Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:20: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023

Στα εκλογικά οφέλη που θα προκύψουν για τη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία εφόσον αλλάξουν ακόμα περισσότερο οι συσχετισμοί σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανία αναφέρθηκε ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε την Αμφιλοχία, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (19.06.23), κατευθυνόμενος προς την Ήπειρο στο πλαίσιο των περιοδειών του εν όψει των επαναληπτικών εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ως ρεαλιστικό το στόχο για τέταρτη έδρα και ζήτησε τη συσπείρωση και περαιτέρω ενεργοποίηση των φίλων της ΝΔ. “Έχουμε τον αέρα του νικητή στα πανιά μας” τόνισε χαρακτηριστικά αλλά ζήτησε από όλους “να βάλουν πλάτη”, επειδή τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Ζήτησε ισχυρή εντολή που θα αποτυπωθεί στην ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία αποτελεί προϋπόθεση για μια σταθερή κυβέρνηση.

“Στοχεύουμε ψηλά αλλά έχουμε τα πόδια μας σταθερά στη γη” παρατήρησε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και απάντησε στα σενάρια των αντιπάλων του περί επιχειρούμενης “παντοδυναμίας”.

Εξάλλου, δεσμεύθηκε ότι η Αμβρακία Οδός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και εμφανίστηκε βέβαιος θα ξαναβρεθεί στην περιοχή για να εγκαινιάσει ολόκληρο το οδικό έργο τη σημασία του οποίου εξήρε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υποθαλάσσια σύνδεση με τη Λευκάδα, σημειώνοντας ότι οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις και υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του έργου θα έχει μεγάλο αναπτυξιακό αποτύπωμα για την ευρύτερη περιοχή. “Στη Λευκάδα θα έρθω ως πρωθυπουργός” είπε μάλιστα απευθυνόμενος σε κομματικά στελέχη του νησιού.

Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για βελτίωση των μισθών, μείωση φόρων, αύξηση συντάξεων και αναφέρθηκε στα μέτρα για στήριξη του τουρισμού και του αγροτικού τομέα.

Η υποδοχή και η ομιλία του αρχηγού της ΝΔ στην Αμφιλοχία όπως την κατέγραψε το e-masitros.gr:

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, μεταξύ άλλων, έθεσε στον κ. Μητσοτάκης το θέμα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) της περιοχής το οποίο αν και διαθέτει πολύ καλό εξοπλισμό εντούτοις δεν είναι στελεχωμένο με το αναγκαίο προσωπικό με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τη βούλησή του να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην αισθάνεται κανένας πολίτης “δεύτερης κατηγορίας” και κανένας δήμος “ξεχασμένος”.

Δείτε εικόνες:

sinidisi.gr

Στο Θέρμο σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο

Τον Δήμο Θέρμου επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο , Υπ. Βουλευτή Αιτ/νιας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, καθώς και τους Γιάννη Λύτρα, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης Δυτικής Ελλάδας «Δικαίωμα στην πρόοδο», Γιάννα Καλημέρη, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτ/νιας, Σωτήρη Σαξάμη, π. Γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτ/νιας και Δημήτρη Σμυρλή π. μέλος Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κέντρο Υγείας Θέρμου, το κέντρο της πόλης και τα καταστήματα, συζητώντας με πολίτες για το διακύβευμα των εκλογών και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, τη στήριξη των συνταξιούχων.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το Δήμο Θέρμου και συζητήσαμε με τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Πρόταση του ΠΑΣΟΚ η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, με στόχο την ελάφρυνση των νοικοκυριών. Μια ρεαλιστική πρόταση για όσο τουλάχιστον διαρκεί η κρίση, που ωστόσο δεν έχει εισακουστεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η μη μείωση του ΦΠΑ έφερε στα ταμεία του κράτους περίπου 5 δις € εκ των οποίων η κυβέρνηση μοίρασε ως παροχές στους αδύνατους και ευάλωτους προτάσσοντας έτσι το δήθεν κοινωνικό της πρόσωπο. Πρότασή μας επίσης η ελάφρυνση των έμμεσων φόρων που επιβαρύνουν χαμηλά & μεσαία εισοδήματα, ηεπαναφορά του ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου που αφαίμαξε τις συντάξεις. Στην υγεία, η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι προτεραιότητα. Γι’αυτό και προτείνουμε το 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθυνθεί στην υγεία καθώς και πλήρη στελέχωση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, Το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που εγγυάται το αύριο της πατρίδας. Με τις αρχές και τις αξίες του, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει δυναμικά και πάλι! Με ρεαλιστικές προτάσεις, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία! Ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις 25 Ιουνίου σημαίνει ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Θανάσης Παφίλης ήταν ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο Αγρίνιο το βράδυ της Δευτέρας (19.06.23).

