Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:01: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Ιουνίου σε ξενοδοχείο του Αγρινίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου, μίλησε σε δημοσιογράφους της περιοχής.

Έκανε μνεία στον τομέα της Υγείας, τις δηλώσεις Πνευματικού που έφεραν εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, όσο και για τα φαινόμενα «διαπλοκής»-όπως τα χαρακτήρισε- με εφοπλιστές, ανθρώπους της νύχτας και καναλάρχες.

«Δυστυχώς το ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας με την Greek Mafia και τους εφοπλιστές διαπλέκεται δεν τολμάει να το πει κανένας πρόεδρος. Άνθρωπος με θωρακισμένο αυτοκίνητο που μεταφέρει όπλα, είναι νονός, εκτελεί συμβόλαια θανάτου, που το δίνει εφοπλιστής καναλάρχης και δεν ανοίγει ρουθούνι στην Αθήνα, τότε σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα συνολικό. Εγώ περίμενα σήμερα να καλέσει η Δικαιοσύνη τον κ. Αλαφούζο να πει με χειροπέδες πώς βρέθηκε το αυτοκίνητό του στα χέρια του δολοφόνου. Διαπλέκονται γιατί η Ελλάδα είναι Κολομβία πλέον».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Πνευματικού και τον τομέα της Υγείας ανέφερε:

«Πηγαίνουμε πόρτα πόρτα και μιλάμε με τον καθένα Έλληνα ξεχωριστά. Θεωρούμε ότι πρέπει να το κάνουμε. Ομιλία μεταξύ οπαδών και κλικαδόρων εμάς δεν μας ικανοποιεί. Η υπόθεση Πνευματικού αποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία ούτε πνεύμα διαθέτει αλλά κυρίως ούτε ευθιξία. Από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να ξηλωθεί. Η δήλωσή του καθορίζει το απάνθρωπο του πράγματος. Ο πρωθυπουργός έπρεπε από χθες να αναλάβει πρωτοβουλίες. Η λαϊκή κατακραυγή τον οδήγησε στην αποπομπή Πνευματικού.

Δυστυχώς η δημόσια Υγεία έχει γίνει για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ το άντρο των ρουσφετιών. Τα γραφεία των βουλευτών είναι γραφεία εξυπηρέτησης ασθενών. Ψάχνουν απελπισμένοι πολίτες κρεβάτι και ΜΕΘ, και ζητούν ρουσφέτι για το αυτονόητο, για το οποίο πληρώνουν εισφορές. Η ΝΔ προσανατολίζεται σε ιδιωτικοποίηση της Υγείας, κι ας λέει ο πρωθυπουργός ψέματα για κάτι τέτοιο. Το 70% των ιδιωτικών κλινικών στην Αθήνα ανήκουν σε εταιρεία που έχει σχέση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Είναι γνωστό επίσης ότι τα ασθενοφόρα είναι καινούργια μπίζνα. Υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες που μεταφέρουν ασθενείς. Αν δεν έχει λεφτά θα πεθάνεις χωρίς ασθενοφόρο. Πάλι ιδιωτική εταιρεία θέλει να αναλάβει τη δουλειά. Δεν μπορείς να αφήσεις τον ελληνικό λαό χωρίς νοσοκομεία και Υγεία. Αδιανόητο να έχεις διορίσει 3.700 μετακλητούς στο κόμμα σου και να μη μπορείς να διορίσεις 500 ΕΚΑΒίτες. Δεν είμαι αισιόδοξος. Σκοπός της ΝΔ είναι η ιδιωτικοποίηση της Υγείας και ο ευτελισμός της Δημόσιας Υγείας. Φάρμακα, περίθαλψη και Υγεία πρέπει να είναι δημόσια και με παροχές, όχι παραμύθια».

Για την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί αυτοδυναμίας:

