Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  1:11: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023

Σήμερα το πρωί αλιευτικό σκάφος που (σύμφωνα με τις τωρινές πληροφορίες) μετέβαιναν εώς και 700 μετανάστες και πρόσφυγες ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου. Με μόλις 100 διασωθέντες αυτή τη στιγμή, γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα τραγωδίας στη Μεσόγειο με τον πνιγμό αμέτρητων ανθρώπων, πάνω στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν πολέμους και φτώχεια και να φτάσουν στην Ευρώπη.

Η νέα αυτή τραγωδία μεγαλώνει το αίσθημα ντροπής για ολόκληρη την Ευρώπη και επιβεβαιώνει την πλήρη αποτυχία των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Καλούμε τους ηγέτες της να σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και να προωθήσουν τη μόνη ρεαλιστική λύση που μπορεί να οδηγήσει στην αποφυγή αναλόγων περιστατικών: τη δημιουργία ασφαλών πυλών εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη στήριξη των διαδικασιών και των υποδομών των χωρών εισόδου και την ανακατανομή όσων δικαιούνται άσυλο σε όλες τις χώρες της ένωσης.

Προτεραιότητα είναι η προστασία αυτών των ανθρώπων οι οποίοι θα συνεχίσουν να ψάχνουν διέξοδο, με την ταυτόχρονη δίκαιη κατανομή των βαρών σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στις Μεσογειακές χώρες.

Οι ευρωπαίοι πολίτες δεν πρέπει να δεχθούμε η Ευρώπη της αλληλεγγύης να γίνει Ευρώπη των πνιγμών.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χειρισμούς του στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας μίλησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρηση στο ΚΡΗΤΗ TV και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, η οποία θα προβληθεί αργότερα σήμερα το βράδυ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας σε ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα. Λέει ψέματα ότι με είχε ενημερώσει για οτιδήποτε προεκλογικά».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε με αφορμή την αποκάλυψη για υποψήφιο της ΝΔ που δηλωνει «Τουρκος της Δυτικης Θρακης» ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι υποκριτής και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα» ενώ τον κατηγόρησε ότι ευθύνεται για αποσπασματική διαρροή στον Τύπο άκρως απόρρητων ενημερωτικών δελτίων της ΕΥΠ για τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα, έχοντας κάνει την ΕΥΠ «προσωπική υπηρεσία πληροφοριών».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

Σας είχε ενημερώσει ο κ. Μητσοτάκης και πριν από τις εκλογές και μετά την 21η Μαΐου;

Ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας σε ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα. Λέει ψέματα ότι με είχε ενημερώσει για οτιδήποτε προεκλογικά και είναι πολύ κρίσιμο κάποιος που ήταν τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός και θέλει να ξανακερδίσει τις εκλογές και να είναι και τα επόμενα χρόνια για να διαχειριστεί ευαίσθητα εθνικά θέματα, να λέει ψέματα και να θέλει να εκμεταλλευτεί στην προεκλογική αρένα τέτοιου είδους ζητήματα τα οποία θα βρει μπροστά όποια κι αν είναι η κυβέρνηση την επόμενη μέρα, όποιος και να είναι ο πρωθυπουργός θα τα βρει μπροστά του, είτε είμαι εγώ είτε είναι αυτός.

Χθες είδα μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος αναρωτήθηκε αν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Θράκη είχαν ψηφίσει τη Ν.Δ θα γινόταν αυτή η φασαρία σήμερα; Διότι 45 χρόνια γνωρίζουμε ότι οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Θράκη έχουν τα δικά τους κριτήρια βάσει των οποίων ψηφίζουν πολιτικά κόμματα. Θέλω να θυμίσω ότι η κ. Μπακογιάννη, η αδελφή του κ. Μητσοτάκη, που πήγε στη Θράκη προκειμένου να εκβιάσει τη μειονότητα τη μουσουλμανική λέγοντας ότι αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε τέσσερα δύσκολα χρόνια και αυτό ήταν ένα μήνυμα όχι μόνο στην μειονότητα, αλλά σε κάθε κοινωνική που ενδεχομένως να έχει άλλη άποψη την επόμενη μέρα από την άποψη του καθεστώτος, γιατί καθεστώς θέλουνε να επιβάλουνε, κομματικό και οικογενειακό.

