Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:03: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρόπουλος συγκέντρωσε 281 ψήφους σε σύνολο 319, ποσοστό δηλαδή 88%. Καταμετρήθηκαν 36 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Σπυρόπουλου αμέσως μετά την εκλογή του:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η εκλογή μου στη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Πρόεδρο της Παράταξής μας και τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους.

Αντιλαμβάνομαι το βάρος της ευθύνης και δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τον κοινό μας στόχο: Την αναγέννηση της Παράταξης με πυξίδα την ενότητα, την ανανέωση και την πολιτική μας αυτονομία.

Όλοι μαζί, με την πείρα των μεγαλύτερων γενεών του ΠΑΣΟΚ αλλά και την ορμή των νεότερων, θα δώσουμε τη μάχη για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ένα σύγχρονο, ανοικτό και συμμετοχικό κόμμα, που θα πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας.

Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να γίνουν οι οργανώσεις και τα δίκτυά μας τα πιο ζωντανά κύτταρα σε κάθε τοπική κοινωνία.

Να εξελιχθούν σε ένα μεγάλο κοινωνικό προοδευτικό ρεύμα, που θα ανατρέψει όλα όσα καθηλώνουν τη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Το κοινωνικό, αξιακό, πατριωτικό κίνημα που δεν συμβιβάζεται, αλλά κάνει ρήξεις.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που εκπροσωπεί τους μη προνομιούχους και αγωνίζεται απέναντι στις ανισότητες, που θα γίνει ξανά ο προοδευτικός εναλλακτικός πόλος απέναντι στον συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας και τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Με πίστη στις δυνάμεις μας, σεβασμό στην ιστορία μας, με πρόγραμμα και όραμα.

Σε αυτή την προσπάθεια, η Παράταξη μας χρειάζεται όλους να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς.
Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στη χώρα».

Ποιος είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, είναι ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη με μεγάλη πορεία στην παράταξη. Θεωρείται αυτοδημιούργητος, μηχανολόγος στο επάγγελμα ο οποίος ασχολείται με την πολιτική από τα φοιτητικά του χρόνια. Διατηρεί δικό του γραφείο στην Αθήνα, ενώ έχει καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Συναντήθηκε πρώτη φορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη το 2004 στην Ξάνθη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Ο πρόεδρος του κόμματος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, περιέγραψε τον νεαρό πολιτικό ως αυτοδημιούργητο που χαίρει εκτίμησης μέσα στην παράταξη και μπορεί να πετύχει πάρα πολλά όπως απέδειξε και στον εργασιακό του βίο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς (2.258) στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κατά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: protothema.gr

Το καλοκαίρι έχει κάνει την είσοδό του με τα 35αρια και μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την εμφάνισή τους και τα κουνούπια.

Οι περισσότεροι από μας για να αποφύγουμε τα κουνούπια χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά, που περιέχουν DEET, μια ισχυρή χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει μερικές πολύ άσχημες και σοβαρές παρενέργειες. Ωστόσο, αντί να καταφύγετε στα σπρέι, δοκιμάστε μια εναλλακτική λύση που περιλαμβάνει την βιταμίνη Β1 (θειαμίνη).

Κουνούπια: Σε ποια τρόφιμα εμπεριέχεται η βιταμίνη Β1

Για όσους δεν το γνωρίζουν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την βιταμίνη Β1 για να απομακρύνουν τα κουνούπια εδώ και πολλά χρόνια. Πολλοί ισχυρίζονται, ότι με μια καθημερινή δόσης βιταμίνης Β1 έχουν καταφέρει να μειώσουν δραματικά τα κουνούπια που τους τσιμπάνε.

Η βιταμίνη Β1 αλλάζει την οσμή του σώματος με έναν τρόπο που δεν αρέσει καθόλου στα συγκεκριμένα έντομα. Την συγκεκριμένη βιταμίνη μπορείτε να την πάρετε και μέσω της διατροφής σας από τρόφιμα, όπως το λάχανο, το μπρόκολο, οι ηλιόσποροι και το κουνουπίδι.

