη από το ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, που, με σεβασμό της αυτονομίας τους θα μεταφέρει τους στόχους και διεκδικήσεις τους στη Βουλή.
  9. Θα αλληλοτροφοδοτούνται στη βουλή και στα κινήματα και θα γίνονται κοινοί στόχοι και μέτωπα αγώνων οι προτάσεις του ΜΕΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και του περιβάλλοντος,κατά κάθε είδους διακρίσεων (φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκείας κλπ), για την ειρήνη και τη φιλία των λαών κλπ.
  10. Θα υπάρχει στη Βουλή και στους δρόμους των αγώνων η ενωτική Αριστερά του ΜΕΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, ώστε να συνεχίσει να εργάζεται από καλύτερες θέσεις για τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της αγωνιστικής Αριστεράς. Θα αναγεννηθεί η ελπίδα ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική διέξοδος ότι τα κινήματα και η Αριστερά μπορούν να αγωνίζονται και να νικούν και στις παρούσες συνθήκες.
  11. Θα υπάρξουν καλύτερες προϋποθέσεις για τη συγκρότηση και ουσιαστική παρέμβαση ευρύτερων ενωτικών, αγωνιστικών κινήσεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη.
  12. Σε ένα ρημαγμένο πολιτικό τοπίο, χωρίς να συμμετέχει δύναμη της ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή, και κατά συνέπεια με διάχυτο ένα κλίμα ηττοπάθειας και απογοήτευσης, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να αναγεννηθεί, να ενωθεί και να επαναθεμελιωθεί η Αριστερά στη χώρα μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους απευθυνόμαστε ειλικρινά και συναγωνιστικά σε όλες τις δυνάμεις της αντιμνημονιακής Αριστεράς, στους αγωνιστές της Αριστεράς και των κινημάτων, σε όλο τον προοδευτικό κόσμο, χωρίς να τους υπαγορεύουμε τι θα κάνουν, λέγοντας τους: «Θέλετε να είναι η αγωνιστική, ασυμβίβαστη, ενωτική φωνή μας στη Βουλή; Είναι στο χέρι σας».

*Γραμματέας ΛΑΕ ΑΑ

Υποψήφιος ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στη Β Πειραιά

agriniopress.gr

«Ειδικού πολιτικού συμβολισμού» χαρακτήρισε το τοπικό ΠΑΣΟΚ την επίσκεψη σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι του πρώην προέδρου του και πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης (20/6) το Αγρίνιο όπου, στο κέντρο της πόλης, είχε ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με μέλη και φίλους του Κόμματος και πολλούς πολίτες.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους βουλευτές και μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Αιτωλοακαρνανίας αφίχθη στο εκλογικό κέντρο και περιόδευσε στην κεντρική αγορά της πόλης.

Στις δηλώσεις του ανέφερε πως διαπιστώνει «μια δημοκρατική ανάταση, μια ακτίνα φωτός για το μέλλον, αφού το ΠΑΣΟΚ καθίσταται η εναλλακτική λύση απέναντι στη δεξιά, ως βασικός πυλώνας που θα υπηρετήσει τις αλλαγές που τόσο έχει ανάγκη η χώρα»

«Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη απέναντι στην μονοκρατορία και αυθαιρεσία της δεξιάς», σχολίασε ο Γιώργος Παπανδρέου. Απηύθυνε εξάλλου κάλεσμα «μαζί να παλέψουμε και σηκώσουμε ακόμη πιο ψηλά τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ».

Ακουλούθως ο πρώην πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μεσολόγγι.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 10:19

Εκλογές συμφερόντων!

Ελλαδική Κομματοκρατία! Μια παγιωμένη πολιτική κατάσταση, η οποία μετατρέπει την ενασχόληση με τον πολίτη και την πολιτεία σε ένα άχαρο πεδίο πολιτικής παλαίστρας, η οποία συντρίβει, ατιμάζει, καταστρέφει και δολοφονεί την ανθρώπινη προσωπικότητα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η χώρα μας σύρεται σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, με δύο πρωταγωνιστές, τον κομματοκράτη πολιτικό και τον κομματικό οπαδό.

Ο Έλληνας κομματοκράτης πολιτικός, δούλος του απολύτου προσωπικού και κομματικού συμφέροντος, έχει ως αυτοσκοπό να εκλεγεί στην επερχόμενη εκλογική διαμάχη, για να ικανοποιήσει τις ναρκισσιστικές του επιδιώξεις για εξουσία, δόξα και χρήμα! Έτσι δομούνται λόγοι ρητορικοί, άνευ ουσιαστικών εννοιών και πρακτικών διδαγμάτων, πλήρεις σχημάτων, χρωματισμών, εξάρσεων και ήχου, αλλά κενοί περιεχομένου, οι οποίοι πίπτουν βαρείς ως χαλάζι στο πολιτικό πεδίο, με σκοπό να πείσουν, να συναρπάσουν, να ενθουσιάσουν και να παρασύρουν τα πλήθη. 