«Δεν θέλει αυτοδυναμία, θέλει ηγεμονία. 180 βουλευτές για να μπορεί να κάνει ότι θέλει με το Σύνταγμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκβιασμός προς τους Έλληνες για να τους οδηγήσει με το πιστόλι στον κρόταφο να ψηφήσουν ΝΔ. Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Αν θέλει να γίνει ηγεμόνας και σύρει τους Έλληνες σε εκλογές τον Αύγουστο, τότε μέχρι να σβήσει ο ήλιος να συνεχίσουμε τις εκλογικές αναμετρήσεις. Κι αυτό το θεωρώ αδιανόητο. Η δήλωση “καλύτεροι μισθοί, λιγότεροι φόροι, δημοσιονομική σταθερότητα, συνέπεια, ισότητα και ανάπτυξη για όλους” είναι για να γελάει ο κάθε πικραμένος. Δήλωση αποτυχημένου πρωθυπουργού. Σημαίνει ότι απέτυχε στην προηγούμενη θητεία του. Στις 15 του μηνός συνεδριάζει η επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με «πράσινο φως» από όλες τις κυβερνήσεις για να δοθούν τα κονδύλια στα Σκόπια. Προεκλογικά έλεγε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα ασκούσε βέτο αν παραβίαζαν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Την έχουν παραβιάσει περίπου 200 φορές και ακόμη και τώρα δεν θέτει βέτο. Ας απαντήσει ο ελληνικός λαός για την προδοσία της Μακεδονίας. Το μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η συνέχεια γίνεται από την ΝΔ. Η αγωνία του πρωθυπουργού για το πώς θα πάει το κόμμα του στην Βόρεια Ελλάδα διαφαίνεται από το ότι έστειλε τους δήθεν δεξιούς-πατριώτες, Βορίδη και Γεωργιάδη εκεί. Τους στέλνει να προσκυνήσουν, πάει ο Άδωνις στο Άγιο Όρος. Μόνο και μόνο για να εργαλειοποιήσουν την χριστιανική πίστη. Ντρέπομαι για όλα αυτά. Πάει ο Βορίδης να πείσει τους Μακεδόνες ότι η ΝΔ δε θα προδώσει την Μακεδονία. Την προδίδει καθημερινά. Τους αφήνουμε στη μιζέρια τους, η Μακεδονία στηρίζει Ελληνική Λύση. Με δήθεν πατριώτες δεν κάνεις πατριωτική πολιτική».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον μειονοτικό βουλευτή στη Θράκη:

«Άλλο ένα παραμύθι ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι αυτό. Εδώ και δεκαετίες το προξενείο ορίζει την μοίρα των μουσουλμάνων βουλευτών στην Θράκη. Υποβοηθά. Αν η ΝΔ δηλώνει πατριωτικό κόμμα, το μόνο που μπορεί να κάνει -όχι να υβρίζει και να λοιδορεί- είναι να ξηλώσει το προξενείο. Αφού αποσύρουμε το δικό μας από τη Σμύρνη μπορούμε να ζητήσουμε απομάκρυνση του προξενείου από την Κομοτηνή. Ο Φίλης θυμήθηκε πάλι τα δικά του. Δεν θα το σχολιάσω, Φίλης είναι ότι θέλει λέει. Όταν μιλάς για εθνικά θέματα πρέπει να είσαι προσεκτικός».

Ερωτώμενος αναφορικά με το ποιο ποσοστό θα τον αφήσει ικανοποιημένο στις εκλογές που έρχονται ανέφερε:

«Ικανοποιημένος με αυτό που περνάμε καθημερινά με την έλλειψη παρουσίας μας στα κανάλια είναι σχετικό. Αντιμετωπιζόμαστε τώρα που πηγαίνουμε στα κανάλια -υποχρεωτικά λόγω νομοθεσίας- σα να μπαίνουμε στο λάκκο των λεόντων. Η κάλπη είναι μηδέν. Το πόσο ικανοποιημένος είσαι με κάτι; Μόνο ο Έλληνας ψηφοφόρος ξέρει και ο Θεός. Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε το ποσοστό και να το ανεβάσουμε. Φτάσαμε στο 4,6 με τόσο πόλεμο. Σήμερα μαθαίνω ότι έγινε παρόμοια περίπτωση με εμάς με πρώτη σε ψήφους βουλευτή άλλου κόμματος. Τα κανάλια δεν, τίποτα. Σε εμάς επί 12 ημέρες γινόταν προσπάθεια λεηλασίας και ψεύδους. Όταν είσαι έξω από το σύστημα το αποδεικνύεις με πράξεις. Δυστυχώς το ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας με την Greek Mafia και τους εφοπλιστές διαπλέκεται δεν τολμάει να το πει κανένας πρόεδρος. Άνθρωπος με θωρακισμένο αυτοκίνητο που μεταφέρει όπλα, είναι νονός, εκτελεί συμβόλαια θανάτου, που το δίνει εφοπλιστής καναλάρχης και δεν ανοίγει ρουθούνι στην Αθήνα, τότε σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα συνολικό. Πρέπει ο κ. Αλαφούζος, που φαντάζομαι ότι συμπτωματικά έτυχε το αυτοκίνητό του να το έχει ο συγκεκριμένος επαγγελματίας δολοφόνος να μας πει τι έγινε ακριβώς. Εγώ περίμενα σήμερα να καλέσει η Δικαιοσύνη τον Αλαφούζο να πει με χειροπέδες πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο στα χέρια του δολοφόνου. Διαπλέκονται γιατί η Ελλάδα είναι Κολομβία πλέον. Δεν τολμάει κανείς να τα πει αυτά. Είναι φοβισμένα ανθρωπάκια. Τρέμουν».