Τέλος, να αναφέρουμε πως ο ιός Ζίκα είναι ένας από τους πιο πρόσφατους παγκόσμιους κινδύνους για την υγεία και μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών.

pronews.gr

Ολοκληρώνονται σήμερα οι τετραήμεροι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ και χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συναυλία των αστέρων της μουσικής που τραγούδησαν για τα 70 χρόνια της στον θρόνο.

Σε σκηνή που στήθηκε έξω από το Ανάκτορο του Μπάκινγχαμ χιλιάδες κόσμου χόρεψαν και τραγούδησαν με τους ρυθμούς των Queen, των Ντουράν Ντουράν, της Νταϊάνα Ρος και του Ροντ Στιούαρτ.

Το μονόλεπτο βίντεο της Ελισάβετ που πίνει τσάι με τον Αρκούδο Πάντινγκτον προβλήθηκε στις γιγαντοοθόνες έξω από το παλάτι του Μπάκινγχαμ και έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία για το Ιωβηλαίο.

Οι Queen με τον Άνταμ Λάμπερτ έδωσαν τον ρυθμό. Ήταν μία συναυλία που τα είχε όλα. Μεγάλα αστέρια της μουσικής, πολύ κέφι, ενθουσιώδες κοινό και φυσικά ένας υψηλός σκοπός. Τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο.

Ο Ροντ Στιούαρτ ξεσήκωσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τον κόσμο. Νταϊάνα Ρος, Αλίσια Κις, Duran Duran, Κρεγκ Ντέιβιντ, σερ Έλτον Τζον ήταν μόνο κάποιοι από τους θρύλους της μουσικής που ευχήθηκαν με τον τρόπο τους στην Ελισάβετ «Ευτυχισμένο Ιωβηλαίο», που παρακολουθούσε τη συναυλία από την τηλεόραση στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Ευχές στη βασίλισσα έδωσαν ο οι πρίγκιπες Κάρολος και Ουίλιαμ.

«Μεγαλειοτάτη, μανούλα. Η κλίμακα της αποψινής γιορτής και η έκρηξη ζεστασιάς και στοργής όλο αυτό το Σαββατοκύριακο του Ιωβηλαίου, είναι ο τρόπος μας να σου πούμε ευχαριστώ, ευχαριστώ από την οικογένειά σου, τη χώρα, την Κοινοπολιτεία, στην πραγματικότητα από ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε στις ευχές του ο πρίγκιπας Κάρολος.

«Κανενός η γιαγιά δεν ευχαριστεί αυτούς που μιλούν για την ηλικία της. Η δική μου γιαγιά ζει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα», είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με πάνω από 200.000 υπαίθρια πικ-νικ και οργανωμένα γεύματα μεταξύ πολιτών σε διάφορες γειτονιές της χώρας με μια μεγάλη παρέλαση με την συμμετοχή 10.000 ατόμων.

Πηγή: MEGA

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Λίγες ώρες ζωής απομένουν στον Αντώνιο, τον κρατούμενο που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για έγκλημα που αρνείται ότι διέπραξε και ο οποίος αλληλογραφούσε με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου.

Συγκινητική είναι η τελευταία δήλωση του θανατοποινίτη Αριζόνας, Αντώνιου ο οποίος σύμφωνα με απόφαση της Πολιτείας της Αριζόνας αναμένεται να εκτελεστεί στις 8 Ιουνίου στις 10 το πρωί τοπική ώρα.

Ο Φρανκ Άτγουντ, ο οποίος κατηχήθηκε και βαπτίστηκε Ορθόδοξος λαμβάνοντας το όνομα Αντώνιος, γνωρίστηκε αρχικά μέσα από την φυλακή με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο με τον οποίο και αλληλογραφούσε θέλοντας να γνωριστεί με την Ορθόδοξη πίστη και διδασκαλία. Πριν λίγα χρόνια ανέπτυξε αλληλογραφία με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο ο οποίος πριν λίγες ημέρες αποκάλυψε αποκλειστικά στην Pemtpousia TV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, περιεχόμενο των Επιστολών που του είχε στείλει ο Αντώνιος.

