Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:11: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί στη ΝΔ», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», 14 ημέρες για τις δεύτερες εθνικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για τα διλήμματα της κάλπης στις 25 Ιουνίου, την απλή αναλογική, αλλά και για την επόμενη ημέρα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στο ερώτημα για το αν μπορεί να υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα, ο πρόεδρος του κόμματος απαντά: «Προφανώς θα υπάρξει, αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και σε συνθήκες που θα του επιτρέπουν να βλέπει με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα. Το να αφήσω πίσω μου μια παράταξη σε εσωστρέφεια λέγοντας «βγάλτε τα πέρα μόνοι σας», είναι πολύ εγωιστικό, δεν μπορώ να το κάνω.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να μην το κάνω. Αυτό το οποίο λέω είναι ότι δεν θα λιποτακτήσω. Θα μείνω για να κρατήσω το κόμμα ζωντανό, να εγγυηθώ την ανανέωσή του, την ανασυγκρότησή του. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαι για μια ζωή σε αυτή τη θέση. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι στις δύσκολες ώρες του δεν θα το αφήσω, δεν θα το εγκαταλείψω».

Κάνοντας αποτίμηση της προσωπικής του πορείας είπε: «Θεωρώ ότι ως ηγέτης της χώρας έχω ήδη πετύχει σημαντικά πράγματα. Άρα, δεν έχω να βάλω κάποιο στοίχημα απέναντι στον εαυτό μου. Αισθάνομαι όμως, επαναλαμβάνω, μια υποχρέωση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Και αισθάνομαι και μια υποχρέωση απέναντι στους πολίτες:

Να δείξω πώς κυβερνά η Αριστερά εκτός των μνημονιακών ασφυκτικών περιορισμών.

Eμείς στην Αριστερά δεν θα πτοηθούμε από ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα. Ούτε ζητήσανε ποτέ από τον Χαρίλαο Φλωράκη να παραιτηθεί επειδή είχε ένα κακό αποτέλεσμα το ΚΚΕ ή από τον Λεωνίδα Κύρκο. Η Αριστερά, εξάλλου, έχει συλλογικές διεργασίες λήψης αποφάσεων. Θα γίνουν αυτές οι διεργασίες. Και σε κάθε περίπτωση θα εγγυηθώ της ανασυγκρότησης και της ανανέωσης του κόμματος.

Προφανώς αυτή η ανανέωση, κάποια στιγμή θα πρέπει να περιλαμβάνει κι εμένα. Αλλά το πότε θα είναι αυτή η στιγμή, θα το αποφασίσουμε συλλογικά».

«Δεν έχω το δικαίωμα της λιποταξίας»

Σε ερώτηση για το ποιες θα είναι οι κινήσεις του την επόμενη ημέρα με δεδομένη τη βαριά ήττα της 21ης Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Τώρα έχουμε μια προτεραιότητα: να φτάσουμε στην εκλογική μάχη με τους καλύτερους δυνατούς όρους και η συζήτηση για την επόμενη ημέρα θα γίνει συντεταγμένα. Νομίζω, όμως, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, δεν μου δίνει το δικαίωμα της λιποταξίας. Όπως επίσης και η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας».

Γι’ αυτό χάσαμε στις 21 Μαΐου

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα τρία βασικά αίτια της ήττας στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, λέγοντας: «Ο στρατηγικός εγκλωβισμός μας στο αξιακό όραμα της απλής αναλογικής είναι μία από τις βασικές αιτίες, κατά την άποψή μας. Δεύτερη αιτία είναι ότι δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμα που επιθυμούσαμε στους πολίτες, να εστιάσουμε δηλαδή στα επίδικα της τρέχουσας συγκυρίας, της τετραετίας 2019-2023, και στην πρότασή μας για την επόμενη μέρα. Η συζήτηση εστιάστηκε στον φόβο για το μακρινό 2015.

Και μια τρίτη αιτία, όχι έσχατη αλλά σημαντική, είναι η εικόνα που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η εικόνα εννοώ ενός κόμματος που έχει κάνει, βεβαίως, σημαντικά βήματα μπροστά, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει μια συνεκτική εικόνα.

Δηλώσεις αντιφατικές, πολλές φορές δημιουργούσαν σύγχυση και έδιναν όπλα στον αντίπαλο, ο οποίος, αξιοποιώντας και την υπεροπλία του στα μέσα ενημέρωσης, κατάφερε να θέσει ως κεντρικό διακύβευμα όχι να έχουμε μια πολιτική αλλαγή, αλλά να μη γυρίσουμε ξανά πίσω στις δύσκολες εποχές της κρίσης.