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του κόμματος που μίλησε στην πλατεία Δημοκρατίας παρουσία αρκετών μελών του κόμματος και εκπροσώπων εργατικών σωματείων τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου και έθιξε μια σειρά από ζητήματα της προεκλογικής ατζέντας.

“Εγκλημα” το ναυάγιο στα ανοικτά της Πύλου

Ο Θανάσης Παφίλης με αφορμή το ναυάγιο στα ανοικτά της Πύλου έκανε λόγο για “έγκλημα” καταλογίζοντας  ευθύνες ενώ επεκρινε σε αυστηρούς τόνους την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της Μετανάστευσης.

Δείτε τι ανέφερε:

Σε άλλο σημείο της ομιλίας τους υπογράμμισε την ανάγκη ισχυροποιήσης του ΚΚΕ. Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη ΝΔ επειδή η πολιτική της, όπως είπε, ασκείται  σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων αλλά και σε εκείνους που με τη στάση τους της στηρίζουν,  “βάζουν πλάτη”,  όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τα πυρά του δεν γλύτωσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας στον οποίο κατηγόρησε ότι “παριστάνει τον αριστερό”.  Το μέλος της ΚΕ του κόμματος κάλεσε το λαό να  αντιληφθεί ότι το δίλλημα που τίθεται μπροστά στις κάλπες είναι: ΝΔ με τους “συνεταίρους” της ή ΚΚΕ . Την ησυχία να εφαρμόσουν το αντιλαϊκό τους σχέδιο δεν θα τη βρουν με ισχυρό ΚΚΕ, παρατήρησε.

Δείτε εικόνες από την προεκλογική συγκέντρωση:

sinidisi.gr
Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στη 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η διακαναλική συνέντευξη του Πράσινο και Μωβ στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, στην οδό Φραγκούδη 11 στην Καλλιθέα. Το Πράσινο και Μωβ θα παρουσιάσει τις βασικές του θέσεις καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τη συμμαχία επτά διαφορετικών δυνάμεων, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε όσα τους ενώνουν και ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε ένα κοινό προοδευτικό και πραγματιστικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, οι Πράσινοι, η Οικολογία - Πράσινη Λύση, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, οι Πράσινοι-Αλληλεγγύη, το Κόμμα για τα Ζώα, το Βολτ Ελλάδας και το οικοφεμινιστικό qυίνιμα Κύκλος, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποτελέσουν μια συμμαχία για σύγχρονες, βιώσιμες, οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές απαντήσεις, με αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη 

Σε ευρωπαϊκή κλίμακα, ήδη οι δυνάμεις αυτές συμπορεύονται σε μεγάλο βαθμό, με επιτυχία, στην πολιτική ομάδα των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλα διεθνή προοδευτικά φόρα διαλόγου. Έχοντας εξασφαλίσει την επίσημη υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, το Πράσινο και Μωβ απευθύνει πρόσκληση σε όσες και όσους συμμερίζονται τις πολιτικές μας αρχές και θέσεις, για να συμπορευτούμε σε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα για τη φύση και την κοινωνία. 

Στη συνέντευξη θα συμμετέχουν οι δύο συνεπικεφαλής της συμμαχίας Βασιλική Γραμματικογιάννη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Εύβοια και Δομήνικος Χρυσίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Οι δύο πρώην ευρωβουλευτές των Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και δεύτερος στο ψηφοδέλτιο στην Α΄ Θεσσαλονίκης, και Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ Αθήνας.

Το ιδρυτικό μέλος της Οικολογίας Πράσινης Λύσης και πρώην διεθνής Γραμματέας και πρώην συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, Ηλίας Παπαθεοδώρου που βρίσκεται στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Ο Συμπρόεδρος του Βολτ Ελλάδας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Νότιο τομέα Αθηνών Νικόλας Φουρναράκης.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα και υποψήφιος στην Λάρισα Νίκος Ράπτης.

Η Πρόεδρος της Δ.Ε του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Δυτικό τομέα Αθηνών Πηνελόπη Πετροπούλου

Η Ζωή Βροντίση, ιδρυτικό μέλος του Κύκλου-Οικοφεμινιστικό Κίνημα και δεύτερη στο ψηφοδέλτιο στην Α΄ Ανατολική Αττική.

Η δύναμη των Ευρωπαίων Πράσινων έρχεται στην Ελλάδα με το Πράσινο και Μωβ

Σε μια εποχή έντονων αντιπαραθέσεων η συμμαχία Πράσινο & Μωβ αποδεικνύει ότι η συνεργασία μπορεί να προσφέρει ελπίδα και να φέρει χρώμα στην πολιτική, εκφράζοντας στην Ελλάδα τη δυναμική οικογένεια των 73 Πράσινων ευρωβουλευτών. 

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ συγκροτείται κάτω από την πίεση της κλιματικής και της περιβαλλοντικής κρίσης, της κερδοσκοπίας, της ενεργειακής φτώχειας αλλά και της ανάγκης για υπεράσπιση των θεσμών, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου.