Η κ. Μπακογιάννη το 2012 κατέβηκε στις εθνικές εκλογές, πήρε πανελλαδικά 2,5% και πήρε στη Ροδόπη 18%, στον Ίασμο 70 %. Τι είχε κάνει συμφωνία με τον Ερντογάν; Ήταν εθνική εξαίρεση; Είναι ντροπή. Αυτά είναι ντροπή να λέγονται.

Είδα ένα δημοσίευμα πριν έρθω στην εφημερίδα Δημοκρατία όπου υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη, ο κ. Κατραντζή είχε κάνει δηλώσεις τρεις μέρες πριν από τις εκλογές αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα, δηλώσεις σε τουρκικό μέσο ενημέρωσης, που αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα, μιλούσε για τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» και είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Δεν τις ήξερε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Μητσοτάκης όταν άνοιξε τη συζήτηση; Προφανώς και τις ήξερε και προφανώς και τον έβαλε στα ψηφοδέλτια. Είναι υποκριτής και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα, διότι τι ακριβώς ζήτησε από μένα να κάνω;

Στέλνοντάς μου σε ένα φάκελο , ενώ δεν ήταν πρωθυπουργός , τρεις μέρες μετά τις εκλογές. Την Τρίτη μετά τις εκλογές μου στέλνει ένα φάκελο στον οποίο εμπεριέχεται ένα απόρρητο σημείωμα της ΕΥΠ και στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά για όλους τους υποψήφιους της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Δεν θέλω να επεκταθώ σε περισσότερες πληροφορίες γιατί θα ανοίξουν και άλλα θέματα.

Και μου το στέλνει αυτό χωρίς να με πάρει ένα τηλέφωνο, μέσω του κυρίου Γεραπετρίτη, στον Διευθυντή του γραφείου μου, χωρίς να ζητήσει όπως έκανα εγώ επανειλημμένως ως πρωθυπουργός, στο Διοικητή της ΕΥΠ να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν το έκανε αυτό. Μου στέλνει ένα χαρτί άκρως απόρρητο και δυο βδομάδες μετά αποσπασματικές πληροφορίες από αυτό το χαρτί που μου έστειλε δημοσιεύονται σε μια εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, στο Πρώτο Θέμα.

Είναι αυτή στάση σοβαρότητας και εθνικής ευθύνης από κάποιον που διαχειρίζεται και θα διαχειριστεί αν ξαναγίνει πρωθυπουργός κρίσιμα εθνικά θέματα; Είναι αυτή στάση εθνικής ευθύνης; Και τι ακριβώς ζητάει από μένα να κάνω; Να δημιουργήσω μείζονα θεσμική και εθνική κρίση; Δηλαδή να βγω και να πω ότι υπάρχουν κάποιοι Έλληνες πολίτες των οποίων η κρίση τους δεν είναι ελεύθερη και εσείς Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας, που υπερψηφίστε αυτούς τους υποψήφιους, εγώ τους αφαιρώ, διότι κρίνω ότι η δική σας κρίση είναι χειραγωγούμενη; Και να το πω αυτό και να το πράξω δημιουργώντας πολιτειακή κρίση, θεσμική κρίση, κοινωνική ενδεχομένως κρίση και αστάθεια σε μια ευαίσθητη περιοχή, αλλά και εθνική κρίση.