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας: To δίλημμα της 25ης Ιουνίου
Αναφερόμενος στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», στο δίλημμα των επόμενων εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στους προοδευτικούς πολίτες, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί στη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κόμμα εξουσίας, δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας ούτε συμπλήρωμα της Δεξιάς, όποτε αυτή το έχει ανάγκη ή το επιθυμεί. Ο στόχος μας, λοιπόν, είναι να καταθέσουμε με όσο μεγαλύτερη ευκρίνεια γίνεται το εναλλακτικό στη ΝΔ πρόγραμμα διακυβέρνησης, και να κρίνει ο ελληνικός λαός πώς θέλει να κυβερνηθεί. Θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία ψήφο, και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο προτού κλείσει η κάλπη.

Και εδώ έχει σημασία να γίνει αντιληπτό στους πολίτες πως το εκλογικό σύστημα δεν είναι απλή αναλογική αλλά ενισχυμένη, πριμοδοτεί με σημαντικό μπόνους εδρών το πρώτο κόμμα: όποιος λοιπόν προοδευτικός πολίτης δεν θέλει να δει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα της ΝΔ, πρέπει να ξέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη ουσιαστικά δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί, να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ.

Διαφορετικά, με αντικειμενικούς όρους μιλώντας, κάθε προοδευτική ψήφος σε άλλα κόμματα πέραν του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. λειτουργεί προς όφελος της Ν.Δ. Νομίζω ότι οι προοδευτικοί πολίτες θα αντιληφθούν τη σημασία αυτού του διλήμματος».

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας: «Το ΚΚΕ αδιαφορεί για το τι θα ξημερώσει στην εργατική τάξη»
Για την απλή αναλογική επανέλαβε το «mea culpa» και άσκησε κριτική στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ: «Δεν μετανιώνω για τη στρατηγική επιλογή της απλής αναλογικής. Άλλοι πρέπει ήδη να έχουν μετανιώσει.

Το ΚΚΕ έχει μια σταθερά αρνητική στάση σε κάθε προοπτική που μπορεί να το εμπλέξει στη συζήτηση για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Αδιαφορεί, παρότι ισχυρίζεται ότι είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, για το τι θα ξημερώσει στην εργατική τάξη. Ίσως περιμένει τη Δευτέρα Παρουσία.

Από την άλλη, το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη φαίνεται ότι είχε ως μοναδικό στόχο να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Όμως, οι εσωτερικές αγωνίες της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν ούτε τους πολίτες ούτε τη ζωή τους. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι το μέλλον τους, το μέλλον της χώρας».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «η απλή αναλογική έχει υποστεί μια στρατηγική ήττα. Οπότε δεν είναι στις σκέψεις μου ή στις προθέσεις μου κάτι τέτοιο. Πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν χάνεται ιστορικά μια ευκαιρία, πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες, για να αποκτήσει εκ νέου νόημα αυτή η συζήτηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ

Επέμεινε στην κριτική του στα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας: «Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει σοβαρό ζήτημα σε σχέση με τον πλουραλισμό της ενημέρωσης στη χώρα.

Είναι γεγονός τούτη την ώρα ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ περιβάλλονται από μια ευρύτατη στήριξη στα μέσα ενημέρωσης και ειδικότερα στο τηλεοπτικό τοπίο. Από εκεί και πέρα, όμως, νομίζω ότι η Αριστερά οφείλει να είναι ανταγωνιστική σε όλες τις συνθήκες.

Δεν είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίσαμε πρώτη φορά.

Και το 2012, το 2015 είχαμε αυτή την πραγματικότητα μπροστά μας, ίσως όχι στον ίδιο βαθμό αναμφίβολα».

Πηγή: newsit.gr

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Κομματική Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, ενόψει της νέας εκλογικής μάχης στις 25 Ιουνίου, το οποίο περιλαμβάνει συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις.

«Για να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, και τις συγκλίσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, απέναντι στο κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα όλων τους. Για «100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός», σημειώνει το ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΗ

9:30 πμ, ο Βασίλης Νικάκης, πρώην Διεθνής διαιτητής, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στην Λαϊκή Αγορά Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο.

10:30 πμ, η  Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει στα καταστήματα εστίασης στην Αμφιλοχία.

1:30 μμ, η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, θα επισκεφτεί και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους της επιχείρησης «KNAUF».

7:30 μμ, η Σούλα Μπούρα, πρόεδρος του σωματείου Ιματισμού Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, περιοδεία στην περιοχή Φιλελλήνων στο Αγρίνιο

7:30 μμ, ο Μάκης Αραβανής, παθολόγος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας και  υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε σύσκεψη της ΚΟΒ ΕΒΕ Αγρινίου, στο Καφέ «Κύβος».

8:00 μμ, ο Βασίλης Νικάκης, θα μιλήσει σε σύσκεψη της ΚΟ Δυτικού Αγρινίου, στο καφενείο του Κώστα Τάκου, στη συνοικία Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

8:00 μμ, η ΚΟΒ Ναυπάκτου, θα περιοδεύσει στο Αντίρριο.

8:30 μμ, ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα μιλήσει στο καφέ «Ευθυμίου», στην Παραβόλα.

ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ

10:30 πμ, η Σούλα Μπούρα, πρόεδρος του σωματείου Ιματισμού Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει σε υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου και στα γραφεία της ΔΕΥΑΑ. Μαζί της, θα περιοδεύσει ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

10:30 πμ, η  Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει στα καταστήματα εστίασης στην Αμφιλοχία.

11:00 πμ, η ΚΟΒ Ναυπάκτου, θα περιοδεύσει στις καφετέριες της Ναυπάκτου.

12 μ, η Αθηνά Κουτρούμπα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση στο νομό και υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου. Μαζί της θα περιοδεύσει ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

1:30 μμ, η Σούλα Μπούρα, πρόεδρος του σωματείου Ιματισμού Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους των επιχειρήσεων «GAEA» και «ΜΕΤΑΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ» στο Αγρίνιο.

3:00 μμ, ο Δημήτρης Φραγκούλης, στέλεχος του ΚΚΕ θα περιοδεύσει και θα συνομιλήσει με τους εργαζόμενους του εργοστασίου «ΚΑΛΑΣ» στο Μεσολόγγι.

4:00 μμ, ο Μάκης Αραβανής, παθολόγος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, θα περιοδεύσει στην επιχείρηση «ΣΕΦΑΡ Σ.Π.Ε.», στο Αγρίνιο.

7:30 μμ, η Αθηνά Κουτρούμπα, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΚΟ Τριχωνίδας στο καφέ «Apallou», στο Παναιτώλιο.

8:00 μμ, η Σούλα Μπούρα, θα μιλήσει σε σύσκεψη της ΚΟ Ανατολικού Αγρινίου, στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη στο Αγρίνιο.

8:00 μμ, η ΚΟΒ Ναυπάκτου, θα περιοδεύσει στα χωριά Λυγιά, Ξηροπήγαδο και Δάφνη.

8:30 μμ, ο Μάκης Αραβανής, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΚΟ Αιτωλικού στην Κεντρική πλατεία Αιτωλικού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΗ

06:45 πμ, ο Δημήτρης Ζαπαντιώτης, γραμματέας της ΚΟ Μεσολογγίου, θα περιοδεύσει στο εργοτάξιο του δήμου Μεσολογγίου και της ΔΕΥΑΜ και θα συνομιλήσει με τους εργαζόμενους.

7:00 πμ, ο Βασίλης Νικάκης, πρώην Διεθνής διαιτητής, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στις υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου Αγρινίου. Μαζί του θα περιοδεύσει ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

11:00 πμ, η ΚΟΒ Ναυπάκτου, θα περιοδεύσει στις καφετέριες της Ναυπάκτου.

12 μ, ο Βασίλης Νικάκης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, θα επισκεφτεί και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους της επιχείρησης «ΜΟΝ-ΑΜΙ» και «ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ» στο Αγρίνιο.

7:30 μμ, ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει στα χωριά Κλεισορεύματα, Αγγελόκαστρο και Λυσιμαχία.

8:00 μμ, ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΚΟ Αμφιλοχίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα χαιρετήσει, η  Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

8:00 μμ, ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε  συγκέντρωση των ΚΟ Αγρίνιου στην κεντρική πλατεία της συνοικία του Άγιου Κωνσταντίνου, στο Αγρίνιο. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα, από τους μουσικούς: Σωτήρη Γκεβεντζέ-φωνή, Νεκτάριο Αποστολιώτη-μπάσο, Κωνσταντίνο Στάθη-κιθάρα-μπουζούκι, Χριστίνα Κορκοντζέλου-πιάνο.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ

7:00 πμ, ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει στα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Αγρινίου, στη Νεάπολη.

10:00 πμ, ο Βασίλης Νικάκης, πρώην Διεθνής διαιτητής, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στη Λαϊκή Αγορά, στην περιοχή του γηπέδου του Παναιτωλικού.

7:30 μμ, ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει στα χωριά Καλύβια και Δοκίμη.

8:00 μμ, η ΚΟΒ Ναυπάκτου, θα περιοδεύσει στη Δημοτική Ενότητα Χάλκειας.

8:30 μμ, η  Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει στην Κεχρινιά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΗ

9:00 πμ, η ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, θα περιοδεύσει στα super market της περιοχής.

7:30 μμ, η  Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει στα χωριά Σαρδήνια και Αμπελάκι.

8:00 μμ, ο Μάκης Αραβανής, παθολόγος, πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών του νομού, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση των ΚΟ Αγρινίου στην Πλατεία Χατζοπούλου στο Αγρίνιο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΗ

10:00 πμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, θα περιοδεύσει στα χωριά Κατούνα και Τρύφος.

10:00 πμ, ο Μάκης Αραβανής, θα περιοδεύσει στα καταστήματα και την κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

8:00 μμ, η Πένυ Τριάντη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στην πλατεία Τρία φανάρια στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στο Αγρίνιο.

8:00 μμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΚΟ Μεσολογγίου στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου.

8:30 πμ, η  Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει στο χωριό Ανοιξιάτικο.

8:30 μμ, ο Μάκης Αραβανής, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΚΟ Ξηρομέρου στο Λιμάνι Αστακού.

