Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:13: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 22:06

Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ

Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όπως αναμεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπος με 37 κατηγορίες για παράνομη διατήρηση διαβασθμισμέων πληροφοριών, με μερικές εξ αυτών να αφορούν μυστικά για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Ο ίδιος διώκεται για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με 13.000 έγγραφα είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών. Σε αυτά, περιλαμβάνοται αρκετά σχετιζόμενα με:

Πυρηνικά όπλα
Στρατιωτικά σχέδια
Μυστικά συμμαχικών χωρών
Ειδικότερα, ανάμεσα στις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται, περιλαμβάνονται:

Συνωμοσία
Παρεμπόδιση δικαιοσύνης
Κατοχή απόρρητων εγγράφων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα έφτασε στο δικαστήριο του Μαϊάμι όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες επειδή κράτησε παρανόμως διαβαθμισμένα έγγραφα όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο και είπε ψέματα σε αξιωματούχους που επιχείρησαν να τα ανακτήσουν.

Υποστηρικτές του, που φορούσαν καπελάκια με το σύνθημα Make America Great Again και κρατούσαν αμερικανικές σημαίες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και φώναζαν συνθήματα όπως «Το Μαϊάμι υπέρ του Τραμπ» και «Οι Λατίνοι υπέρ του Τραμπ», τη στιγμή που η αυτοκινητοπομπή του έφτανε στο κτίριο.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρες είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν αναφέρθηκαν προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια. Οι αρχές ανέμεναν ότι θα συγκεντρώνονταν στο δικαστήριο έως και 50.000 άνθρωποι και προετοιμάζονταν για πιθανά βίαια επεισόδια, όπως εκείνα που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Τραμπ δηλώνει αθώος και κατηγορεί την κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι τον στοχοποιεί. Την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που έχει αναλάβει την έρευνα σε βάρος του, «τον μισεί».

Πηγή: newsbeast.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1 με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου παραχώρησε ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξή του:

  • Οι παθογένειες του ΕΣΥ είναι διαχρονικές. Τελευταίος διαγωνισμός για διασώστες ΕΚΑΒ έγινε το 2014 επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και προσελήφθησαν 190 διασώστες. Την τελευταία περίοδο επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη προσελήφθησαν επιπλέον 550 διασώστες ως επικουρικοί.
  • Παρά τα προβλήματα στην υγεία, προχωράμε σταθερά μπροστά.
    Επί πανδημίας, τα κρεβάτια εντατικής διπλασιάστηκαν. Τα κονδύλια αυξήθηκαν. Από 3,9 δις ευρώ δαπάνη υγείας το 2019 φτάσαμε στα 5,2 δις ευρώ.
  • Για τα νησιά και τα περιφερειακά νοσοκομεία έχει δοθεί η δυνατότητα σύμβασης με ιδιώτες γιατρούς δίνοντας  1.800 ευρώ στους γιατρούς επιπλέον του μισθού τους και 1.200 ευρώ επιπλέον στους νοσηλευτές.
  • Οι υγειονομικοί μας έδωσαν μια μεγάλη μάχη επί πανδημίας και είναι άδικο να ακυρώνεται όλη αυτή η προσπάθεια για παθογένειες τις οποίες γνωρίζουμε διαχρονικά και προσπαθούμε να επιλύσουμε κάνοντας βήματα μπροστά. 
  • Το ΕΚΑΒ δίνει καθημερινά μεγάλο αγώνα. 

   Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι σήμερα 4138 από 3614 το 2019.

  • 1,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης διοχετεύεται σε ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις 80 τμημάτων επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων και σε 156 κέντρων υγείας. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες δημοπρατήσεις έργων.
  • Στα Δωδεκάνησα από 1.346 άτομα υγειονομικό προσωπικό, έχουν αυξηθεί στα 1.545.
  • Τρέχουν πολλά προγράμματα πρόληψης με δωρεάν εξετάσεις που αφορούν χιλιάδες πολίτες από την παιδική μέχρι και την τρίτη ηλικία.
  • Είναι σημαντικό που παρουσιάζονται τα προγράμματα των κομμάτων ώστε να υπάρχει σύγκριση.
    Για παράδειγμα, στην οικονομία οι θέσεις της ΝΔ είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν ένα μοντέλο ανάπτυξης με αύξηση φόρων και  ασφαλιστικών εισφορών. Το μοντέλο της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει ανάπτυξη μέσω μειώσεων  φόρων, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Στηρίζουμε την εργασία, στηρίζουμε τη νέα γενιά, προχωράμε σε περαιτέρω μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και την αύξηση των μισθών.
  • Η υγεία είναι πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μιλάει πάντα με έργα. Ό,τι είπε προεκλογικά το 2019 το έπραξε, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες (πανδημία, πόλεμος, ενεργειακή κρίση, μεταναστευτικό) και ο κόσμος το αναγνώρισε. Το μεγάλο όπλο της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές, είναι η αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πολίτες αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβάλει και έχει χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Η 25η  Ιουνίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την πατρίδα μας. Ψηφίζουμε για κυβέρνηση κι όχι για αντιπολίτευση. Στηρίζουμε τη Νέα Δημοκρατία για σταθερότητα, ανάπτυξη και προκοπή.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά!

