Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:17: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 12:37

Ανανεώστε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας με τον σωστό φωτισμό και αερισμό

Αν θέλετε να διαμορφώσετε τον χώρο σας, ώστε να είναι άνετος και υγιεινός, δεν έχετε παρά να τον σχεδιάσετε έτσι, ώστε ο φωτισμός να είναι αρκετός όλη την ημέρα και παράλληλα να εφαρμόσετε τεχνικές αερισμού που θα ανακυκλώνουν τον εσωτερικό αέρα, κρατώντας τον χώρο σας συνεχώς αναζωογονημένο. Ο φυσικός φωτισμός και ειδικά με φωτιστικά https://desikos.gr/el/fotistika-toixou που έχουν  λευκό φως είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας, καθώς μας βοηθά να παραμένουμε σε εγρήγορση ενώ δουλεύουμε στο γραφείο ή το σπίτι. Η ανανέωση του αέρα είναι επίσης σημαντική γιατί απομακρύνει την σκόνη, διατηρεί την θερμοκρασία και την υγρασία σε σωστά επίπεδα, βοηθώντας μας να αναπνέουμε κανονικά.

Ένας ανεμιστήρας οροφής https://desikos.gr/el/ikiakos-exoplismos/thermansi-psixi/anemistires/anemistires-orofis αποτελεί ένα φυσικό τρόπο για να μπορείτε παράλληλα να φωτίσετε και να ανανεώσετε τον αέρα στο χώρο σας. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο εσωτερικό ρεύμα αέρα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας έως και 2-3 βαθμούς Κελσίου. Με αυτόν τον φυσικό τρόπο μπορείτε να μειώσετε την υγρασία και να εμποδίσετε την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Ο ανεμιστήρας, σε όποια μορφή και να είναι, βοηθάει στον φυσικό δροσισμό αλλά και στην θέρμανση του χώρου, προωθώντας τον ζεστό αέρα προς τα σημεία που δεν φτάνει η ζέστη τον χειμώνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά σημεία του σπιτιού, από το σαλόνι, την κουζίνα, τα υπνοδωμάτια το βράδυ, όπου μπορεί να προσφέρει έναν υγιεινό και ευχάριστο ύπνο. 

Στο σαλόνι, ένας ανεμιστήρας οροφής μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας πιο άνετης ατμόσφαιρας κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών του καλοκαιριού. Στο δωμάτιο δημιουργεί, κυρίως το βράδυ, μία δροσερή και άνετη ατμόσφαιρα για να μπορείτε να κοιμηθείτε άνετα χωρίς τον φόβο να πάθετε κάποια ψύξη από το κλιματιστικό ή να μην μπορείτε να αναπνεύσετε από την ξηρότητα του αέρα. Σε ένα μπάνιο, ένας ανεμιστήρας οροφής μπορεί να απομακρύνει την υγρασία, ειδικά σε αυτά που δεν έχουν παράθυρο ή κάποια διέξοδο του αέρα.

Οι ανεμιστήρες οροφής δεν είναι πλέον απλώς μια συσκευή που ανανεώνει τον αέρα. Μπορεί να προσφέρει μια άλλη αισθητική στον χώρο, αν συνδυαστεί με τα κατάλληλα φωτιστικά. Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες οροφής προσφέρουν μια ποικιλία καινοτόμων χαρακτηριστικών που τους καθιστούν πιο λειτουργικούς και κομψούς, όπως οι ανεμιστήρες με φωτισμό, καθιστώντας τους μια κομψή και λειτουργική λύση.

Σήμερα, υπάρχουν ανεμιστήρες οροφής με φωτισμό και τηλεχειριστήριο. Μπορείτε με αυτόν τον τρόπο να ελέγξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, την κατεύθυνσης του αέρα και την ένταση του φωτισμού. Επίσης, η τεχνολογία έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, ενσωματώνοντας ακόμα και την δυνατότητα σύνδεσης με το wifi του σπιτιού σας για να μπορείτε να τον ελέγξετε απομακρυσμένα, από το κινητό σας ή το tablet. Αυτό προσφέρει τη δυνατότητα να ελέγχετε τον ανεμιστήρα σας από οπουδήποτε, ακόμα κι όταν δεν είστε στο σπίτι.

Επίσης πολλοί ανεμιστήρες οροφής διαθέτουν πλέον και αισθητήρες που μπορούν να ρυθμιστούν αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες του χώρου. Για παράδειγμα, ένας αισθητήρας θερμοκρασίας μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την ταχύτητα του ανεμιστήρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μπαίνει σε λειτουργία μόνο όταν ο αισθητήρας εντοπίζει κίνηση, εξοικονομώντας έτσι περισσότερη ενέργεια. Στην αγορά θα βρείτε διάφορα μοντέλα ανεμιστήρων οροφής, όπως και με φωτιστικά που  μπορείτε να τα σχεδιάσετε με το στυλ του σπιτιού σας ή του γραφείου.

Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν ανεμιστήρα οροφής ακόμη και έξω στη βεράντα ή στο μπαλκόνι, για να δημιουργήσετε  μία ευχάριστη ατμόσφαιρα όταν θα κάθεστε το απόγευμα, ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 12:42