Αυτό μου ζητάει να κάνω; Τόσο ανεύθυνος είναι; Και γιατί τα κάνει όλα αυτά; Για να κερδίσει 15 χιλιάδες ψήφους παραπάνω, για να μην υπάρχει κανένα μέρος του εκλογικού χάρτη με άλλο χρώμα, πέραν του κόμματός του; Αυτή η αλαζονεία, αυτή η έπαρση θα είναι που θα δούμε την επόμενη μέρα; Αυτή την έπαρση θα επικροτήσουμε, απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, κι είναι άθλια και απαράδεκτη αυτή η στάση, αλλά είναι απαράδεκτη και η στάση των ίσων αποστάσεων. Τουλάχιστον, ο κ. Βενιζέλος δεν κράτησε ίσες αποστάσεις, απ’ ότι είδα ούτε και ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Ανδρουλάκης κρατάει ίσες αποστάσεις στο ζήτημα αυτό και είναι και απαράδεκτο. Την επόμενη μέρα, από μία τέτοια αντίληψη και αλαζονεία και έπαρση, σας λέω αν επαναληφθούν στις 25 Ιουνίου οι συσχετισμοί της κάλπης της 21ης Μαΐου, πιστεύω ότι το μήνυμα θα είναι πολύ σκληρό, προφανώς όχι για τη μουσουλμανική μειονότητα, γιατί εκεί όλα γίνονται για τις ψήφους, θα είναι πολύ σκληρό το μήνυμα για κάθε κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται. Σήμερα είναι οι μουσουλμάνοι, αύριο θα είναι οι νοσηλευτές, μεθαύριο θα είναι οι ταξιτζήδες, μετά οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, όποιος έχει άλλη άποψη θα ισχύει η ρήση της κας Μπακογιάννη: «Θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Ως πρωθυπουργός σας απέστειλε τον φάκελο ο κ. Μητσοτάκης ή ως πρόεδρος της ΝΔ;

Ο κ. Γεραπετρίτης ως απελθών υπουργός Επικρατείας – δεν ήταν πια – ήταν δυο μέρες μετά τις εκλογές.

Άρα τι σημαίνει αυτό, ότι ο καθένας παίρνει αναβαθμισμένα αρχεία στο σπίτι του;

Εδώ ο Τραμπ δικάζεται γι’ αυτό στις ΗΠΑ. Αλλά εγώ δεν θέλω να μείνω σε αυτό, εγώ θέλω να μείνω στην ουσία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μία ενημέρωση λέτε πάντως, μετά τις εκλογές, όχι πριν;

Μία ενημέρωση δύο μέρες μετά τις εκλογές, καμία ενημέρωση πριν σε ό,τι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα με την υποτιθέμενη χειραγώγηση της ψήφου της μειονότητας στην Θράκη. Καμία ενημέρωση επ’ αυτού. Αλλά προσέξτε τώρα, εδώ και θεσμικά μιλάω. Πήγα στον κ. Σαρμά. Μου είπε ο άνθρωπος, ξέρετε, εγώ δεν ήμουν πρωθυπουργός όταν έγινε αυτό, εγώ ορκίστηκα την Πέμπτη – αν δεν κάνω λάθος. Άρα έγινε στο μεσοδιάστημα.

Αλλά εγώ θέλω να μείνω στην ουσία. Εσείς καλά κάνετε και βλέπετε και το θέμα αυτό των τύπων γιατί εδώ υπήρξε ένα άθλιο σχέδιο από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν ήταν εκείνες τις ημέρες πρωθυπουργός και διαχειρίστηκε απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ και διοχέτευσε αποσπασματικά στοιχεία από αυτά τα έγγραφα, προκειμένου να στήσει το πολιτικό του παιχνίδι.

Αλλά δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί η ΕΥΠ επί των ημερών του είχε γίνει μια προσωπική υπηρεσία πληροφοριών και παρακολουθούσε μέσω του predator το μισό πολιτικό σύστημα, τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς του – και ο ίδιος έβλεπε προφανώς τα σημειώματα του τι λέγανε – παρακολουθούσε τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων Η ΕΥΠ. Αυτή η ΕΥΠ. Και σε αυτή την ΕΥΠ που στέλνει τέτοιου είδους προβοκατόρικα σημειώματα και τα διαρρέει σε ΜΜΕ – απόρρητα έγγραφα – να γίνονται πρωτοσέλιδα για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα, έχει γίνει η ΕΥΠ, προσωπική υπηρεσία πληροφοριών του κ. Μητσοτάκη. Έτσι λειτουργούν τα καθεστώτα. Τι παραπάνω θα έκανε ο κ. Ερντογάν στην Τουρκία;

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε το θεσμικό ατόπημα και σας τα έστειλε ως πρόεδρος της ΝΔ και όχι ως πρωθυπουργός.

