Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 19:28

Σημεία από τη συνέντευξη του Θανάση Παπαθανάση στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ παραχώρησε την Κυριακή 7 Μαΐου ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξή του:

  • O μόνος λόγος για τον οποίο ασχολήθηκα με την πολιτική μετά από 21 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι η αγωνία μου να προσφέρω στους συνανθρώπους μου, πάντα με αίσθημα προσφοράς και ανιδιοτέλειας.
  • Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας πραγματικά ευλογημένος τόπος και θέλω να τη δω να ανεβαίνει ψηλά! Έχει την ισχυρότερη κτηνοτροφία στη χώρα, την ισχυρότερη ελαιοπαραγωγή, το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο, είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της χώρας, έχει 5 λίμνες και 2 ποτάμια, απ’αυτόν πίνει νερό η μισή Ελλάδα!

             Οι τέσσερις πυλώνες που είναι το όραμά μου για την επόμενη ημέρα είναι:

  1. Οι υποδομές. Ένας τόπος δε μπορεί να προχωρήσει εάν δεν υπάρχουν υποδομές. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα βέβαια, έχει για παράδειγμα ολοκληρωθεί η Ιόνια οδός, αλλά παραμένουν πολλά έργα ακόμη, όπως η Αμβρακία οδός που είναι να παραδοθεί άμεσα, η δρομολόγηση της Παραϊονίας οδού που πρέπει να προχωρήσει, η ολοκλήρωση της διαγωνίου Αντιρρίου-Λαμίας. Υπάρχουν, όμως, και έργα κεντρικής σημασίας, όπως είναι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, ο άξονας Θέρμου-Ναυπάκτου, ο άξονας Αμφιλοχίας-Ορεινού Βάλτου που μπορεί να μας συνδέσει με τη Θεσσαλία και την Ευρυτανία, και βεβαίως ο κεντρικός Άξονας Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία.! Οι δρόμοι είναι πολιτισμός και δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης σε έναν τόπο.
  1. Η υγεία. Θα πρέπει να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας ,ώστε οι συμπολίτες μας να νιώθουν ασφάλεια . Τα δύο νοσοκομεία, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου θα πρέπει να ενισχυθούν άμεσα με μέσα και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ,όπως και τα κέντρα υγείας.
  1. Ο πρωτογενής τομέας. Πρέπει να διατηρήσουμε ό,τι έχουμε στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους μας , και από την άλλη να ενισχύσουμε τους νέους μας να μπορέσουν να παραμείνουν, να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα, πέρα από την απλή παραγωγή, υπάρχει η μεταποίηση, τα ΠΟΠ προϊόντα που μπορούμε να έχουμε, πρέπει ο πλούτος να παραμείνει στον τόπο μας κι όχι απλά να είμαστε οι παραγωγοί.
  1. Τουρισμός. Έχουμε το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο, έχουμε 6 αρχαία θέατρα, πάρα πολλά μοναστήρια, έχουμε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού είτε στα ορεινά, είτε στο θαλάσσιο μέτωπο. Πρέπει, όμως, να δημιουργηθούν κι άλλες τουριστικές δομές, να εκσυγχρονιστούν οι ήδη υπάρχουσες και να βάλουμε στόχο το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο της χώρας να αναπτυχθεί τουριστικά. Να φτιαχθεί ένα σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια, να αποκτήσει η Αιτωλοακαρνανία brand.
  • Στην Αιτωλοακαρνανία πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Η μεγάλη μας αγωνία είναι να παραμείνουν τα νέα παιδιά στον τόπο και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν προκείμενου να το πετύχουμε.
  • Σε αυτές τις εκλογές, καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας, αυτούς που θα πάνε μπροστά τον τόπο. Είμαι έτοιμος να προσφέρω. Έχω την εμπειρία, έχω τη γνώση, έχω όρεξη και πάθος να αγωνιστώ για να αλλάξουμε την Αιτωλοακαρνανία μαζί.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στο παρακάτω βίντεο:

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά”!