Λίγες ημέρες πριν την εκτέλεση της θανατικής ποινής ο Αντώνιος από την φυλακή όπου βρίσκεται από το 1984 έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να απευθυνθώ σε σας. Ονομάζομαι Φρανκ Άτγουντ και πρόκειται να εκτελεστώ από την Πολιτεία της Αριζόνας στις 10:00 π.μ., της 8ης Ιουνίου 2022. Είμαι καταδικασμένος να πεθάνω για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα, αλλά θα αφήσω τα στοιχεία που υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες και τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι δικηγόροι μου, να μιλήσουν για την αθωότητά μου.

Επειδή αυτή είναι η τελευταία μου ευκαιρία να απευθυνθώ σε οποιαδήποτε ομάδα, είναι πρόθεσή μου να μιλήσω από την καρδιά μου όσο πιο ειλικρινά και αληθινά μπορώ.

Επειδή ανήκω στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και πίστη στην πραγματικότητα ότι η ψυχή μου θα ζήσει αιώνια στον Παράδεισο με τον Κύριο Ιησού Χριστό, τον οποίο γνώρισα, υπακούω και αγαπώ. Επιτέλους θα ελευθερωθώ από τους γήινους δεσμούς που έχουν σακατέψει το σώμα μου και μου προκαλούν βασανιστικό πόνο. Και δεν θα ζω πια σε έναν κόσμο στον οποίο οι άλλοι υποφέρουν από την ίδια μου την ύπαρξη.

Στην οικογένεια τής Vicki Lynn Hoskinson, μπορώ να πω ειλικρινά ότι, ενώ ξέρω ότι δεν θα πιστέψετε ποτέ ότι δεν την απήγαγα… δεν το έκανα! Αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο πόνος σας είναι όσο πιο αληθινός μπορεί να είναι με οτιδήποτε άλλο σε αυτή τη ζωή, και η βαθιά προσευχή μου είναι ότι ο θάνατός μου θα δώσει σε εσάς και στους δικούς σας κάποια μορφή ανακούφισης και τέλος στην ατελείωτη δυστυχία και το μαρτύριό σας.

Θα φύγω από αυτόν τον κόσμο με ευγνωμοσύνη και αγάπη στην καρδιά μου για κάποιους πολύ ιδιαίτερους ανθρώπους. Στην, για τριάντα χρόνια αγαπημένη σύζυγό μου, την Σάρα, που με συντρόφευσε σε καλές και χειρότερες εποχές, την αφοσιωμένη σύντροφό μου στην ελληνορθόδοξη πίστη, την αγάπη της ζωής μου και την καλύτερή μου φίλη… Σε αγαπώ και σε ευχαριστώ.

Επίσης, στον πνευματικό μου πατέρα Γέροντα Παΐσιο, που με ποίμαινε με αγάπη τις τελευταίες δεκαετίες προς υπακοή στις εντολές του Χριστού, στην κάθαρση και στον φωτισμό. Γεροντά μου, η αγάπη μου για σένα υπερβαίνει κάθε έκφραση. Επίσης στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και πολλά Μοναστήρια σε όλη την Κύπρο, την Ελλάδα και τις Η.Π.Α., οι συνεχείς προσευχές σας με στήριξαν και μέχρι την τελευταία μου πνοή θα συνεχίσω τις προσευχές μου για εσάς και επικαλούμαι τις προσευχές σας να με βοηθήσουν όταν θα περάσω τα τελώνια.

Ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτουργό της επιστροφής μου στον Οίκο (στην Εκκλησία), Μητροπολίτη Αθανάσιο, τον διαφωτιστή μου, στον Μητροπολίτη Ιερόθεο, επίσης στον Γέροντα Νικόδημο, στον π. Φιλάρετο και στον μοναχό Σωφρόνιο.

