Κυριακή, 21η Ιουλίου 2024  8:39: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρα στις 9 το βράδυ στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή 

Όπως έγινε γνωστό, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου με αφορμή την επέτειο 60 χρόνων από την ίδρυση της Νεολαίας Λαμπράκη θα πραγματοποιήσει την ανοιχτή αυτή εκδήλωση.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Δημοσθένης Σαλαγιάννης – Συντονιστής Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου και ο Ιωάννης Σελιμάς – ΠεριβαλλοντολόγοςMSc Οικονομική και Περφερειακή Ανάπτυξη

Δείτε την αφίσα:

agr

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η δημιουργία νέου, ξεχωριστού Υπουργείου για Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής για την Οικογένεια, το Δημογραφικό ζήτημα και τη Στέγαση τέθηκε στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τα μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το νέο Υπουργείο, το οποίο έχει ήδη προαναγγελθεί από τον κ. Μητσοτάκη ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες για την επομένη των εκλογών, συζητήθηκε και η από κοινού χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για την Οικογένεια και το δημογραφικό ζήτημα της χώρας.

Τα μέλη της Συνομοσπονδίας παρέδωσαν τις προτάσεις τους στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος στην έναρξη της συνάντησης ανέφερε:

«Ξέρετε ότι έχουμε ενσωματώσει αρκετές από τις προτάσεις σας ήδη στο σκεπτικό μας για την επόμενη μέρα, όπως φυσικά και για τα μέτρα τα οποία ήδη έχουμε πάρει.

Μερικές φορές τα ξεχνάει ο κόσμος και καλό είναι να το θυμίζουμε, ότι και τα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα ήταν μια δική μας πολιτική πρωτοβουλία, όπως και η συνολική πολιτική, θα έλεγα, για τη στήριξη της οικογένειας. Αλλά προφανώς η πολυτεκνία είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση, η οποία απαιτεί να σκεφτούμε λίγο «έξω από το κουτί».

Εμείς θα εξετάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή αυτά τα οποία θα μας καταθέσετε. Νομίζω ότι έχουμε μία πειστικότητα όταν συνομιλούμε, ξέρετε ότι δεν πρόκειται ποτέ να σας πούμε πράγματα τα οποία γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη, αλλά καταφέρνουμε και βρίσκουμε πάντα κοινούς τόπους και νομίζω ότι και την επόμενη τετραετία, με το καλό, μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα».

Νέο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για τις πολύτεκνες οικογένειες

Στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τα μέλη της ΑΣΠΕ και για τη δημιουργία νέου ειδικού Τιμολογίου Ηλεκτρικής Ενέργειας για τις Πολύτεκνες Οικογένειες, η οποία είχε ήδη δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο συμμόρφωσης της Πολιτείας στην απόφαση 430/2022 του Συμβουλίου της Επικρατείας και απομένει η υλοποίησή της από την επόμενη κυβέρνηση.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα, τρίτη κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Γ), για τις πολύτεκνες οικογένειες, ένα νέο ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό τους κόστος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την Νέα Δημοκρατία ο Εκπρόσωπος Τύπου Άκης Σκέρτσος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος και από την πλευρά της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος ο Πρόεδρος Βασίλειος Θεοτοκάτος, οι Αντιπρόεδροι Θωμάς Γιαννιώτης και Δημήτρης Σταμούλης, η Γενική Γραμματέας Δήμητρα-Ινές Αγγελή, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Σολδάτος και Ιωάννα Φωτοπούλου, ο Διευθυντής Χαράλαμπος Παύλος και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Γαβριήλ Αμίτσης.

agrinionews.gr

 

 

Εκτός της βουλευτικής εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου 2023 παραμένει ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και ο συνδυασμός των ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετέχει, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση-ανακήρυξη του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές 32 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 44 που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και εκτίει την ποινή του συμμετείχε στον συνδυασμό «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» και είχε δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Επίσης, στον επίμαχο συνδυασμό συμμετέχουν ακόμη 28 ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές.

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου προχώρησε σήμερα στην ανακήρυξη των κομμάτων τα οποία νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Από τον Άρειο Πάγο «κόπηκαν» 12 κόμματα, κ.λπ., από τα συνολικά 44 που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν δηλώσει συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, 35 κόμματα, οι 5 συνασπισμοί κομμάτων, ο ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι (συνολικά 44).

