Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:09: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023

Στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη συνάντηση του με τους δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας

Ημέρα χαλάρωσης σήμερα για τους πολιτικούς αρχηγούς, που ως είθισται την παραμονή των εκλογών συναντούν τους δημοσιογράφους, που τους ακολούθησαν σε αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, περπάτησε στην πόλη και την αγορά και συνομίλησε με πολίτες, ενώ στη συνέχεια απόλαυσε λίγες ώρες χαλάρωσης, στη στοά Μοδιάνο. Ο κ. Τσίπρας είχε μία ευχάριστη συζήτηση με τους ρεπόρτερ και τους πολιτικούς συντάκτες για θέματα της πόλης, περιστατικά της προεκλογικής περιόδου αλλά και τις αυριανές εκλογές, όπως τονίζει το in.gr

Μάλιστα, σε δήλωση του είπε πως επέλεξε αυτήν την ημέρα να την περάσει στην Θεσσαλονίκη υπογραμμίζοντας τη σημασία του περιφερειακού Τύπου. Τόνισε, δε, πως οι πολίτες θα πάρουν αύριο τις σωστές αποφάσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας.

sinidisi.gr

Λίγο από πολιτική, λίγο από διακοπές, είχε η καθιερωμένη συνάντηση του με τους δημοσιγράφους o Κυριάκος Μητσοτάκης

Κάτι από διακοπές, κάτι από την επόμενη – μετεκλογική – μέρα είχε η χαλαρή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους στο καθιερωμένο ραντεβού μια ημέρα πριν από τις εκλογές. Στην ίδια ταράτσα της Αθήνας όπου είχε γίνει και η συνάντηση του Μαΐου (για να μην χαλάσει το γούρι προφανώς), ευδιάθετος ο Μητσοτάκης προσπάθησε να αφήσει εκτός την πολιτική συζήτηση. Οπως και την προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος.

Οι αναφορές όμως για τη… Δευτέρα μετά τις κάλπες δεν έλειψαν. «Όλοι στο ροτέισον» είπε, κλείνοντας κάθε παράθυρο στην παραμονή κάποιου στελέχους στο πόστο της προηγούμενης τετραετίας. «Οι θέσεις είναι πεπερασμένες, οι φιλοδοξίες είναι ατέλειωτες» σημείωσε.

Εξάλλου στο μυαλό του, εφόσον η ΝΔ αναδειχθεί αυτοδύναμη στις κάλπες είναι ένα κυβερνητικό σχήμα όπου «θα είναι απολύτως γνωστό ποιος πάει που και ποιες αρμοδιότητες έχει». Κατά τον ίδιο, δεν απαιτείται ευέλικτο σχήμα, εφόσον είναι ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες, όπως αναφέρει το in.gr

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται γρήγορες διαδικασίες – υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές στην κάλπη. Κοινώς, την Τρίτη αναμένεται να ορκιστεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, ώστε την Τετάρτη να συγκληθεί το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο και την Πέμπτη ο πρωθυπουργός να αναχωρήσει για Βρυξέλλες – ένα ευρωπαϊκό συμβούλιο με βαριά ατζέντα.

Ο Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε βέβαιος για το ποσά κόμματα θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή. «Δεν ξέρουμε αν θα είναι επτακομματική η επόμενη Βουλή. Μπορεί να είναι μέσα από πέντε μέχρι οκτώ κόμμα» είπε, εκτιμώντας ότι δεν είναι σίγουρο ότι εκείνοι που στις δημοσκοπήσεις στηρίζουν μικρότερα κόμματα (Σπαρτιάτες κλπ) θα φτάσουν μέχρι και την κάλπη.

Στα πιο…. χαλαρά ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι θερινές διακοπές του θα περιλαμβάνουν όπως πάντα «Ελλάδα» – την Τήνο και την Κρήτη. Επίσης θα συνεχίσει την παρουσία του στο Τικ Τοκ – «το πρωτογενές υλικό είναι δικό μου, δεν είναι αλγόριθμος» σημείωσε.

Η μέρα του Μητσοτάκη περιλαμβάνει «κάποια άσκηση το απόγευμα, μόλις πέσει ο ήλιος» και φαγητό οικογενειακώς. Καθ ‘οδόν προς την αθηναϊκή ταράτσα ο Μητσοτάκης έμαθε και για την πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη – όπως σχολίασε χαμογελώντας άλλωστε η… ενημέρωση για το τένις είναι άμεση.

sinidisi.gr

Ισχύει στρατιωτικός νόμος πλέον στα σύνορα με την Ουκρανία,τον κήρυξε ο Πούτιν

Στις περιοχές αυτές, όπως το Ροστόφ όπου βρίσκεται η Wagner, είχε κηρυχθεί τον Οκτώβριο του 2022 κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Μετά την ανταρσία Πριγκόζιν, ο Πούτιν αναβάθμισε σε στρατιωτικό νόμο το επίπεδο συναγερμού στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την ανταρσία της Wagner, υπέγραψε νόμο που προβλέπει την κράτηση για 30 ημέρες για την παραβίαση του στρατιωτικού νόμου σε μέρη όπου έχει επιβληθεί, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Παράλληλα, αναβάθμισε το επίπεδο συναγερμού σε ρωσικές πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, κηρύσσοντας στρατιωτικό νόμο, όπως αναφέρει το in.gr

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, εάν παραβιαστεί ο στρατιωτικός νόμος και εφόσον δεν πρόκειται για ποινικά κολάσιμη πράξη, απειλούνται:

Οι πολίτες με πρόστιμο από 500 έως 1.000 ρούβλια ή σύλληψη για διάστημα έως 30 ημέρες.

Οι αξιωματούχοι με πρόστιμο από 1.000 έως 2.000 ρούβλια ή σύλληψη έως 30 ημέρες.

Εάν η παράβαση διαπράττεται με τη χρήση οχήματος, τότε αυτό θα κατάσχεται.

Όπως σημειώνεται στα συνοδευτικά έγγραφα του νόμου, οι αξιωματούχοι των ομοσπονδιακών εκτελεστικών οργάνων, των εδαφικών οργάνων τους, των εκτελεστικών οργάνων των περιφερειών, καθώς και των στρατιωτικών οργάνων διοίκησης και ελέγχου, που διασφαλίζουν το καθεστώς στρατιωτικού νόμου, θα έχουν το δικαίωμα να συλλαμβάνουν τους παραβάτες του καθεστώτος στρατιωτικού νόμου.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