Για τα ποσοστά στην Αιτωλοακαρνανία και αν μπορεί να εκλέξει βουλευτή στην περιοχή:

«Αν ανεβάσουμε τα ποσοστά ναι. Είναι η 17η-18η έδρα. Αν ανεβεί το ποσοστό, που θα είναι δικαιολογημένο γιατί πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε τον Έλληνα. Δεν μπορείς να αισχροκερδείς, να συμπλέκεσαι και να διαπλέκεσαι με τη νύχτα όταν είσαι ιδιοκτήτης τηλεοράσεως. Είναι ασύμβατα ως έννοιες για την Δημοκρατία την ίδια και ως πράξεις».

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Χριστίνα Σταρακά, Περσεφόνη Πιστιόλη και Γιώργο Κυριακόπουλο περιόδευσε σε χωριά της Δ.Ε. Οινιαδών μοιράζοντας φυλλάδιο με τις θέσεις του Κινήματος και συζητώντας πάνω σε αυτές με δεκάδες κατοίκους.

Σε σχετική της δήλωση η Χριστίνα Σταρακά υπογραμμίζει τα εξής:

«Δεν σταματάμε ούτε δευτερόλεπτο!

Περιοδεύσαμε σε Μάστρο, Γουριά, Λεσίνι, Κατοχή, Νεοχώρι της Δ.Ε. Οινιάδων μαζί με Περσεφόνη Πιστιόλη και Γιώργο Κυριακόπουλο, το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Δήμο Καπώνη, τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Ζήσιμο και μέλη της Ν.Ε., τον Γραμματέα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου Χρήστο Λυμπέριο και μέλη της Τ.Ο., καθώς και τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» Γιάννη Λύτρα.

Δεν θα αφήσουμε γωνιά του νομού μας που δεν θα συζητήσουμε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις 25 Ιουνίου, την ημέρα της μεγάλης, προοδευτικής, πολιτικής ανατροπής με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ!»    

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιστορικών διαστάσεων για τις πολιτικές μετανάστευσης και ασύλου υπήρξε η χθεσινή ημέρα στο Λουξεμβούργο, καθώς το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κατέληξε σε μια συμφωνία- πλαίσιο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ικανοποιώντας τα πάγια αιτήματα των χωρών πρώτης υποδοχής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Υποχρεωτική αλληλεγγύη

Αφήνοντας στην άκρη το… φιλότιμο, για πρώτη φορά θεσπίζεται υποχρεωτικός μηχανισμός αλληλεγγύης, ώστε τα κράτη- μέλη να διαμοιράζονται ισότιμα τα βάρη, καθώς «κανένα κράτος μέλος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του τις προκλήσεις της μετανάστευσης», όπως δήλωσε η Υπουργός Μετανάστευσης της Σουηδίας, Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ, η χώρα της οποίας προεδρεύει αυτό το εξάμηνο στην ΕΕ. Σύμφωνα με τη Σουηδή Υπουργό, «οι χώρες πρώτης γραμμής χρειάζονται την αλληλεγγύη μας. Και όλα τα κράτη μέλη πρέπει να μπορούν να βασίζονται στην υπεύθυνη τήρηση του συμφωνηθέντος κανόνα. Είμαι πολύ χαρούμενη που σε αυτή τη βάση συμφωνήσαμε για τη διαπραγματευτική μας θέση», όπως δήλωσε χθες, με τους επιτελείς της ΕΕ να κάνουν λόγο για ένα «αποφασιστικό βήμα» προς τον εκσυγχρονισμό των κανόνων της ΕΕ για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Την εξέλιξη χαιρέτησαν τόσο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ, όσο και ηγέτες κρατών, ιδίως των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση μεταναστευτικών ροών. «Μια ιστορική μέρα! Οι Υπουργοί Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν σήμερα και υιοθέτησαν μια σταθερή βάση για διαπραγμάτευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε δύο από τις βασικές προτάσεις μας για το Σύμφωνο Μετανάστευσης. Σήμερα δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε. Μετά από χρόνια αποτυχιών, δείξαμε ότι, όσον αφορά τη μετανάστευση, η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει», αναφέρει στο twitter ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Νέος μηχανισμός αλληλεγγύης

Για να εξισορροπηθεί το τρέχον σύστημα σύμφωνα με το οποίο μερικά κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για τη συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων ασύλου, προτείνεται ένας νέος μηχανισμός αλληλεγγύης που είναι απλός, προβλέψιμος και εφαρμόσιμος. Οι νέοι κανόνες συνδυάζουν την υποχρεωτική αλληλεγγύη με την ευελιξία για τα κράτη μέλη όσον αφορά την επιλογή των επιμέρους συνεισφορών. Αυτές οι συνεισφορές περιλαμβάνουν:

• μετεγκατάσταση,
• οικονομικές συνεισφορές ή
• εναλλακτικά μέτρα αλληλεγγύης, όπως η ανάπτυξη προσωπικού ή
• μέτρα που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη ικανοτήτων.