8:30 μμ, ο Πάνος Σταθελάκης, Γραμματέας ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΚΟ Ακτίου-Βόνιτσας, στην πλατεία στο λιμάνι της Βόνιτσας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΗ

10:00 πμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, θα περιοδεύσει στα χωριά Θύριο και Μοναστηράκι.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Aνακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο τα κόμματα και οι υποψήφιοι βουλευτές που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Στην εκλογική περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας οι λίστες έχουν ως εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  1. ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ του Γεωργίου
    2. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ) του Ανδρέα
    3. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δαμιανού
    4. ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΣΠΗΛΙΟΣ) του Διονυσίου
    5. ΦΟΥΝΤΖΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Παναγιώτη
    6. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου
    7. ΓΚΑΝΙΑΤΣΑ ΑΙΜΙΛΙΑ του Παναγιώτη
    8. ΣΑΚΚΑΡΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Παναγιώτη
    9. ΠΑΠΑΛΕΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) του Γρηγορίου

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

  1. ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ) του Γεωργίου
    2. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Νικολάου
    3. ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου
    4. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) του Χρήστου
    5. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Αθανασίου
    6. ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ του Ευαγγέλου
    7. ΤΣΙΜΠΛΗ ΕΙΡΗΝΗ του Δημητρίου
    8. ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΣΙΣΣΥ) του Χρήστου
    9. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

  1. ΣΤΑΡΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Δημητρίου
    2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου
    3. ΚΑΤΣΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑ (ΝΤΙΝΑ) του Θωμά
    4. ΤΡΥΦΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημοσθένη
    5. ΠΙΣΤΙΟΛΗ ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ του Γεωργίου
    6. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ – ΚΟΝΙΔΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αθανασίου
    7. ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου
    8. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κυριάκου
    9. ΚΟΥΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Δημητρίου

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

  1. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αθανασίου
    2. ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Ανδρέα
    3. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ ΑΘΗΝΑ του Γεωργίου
    4. ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ελευθερίου
    5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Φωτίου
    6. ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Ιωάννη
    7. ΚΑΖΑΡΙΔΗ – ΠΑΤΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ του Σωκράτη
    8. ΜΠΟΥΡΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΣΟΥΛΑ) του Ευαγγέλου
    9. ΣΙΕΤΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  1. ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Σπυρίδωνος
    2. ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου
    3. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστασίου
    4. ΤΑΡΚΑΖΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου
    5. ΓΛΥΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ του Ιωάννη
    6. ΑΪΔΙΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ του Ιωάννη
    7. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου
    8. ΜΟΥΡΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ του Ιωάννη
    9. ΦΑΝΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ του Στέφανου

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας

  1. ΒΡΑΧΑ ΜΑΡΙΑ του Βασιλείου
    2. ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ του Δημητρίου
    3. ΜΠΑΘΑ ΛΕΜΟΝΙΑ του Αθανασίου
    4. ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ του Ηλία
    5. ΤΣΩΛΗ ΕΛΕΝΗ ΑΝΝΑ του Νικολάου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  1. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (μαρξιστικό-λενινιστικό)

  1. ΜΠΕΤΣΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Ιωάννη

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

  1. ΖΗΝΔΡΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Σωτηρίου

ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

  1. ΖΥΓΑ ΕΛΙΑΝΑ του Κωνσταντίνου
    2. ΚΑΡΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ του Σεραφείμ
    3. ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου
    4. ΡΑΝΤΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου
    5. ΤΖΑΘΑΣ ΘΩΜΑΣ του Παύλου
    6. ΜΙΖΑΛΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ (ΒΛΑΣΗΣ) του Γεωργίου
    7. ΛΟΥΚΑΝΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Αθανασίου
    8. ΤΣΟΚΑΝΤΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΕΦΗ) του Γεωργίου
    9. ΚΟΚΚΑΛΗ ΑΝΝΑ του Βασιλείου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ “ΝΙΚΗ”

  1. ΜΑΛΕΣΙΑΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαήλ
    2. ΚΑΜΖΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου
    3. ΑΛΕΞΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ιωάννου
    4. ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Δημητρίου
    5. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου
    6. ΒΛΑΧΑΔΑΜΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑ του Γεωργίου

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

  1. ΡΗΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γρηγορίου
    2. ΣΚΑΝΔΑΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Σωτηρίου
    3. ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Δημητρίου
    4. ΜΠΕΜΠΕΛΑ ΒΑΡΒΑΡΑ του Στυλιανού
    5. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Δημητρίου
    6. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Αγοράστη
    7. ΜΠΕΡΑΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Ανδρέα

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

  1. ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Μιχαήλ

Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.

