Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:32: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023

Συνέντευξη στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» στο OPEN TV με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη παραχώρησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από την συνέντευξή του:

  • Η κοινωνία έδωσε ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Οι μεγάλες πλειοψηφίες μπορούν να κάνουν τις μεγάλες ανατροπές.

Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, η ΝΔ υπερίσχυσε . Όπως προβάδισμα είχε και στον χώρο του κέντρου.

Υπάρχει μία μεγάλη αλλαγή στην ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς κάποιοι δεν το αντελήφθησαν κι ακόμα δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Η κοινωνία είναι πολύ ώριμη και επέλεξε μια σταθερή κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό αξιόπιστο με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα.

  • Με το αποτέλεσμα των δύο εκλογών, έκλεισε ένας κύκλος λαϊκισμού, fake news και τοξικότητας. Η κοινωνία επέλεξε ασφάλεια, ηρεμία, σταθερότητα.
  • Ο κόσμος θέλει σταθερές δουλειές, θέλει επενδύσεις και να αυξηθεί το εισόδημά του.
  • Η Ελλάδα έχει ρυθμό ανάπτυξης διπλάσιο του μέσου όρου της Ευρώπης, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ είχε το 25% του μέσου όρου της.
  • Επί πανδημίας, έγιναν πολύ σημαντικά βήματα στον χώρο της υγείας. Διπλασιάστηκαν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ, αυξήθηκε ο αριθμός των εργαζομένων, ενισχύθηκαν με γιατρούς τα νοσοκομεία. Σίγουρα όμως υπάρχουν ακόμα πολλές αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε την επόμενη περίοδο τόσο με αύξηση του προσωπικού όσο και με αξιοποίηση των κονδυλίων από το ταμείο ανάκαμψης. 

  • Η αύξηση των μισθών, η παιδεία και η αποτελεσματικότητα του κράτους αποτελούν επίσης προτεραιότητες για την επόμενη μέρα. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από την Κυβέρνηση το οποίο θα υλοποιηθεί.
  •  Με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά θα προχωρήσουμε μπροστά για το καλό της χώρας μας και των πολιτών.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στο

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε δήλωσή της για την επόμενη μέρα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά, αναφέρει τα εξής:

«Και τώρα δουλειά, δουλειά, δουλειά!

Δουλειά στη Βουλή. 

Για τον αγρότη και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, για τον μισθωτό και τον ελεύθερο επαγγελματία, για τη νέα γενιά και τους συνταξιούχους, για κάθε οικογένεια, κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας, κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που θέλει να δημιουργήσει. Στην Αιτωλοακαρνανία και σε όλη την Ελλάδα. Με πρωτοβουλίες και προτάσεις που υπηρετούν δικαιώματα για όλους και όχι προνόμια για λίγους. Απέναντι σε κάθε κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί ανισότητες.

Αλλά και δουλειά μέσα στην κοινωνία. 

Σε κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας. 

Εκεί θα με βρείτε ξανά, εκεί θα βρείτε όλο το ΠΑΣΟΚ ξανά. Γιατί η νέα σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε ως Κίνημα με κάθε πολίτη οικοδομείται κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, από τώρα. Αυτή η εμπιστοσύνη θα δώσει και πάλι, σύντομα, την προοδευτική κυβερνητική διέξοδο που έχει ανάγκη η χώρα, όπως τόσες φορές έκανε το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν.

Σας ευχαριστώ που σηκώσατε στις πλάτες σας το Κίνημά μας. 

Σας ευχαριστώ που μου δώσατε τη δύναμη να σας υπηρετήσω και μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι μία από εσάς, για εσάς!»

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το τετράπτυχο «καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα» βάσει του οποίου θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός, όπως σημειώνει το protothema.gr περιέγραψε το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση στα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν με την «πρεμιέρα» να αφορά το επιτελικό κράτος στέλοντας το μήνυμα στα 63 μέλη της κυβέρνησης ότι «δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες. Η κοινωνία μας παρέδωσε τη σκυτάλη του μέλλοντός της».

Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία έπαρση και αλαζονεία στέλνοντας το μήνυμα στους υπουργούς και υφυπουργούς ότι «όλοι υπερασπιζόμαστε το έργο όλων και ο νοών νοείτο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην οχτακομματική Βουλή τονίζοντας ότι «ο κοινοβουλευτισμός ξέρει να αποκαλύπτει τα ψεύτικα είδωλα» εννοώντας ότι η αντιμετώπιση των Σπαρτιατών θα είναι κοινοβουλευτική.