Τα κράτη μέλη έχουν πλήρη διακριτική ευχέρεια ως προς το είδος της αλληλεγγύης που προσφέρουν. Κανένα κράτος μέλος δεν θα υποχρεωθεί ποτέ να πραγματοποιήσει μετεγκαταστάσεις.

Παράλληλα, θα υπάρχει ένας ελάχιστος ετήσιος αριθμός για μετεγκαταστάσεις από κράτη μέλη όπου τα περισσότερα άτομα εισέρχονται στην ΕΕ σε κράτη μέλη λιγότερο εκτεθειμένα σε τέτοιες αφίξεις. Ο αριθμός αυτός ορίζεται σε 30.000, ενώ ο ελάχιστος ετήσιος αριθμός οικονομικών συνεισφορών θα καθοριστεί σε 20.000 ευρώ ανά μετεγκατάσταση.

Εξορθολογισμός της διαδικασίας ασύλου

Ο κανονισμός για τη διαδικασία ασύλου (APR) θεσπίζει μια κοινή διαδικασία σε ολόκληρη την ΕΕ την οποία τα κράτη μέλη πρέπει να ακολουθούν όταν οι άνθρωποι αναζητούν διεθνή προστασία. Εξορθολογίζει τις διαδικαστικές ρυθμίσεις (π.χ. τη διάρκεια της διαδικασίας) και θέτει πρότυπα για τα δικαιώματα του αιτούντος άσυλο (π.χ. του παρέχεται η υπηρεσία διερμηνέα ή έχει το δικαίωμα σε νομική συνδρομή και εκπροσώπηση). Ο κανονισμός αποσκοπεί επίσης να αποτρέψει την κατάχρηση του συστήματος ορίζοντας σαφείς υποχρεώσεις για τους αιτούντες άσυλο, όπως να συνεργάζονται με τις αρχές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Συνοριακές διαδικασίες για την αποσυμφόρηση

Η συμφωνία εισάγει επίσης υποχρεωτικές διαδικασίες στα σύνορα, με σκοπό να αξιολογηθεί γρήγορα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ εάν οι αιτήσεις είναι αβάσιμες ή απαράδεκτες. Τα άτομα που υπόκεινται στη διαδικασία ασύλου στα σύνορα δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην επικράτεια του κράτους μέλους. Ακόμη, η συνολική διάρκεια της διαδικασίας ασύλου και επιστροφής στα σύνορα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 6 μήνες.

Επαρκής χωρητικότητα

Για τη διενέργεια συνοριακών διαδικασιών, τα κράτη μέλη πρέπει να δημιουργήσουν επαρκή ικανότητα , όσον αφορά την υποδοχή και τους ανθρώπινους πόρους, που απαιτείται να εξετάζουν ανά πάσα στιγμή έναν προσδιορισμένο αριθμό αιτήσεων και να επιβάλλουν τις αποφάσεις επιστροφής.

Σε επίπεδο ΕΕ, αυτή η επαρκής χωρητικότητα είναι 30 000. Η επαρκής χωρητικότητα κάθε κράτους μέλους θα καθοριστεί με βάση έναν τύπο που θα λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των παράτυπων συνοριακών διελεύσεων και των αρνήσεων εισόδου σε περίοδο τριών ετών.

Τροποποίηση των κανόνων του Δουβλίνου

Ο κανονισμός διαχείρισης ασύλου και μετανάστευσης (AMMR) θα πρέπει να αντικαταστήσει , αφού συμφωνηθεί, τον ισχύοντα κανονισμό του Δουβλίνου, δηλαδή θα εξορθολογίσει αυτούς τους κανόνες και θα συντομεύσει τα χρονικά όρια. Για παράδειγμα, η τρέχουσα πολύπλοκη διαδικασία ανάληψης που αποσκοπεί στη μεταφορά ενός αιτούντος πίσω στο κράτος μέλος που είναι υπεύθυνο για την αίτησή του/της θα αντικατασταθεί από μια απλή ειδοποίηση.

Πρόληψη κατάχρησης και δευτερογενών μετακινήσεων

Ακόμη, η συμφωνία περιέχει μέτρα που στοχεύουν στην πρόληψη της κακοποίησης από τον αιτούντα άσυλο και στην αποφυγή δευτερευουσών μετακινήσεων (όταν ένας μετανάστης μετακινείται από τη χώρα στην οποία έφτασε για πρώτη φορά για να αναζητήσει προστασία ή μόνιμη επανεγκατάσταση αλλού). Ο κανονισμός, για παράδειγμα, ορίζει υποχρεώσεις για τους αιτούντες άσυλο να υποβάλλουν αίτηση στα κράτη μέλη της πρώτης εισόδου ή της νόμιμης διαμονής, μεταβολή που αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν από γειτονικές χώρες στην Ελλάδα. Αποθαρρύνει τις δευτερεύουσες μετακινήσεις περιορίζοντας τις δυνατότητες παύσης ή μετατόπισης ευθύνης μεταξύ των κρατών μελών και έτσι μειώνει τις δυνατότητες του αιτούντος να επιλέξει το κράτος μέλος στο οποίο υποβάλλει την αξίωσή του.