  1. ΛΩΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ(ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ) του Γεωργίου

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

  1. ΡΗΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ανδρέα

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

  1. ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του Δημητρίου
    2. ΣΑΡΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Σπυρίδων
    3. ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Νικολάου

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

  1. ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Σωτηρίου

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

  1. ΤΣΙΡΙΓΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑ του Αθανασίου
    2. ΠΡΕΖΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Αθανασίου
    3. ΚΑΠΡΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ηλία

ΟΑΚΚΕ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

  1. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αλεξάνδρου

ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ

  1. ΔΙΠΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΙΑ του Αθανασίου

ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ

  1. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του Αντωνίου
    2. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Παναγιώτη

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

  1. ΜΟΥΡΚΑΚΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Σαράντου
    2. ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Θεοφανη
    3. ΠΙΠΙΛΙΑΓΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ του Κωνσταντίνου
    4. ΡΑΠΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Πολυχρόνη
    5. ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Νικολάου

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

  1. ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Σωτηρίου
    2. ΤΣΑΦΩΝΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Δημοσθένη

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

  1. ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χριστοφόρου
    2. ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Φιλίππου
    3. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ του Ηλία
    4. ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη
    5. ΠΙΤΣΙΛΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ του Πέτρου
    6. ΜΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Αντωνίου
    7. ΒΛΑΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου

ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  1. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ ανακοίνωσε επίσημα τη συμμετοχή της στις  εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου με τη συμμετοχή του Βολτ με 51 υποψήφια άτομα, έξι εκ των οποίων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Η χώρα μας, τραυματισμένη από την πολύχρονη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, παραπαίει ακόμα στην πορεία της μέσα στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, παραμένοντας ουραγός σε μια σειρά από τομείς. Χρεώνουμε την κατάστασή της στο πολιτικό της σύστημα που προάγει τον κομματισμό, τον διχασμό, την ευνοιοκρατία και την ιδιοτέλεια, και προβληματιζόμαστε από την ανεκτικότητα της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στο πελατειακό κράτος, στην παραβατικότητα των λίγων που καταστρέφουν και στην παθητικότητα των πολλών που το επιτρέπουν.

Όμως, δεν είναι λίγοι οι ενεργοί πολίτες που έχουν κατανοήσει πως, όλα όσα χρειάζεται η κοινωνία και ο τόπος μας, απαιτούν σοβαρές αλλαγές και νέο προσανατολισμό πολιτικών και στόχων εκεί όπου εντοπίζονται οι δομικές ανεπάρκειες της Δημοκρατίας μας: στο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, στις προκλήσεις από την ψηφιοποίηση και τις νέες τεχνολογίες, στην ενίσχυση του κράτους δικαίου και της προστασίας της προσωπικής ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, στον επαναπροσανατολισμό της εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας, στην εσωτερική και εξωτερική μας ασφάλεια. Και γνωρίζουν πως τα περισσότερα από αυτά δεν αφορούν μόνο την χώρα μας, αλλά και την Ευρώπη συνολικά, που προσπαθεί κι αυτή να βρει τον δρόμο της σε ένα κόσμο έντονων αντιπαραθέσεων και ανερχόμενου δεξιού και αριστερού λαϊκισμού. Και αγωνιζόμαστε ώστε αυτοί οι ενεργοί πολίτες να έρθουν στο επίκεντρο της πολιτικής πράξης τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά. Χρειάζεται αλλαγή παραδείγματος. Χρειάζεται να δειχθεί πως η πολιτική μπορεί να χαράσσεται και να ασκείται με διαφορετικό τρόπο.

Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν την ανάγκη της δημιουργίας ενός χώρου που να εκφράζει τις πραγματικές προκλήσεις των καιρών και όχι τη ψευδή ρητορική του διχασμού και του παλαιοκομματισμού, και με απόφαση της Ολομέλειας του κόμματος, προχωρήσαμε στην δημιουργία της Συμμαχίας Πράσινο & Μωβ. Συνεργαζόμαστε με κόμματα και κινήσεις της Οικολογίας και του Πράσινου χώρου, συμβάλλοντας με τις δικές μας Μωβ αρχές και ιδέες για την ελευθερία, την πρωτοβουλία, τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις όλων μας, με στόχο να προσφέρουμε στους Έλληνες πολίτες μια εναλλακτική και προπάντων βιώσιμη πρόταση συμμετοχής στην πολιτική. 

Και, πάνω απ’ όλα, κάνουμε πράξη την θέση μας για τον διάλογο, την συνεργασία, την αλληλοαποδοχή. Το έχουμε κάνει ήδη και έξω από τα σύνορα της χώρας, στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν τρία από τα κόμματα που συμμετέχουν στη συμμαχία μας συνεργάζονται εδώ και χρόνια σε κοινό σχήμα. Γιατί οι προκλήσεις της εποχής μας απαιτούν αλληλοκατανόηση και συναίνεση. 

Ξέρουμε ότι η πορεία δεν θα είναι εύκολη, μα δεν μας αρέσουν ούτως ή άλλως οι εύκολες λύσεις. Θα υπάρξουν εμπόδια και κακοτοπιές , αλλά ο σκοπός και οι αρχές μας θα παραμένουν σταθερές: Πανευρωπαϊκές, Προοδευτικές, Πραγματιστικές.