Δείτε την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Τους 63 υπουργούς και υφυπουργούς περίμενε στις θέσεις τους στον χώρο συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου οι «μπλέ φάκελοι» με τους στόχους και τις προτεραιότητες

Συγκεκριμένα ο κάθε μπλε φάκελος περιλαμβάνει το πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023 – 2027, τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες έτους 2023, το σύνολο των κειμένων αναφοράς για το κυβερνητικό έργο της περιόδου Ιουλίου 2019 – Μαΐου 2023, καθώς και χρονοδιάγραμμα βασικών υποχρεώσεων και εργασιών.

Συνολικά περιέχουν 120 μεταρρυθμίσεις, 79 οροσημα ταμείου ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις ενώ σημειώνεται ότι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και η εκπλήρωση των «παραδοτέων» θα είναι υπό την άμεση εποπτεία του υπουργικού ντουέτου, των Άκη Σκέρτσου και Θανάση Κοντογεώργη.

Η εισήγηση του πρωθυπουργού

– Καμία αυταρέσκεια, καμία έπαρση, είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών. Μας εμπιστεύτηκαν να χτίσουμε την Ελλάδα όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων. Έχουμε πολύ έργο μπροστά μας.

– Ξεκινάμε με αισιοδοξία και υπευθυνότητα τη νέα θητεία που θέλω να την ονοματίσω τη θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων για να αρπάξει η χώρα τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά της

– Η κοινωνία είναι πιο μπροστά από πολλά κόμματα και κατέγραψε την πρόθεσή της να προχωρήσουμε στο αύριο. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες. Η κοινωνία μας παρέδωσε τη σκυτάλη του μέλλοντός της

– Στο κοινοβουλευτικό πεδίο τις συνέπειες του επιθανάτιου ρόγχου της απλής αναλογικής θα τις διαχειριστούμε ενώ στο πεδίο της κοινωνίας αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα. Στόχος μας είναι να στηρίζουμε την κοινωνία, τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα

– Οι ευθύνες στους ώμους μας είναι βαριές. Πετυχημένος υπουργός είναι αυτός που παράγει έργο αλλά και αυτός που υπερασπίζεται συνολικά την κυβερνητική πολιτική. Όλοι υπερασπιζόμαστε το έργο όλων και ο νοών νοείτω.

– Το υπουργικό συμβούλιο έχει περισσότερες γυναίκες, θα μπορούσε και περισσότερες

– Θα εξακολουθήσουμε να αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια στα τρόφιμα και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών όπως η καλύτερη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ

– Μια από τις κεντρικές δεσμεύσεις είναι η επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ σε κρατικό έλεγχο αλλά θα συμπεριλαμβάνεται και μια νομοθετική δέσμευση από την υποχρέωση όλα τα προεκλογικά προγράμματα να ελέγχονται από ανεξάρτητο φορέα

– Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την οργάνωση του κράτους, τη μετεξέλιξη του επιτελικού κράτους ώστε η άσκηση πολιτικής να γίνει πιο αποτελεσματική

– Η αποστολή αρχίζει στη νομοθέτη ση και ολοκληρώνεται με χειροπιαστό έργο

– Στην πρώτη μας θητεία ψηφίσαμε πάνω από 400 νόμους, όμως οι στόχοι πρέπει να είναι πιο φιλόδοξοι για την εφαρμογή των νόμων. Έχουμε εκκρεμότητες σημαντικά νομοσχέδια για την εφαρμογή στην πράξη

– Η καλύτερη ανάπτυξη προωθεί την ευημερία. Το κοινωνικό κράτος πρέπει να στηρίζεται σε γερά οικονομικά θεμέλια

Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα οι 4 βασικές μας γραμμές

– Δεν ξεχνάμε ότι ο τόπος θα είχε κυβέρνηση αυτοδυναμίας από τις πρώτες εκλογές χωρίς την περιπέτεια της απλής αναλογικής. Στο κλίμα εφησυχασμού κάποιοι επέλεξαν την χαλαρή ψήφο και μικρότερα κόμματα γι αυτό που είχα προειδοποιήσει ότι πολλοί κομματικοί σχηματισμοί ίσως να προκαλούν πολιτική κακοφωνίαα. Το πολίτευμα όμως ξέρει να προστατεύεται.

– Έκριναν με πρωτοφανή ωριμότητα θέσεις και συμπεριφορές που προτάσσουν την ειλικρίνεια

– Ταυτόχρονα καταδίκασαν τις διχαστικές πολιτικές.