Πρέπει επίσης να αναφέρω τους φίλους μου και την νομική μου ομάδα. Τον Σαμ, τον Έβαν, τον Τζο, τον Ντέιβιντ και την Έιμι, που αποτελούν την ακούραστη εκπροσώπησή μου ενάντια στον μηχανισμό του θανάτου της κοινωνίας. Η υποστήριξή σας ήταν καταπληκτική και εκτιμήθηκε βαθιά. Φίλοι μου Νίκο και Πάνο, εύχομαι ο Θεός να ευλογεί πλούσια την καλοσύνη σας, σας ευχαριστώ! Τέλος, μερικοί υποστηρικτές, όπως ο Michael Zoosman, με το ” L’Chaim, Jews Against the Death Penalty” και ο Abe Bonowitz, με το “Death Penalty Action”. Μπράβο εκ μέρους μου και εκ μέρους των θανατοποινιτών της Αμερικής για τον ατελείωτο αγώνα σας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Ελένη και τον Επίσκοπο Επιφάνιο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω όλη η ανθρωπότητα να προσευχηθεί στον Χριστό να μας ελεήσει, να μας δώσε το έλεος που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα λόγω της τραγικής μας έλλειψης προσευχής και μετάνοιας. Σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να σας απευθυνθώ σήμερα. Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με.»

Η ζωή, η καταδίκη και η γνωριμία με την Ορθοδοξία

Ο Φρανκ Άτγουντ γεννήθηκε στο Los Angeles το 1956. Μετά από ελπιδοφόρο πορεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στον αθλητισμό, φοίτησε στην φημισμένη στρατιωτική ακαδημία Μπρέντγουντ όπου, κατά την πρώιμη εφηβεία, κακοποιήθηκε σεξουαλικά και ενεπλάκη σε παραβατικές πράξεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική του ακεραιότητα. Για δεκαοκτώ χρόνια μπαινόβγαινε συχνά στις φυλακές, δρώντας παράλληλα ως μέλος εγκληματικών οργανώσεων και εμπλεκόμενος με τον αποκρυφισμό, με τον οποίον όμως ουδέποτε ασχολήθηκε τελετουργικά.

Το 1984 συνελήφθη για την απαγωγή και την δολοφονία της μόλις 8 ετών, Βίκυ Λιν Χόσκινσον, πράξεις τις οποίες δεν έχει διαπράξει, όπως με αδιάσειστα τεκμήρια αποδεικνύει στο βιβλίο του «Φως μέσα από τα κάγκελα». Παρ’ όλα ταύτα, για διαφόρους λόγους τα τεκμήρια αυτά δεν έγιναν αποδεκτά από τα δικαστήρια των Η.Π.Α. και το 1987 καταδικάστηκε σε θάνατο. Δεν έπαψε ποτέ, ωστόσο, να δηλώνει ότι είναι αθώος: «Σας λέω από την καρδιά μου, είμαι αθώος γι’ αυτό το έγκλημα.»

Μια προτεστάντης κοπέλα η Ραχήλ, που παρακολούθησε όλη την δικαστική πορεία του Φρανκ, αντιλήφθηκε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν αθώος. Επικοινώνησε μαζί του με σκοπό να τον στηρίξει και να του ενισχύσει την πίστη προς τον Χριστό. Μέσα από την επικοινωνία αυτή αναπτύχθηκε η πραγματική αγάπη μεταξύ τους και το 1991 παντρεύτηκαν μέσα στην φυλακή.

Το 1998 ο Φρανκ ανακάλυψε μέσω ενός βιβλίου την ύπαρξη του ιερομόναχου Αθανάσιου (νυν Μητροπολίτη Λεμεσού) που τότε ήταν ηγούμενος της Μονής Μαχαιρά. Μετά από αλληλογραφία που είχαν, ο π. Αθανάσιος του έστειλε αρκετά βιβλία για την ορθόδοξη πίστη. Ταυτόχρονα τον έφερε σε επαφή με το μοναστήρι του γέροντος Εφραίμ στην έρημο της Αριζόνας. Από τότε ο ηγούμενος Παΐσιος τον επισκεπτόταν τακτικά και τον βοήθησε να ακολουθήσει την ζωή ενός έγκλειστου ασκητή, ενώ παράλληλα τον βάπτισε (2000) και του έδωσε το όνομα Αντώνιος. Αργότερα και η ίδια η Ραχήλ βαπτίστηκε (2007) και έλαβε το όνομα Σάρρα. Ο Αντώνιος είχε συχνή αλληλογραφία με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο και τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο.

Ο Φρανκ κατά την διάρκεια της μακροχρόνιας φυλάκισής του έκανε ανώτατες σπουδές στις τέχνες, στην αγγλική γλώσσα, στη νομική και στη θεολογία.

Μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια φυλάκισης, το ανώτατο δικαστήριο της Αριζόνας, εξέδωσε στο όνομά του ένταλμα εκτέλεσης για την 8η Ιουνίου 2022. Ο Φρανκ Άτγουντ θα είναι ο δεύτερος κρατούμενος που θα εκτελεστεί μέσα στο 2022 μετά από μία περίοδο 8ετούς παύσης των εκτελέσεων στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ, λόγω της θύελλας αντιδράσεων που είχε προκαλέσει ο μαρτυρικός θάνατος του θανατοποινίτη Τζο Γουντ το 2014.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε μια ιδιαίτερα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει την επανάληψη λαθών των προηγούμενων κυβερνήσεων της Τουρκίας σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου αλλά και που «άφησαν» την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στο ΝΑΤΟ, στο κάδρο έβαλε μάλιστα και τη Γαλλία.

Όπως είπε, σε καμία από αυτά δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα. Αφορμή είναι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Μιλώντας σε οργάνωση του κόμματός του στην επαρχία Κιζίλτζαχαμάμ τόνισε, «υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, από τα σύνορα του Εθνικού Συμφώνου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, από την επιστροφή Ελλάδας και της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ, μέχρι την ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΕ. Σε κανένα από αυτά δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας στην συνέχεια ότι η Τουρκία και οι πολίτες της δεν έχουν το δικαίωμα να είναι αμέτοχοι σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους και ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική που έχει χαράξει στη Μεσόγειο, την Συρία και παντού.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα ώστε οι πολίτες μας να μην αισθάνονται αμέτοχοι σε όσα συμβαίνουν και που θα επιτρέψουν σε όλους τους πολίτες μας να αποκτήσουν τις πιο προηγμένες ελευθερίες και υπηρεσίες σε κάθε τομέα. Θα συνεχίσουμε την δική μας πολιτική, τηρώντας την περήφανη στάση μας απέναντι σε όλους τους καταπιεσμένους στον κόσμο όπου κι αν βρίσκονται, από την Συρία μέχρι το Ιράκ, από τη Λιβύη μέχρι το Καραμπάχ, από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική, από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Μεσόγειο».

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα επίσης σε όσους βάλλουν κατά της Τουρκίας -εντός και εκτός- πως η μοίρα τους θα είναι ίδια με εκείνη της Μικρασιατικής Καταστροφής.

«Η μοίρα όσων είναι τυλιγμένοι σε σάπια κοχύλια δεν θα είναι διαφορετική από τη μοίρα όσων λειτούργησαν υπό καθεστώς κηδεμονίας όταν ξεκίνησε ο αγώνας στη Σαμψούντα το 1919» και πρόσθεσε πως «ο δρόμος μας είναι είτε ανεξαρτησία. ή θάνατος».

«Όσοι επιτίθενται στον Ερντογάν, επιτίθενται στην Τουρκία»

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης την διεθνή κοινότητα για δυσπεψία, επειδή η Τουρκία γιγαντώνεται.

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προχωράμε στο μονοπάτι που εμείς γνωρίζουμε.

Έχουν δυσπεψία όσοι ενοχλούνται από τον στόχο μας για μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι όσοι του επιτίθενται είναι σαν να επιτίθενται στην ίδια την Τουρκία.

«Αυτοί που επιτίθενται στον Αδελφό σας και στη Λαϊκή Συμμαχία είναι στην πραγματικότητα εχθροί του ιδανικού μας για μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία και την ίδια την Τουρκία», επισήμανε.

«Πρέπει να σκληρύνουμε τη στάση μας»

«Ξέρετε ότι κάθε κενό που δεν γεμίζουμε με αλήθεια, γεμίζει με ψέματα από κάποιον άλλον. Υπάρχει μια μάζα που είναι έτοιμη να πιστέψει κάθε ψέμα που λέγεται για μένα, το Κόμμα ΑΚ και τα στελέχη μας. Μερικοί από αυτούς τροφοδοτούν συνεχώς την φωτιά της εξέγερσης λόγω άγνοιας και προδοσίας. Μερικές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα μας πρέπει να σκληραίνουμε το στυλ μας. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στη χώρα μας», σημείωσε.