Έρχεται να φέρει μιαν ανάσα δημοκρατίας, σεβασμού της διαφορετικότητας, αλληλεγγύης, οικολογίας και φιλοζωίας, με σύγχρονες εναλλακτικές προτάσεις πολιτικής, που μπορούν να βάλουν τον τόπο σε τροχιά βιώσιμης ευημερίας, δίκαιης και πράσινης οικονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και χρηστής διοίκησης.
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από τη Χριστίνα Σταρακά, τη Ντίνα Κατσαρή και το Γιάννη Μουρτζιάπη και συνοδευόμενο από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, Νίκο Θεοδωρόπουλο, περιόδευσε στα χωριά της Δ.Ε. Αρακύνθου Ζευγαράκι, Κάτω Κεράσοβο, Παπαδάτες, Ματαράγκα και Γραμματικού. 

Σε σχετική της δήλωση η Χριστίνα Σταρακά υπογραμμίζει τα εξής:

«Μαζί με την Ντίνα Κατσαρή, τον Γιάννη Μουρτζιάπη αλλά και τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου Νίκο Θεοδωρόπουλο περιοδεύσαμε στα χωριά Ζευγαράκι, Κάτω Κεράσοβο, Παπαδάτες, Ματαράγκα και Γραμματικού. Με όλους τους πολίτες που συναντήσαμε μιλήσαμε για την ανάγκη η μεγάλη δημοκρατική παράταξη να εκφραστεί ξανά μέσα από ένα κόμμα ισχυρό, προοδευτικό, αξιόπιστο, προγραμματικό, που θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση. Που θα ασκήσει σκληρή αλλά σοβαρή, θεσμική και συγκεκριμένη αντιπολίτευση και θα δίνει συναίνεση εκεί που χρειάζεται. Που θα γίνει ανάχωμα στο πελατειακό κράτος, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, τη διαφθορά. Και θα αποτελέσει γρήγορα την εναλλακτική, προοδευτική πρόταση εξουσίας απέναντι στη συντήρηση, για μία διακυβέρνηση που θα εγγυάται ότι η Ελλάδα θα είναι μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Υπάρχει ένα Κίνημα που και θέλει, και ξέρει, και μπορεί να το κάνει. Για αυτό και είναι ώρα όλοι οι προοδευτικοί πολίτες να ξαναβρεθούμε στο σπίτι μας, στο ΠΑΣΟΚ».

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με δυο δράσεις «ειδικού πολιτικού συμβολισμού και όχι μόνο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία, την τρέχουσα εβδομάδα.

Ειδικότερα την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 επισκέπτεται το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου.

Στο Αγρίνιο ο Γ. Παπανδρέου θα αφιχθεί στις 10:30 το πρωί στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ(κεντρική πλατεία), όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με μέλη και φίλους του Κινήματος.

Στην συνέχεια συνοδευόμενος από μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Αιτωλοακαρνανίας θα περιοδεύσει στην κεντρική αγορά της πόλης προκειμένου να γνωρίσει και να ακούσει από κοντά τους ανθρώπους της.

Επόμενος σταθμός το Μεσολόγγι, όπου ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να αφιχθεί στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ (Χ. Τρικούπη ) στις 12:30 ακλουθώντας το ίδιο πρόγραμμα με αυτό του Αγρινίου.

Τον κύκλο των προεκλογικών δράσεων στην Αιτωλοακαρνανία θα κλείσει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, με ομιλία του στο Εκλογικό Κέντρο Αγρινίου την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 και ωρα 8:30μμ.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 8:30μμ στην Πάτρα ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει την κεντρική πολιτική του ομιλία για το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ενώ όλη την εβδομάδα στην Αιτωλοακαρνανία θα περιοδεύουν τα κλιμάκια του Κινήματος.

Η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Αιτωλοακαρνανίας απευθύνει «προσκλητήριο σε όλο τον Δημοκρατικό κόσμο της περιοχής να στηρίξει και να συμμετέχει στις προεκλογικές της δράσεις, κάνοντας με αυτό τον τρόπο πιο δυνατή την υπόθεση της Αλλαγής».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σας προσκαλώ  την Τρίτη 20/06 στις 20:30 μ.μ  στο Portreto café bistro στο Αγρίνιο (Πλατεία Δημοκρατίας 10).Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα να σας δω από κοντά.

Συνεχίζουμε μαζί την πορεία που χαράξαμε στις 21 Μαΐου, προς μία αυτοδύναμη Ελλάδα !

Μια Ελλάδα που προχωρά Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά !

Μια Ελλάδα ισχυρή ,μια Ελλάδα υπερήφανη !

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά!

#ΣηκώνουμετηνΕλλάδα_Ψηλότερα!

Θανάσης Παπαθανάσης

Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