Επαναλαμβάνω, ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε αποχωρήσει ακόμη από το Μέγαρο Μαξίμου, εντούτοις 48 ώρες μετά το αποτέλεσμα – ας το πούμε έτσι – ήταν «υπηρεσιακός πρωθυπουργός» κι αυτός μέχρι να ορκιστεί ο επόμενος. Επέλεξε να το πράξει αυτό χωρίς να κάνει το αυτονόητο. Να ζητήσει από τον διοικητή της ΕΥΠ να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι πιο λογικό;

Δεν έπραξε όμως αυτό. Έστειλε έναν φάκελο – ο οποίος θα μπορούσε να είχε παραπέσει στον δρόμο – με ένα άκρως απόρρητο ενημερωτικό δελτίο, το οποίο το έστειλε σε εμένα και λίγες ημέρες μετά – επαναλαμβάνω, προσέξτε και έχει σημασία γιατί το λέω – αποσπασματικά μέρη του είδαμε να δημοσιεύονται. Γιατί υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν έχουν δημοσιευτεί.

pronews.gr

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι όπου του απαγγέλθηκαν 37 κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο αφέθηκε ελεύθερος από τον ομοσπονδιακό δικαστή μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με το Reuters. 

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Τοντ Μπλανς δήλωσε αθώος για λογαριασμό του τέως προέδρου. O δικαστής αποφάσισε δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει, ενώ δεν καταβλήθηκε εγγύηση.

Η δικηγόρος Αλίνα Χάμπα, εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι όπου οδηγήθηκε υποστήριξε από την πλευρά της ότι «αμέτρητα άλλα άτομα», συμπεριλαμβανομένης της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και του προέδρου Τζο Μπάιντεν, διατήρησαν στην κατοχή τους απόρρητα έγγραφα, και «ακόμα δεν έχουν διωχθεί». Ανέφερε δε, ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα «σύστημα δικαιοσύνης δύο μέτρων και σταθμών».

«Οι υπεύθυνοι αυτής της χώρας δεν αγαπούν την Αμερική», είπε η Χάμπα. «Μισούν τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η κραυγαλέα και ασυλλόγιστη εργαλειοποίηση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης»

Η Χάμπα πάντως δεν δήλωσε ευθέως αν ο πελάτης της έκανε τα πράγματα για τα οποία κατηγορείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η δικηγόρος συνέκρινε δε την τρέχουσα κατάσταση «με αυτό που συμβαίνει στην Κούβα και τη Βενεζουέλα».

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής στην ιστορία του έθνους μας», υποστήριξε η Χάμπα. «Η στόχευση, η δίωξη ενός κορυφαίου πολιτικού αντιπάλου είναι η κατάσταση των πραγμάτων που βλέπετε σε δικτατορίες όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα».

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ έφτασε νωρίτερα στο δικαστήριο του Μαϊάμι, εκεί που το απαγγέλθηκαν κατηγορίες επειδή, όπως κατηγορείται, κράτησε παρανόμως διαβαθμισμένα έγγραφα όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο και είπε ψέματα σε αξιωματούχους που επιχείρησαν να τα ανακτήσουν.

Σε αυτά τα έγγραφα, περιλαμβάνονται αρκετά σχετιζόμενα με:

  • Πυρηνικά όπλα
  • Στρατιωτικά σχέδια
  • Μυστικά συμμαχικών χωρών

Ανάμεσα στις κατηγορίες που του προσάπτονται, περιλαμβάνονται:

  • Συνωμοσία
  • Παρεμπόδιση δικαιοσύνης
  • Κατοχή απόρρητων εγγράφων

Υποστηρικτές του, που φορούσαν καπελάκια με το σύνθημα Make America Great Again και κρατούσαν αμερικανικές σημαίες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και φώναζαν συνθήματα όπως «Το Μαϊάμι υπέρ του Τραμπ» και «Οι Λατίνοι υπέρ του Τραμπ», τη στιγμή που η αυτοκινητοπομπή του έφτανε στο κτίριο.

 

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρες είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν αναφέρθηκαν προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια. Οι αρχές ανέμεναν ότι θα συγκεντρώνονταν στο δικαστήριο έως και 50.000 άνθρωποι και προετοιμάζονταν για πιθανά βίαια επεισόδια.