Αναλυτικά οι 51 υποψηφιότητες του Βολτ στο Πράσινο & Μωβ:

Α’ Αθηνών

Ξεσφίγγης Νικόλαος, διευθυντής στον τομέα των logistics

Κουτσούμπα Χριστίνα, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών (ΕΜΠ), Ph.D in Medical Image Processing (Imperial College, Harvard University), ερευνήτρια

Μπούρας Χρήστος, IT σύμβουλος επιχειρήσεων

B1’  Βόρειος Τομέας Αθηνών

Φαμπρικέζη Θεοδώρα, στέλεχος ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, Συμπρόεδρος Βολτ Ελλάδας

Χουτοπούλου Αναστασία, αρχιτέκτονας

Παπαγεωργίου Δημήτρης, IT project manager

Γιατάκης Ιωάννης, ιδιωτικός υπάλληλος

Β3’ Νότιος Τομέας Αθηνών

Φουρναράκης Νίκος, οικονομολόγος – επιχειρηματίας, Συμπρόεδρος Βολτ Ελλάδας

Αρβανίτη Ζωή – Σελαβί, δημοσιογράφος

Παπασούλης Ιωάννης, επιχειρηματίας στον κλάδο της εστίασης

Β2’ Δυτικός Τομέας Αθηνών

Μάρας Κωνσταντίνος, ιδιωτικός υπάλληλος

Α’ Ανατολικής Αττικής

Κωνσταντίνος Στεφανίδης, σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων

Β’ Δυτικής Αττικής

Παναγιωτοπούλου Βασιλική, ευρωπαϊκή δημόσια διοίκηση, ευρωπαϊκών και διεθνών σπουδών

Α’ Πειραιώς

Καλαφατάκης Κωνσταντίνος, ιατρός, επίκουρος καθηγητής Ιατρικών Νευροεπιστημών Queen Mary University of London

Β’ Πειραιώς

Λώλης Αναστάσιος, κτηματομεσίτης, ελεύθερος επαγγελματίας

Αργολίδα

Εσκίογλου Πέτρος, μαθηματικός, Μάστερ σε Επιστήμες Πληροφορικής

Αρκαδίας

Κουτρέτσης Νικόλαος, σύμβουλος οργάνωσης και πληροφορικής

Άρτας

Λάμπρος Θεόδωρος, διδακτορικός ερευνητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αχαϊας

Κοσμάτος Ανδρέας, ιδιωτικός εκπαιδευτικός

Κοντογιαννάτος Χάρης, ιατρικός επισκέπτης

Τσιμαλής Ιωάννης, στατιστικός, επενδυτής

Βοιωτίας

Σαρόγλου Άννα, ιδιωτική υπάλληλος

Έβρου

Δημόγλου Ευβούλή, ιδιωτική υπάλληλος

Επικρατείας

Στάγκος Πέτρος, ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, π. αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Περράκης Αναστάσιος, Διευθυντής του τομέα Βιοχημείας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης

Μπουρδάκης Αναστάσιος, στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής με διδακτορικό στην ενεργειακή εξοικονόμηση

Μωυσίδου Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βασικών Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου

Τζανιδάκη Ιωάννα, Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Στρατηγικής και Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες

Μπαχράς Σεραφείμ, Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακό από το Delft University και Port Consultant

Ευρυτανίας

Ζουμπουλίδου Ελένη, φιλόλογος

Ηρακλείου

Σταματογιαννάκης Αντώνης, επίκουρος καθηγητής πανεπιστημίου στο Marketing, IE University

Α’ Θεσσαλονίκης

Παπαστράτος Στυλιανός, χημικός μηχανικός, βιομηχανικό λογισμικό, PhD

Β’ Θεσσαλονίκης

Σπηλιώτης Ιωάννης, χειρουργός-ογκολόγος

Καρδίτσα

Ντόβα Χρυσάνθη, καθηγήτρια αγγλικών

Νεσχλεχανίδης Οδυσσέας, μηχανικός πληροφορικής, ελεύθερος επαγγελματίας

Αρκάλης Θεόδωρος, μηχανικός δικτύων και συστημάτων πληροφορικής

Κέρκυρα

Δάλλα Αλεξάνδρα, web content manager

Κουλούρης Χαράλαμπος, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών

Κορινθίας

Χαντάντ Αναστάσιος, technical manager

Λαρίσης

Τάταρης Νικόλαος, Διεθνείς Ευρωπαϊκές Σπουδές Πάντειο, client service associate

Λασιθίου

Κερατζάκη Αναστασία, συνταξιούχος

Μεσσηνίας

Τύρος Στέφανος, οικονομολόγος

Πρέβεζας

Ασαργιώτη Μαρία, συνταξιούχος

Ρεθύμνης

Αναστασιάδης Ιωάννης, τραπεζικός

Ροδόπης

Μόσχου Ευθαλεία, εκπαιδευτικός

Σερρών

Περχανίδης Χρήστος, φοιτητής πληροφορικής

Τρικάλων

Καψάλης Φώτης,  επιχειρηματίας

Γρηγορίου Ιωάννα, γεωπόνος επιστήμων τροφίμων, υποψήφια διδάκτωρ τμήματος λογιστικής χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής 