Ταυτόχρονα, τα συμφωνηθέντα μέτρα περιλαμβάνουν τροποποιημένα χρονικά όρια για τη διάρκειά του:

· το κράτος μέλος της πρώτης εισόδου θα είναι υπεύθυνο για την αίτηση ασύλου για διάρκεια δύο ετών
· όταν μια χώρα θέλει να μεταφέρει ένα άτομο στο κράτος μέλος που είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνο για τον μετανάστη και αυτό το άτομο διαφεύγει (π.χ. όταν ο μετανάστης κρύβεται για να αποφύγει τη μεταφορά), η ευθύνη μετατίθεται στο κράτος μέλος που μεταφέρει μετά από τρία χρόνια
· Εάν ένα κράτος μέλος απορρίψει έναν αιτούντα στη συνοριακή διαδικασία, η ευθύνη του για το άτομο αυτό θα λήξει μετά από 15 μήνες (σε περίπτωση ανανέωσης της αίτησης).

Τα οφέλη για την Ελλάδα

Την ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις καθοδηγούσαν τόσο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δανιήλ Εσδράς, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, καθώς η Αθήνα έδωσε μάχη, για να συμπεριληφθεί στο νέο Κανονισμό ένα νέο κριτήριο, το οποίο προβλέπει ότι η ευθύνη για την εξέταση μιας αίτησης ασύλου θα τερματίζεται σε 18 μήνες, από τα 10 χρόνια που ήταν έως σήμερα, όταν η αίτηση αυτή απορρίπτεται σε συνοριακές διαδικασίες ασύλου.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για διαδικασίες που η χώρα μας εφαρμόζει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προκειμένου να ξεχωρίσει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη προστασίας από αυτούς που καταχρώνται το σύστημα ασύλου και υπονομεύουν τη βιωσιμότητά του. Προβλέφθηκε επίσης, νέα, ειδική κατηγορία για τους διασωθέντες από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όπως για παράδειγμα στο Αιγαίο.

Από τα νέα μέτρα, ανακουφιστικά αναμένεται να λειτουργήσει για την Ελλάδα το γεγονός ότι εξασφάλισε πρόνοιες που αποτρέπουν το ενδεχόμενο υπερφόρτωσης των συνοριακών περιοχών της χώρας από πιέσεις που σχετίζονται με διαδικασίες ασύλου και κατοχύρωσε ότι θα λαμβάνεται υπόψη η παράμετρος της εθνικής ασφάλειας κατά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών, που σχετίζονται με αυτές τις διαδικασίες.

Γεωργία Σαδάνα - protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ ανακοινώνει επίσημα τη συμμετοχή της στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου με 259 υποψήφια άτομα στις 59 περιφέρειες -περισσότερα από την προηγούμενη φορά- και ένα πλήρες και με σημαντικά άτομα ψηφοδέλτιο επικρατείας.
 
Ταυτόχρονα το Πράσινο & Μωβ έχει την επίσημη υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, του Ευρωπαϊκού Κόμματος Βολτ, του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Πειρατών καθώς και των Ευρωβουλευτών της Ομάδας Πράσινοι/ΕFA.
 
Το Πράσινο & Μωβ φιλοδοξεί στις εκλογές της 25ης Ιουνίου να προσθέσει χρώμα στην Ελληνική Βουλή. Αφήνοντας πίσω τον αποκλεισμό του από τις προηγούμενες εκλογές από τον Άρειο Πάγο λόγω τεχνικών λεπτομερειών και την δέσμευση παραβόλων αξίας 37.350 ευρώ «υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού», το Πράσινο & Μωβ θέλει να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, όσο και τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς.
 
Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις εξαπάτησαν την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Κυβέρνησαν με διάφορους τρόπους και συνδυασμούς και απέτυχαν. Ήρθε η ώρα να ενισχυθεί η δημοκρατία, η διαφάνεια, το κράτος δικαίου, οι πράσινες πολιτικές, η βιώσιμη οικονομία, η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, η δικαιοσύνη, ώστε η Ελλάδα να συμπλεύσει με την ευοίωνη ευρωπαϊκή προοπτική. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στα έδρανα της Βουλής με έργα και πράξεις από τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ.
 
Το Πράσινο & Μωβ στοχεύει να προωθήσει στη Βουλή και στην κοινωνία σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό στον Άνθρωπο, στη Φύση και στα Ζώα. Μια δίκαιη, βιώσιμη, δυναμική οικονομία για όλες και όλους. Στοχεύει να στηρίξει ενεργά και σταθερά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος, του κλίματος και της φύσης, την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, το κράτος δικαίου και τη διαφάνεια, καθώς και την ισότητα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης.
 