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλιμάκιo του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή του Κινήματος Χριστίνα Σταρακά και τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Ζήσιμο περιόδευσε στη Βόνιτσα, με επισκέψεις στο Δημαρχείο και δεκάδες καταστήματα.  

Σε σχετική της ανάρτηση η Χριστίνα Σταρακά υπογραμμίζει τα εξής:

«Βρεθήκαμε ξανά στη λατρεμένη Βόνιτσα μαζί με τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Ζήσιμο και μέλη της Ν.Ε. αλλά και της Τ.Ο. Ακτίου – Βόνιτσας. Παντού μας ζητούσαν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για όλα τα θέματα που «καίνε» την κοινωνία αλλά η ΝΔ θέλει να εξαφανίσει από τη δημόσια συζήτηση, όπως η ακρίβεια. Παντού επαναλάβαμε ότι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά για να μπορεί και ο πιο ευάλωτος Έλληνας να αγοράζει απαραίτητα προϊόντα, όπως το γάλα, το ψωμί. Σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν ότι οι έμμεσοι φόροι επιβαρύνουν δυσανάλογα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα για αυτό και η μείωση του ΦΠΑ, σε όποια χώρα και να εφαρμόστηκε, ευνόησε τους αδύναμους. Όλοι το ξέρουν αυτό ακόμα και η ΝΔ που τώρα το αρνείται – για αυτό άλλωστε η μείωση του ΦΠΑ συμπεριλαμβάνονταν στο προεκλογικό της πρόγραμμα το 2019. Δεν θέλουν να υπηρετήσουν όμως τους πολλούς, για αυτό και αρνήθηκαν κάθε πρότασή μας να μειωθεί ο ΦΠΑ έστω σε μερικά βασικά αγαθά, αφαίμαξαν 5 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερους έμμεσους φόρους μέσα σε μία διετία από τη μεσαία τάξη και τους ασθενέστερους, ενώ το ράλι των τιμών στα τρόφιμα καλά κρατεί με ρυθμούς αύξησης άνω του 10%. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Για αυτό, ψήφο στο ΠΑΣΟΚ».            

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τη στιγμή που στην Ευρώπη τρέχουν μαραθώνιο για να προλάβουν την πράσινη μετάβαση με μηδενικές εκπομπές άνθρακα ως το 2050  τα κόμματα και οι πολιτικοί στην Ελλάδα επιδεικνύουν έναν επικίνδυνο στρουθοκαμηλισμό στοχεύοντας στην μικροκομματική και εύκολη ψήφο των πολιτών προτείνοντας πολιτικές και δράσεις ως το 2027!
 
Από τις 3 ως τις 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «Ευρωπαϊκή πράσινη εβδομάδα», ένα ετήσιο συνέδριο όπου στοχεύει στο διάλογο και στην εξοικείωση με τις πράσινες πολιτικές και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Κατά την διάρκεια επίσης του συνεδρίου λαμβάνει χώρα ο ετήσιος απολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτικής της για το κλίμα.  Φέτος, η εβδομάδα συναντήσεων και συζητήσεων πραγματοποιήθηκε  σε μια ατμόσφαιρα όπου οι περιβαλλοντικοί στόχοι τίθενται υπό αμφισβήτηση λόγω τοι πολέμου στην Ουκρανία.  
 
 Ο Virginijus Sinkevičius, Ευρωπαίος Επίτροπος για το περιβάλλον είπε ότι είναι πάντα ευκολότερο να εντοπίζεις την άμεση κρίση. Όπως ο πόλεμος που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερο από ένα χρόνο. 'Όμως,  για παράδειγμα, την υποβάθμιση του εδάφους μας, είναι πολύ πιο δύσκολο να τη δεις. Πιθανότατα οι πρώτοι που θα το δουν και θα το καταλάβουν είναι οι αγρότες μας που δουλεύουν με το έδαφος καθημερινά και που εξαρτώνται άμεσα από τη γονιμότητά του.
 