Ο (νέο)έλληνας κομματικός οπαδός, στη συντριπτική του πλειοψηφία,  σκοπίμως πολιτικά και ιστορικά απαίδευτος, με κοντή μνήμη, θέλει πάντα κάποιον άλλο να μπει μπροστά «να του βγάλει το φίδι από την τρύπα», ακολουθεί εύκολα τη ροή μιας αγέλης, είναι ερωτευμένος με τα παραμύθια, όσο πασιφανή κι αν είναι, του αρέσουν τα ψέματα, ιδίως τα μεγάλα, λατρεύει το χρήμα περισσότερο κι από τον ίδιο του τον εαυτό! Τον Έλληνα κομματικό οπαδό δεν τον ενδιαφέρει να δει κατά πρόσωπο τους πρωταγωνιστές του εκάστοτε εκλογικού δράματος. Τον αρκεί να δει και να του αρέσει το σχήμα και το χρώμα των προσωπίδων που φορούν οι εκάστοτε πλάνοι ηθοποιοί της πολιτικής.

Για τους λόγους αυτούς, σε κάθε περίπτωση που σοβαροί άνθρωποι επιχειρούν να ασχοληθούν με την πολιτική για να προσφέρουν στον πολίτη και στην πολιτεία, αμέσως γίνονται κοινωνοί της σοβαρής συμβουλής «να μην ασχοληθούν, γιατί υπάρχει πολύ βρωμιά και θα λερωθούν». Έτσι αλωνίζουν άνετα οι ανεπάγγελτοι επαγγελματίες της πολιτικής, οι γόνοι των πολιτικών και τα κάθε λογής τρωκτικά της πολιτικής!

Έτσι, με τέτοιους πολιτικούς και τέτοιους κομματικούς οπαδούς, κατά τα τελευταία χρόνια, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρχει διαμάχη μεταξύ εθνικής πολιτικής και πολιτικής συμφερόντων. Τα συμφέροντα παίζουν μόνα τους και κερδίζουν αμαχητί.

Η Ελλάδα μας, κάτω από αυτή την κατακλυσμιαία επικράτηση της βασιλείας των συμφερόντων, αιμορραγεί! Η πολύπλευρη χρεωκοπία, η ανυπαρξία ιδανικών, η απογοήτευση, η καχυποψία, η δυσπιστία, σε συνδυασμό με την ανεργία και την διάλυση της κοινωνικής συνοχής, έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της πολιτικής, οικονομικής, ηθικής, πνευματικής και κοινωνικής καταστροφής!

Μπροστά μας έχουμε πάλι εκλογές που θα καθορίσουν πολλά για το μέλλον της πολύπαθης πατρίδας μας! Δεν γνωρίζω αν η Ιστορία μας παρέχει πλέον άλλο χρόνο αδράνειας και ωχαδερφισμού και ατολμίας!

Προκύπτει, επομένως, η αδήριτη ανάγκη:

-πρώτον για πολιτική ωριμότητα και αλλαγή νοοτροπίας των πολιτικών και των κομματικών οπαδών αυτών.

-δεύτερον, η πολιτική, η οποία καθορίζει τα πάντα, να αλλάξει μορφή και η νέα Ελληνική Βουλή να αναχαιτίσει την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο Ελληνισμός.

-τρίτον, στον πολιτικό χώρο να επικρατήσουν αξιακά χαρακτηριστικά: Ελληνοκεντρική στάση, σοβαρότητα, ικανότητα, ομαδικότητα, δικαιοσύνη, ελεύθερη σκέψη, προσήλωση στην αλήθεια, επαγγελματικό κύρος και απόλυτη διάθεση προσφοράς, και φυσικά ένα απλό, ρεαλιστικό αλλά και τολμηρό πρόγραμμα αναγέννησης της Ελλάδας!

Μόνον έτσι, η νέα πολιτική τάξη θα καταστεί ικανή να οικοδομήσει την εμπιστοσύνη των νεοελλήνων, οι οποίοι έχουν χάσει κάθε ελπίδα για ανάσταση της πατρίδας μας! Να χτίσει τη νέα Ελλάδα!

Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ 
 
πηγή φωτο: kalimera-ellada.gr                                                                                                                                                        

 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