Συνεπικεφαλής της Συμμαχίας Πράσινο & Μωβ είναι οι Δομήνικος Χρυσίδης (επιστήμονας κοινωνικής πολιτικής, που ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, διεθνούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας), Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης και Βασιλική Γραμματικογιάννη (δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα), Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Εύβοια σε μια κίνηση μεγάλου συμβολισμού που τονίζει τη σημασία που δίνουμε στην αναγέννηση της περιοχής που αφέθηκε να καταστραφεί από την πυρκαγιά.
 
Στα ψηφοδέλτια του Πράσινου & Μωβ συμμετέχουν τόσο έμπειρα όσο και νέα στελέχη του οικολογικού - πράσινου, φιλοευρωπαϊκού και φιλοζωικού χώρου που σήμερα αποτελούν την Ομάδα των Πράσινων / EFA στο Ευρωκοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν: οι πρώην ευρωβουλευτές Μιχάλης Τρεμόπουλος και Νίκος Χρυσόγελος, ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης που έχουν ιδρύσει το δίκτυο 72 πράσινων αυτοδιοικητικών. Ενεργοί πολίτες σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων. Πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ακτιβιστές, άνθρωποι της κοινωνίας των πολιτών. Στελέχη που ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, κοινωνικές και πολιτικές, συναντώνται σε μια συμμαχία επτά πολιτικών δυνάμεων: Πράσινοι, Πειρατές, Οικολογία-Πράσινη Λύση, Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και Κύκλος - Οικοφεμινιστικό Quίνημα.
 
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας τιμούν και στηρίζουν αναγνωρισμένες προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών, των τεχνών, των γραμμάτων, του πολιτισμού, της οικολογίας και της Ευρώπης. Το Πράσινο & Μωβ, σεβόμενο την ποικιλομορφία της κοινωνίας μας, συμπεριλαμβάνει σημαντικές υποψηφιότητες τόσο στο εν λόγω ψηφοδέλτιο όσο και σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
 
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις δύο πρώτες θέσεις είναι οι Πέτρος Στάγκος, ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, π. αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και Αναστασία Ψειρίδου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
 
Την τρίτη και τέταρτη θέση κοσμούν με την παρουσία τους ο Αναστάσιος Περράκης, Διευθυντής του τομέα Βιοχημείας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και συνεργαζόμενος ερευνητής (ERA chair) με την Ιατρική και Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και η Ζωή Νιομανάκη, δημοσιογράφος, κοινωνικός λειτουργός και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος των Πράσινων Γερμανίας Σβάλμταλ.
 
Τις επόμενες θέσεις τιμούν επάξια ο Απόστολος Ιωακειμίδης, νομικός, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας και η Λυδία Ντενίζ Ψιλοβίκου, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, ο Ηλίας Γιαννίρης, π. Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης, Πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου, η Μαρία Κοντού, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Κωνσταντίνος Κοσμάς, Διδάκτωρ Φιλολογίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, και εκλεγμένος σύμβουλος στην περιοχή του με τους Γερμανούς Πράσινους, ο Μιχάλης Κουλουρούδης, ιστορικό στέλεχος του Πράσινου χώρου και από τους πρωτεργάτες της Οικολογικής Γεωργίας, ο Ελευθέριος Μπουρδάκης, στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής με διδακτορικό στην ενεργειακή εξοικονόμηση, η Δέσποινα Μωυσίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βασικών Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, η Ιωάννα Δέσποινα Τζανιδάκη, Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Στρατηγικής και Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες, ο Σεραφείμ Μπαχράς, Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακό από το Delft University και Port Consultant, και στην τελευταία τιμητική θέση, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, Πρόεδρος Εταιρειών Βιοτεχνολογίας, Διεθνής Γραμματέας και Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.
 
Πιο αναλυτικά:
 
Πέτρος Στάγκος
Για 40 χρόνια υπηρέτησε ως καθηγητής του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαϊκού δικαίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και εξακολουθεί να διευθύνει το Κέντρο της Συγκλήτου του ΑΠΘ για τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό. Κατέλαβε επανειλημμένα θέσεις σε εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστικά και αποφασιστικά όργανα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για δώδεκα χρόνια διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των κοινωνικών δικαιωμάτων και επί τετραετία αντιπρόεδρος του οργάνου, που εδρεύει στο Στρασβούργο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
 
Αναστασία Ψειρίδου
Καθηγήτρια οικονομικής ανάλυσης & βιωσιμότητας (Πάντειο Πανεπιστήμιο), απόφοιτος Πανεπιστημίων Αθηνών και Cambridge (MPhil PhD), Plant-Based Nutrition professional (Cornell University), επιστημονική συνεργάτης του ενημερωτικού πόρταλ Vegan Times. Συν-συγγραφέας του βιβλίου “Σώζοντας τον πλανήτη” (με Θ. Λιανό). Ασχολείται ερευνητικά και επιβλέπει μεταπτυχιακές διατριβές σε θέματα βιωσιμότητας, κλιματικής αλλαγής, στάσεων και αντιλήψεων για τα μη ανθρώπινα ζώα, και τύπων διακρίσεων. Έχει δημοσιεύσεις σε πολλά έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Είναι vegan από το 2007, μητέρα δύο παιδιών.
 