Φλωρίνης

Κοιλαρά Αλέκα, συνταξιούχος

Φωκίδος

Ζουμπουλίδου Τριανταφυλλιά, μαθηματικός

Χανίων

Σηφοδασκαλάκη Λήδα, καθηγήτρια αγγλικών

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέσσερις νέες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και νέων αποκάλυψε η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την δημιουργία υπουργείου Οικογένειας, τόνισε ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι αλλά αντίθετα θα μειωθούν υπάρχοντες φορολογικές επιβαρύνσεις, προανήγγειλε διπλασιασμό των ακινήτων για τα χαμηλότοκα δάνεια για νέους έως 39 ετών με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και περιέγραψε πώς θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες από το ΕΚΑΒ.

Το υπουργείο Οικογένειας και ο διπλασιασμός για το «Σπίτι μου»

Για το υπουργείο Οικογένειας που θα δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία αν οι πολίτες την αναδείξουν ξανά κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είιπε ότι θα προέλθει από το «σπάσιμο» του υπουργείου Εργασίας στα δύο.

Όπως εξήγησε το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική καθώς το νέο υπουργείο θα αποτελέσει πυλώνα «για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό».

«Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε, δε, το πρόγραμμα «Σπίτι μου» βοηθάει με τον τρόπο του σε αυτή την κατεύθυνση δεσμευόμενος ότι «θα διπλασιάσουμε τα κονδύλια και από τα 10.000 θα πάμε στα 20.000 σπίτια»

Νέες μειώσεις φόρων

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το πρόβλημα της ακρίβειας και αφού αναγνώρισε ότι «τα επιδόματα δεν είναι λύση», αναφέρθηκε σε μια σειρά θετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και επεσήμανε πως «είναι σημαντικό να έχουμε καλύτερους μισθούς, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί αν και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φθάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα» μολονότι «από την άλλη δεν πρέπει να υπονομεύσουμε και τη σταθερότητα των επιχειρήσεων.

Ειδικά, δε, για τη φορολογική πολιτική που θα ασκήσει η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε αλλά και θα μειώσουμε φόρους. Αύξηση του αφορολόγητου, κανένας νέος φόρος, σταδιακή μείωση και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κάτι που όμως πρέπει να συνδυαστεί με την καλύτερη φορολογική συμμόρφωση. Το οικονομικό επιτελείο απέδειξε την προηγούμενη τετραετία ότι εκπλήσσει προς το καλύτερο»

Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα λυθεί

Με αφορμή, δε, τα τελευταία περιστατικά που ανέδειξαν τις «ασθένειες» του ΕΚΑΒ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι «ήδη στο πρόγραμμά μας πριν από αυτά τα περιστατικά είχαμε τη βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα».

Αφού δεσμεύτηκε ότι ο «γόρδιος» δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί εξήγησε το νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο.

Όπως είπε «θα μισθώσουμε από το εξωτερικό ελικόπτερα για 6 βάσεις σε όλη τη χώρα που θα μπορούν να κάνουν διακομιδές με ταχύτητα και ασφάλεια σε 24ωρη βάση» υπενθυμίζοντας ότι «υπηρεσίες ελικοπτέρων μισθώνουμε και για την αεροπυρόσβεση». «Για τα νησιά έχουμε ήδη 2 υπερσύγχρονα ελικόπτερα και σκάφη δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα συνεργαστούμε και με άλλες κρατικές υπηρεσίες όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Πυροσβεστική».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «καμία ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπει στο ζύγι και γι αυτό παρενέβην στις άστοχες δηλώσεις ενός κατά τα άλλα πολύ σημαντικού επιστήμονα. Αν γιατρός ζητήσει να συνταγογραφηθούν αντικαρκινικά φάρμακα αυτά χορηγούνται. Εμείς ψηφίσαμε νομοσχέδιο για την παρηγορητική φροντίδα γιατί υπάρχει ζήτημα του πώς φροντίζουμε τους ασθενείς σε τελικό στάδιο αλλά αυτό δεν έχει να κάνει τίποτα με το κόστος.

Ο Τσίπρας γνώριζε για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές» και του είχε περαστεί το μήνυμα «μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια». Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα οτι δεν θα ανεχθεί την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία, προαναγγέλλοντας ότι θα θέσει το θέμα και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επόμενη συνάντησή τους, όποτε αυτή γίνει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση της Ροδόπης και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, «σε αυτές τις εκλογές υπήρξαν σαφέστατες παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων με μηνύματα “ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο” για δύο βουλευτές» όπως αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ της Κυριακής. «Καταλαβαίνετε τι εθνικές συνέπειες έχει το θέμα αυτό και την προσπάθεια ενσωμάτωσης;» έθεσε το ερώτημα ο κ. Μητσοτάκης.