Ο Τραμπ δηλώνει αθώος και κατηγορεί την κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι τον στοχοποιεί. Την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που έχει αναλάβει την έρευνα σε βάρος του, «τον μισεί».

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια ιστορική δίκη δεδομένου ότι είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για διάπραξη ομοσπονδιακών εγκλημάτων, η νομική διαδικασία αποκτά ιδιαιτέρως βαρύνουσα σημασία.

 

Ενώ ο Τραμπ βρισκόταν στο δρόμο συνοδεία αυτοκινητοπομπής, έγραψε στον λογαριασμό του, στην πλατφόρμα Truth Social, στα κοινωνικά δίκτυα τα εξής: «Είναι μια από τις πιο θλιβερές ημέρες στην ιστορία της χώρας μας. Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή».

Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη.

Επίσης καταφθάνουν συνεχώς διαδηλωτές – οπαδοί και επικριτές του Τραμπ – με συνθήματα υπέρ και κατά του πρώην προέδρου και υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στους 78 ανέρχονται οι νεκροί μετανάστες και στους 104 οι διασωθέντες μετά το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Πύλου, με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ να κάνει λόγο για τουλάχιστον 400 επιβαίνοντες.

Συγκεκριμένα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ εκφράζει φόβους για εκατοντάδες μετανάστες πάνω στο πλοίο που ναυάγησε. Με ανάρτησή του αναφέρει ότι μέχρι στιγμής 104 επιζώντες μεταφέρθηκαν στην ακτή, ενώ 32 σοροί ανασύρθηκαν.

«Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται και φοβόμαστε ότι χάθηκαν περισσότερες ζωές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαιναν έως και 400 άτομα». Σημειώνει επίσης ότι με αφορμή την τραγωδία στο Αιγαίο ενισχύεται η επείγουσα ανάγκη για συγκεκριμένη, συνολική δράση από τα κράτη για να σωθούν ζωές στη θάλασσα και να μειωθούν τα επικίνδυνα ταξίδια επεκτείνοντας ασφαλείς και τακτικές οδούς μετανάστευσης.

Νωρίτερα, όταν ακόμα ο αριθμός των νεκρών δεν είχε φτάσει τους 78, σε ανάρτηση της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα ανέφερε πως «Είναι αποκαρδιωτικό. Ανασύρθηκαν 41 σοροί. Φόβοι ότι εκατοντάδες άλλοι μπορεί να αγνοούνται σε ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου στην Ελλάδα». Συμπλήρωσε πως «Τέτοιοι τραγικοί θάνατοι στη θάλασσα μπορούν να αποφευχθούν. Χρειαζόμαστε περισσότερα ασφαλή μονοπάτια για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν. Δεν πρέπει να αφήνονται με αδύνατες επικίνδυνες για τη ζωή επιλογές».

Μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μεταβαίνει στην Καλαμάτα, στο σημείο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες. Κατά την άφιξή της στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Θανάση Βασιλόπουλο, καθώς και με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Λιμεναρχείο.

Παράλληλα, λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου αναβάλλεται η προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα. Την ίδια ώρα, αναβλήθηκε και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Σητεία. Ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά θα επισκεφθεί το λιμάνι της Καλαμάτας για να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Το χρονικό για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Υπενθυμίζεται ότι το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ στη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία. Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα. Άμεσα τα νοσοκομεία της Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης μπήκαν σε επιφυλακή.

Προς το παρόν, οι διασωθέντες οδηγούνται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση προετοιμασίας των χώρων του, ώστε να μπορέσει να υποδεχτεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Τέσσερις από τους μετανάστες διακομίστηκαν με Super Puma στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου διακομίζονται όλοι οι διασωθέντες, έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

lifo.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εντείνεται, σε όλο το πολιτικό φάσμα, η προσπάθεια για το ποιος θα κατορθώσει να γαλβανίσει τα πνεύματα των Ελλήνων ψηφοφόρων και να επηρεάσει το εκλογικό ακροατήριο, προς ίδιον κομματικό όφελος.