– Χωρίς προηγούμενο είναι και οι ευθύνες που προέρχονται από ένα ευρύ λαϊκό ρεύμα που μας εμπιστεύθηκε. Μας εμπιστεύτηκαν για την ευημερία

– Ήταν μια νική χωρίς προηγούμενο. Δεν υπάρχει άλλη κβυέρνηση που να αυξάνει τα ποσοστά της με τεράστια διαφορά από τους πολιτικούς αντιπάλους. Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λάο

Τα πρώτα νομοσχέδια

Πέραν του φορονομοσχεδίου που θα έρθει τις επόμενες μέρες στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι θα έρθει και ένα νομοσχέδιο για «λίφτινγκ» στο Επιτελικό Κράτος. Αυτά τα δύο νομοσχέδια θα είναι η βασική ύλη της Βουλής για τον Ιούλιο, με δεδομένο ότι το κοινοβούλιο θα κάνει θερινή διακοπή μετά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Παράλληλα, σε κάποιο από τα δύο νομοσχέδια θα έρθει νομοθετική ρύθμιση και για την επέκταση μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας, τα οποία λήγουν στο τέλος Ιουλίου. Θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση του Market Pass για τουλάχιστον ένα τρίμηνο, αλλά και του καλαθιού του νοικοκυριού. Η ρύθμιση θα έρθει τον Ιούλιο και θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, ενώ μένει να φανεί, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει στίγμα των προθέσεων του σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών ή αυτές οι πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο.

sinidisi.gr

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τους γενικούς άξονες της πολιτικής του για την επόμενη τετραετία θα θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί σήμερα στις 11.00.

Όταν οι υπουργοί θα καθίσουν στις θέσεις τους, θα βρουν έναν φάκελο που θα περιέχει τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου και τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίησή του ανά χαρτοφυλάκιο. Εν αναμονή των Προεδρικών Διαταγμάτων για τις αρμοδιότητες, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα λάβουν μια πρώτη ενημέρωση για τους στόχους που καλούνται να υλοποιήσουν και επί των οποίων θα κριθούν.

Μήνυμα Μητσοτάκη: «Λίγα λόγια και πολλή δουλειά»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από όλους «λίγα λόγια και πολλή δουλειά», δίνοντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς και ανέξοδες αντιπαραθέσεις στον «τηλεοπτικό αέρα», καθώς προτεραιότητα είναι η επίλυση προβλημάτων και εκεί θα πρέπει να ρίξουν όλο το βάρος τους. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί λευκή επιταγή, αλλά εντολή για μεταρρυθμίσεις και έργο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, αναμένεται να τονίσει σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, προειδοποιώντας ότι δεν θα γίνουν ανεκτά σημάδια έπαρσης και αλαζονείας. Ο κ. Μητσοτάκης αποδίδει μεγάλη σημασία στα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και έχει θέσει ως προτεραιότητα την Υγεία, την αύξηση των εισοδημάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δημόσιο.

Από την επόμενη Πέμπτη η ανακοίνωση των νέων μέτρων
Συνεργάτες του επισημαίνουν ότι δεν θα αναφερθεί σήμερα σε συγκεκριμένα μέτρα, καθώς επιθυμεί αυτά να παρουσιαστούν αναλυτικά κατά τις προγραμματικές δηλώσεις που θα ξεκινήσουν την επόμενη Πέμπτη στη Βουλή. Οι ίδιες πηγές μεταδίδουν ότι εκεί θα μιλήσει για τα όσα σκοπεύει να υλοποιήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ταξινομώντας τα μέτρα σε άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Το στίγμα των προθέσεών του θα δώσουν οι δύο πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει. Η πρώτη αφορά το επιτελικό κράτος, με άξονα τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργείων, τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και την επιλογή διοικητών για τους Οργανισμούς του Δημοσίου. Η δεύτερη προέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών και στο νομοσχέδιο έχουν ενταχθεί όλα τα μέτρα για τη στήριξη των εισοδημάτων και τη μείωση φόρων, τα οποία περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Αυτό, σύμφωνα με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, αποτελεί μια έμπρακτη δέσμευση προς τους πολίτες ότι θα γίνουν πράξη, με τον κ. Μητσοτάκη να ποντάρει πολλά στη δική του αξιοπιστία και στην αφοσίωση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την εντολή που έλαβε στην κάλπη για να συγκρουστεί με νοοτροπίες και πρακτικές που κρατούν τη χώρα πίσω. Αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για το καλοκαίρι θα έρθει προς ψήφιση η μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στην κεντρική κυβέρνηση.

Στο ΥΠΟΙΚ η πρώτη επίσκεψη Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός αποδίδει μεγάλη σημασία όπου θα πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της συνέχισης των μέτρων στήριξης προς τους πιο αδύναμους, όπως τo market pass και το «καλάθι του νοικοκυριού». Γι’ αυτό το πρώτο υπουργείο που θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα (17.00) είναι το Οικονομικών. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει εθνικό στόχο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, κάτι που εκτιμά ότι θα επιτύχει η χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κεντρική φώτο: Η σειρά στα υπουργεία με βάση το ΦΕΚ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη / Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

iefimerida.gr