Με αφορμή, δε, συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην οποία έκανε λόγο για κυπατζίδικες πρακτικές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δεν καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται στην Θράκη;». Όπως τόνισε, μάλιστα, «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική καμπάνια για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, “μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια” αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι δύο αυτοί βουλευτές δεν έχουν πει καμία κουβέντα; Τους ζητώ το ελάχιστο, να πουνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμανική μειονότητα».

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αυτό το μήνυμα θε περάσω στον κ. Ερντογάν. Δεν θα ανεχτώ εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα. Μια τόσο σκληρή παρέμβαση για να εκλεγούν βουλευτές που πρεσβεύουν λογικές του τουρκικού αναθεωρητισμού πρέπει να τελειώσει. Τονίζω ότι υπάρχει ακόμα τρόπος να διορθωθεί: να πουν ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα μόνο και όχι το τουρκικό προξενείο» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα και συμπλήρωσε: «Θα πω στον Ερντογάν ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί για τη μουσουλμανική μειονότητα. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας να έχουμε ίσες ευκαιρίες».

Το στοιχήμα των εκλογών

Όσον αφορα το στοίχημα των επόμενων εκλογών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «είναι να τονίσουμε ότι αντίπαλός μας είναι ο εφησυχασμός. Ελπίζω ότι σε αυτές τις κάλπες θα κερδίσουμε και κάποιους που δεν μας εμπιστεύτηκαν τον Μάιο. Οι εκλογές ξεκινούν από το μηδέν αλλά δεν είμαστε σε πολιτικό κενό. Τον Μάιο οι πολίτες επιβράβευσαν την πολιτική της ειλικρίνειας και τιμώρησαν όσους βλέπουν κοινωνία και οικονομία μέσα από τον παραμορφωτικό φακό προηγούμενων δεκαετιών».

«Το ότι η ΝΔ πήγε καλά σε λαϊκές κοινωνίες και νέους δείχνει ότι οι πολίτες έχουν προβλήματα και επιβραβεύουν όσους δίνουν λύσεις σε αυτά. Το αποτέλεσμα δεν με αιφνιδίασε αλλά το εύρος της νίκης με υποχρεώνει να είμαι πιο αποφασιστικός και τολμηρός στις αλλαγές εφόσον ο λαός μας εμπιστευτεί» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών τον Αύγουστο, ο κ. Μητσοτάκης είπε οτι «εγώ ζητώ ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηψία, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία κοντά στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης, μόνο έτσι γίνονται μεγάλες αλλαγές». Χαρακτήρισε φαντασίωση του Αλέξη Τσίπρα την απλή αναλογική σημειώνοντας ότι αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική η Ελλάδα θα είχε ήδη μια κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία.

«Ψηφίζεις ΝΔ, ψηφίζεις διακυβέρνηση, ψηφίζεις για ό,τι άλλο είναι ασαφές. Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ λέει ότι ακόμα και 149 βουλευτές να έχετε δεν στηρίζω δείχνει ότι αγωνίζεται για τα πρωτεία στην αντιπολίτευση και ότι έχει πλησιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρητορική. Το ποιος θα καταλάβει το ρετιρέ της αριστερής πολυκατοικίας δεν αφορά τους πολλούς» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε πατριώτες της πράξης, όχι του “γλυκού νερού”»

Ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας σημείωσε, επίσης, ότι «η ορθοδοξία ενώνει και δεν μπορεί να φυλακιστεί στα όρια ενός στενού κόμματος. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε άριστη σχέση με την Εκκλησία σεβόμενοι τους διακριτούς συνταγματικούς ρόλους. Δεν προσδοκούμε πολιτική στήριξη από την Εκκλησία και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσει και από την Πολιτεία και από την Εκκλησία».

«Κάποιοι μπορεί να ψήφισαν κόμματα πιο δεξιά από την ΝΔ γιατί τα θεώρησαν πιο πατριωτικά. Τους ρωτώ πότε νιώθουν πιο ασφαλείς; Τώρα που πετάνε τα Rafale, που θωρακίσαμε τα σύνορα, που η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στο Κογκρέσο; . Είμαστε πατριώτες της πράξης, όχι του γλυκού νερού που περιφέρουμε τον πατριωτισμό για να μας ψηφίσουν».

Με νόμο τα κόμματα θα καταθέτουν τα προγράμματά τους για κοστολόγηση

Προανήγειλλε, επίσης, ότι «θα ψηφίσουμε νόμο που θα καθιστά υποχρεωτική την υποβολή των προγραμμάτων των κομμάτων είστε στο Γενικό Λογιστήριου του Κράτους, είτε στην Τράπεζα της Ελλάδος, είτε στο δημοσιονομικό συμβούλιο της Βουλής».

Πηγή: protothema.gr