Αναστάσιος Περράκης
Σπούδασε Βιολογία στην Αθήνα και διδακτορικό Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης. Διευθυντής του τομέα Βιοχημείας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και συνεργαζόμενος ερευνητής (ERA chair) με την Ιατρική και Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Αρθρογραφεί στον ελληνικό Τύπο για θέματα Ανώτατης Παιδείας, Επιστημονικής ‘Έρευνας και Υγείας.
 
Ζωή Νιομανάκη
Δημοσιογράφος και κοινωνικη λειτουργός. Είναι από το 2015 μέλος των Πράσινων Γερμανίας Σβάλμταλ και από το 2020 εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, επίτροπος διοικητικού συμβουλίου, υπεύθυνη του κόμματος για θέματα διαφορετικότητας, συμβουλευτική επίτροπος του ταμιευτηρίου δημοσίου δικαίου της περιφέρειας και μέλος των εξής κοινοτικών επιτροπών της εκλογικής της περιφέρειας: Κεντρική και οικονομική επιτροπή, επιτροπή τάξης / αθλητισμού / πολιτισμού / τουρισμού, επιτροπή πρόσληψης διοικητικού προσωπικού, στην εξεταστική επιτροπή εκλογών και ως αντιπρόεδρος στη σχολική επιτροπή. Το «μότο» της είναι: «Συμπερίληψη και αποδοχή της διαφορετικότητας».
 
Απόστολος Ιωακειμίδης
Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες επί 35 χρόνια σε νομικά θέματα πολιτικής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κοινωνικής οικονομίας, την εθνική νομοθεσία περί προβληματικών επιχειρήσεων και τις σχετικές δικαστικές υποθέσεις, την πολιτική μεταβίβασης επιχειρήσεων σε συνεταιρισμό εργαζομένων, τις ιδιαιτερότητες οικογενειακών επιχειρήσεων, τη δεύτερη ευκαιρία για προβληματικές επιχειρήσεις, διακρατικά εμπόδια νομικής και διοικητικής φύσης στην παροχή υπηρεσιών. Επιπλέον, θέματα συμμετοχής εργαζόμενων στη διοίκηση επιχειρήσεων, θέματα ανταγωνισμού στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών και προβλήματα κρατικών ενισχύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ενεργό μέλος μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων. και της Διοικούσας Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Ανεμος Ανανέωσης”. Σπουδές: Νομική Αθηνών και μεταπτυχιακό στο ‘Κολέγιο της Ευρώπης’ Μπριζ - Βέλγιο.
 
Λυδία Ντενίζ Ψιλοβίκου
Σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στο St George's College και Δημοσιογραφία στην Δημοσιογραφική Σχολή του Σπύρου Μελά. Εργάστηκε ως Δημοσιογράφος-Εκφωνήτρια Ειδήσεων και ροής προγράμματος στην ΕΡΤ. Ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων και vegan. Ιδρυτικό μέλος του Κόμματος για τα Ζώα, καθώς επίσης Επικεφαλής και Αναπληρώτρια Επικεφαλής.
 
Ηλίας Γιαννίρης
Διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου δίδαξε Πολεοδομία και Αστικό Σχεδιασμό. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας. Επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο. Ερευνητής στο ΕΜΠ. Εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου. Γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα αστικού πρασίνου, νησιωτικότητας και τοπικής ανάπτυξης καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες για τους ελεύθερους χώρους. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων (2002) και Πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου (2021-σήμερα).
 
Μαρία Κοντού
Επίκουρη Καθηγήτρια Πρωτεϊνικής Χημείας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Απόφοιτος του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ, διδακτορικό Βιοχημείας του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Μεταδιδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Warwick, UK, και στο Πανεπιστήμιο της Florida, USA. Μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Animal. Εκπρόσωπος του σωματείου διαχείρισης αδέσποτων ζώων των Δήμων Λάρισας, Τυρνάβου, Κιλελερ και Τεμπών. Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων "Ανθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο Πλανήτη" και "Ενσυναίσθηση και Ζώα" με πανελλαδική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Διδάσκουσα στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία”.
 