Παναγιώτης Τσιμπούκης

protothema.gr 

Σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Ιωάννινα θα περιοδεύσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, την Παρασκευή και το Σάββατο 9 & 10 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, εν όψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 9 Ιουνίου, ο κος Βελόπουλος, συνοδεία υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του κόμματος, θα φθάσει στο Μεσολόγγι στις 11:30 το πρωί, ενώ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το Αγρίνιο, όπου στις 13:30 θα δώσει συνέντευξη τύπου σε αίθουσα του ξενοδοχείου MARPESSA HOTEL & SPA (Παπαστράτου 76, Τ.Κ.30132, ΤΗΛ. 2641047500).

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα περιοδεύσει στο κέντρο του Αγρινίου και θα συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Στην συνέχεια θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου αναμένεται ότι θα φθάσει γύρω από τις 12 το μεσημέρι, ενώ στις 13:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε αίθουσα του ξενοδοχείου EPIRUS PALACE HOTEL CONGRESS & SPA (7ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθήνας, 45221). Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κος Βελόπουλος θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σας προσκαλώ  το Σάββατο 10/06 στις 11:30 π.μ  στην πλατεία Θέρμου και  στις 19:30 μ.μ στο  café  ’’Το στέκι του  Σταμούλη‘ ’στην παραλία Αμφιλοχίας. Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα να σας δω από κοντά.

Συνεχίζουμε μαζί την πορεία που χαράξαμε στις 21 Μαΐου, προς μία αυτοδύναμη Ελλάδα !

Μια Ελλάδα που προχωρά Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά !

Μια Ελλάδα ισχυρή ,μια Ελλάδα υπερήφανη !

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά!

#ΣηκώνουμετηνΕλλάδα_Ψηλότερα!

Θανάσης Παπαθανάσης

Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας!

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Χριστίνα Σταρακά, Ντίνα Κατσαρή, Παναγιώτη Τρυφιάτη, Γιάννη Μουρτζιάπη και Γιώργο Κυριακόπουλο περιόδευσε στον Αστακό και στο Μύτικα, μοιράζοντας παντού φυλλάδιο με τις θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σε σχετική της ανάρτηση η Χριστίνα Σταρακά υπογραμμίζει τα εξής:

«ΠΑΣΟΚ παντού!

Με Ντίνα Κατσαρή, Παναγιώτη Τρυφιάτη, Γιάννη Μουρτζιάπη, Γιώργο Κυριακόπουλο, τον Γραμματέα της Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Ζήσιμο και μέλη της Ν.Ε. περιοδεύσαμε σε Αστακό και Μύτικα, επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο και μοιράσαμε σε δεκάδες πολίτες φυλλάδιο με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Θέσεις που ολοένα και περισσότεροι ενδιαφέρονται να μάθουν γιατί βλέπουν στο Κίνημά μας και πάλι τη μόνη διέξοδο για αξιόπιστη, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.

Θέλουμε σοβαρή εναλλακτική απέναντι στη ΝΔ; Στις 25 Ιουνίου, ψηφίζουμε το Κίνημα της Αλλαγής, ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ!»

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα, όπου ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου οι Έλληνες του εξωτερικού και έχουν περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Τα εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν είναι τρία περισσότερα σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου και συγκεκριμένα 102 από 99, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού είναι πλέον 25.610 από 22.855 (+2.755) στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Τα τμήματα συγκροτήθηκαν στις ίδιες χώρες και πόλεις με τη διαφορά ότι δημιουργήθηκε τμήμα στο Βανκούβερ του Καναδά, ενώ δεν υφίσταται το τμήμα στο Κάουνας της Λιθουανίας (εικάζεται ότι σε αυτό είχαν εγγραφεί οπαδοί του Ολυμπιακού, που βρίσκονταν εκεί για το Final Four της Euroleague). Επίσης προστέθηκαν από ένα εκλογικό τμήμα, στις Βρυξέλλες (συνολικά τέσσερα), στο Λονδίνο (εννέα) και στο Λουξεμβούργο (δύο).

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 24 Ιουνίου.

tempo24.news

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