Το Πράσινο και Μωβ  μιλάει ξεκάθαρα για ξεκάθαρες πράσινες εφαρμοσμένες πολιτικές σε βάθος χρόνου και ζητάει  διακομματική συμφωνία για τους στόχους του 2050 που είναι άκρως δεσμευτικοί για όλα τα κράτη μέλη που τους έχουν υπογράψει. Είναι υποχρέωση των πολιτικών να μην ασχολούνται πυροσβεστικά αποκλειστικά και μόνο με τα τρέχοντα εμφανή προβλήματα μιας κοινωνίας.
Φονικές πλημμύρες, ερημοποίηση και υποβάθμιση των εδαφών μας, λειψυδρία, εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές, έντονες ξηρασίες είναι μερικά από τα πιο εφιαλτικά σενάρια που ήδη γινόμαστε μάρτυρες.  
Για την αντιμετώπισή τους το Πράσινο και Μωβ συντάσσεται πλήρως με  τον ευρωπαϊκό στόχο της 100% μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ως το 2050, με ταυτόχρονη μέριμνα για
τους πληγέντες.
Καμία πράσινη μετάβαση δεν είναι δίκαιη αν δεν ληφθούν από τώρα μέτρα για τις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού μας. Και καμία πράσινη μετάβαση δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν δράσουμε συλλογικά ως Ευρωπαίοι και στοχευμένα.
Μόνο το  Πράσινο και Μωβ εκφράζει αυτές τις πολικές στη χώρα μας. Μονο το Πρασινο και Μωβ αναγνωρίζει παρα τις δυσκολίες μια τεράστια ευκαιρία για την πατρίδα μας. Η Ελλάδα, και το κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, κάτω από σωστές πολιτικές και κρατική βοήθεια και καθοδήγηση
παράγουν από μόνοι τους όλη την ενέργεια που καταναλώνουν, μειώνοντας έτσι και τις
πληθωριστικές πιέσεις για τις οποίες σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται οι αυξήσεις τιμών των
ορυκτών καυσίμων.
Ας μην ξεγελιόμαστε!  Για να τρέξουμε τον μαραθώνιο του 2050  της πράσινης μετάβασης των μηδενικών ρύπων άνθρακα  που και η χώρα μας έχει υπογράφει και δεσμευτεί οφείλουμε να ξεκινήσουμε τώρα!   

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσκληση του Θανάση Παπαθανάση στη συνάντησή του με πολίτες στο Μεσολόγγι.

Σας προσκαλώ  την Πέμπτη 15/06 στις 20:30 μ.μ  στο café bar Βistrω στο Μεσολόγγι (Λόρδου Βύρωνος 29) .Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα να σας δω από κοντά.

Συνεχίζουμε μαζί την πορεία που χαράξαμε στις 21 Μαΐου, προς μία αυτοδύναμη Ελλάδα !

Μια Ελλάδα που προχωρά Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά !

Μια Ελλάδα ισχυρή ,μια Ελλάδα υπερήφανη !

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά!

#ΣηκώνουμετηνΕλλάδα_Ψηλότερα!

Θανάσης Παπαθανάσης
Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Είναι πραγματικά επικίνδυνο να ασχολούνται τα δύο μεγάλα κόμματα κυρίως, αλλά και το ΠΑΣΟΚ επικουρικά, με το θέμα της Θράκης, ακροβατώντας στα μονοπάτια της λεπτής ισορροπίας της εθνικής μειοδοσίας.

Είναι τραγικό να μιλούν και οι τρεις τους για τη Θράκη μας, όταν οι ίδιοι δεν ενδιαφέρθηκαν επί δεκαετίες για τη Θράκη.

Το χειρότερο δε από όλα είναί ότι όλοι τους έχουν βουλευτές εντός των κομμάτων τους που έχουν δηλώσει κατά καιρούς Τούρκοι.

Το τελευταίο που έχω να πω, είναι να θυμηθεί ο πρωθυπουργός τι έλεγε για εκμάθηση τουρκικής γλώσσας σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Άρα ψεύδεται για ακόμα μια φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός, ακόμα και για τη Θράκη μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κος ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ

Για ακόμα μία φορά σήμερα, απέδειξε ο πρωθυπουργός ότι υποκριτικά ενδιαφέρεται για τον ελληνικό λαό.

Πήγε στις λαϊκές, μάθαμε, στον Πειραιά. Ξέχασε βέβαια το αυτονόητο: ότι χθες ο κος Στουρνάρας μίλησε για 60 δισεκατομμύρια ευρώ μαύρα χρήματα.

Τι λέει η Ελληνική Λύση; Ας ακούσει επιτέλους ο κος Μητσοτάκης τη φωνή της λογικής, flat φόρος, οριζόντιος φόρος 15%, για να μπορέσουμε να πάρουμε τα χρήματα και να τα δώσουμε στους Έλληνες πολίτες.

Λύσεις υπάρχουν. Δεν ξέρω αν υπάρχει διάθεση να χτυπηθεί το μαύρο χρήμα των ολιγαρχών, των καναλαρχών, των λαθρεμπόρων πετρελαίου και των λαθρεμπόρων τσιγάρων.

Φοβάμαι πως όχι.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δικός μας εχθρός δεν είναι ο κόσμος που παλεύει. Δικός μας εχθρός είναι η λιτότητα, η πολιτική που μεγεθύνει τη φτώχεια, η πολιτική που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες.
Το Εθνικό Μέτωπο μπορεί να κάνει πράξη τους αγώνες, τις θυσίες, τις  του ελληνικού λαού.
Γι' αυτό, όλες και όλοι, βγαίνουμε μπροστά.
Πάμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να μιλήσουμε με τους ανθρώπους, να πείσουμε για τις θέσεις και το σχέδιό μας.
Συναγωνιστές συναγωνίστριες
Οι εθνικιστές αν κάτι ξέρουν να κάνουμε καλά, είναι να δίνουμε μάχες.
Και να τις δίνουμε  μαζί με το λαό.
Όχι εξ' ονόματος του λαού και σε βάρος του.
Χρήστος Ρήγας υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Εθνικό μέτωπο
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