Κωνσταντίνος Κοσμάς
Φιλόλογος και μεταφραστής. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και ζει από το 1996 στο Βερολίνο. Σπούδασε φιλολογία στο ΕΚΠΑ και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου, όπου εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης. Πολιτεύεται με το κόμμα των Πράσινων (Bündnis 90/Die Grünen) και είναι εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιο του τόπου κατοικίας του.
 
Μιχάλης Κουλουρούδης
Από τους βασικούς πρωτεργάτες της οικολογικής γεωργίας, ιστορικό στέλεχος του πράσινου κινήματος. Από το 1984 συστηματικά ερευνά φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας, με έμφαση στην ανάπτυξη της οικολογικής γεωργίας, με νέους γεωπόνους και φορείς από ευρωπαϊκές χώρες για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα. Αν και δεν ήταν αγρότης αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί με άλλους με τη βιολογική αμπελουργία και τα βιολογικά προϊόντα και να δοκιμάσει στην πράξη τις θεωρητικές επιλογές. Συνέβαλε καθοριστικά στην άνθιση της οικολογικής γεωργίας στη δεκαετία του ‘90 και συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού της ΔΗΩ για την οικολογική γεωργία και σε άλλα σχετικά έντυπα. Ενεργή συμμετοχή στο Δίκτυο κατά των φυτοφαρμάκων καΙ στην έκδοση του συλλογικού βιβλίου “Φυτοφάρμακα”, (ΓΓ Νέας Γενιάς, Δίκτυο Δράσης για τα Φυτοφάρμακα, Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας, 1988).
 
Ελευθέριος Μπουρδάκης
Με καταγωγή από το Ρέθυμνο, σπούδασε φυσικός στην Αθήνα. Έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην Δανία στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και τώρα ζει στις Βρυξέλλες και εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι σπουδές του, η ερευνητική δουλειά και η εργασιακή του εμπειρία τον βοηθούν να συμβάλει στην πολιτική με ρεαλιστικές προτάσεις για τη ενεργειακή μετάβαση και το περιβάλλον.
 
Δέσποινα Μωυσίδου
Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Queen Mary στην Μάλτα, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Manchester. Ασχολείται ερευνητικά με τον τομέα της ιστολογίας, διευθύνει δύο εργαστηριακές έρευνες σχετικές την ιστολογία Αιγυπτιακών μουμιών και αποτελεί μέλος του Βολτ Ελλάδας.
 
Ιωάννα Δέσποινα Τζανιδάκη
Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Στρατηγικής, Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες, συμβάλλει στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαïκής Ένωσης για νέες τεχνολογίες, «έξυπνες» πόλεις και μεταφορές. Κάτοχος πτυχίου στην Ιστορία, μεταπτυχιακών στην Αρχαιολογία (MA, Bristol), τη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (MPhil, Cambridge) και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LLM, Leiden, Ολλανδία), διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (PhD, Southampton & Cambridge) και Δίπλωμα στο αντικείμενο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Harvard Business School, ΗΠΑ). Ερευνήτρια στο Ευρωκοινοβούλιο το 2000 (Λουξεμβούργο), ηγετικό στέλεχος σε επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Ολλανδία), των ​Ευρωπαϊκών​ Πολιτικών για τη Νεολαία (Βέλγιο), της​ Εργασιακής Απασχόλησης ​για την ΕΕ ​(Ολλανδία), των Νέων τεχνολογιών για την ΕΕ ​(Ολλανδία και Βέλγιο). Ασχολείται ενεργά με τα κοινά και τον εθελοντισμό και αποτελεί μέλος του Βολτ Ελλάδας.
 
Σεραφείμ Μπαχράς
Γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft της Ολλανδίας στο Σχεδιασμό και Κατασκευή Λιμένων (Port Planning and Construction, Μ.Sc.). Ταυτόχρονα εργάζεται σε Τεχνική Εταιρεία ως Smart and Green Port Consultant, στο Rotterdam της Ολλανδίας. Ανήσυχος για το μέλλον του πλανήτη, για τους θεσμούς στην Ελλάδα, για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, εντάχθηκε στο Volt Europa από τις αρχές του 2021, όπου σήμερα είναι συντονιστής της Ομάδας Διοργάνωσης Πανευρωπαϊκών Συνεδρίων ενώ τον περασμένο Μάρτιο εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Βολτ Ελλάδας.
 
Ηλίας Παπαθεοδώρου
Πρόεδρος Εταιρειών Βιοτεχνολογίας, ενώ έχει διατελέσει Διεθνής Γραμματέας και Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα. Έχει σχεδόν 30 χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα και έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ. Ασχολείται επιχειρηματικά με καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας, με έμφαση την εφαρμοσμένη έρευνα και ανάπτυξη νέων θεραπειών για σπάνιες ασθένειες. Υποστηρίζει κινήσεις πολιτών για θέματα Περιβάλλοντος.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