ΝΑΤΟ μόνο αν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες μας

Ο Τούρκος πρόεδρος, πάντως, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το θέμα της αλλαγής στάσης στο ΝΑΤΟ, λέγοντας τώρα ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει η στάση μας, αν δεν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες μας», κάτι που δεν είχε πει ποτέ μέχρι σήμερα ο ίδιος.

Υποστήριξε τέλος ότι «το σύστημα που έχει χτίσει η Δύση για να προστατεύσει την δική της ασφάλεια και ευημερία καταρρέει».

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο δικηγόρος Ορφέας Γεωργίου είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και καθώς η υποψηφιότητα του υπογράφηκε από το 88,6% των συνέδρων δεν απαιτήθηκε εκλογική διαδικασία στα πλαίσια του 13ου Συνέδριο της «γαλάζιας» νεολαίας.

Ο διάδοχος του Παύλου Μαρινάκη έχει την αμέριστη στήριξη των οννεδιτών της Αιτωλοακαρνανίας που στηρίζουν τον βουλευτή και αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ Σπήλιο Λιβανό.

Η παρουσία των οννεδιτών από την Αιτωλοακαρνανία στο συνέδριο υπήρξε δυναμική και οι 28 σύνεδροι εκπροσώπησαν τους 900 νέους που τους εξέλεξαν.

«Συνεχίζουμε με δύναμη και μαχητικότητα, στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό του νέου προέδρου Ορφέα Γεωργίου που συνεχίζει επάξια το όραμα του απερχόμενου προέδρου Παύλου Μαρινάκη», λένε.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια νέα οπτική ψευδαίσθηση έχει γίνει viral τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο.

Μεγαλώνοντας, πιθανότατα σας είχαν βάλει κάποια ταμπέλα – π.χ. «ο αθλητικός», «το δραματικό παιδί» ή «ο εγκεφαλικός».

Και παρόλο που έχει περάσει περισσότερος καιρός απ’ ό,τι θα θέλαμε να παραδεχτούμε από τότε που φύγαμε από το σχολείο, αυτές οι ταμπέλες μας έχουν κολλήσει από τότε.

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση πρόκειται να αμφισβητήσει όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε για τον εαυτό μας.

Η εταιρεία Funding Circle συνεργάστηκε με την ψυχολόγο Dr Rebecca Spelman για να καταλήξουν σε αυτή την εικόνα που δημιουργείται από υπολογιστή και αποκαλύπτει πολλά για το άτομο που την βλέπει.

Σύμφωνα με την ειδικό, οι άνθρωποι γενικά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες – είτε είστε αυτός που σκέφτεται τη «μεγάλη εικόνα», είτε αυτός στον οποίο απευθύνονται οι άλλοι για βοήθεια, είτε ο «επιχειρηματικά δημιουργικός».

Αν βλέπετε έναν κροκόδειλο σε αυτή τη φωτογραφία, αυτό σημαίνει ότι ανήκετε στην τελευταία κατηγορία.

Η ειδικός υποστηρίζει ότι οι «Business Creatives» είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι στο να «προσαρμόζονται και να αντιδρούν» στις προκλήσεις.

Αν όμως βλέπετε μόνο τη φωτογραφία ενός νησιού, είστε η δεύτερη κατηγορία, ο τύπος «Go-To» που όπως υποδηλώνει το όνομα, σημαίνει ότι είστε φυσικός ηγέτης και καλός με τους ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ, όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, οι «Big Picture Thinkers» μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τόσο τον κροκόδειλο όσο και το νησί σε αυτή τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε από υπολογιστή.

Όπως όρισαν οι ειδικοί, πρόκειται για κάποιους που δεν εστιάζουν τόσο πολύ στις λεπτομέρειες. Ωστόσο, ισχυρίστηκαν ότι είναι πιο ικανοί για την επίλυση μεγαλύτερων προβλημάτων και άνετοι στο να εμπιστεύονται απλώς το ένστικτό τους.

Πηγή: iefimerida.gr