Ο μεγάλος απών; Η αλήθεια! Απουσιάζει επίσης και η ορθή ρητορική τέχνη, η οποία, σύμφωνα και με τον αρχαίο μέγιστο φιλόσοφο Σωκράτη, επιβάλλεται να έχει ως σκοπό την ίδια την αλήθεια.

Αντί αυτών:

-Κυριαρχούν το ψεύδος, η συκοφαντία, η παραπληροφόρηση, η πολιτική και ιδεολογική παραπλάνηση, η αλαζονεία, η εμετική κολακεία, η κυνική αδιαφορία, ο ηθικός ξεπεσμός!

-Βλέπουμε παντού δημαγωγική κενολογία, αδίστακτη καπηλεία των ιδεών, ανήκουστες επιθέσεις, λεκτικούς μύδρους, αγοραίο υβρεολόγιο, μειωτικούς χαρακτηρισμούς!

-Παρακολουθούμε μια απίστευτη μάχη εντυπώσεων, αδίστακτη δημαγωγία, άπλετη παροχολογία, φιλοπολεμική ατμόσφαιρα με καλλιέργεια μίσους, παλινωδίες και ευτελισμό της δικαιοσύνης.

-Επικρατεί ένα απόλυτο πολιτικό χάος, μέσα στο οποίο στροβιλίζονται οι αοριστότερες ιδέες και οι αντιφατικότερες προτάσεις περί μέτρων σωτηρίας.

-Διαρρέουν (σκοπίμως;) ανατριχιαστικά σενάρια περί «Συμφωνίας υποχωρήσεων» με τους Τούρκους και περί «αλλαγής του Συντάγματος», εξοβελίζοντας από αυτό ότι έχει σχέση με το Έθνος των Ελλήνων και την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη μας.

Μπροστά μας οι εκλογές!

Ισχνές μειοψηφίες, στο όνομα μιας κοινοβουλευτικής δήθεν δημοκρατίας, αλλά ουσιαστικά μιας κοινοβουλευτικής αυταρχικής μονοκρατορίας, εκμεταλλευόμενες την κατακλυσμιαία επικράτηση της προπαγάνδας των καλοπληρωμένων ΜΜΕ, επιδιώκουν να επιβάλλουν την θέλησή τους στη συντριπτική πατριωτική πλειοψηφία, υπακούοντας τυφλά στην νέα παγκοσμιοποιημένη διεθνιστική ιδεολογία τους και στους ξένους πάτρωνές τους.

Όσοι νομίζουν ότι η νέα Βουλή θα θέσει τις βάσεις του νέου πολιτικού οικοδομήματος, απατώνται. Δεν ανεγείρεται κανένα νέο οικοδόμημα με παλιά και σαθρά υλικά.

Μπροστά μας οι εκλογές!

Η απαξίωση των πάντων από τους θλιβερούς εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος συνεχίζεται. Απαξιώνονται πλήρως οι Έλληνες πολίτες, η Πολιτική, η Παιδεία, η Δικαιοσύνη, η Εκκλησία, η Κοινωνική Συνοχή.

Η απαξίωση των πολιτικών από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αυτό εκφράζεται με την τοποθέτηση της πολιτικής ως θεσμού στον πάτο των επιλογών εμπιστοσύνης, καθώς και με την δραματική μείωση της συμμετοχής των Ελλήνων πολιτών στα κοινά.

Ζούμε την βασιλεία της απαξίωσης των πάντων και απάντων!

Μπροστά μας πάλι οι εκλογές!

Η Ελλάδα μας ασφυκτιά! Χρειάζεται νέος πολιτικός αέρας, νέες πολιτικές δυνάμεις!

Η Ελλάδα μας ασφυκτιά! Χρειάζονται νέοι στην πολιτική σκηνή, με καθαρά πρόσωπα και θέσεις, οι οποίοι να αφοσιωθούν, να εμβαπτισθούν εντός της εθνικής ιδέας και με όπλα την γνώση και την πίστη να αγωνιστούν για να δώσουν νέα πνοή στη χώρα.

Η Ελλάδα μας ασφυκτιά! Απαιτείται μια Πατριωτική Ανατροπή!

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
 

 



Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