Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  4:18: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 22:35

Ο Δ.Τεμπονέρας από Αγρίνιο: Είμαστε απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ που οξύνουν τις ανισότητες (εικόνες & βίντεο)

Ο Διονύσης Τεμπονέρας περιόδευσε το πρωί στην Βόνιτσα και το μεσημέρι στην Αμφιλοχία, ενώ το απόγευμα πραγματοποίησε ομιλία στο Αγρίνιο, στον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου.

Ο συντονιστής της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Διονύσης Τεμπονέρας επισκέφτηκε σήμερα την Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Τεμπονέρας συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τους υποψήφιους βουλευτές στην Αιτωλοακαρνανία συνομίλησε με πολίτες ανταλλάσοντας απόψεις πάνω σε φλέγοντα ζητήματα, αλλά και σε θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του νομού, ενώ παράλληλα τους μετέφερε και τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Σκοπός και στόχος της επίσκεψης Τεμπονέρα, η οποία ακολούθησε χρονικά την επίσκεψη του Νίκου Παππά σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Οινιάδες και Ναύπακτο, είχε να αναπτύξει το πρόγραμμα του κόμματος της μείζονος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να αναλύσει ζητήματα όπως της ακρίβειας, του ιδιωτικού χρέους, των πλειστηριασμών, αυξήσεων των μισθών και των συντάξεων, στη ρύθμιση των χρεών και στο θέμα της συγκρότησης ενός δίκαιου και αποτελεσματικού κράτους που είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά από την περιοδεία του συντονιστή της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψαν και τα θέματα της πρόσφατης επικαιρότητας, όπως είναι αυτό του ναυαγίου στην Πύλο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα του Μαΐου ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για μας και κατέγραψε αρνητικό συσχετισμό. Από κει και πέρας όμως βρισκόμαστε σε ένα νέο εκλογικό περιβάλλον, με ένα νέο εκλογικό νόμο, αυτόν την ενισχυμένης αναλογικής, ο οποίος θέτει στο τραπέζι δύο βασικά διλλήματα.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο πολιτικά σχέδια, ένα της ΝΔ που το έχουμε δει στην εφαρμογή του τα τελευταία τέσσερα χρόνια και το δικό μας, του ΣΥΡΙΖΑ, που απαντάει σε βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, όπως το θέμα της ακρίβειας, του ιδιωτικού χρέους και των πλειστηριασμών, απαντάει στο θέμα των αυξήσεων των μισθών και των συντάξεων, στη ρύθμιση των χρεών και στο θέμα της συγκρότησης ενός δίκαιου και αποτελεσματικού κράτους.

Υπό την έννοια αυτή για τις εκλογές της Κυριακής καλούμασταν και καλούμαστε να κάνουμε δύο πράγματα. Πρώτων να επικοινωνήσουμε στον κόσμο πιο αποτελεσματικά το πρόγραμμά μας, με διαφορετικό ύφος και στρατηγική και δεύτερον να αποτρέψουμε την προοπτική μιας ανεξέλεγκτης ΝΔ, μια καθεστωτικής ΝΔ, η οποία θέλει να αλλάξει το σύνταγμα, η οποία το πολιτικό της σχέδιο περιλαμβάνεται στις δηλώσεις που ακούσαμε το τελευταίο διάστημα.

Αναφέρομαι στις δηλώσεις του κ. Πνευματικού για διαλογή ασθενών, στους εκβιασμούς της κα. Μπακογιάννη, για την ενότητα στη Θράκη, στις δηλώσεις του κ. Κρικέτου για τους πνιγμένους πρόσφυγες στο ναυάγιο της Πύλου και βεβαίως στις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη που ζητούσε να έχει 180 βουλευτές για να αλλάξει η ΝΔ το Σύνταγμα, όπως επίσης αναφέρομαι και στην απόσυρση του κ. Καταρζή, ο οποίος είχε κάνει σχετικές δηλώσεις και υπήρχαν σχετικές αναφορές και τις γνώριζε η ΝΔ και μας χαρακτήριζε ως εθνική εξαίρεση και προδότες, κρύβοντας ουσιαστικά την δική τους προγραμματική γύμνια.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πετάμε την μπάλα στην εξέδρα, αλλά μιλάμε προγραμματικά για τα προβλήματα του λαού. Έχουμε μέτωπο απέναντι στα προβλήματα και δευτερευόντως έχουμε μέτωπο απέναντι στις πολιτικές εκείνες της ΝΔ που οξύνουν τις ανισότητες, υποβαθμίζουν το κοινωνικό κράτος και λεηλατούν το εισόδημα των πολιτών.

Την Κυριακή είμαστε πεπεισμένοι και φιλοδοξούμε ότι θα καταγράψουμε ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα στείλει σαφές μήνυμα στον κόσμο και όλη την κοινωνία» τόνισε μιλώντας στη «Σ» ο κ. Τεμπονέρας.

Ο συντονιστής της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Διονύσης Τεμπονέρας μέσω της «Σ» και αναφερόμενος στην Αιτωλοακαρνανία και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό επεσήμανε: «τα ποσοστά μας στην Αιτωλοακαρνανία ήταν αρκετά υψηλότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, παρ όλα αυτά όμως δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Θέλουμε να μεγεθύνουμε τα ποσοστά μας, να αποκτήσουμε τέτοια ποσοστά όπως είχαμε πριν το 2019. Αυτό απαιτεί από εμάς ιδιαίτερη προσπάθεια. Θα πάμε πόρτα – πόρτα, θα επικοινωνήσουμε με όλους τους πολίτες, θα ακούσουμε την κριτική τους, αλλά παράλληλα θα τους ενημερώσουμε και για τις βασικές μας προγραμματικές θέσεις που απαντούν στα προβλήματά τους. Έτσι θα κερδίσουμε την επάνοδο στα προηγούμενα ποσοστά μας».

sinidisi.gr