Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  10:50: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 19:14

Τι φωτιστικά να επιλέξετε για την ανακαίνιση του σπιτιού σας

Στην ανακαίνιση ενός σπιτιού, ο συνδυασμός της λειτουργικότητας με την αισθητική είναι πρωταρχικής σημασίας. Ειδικά όσον αφορά τον φωτισμό του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου της κατοικίας, μπορούμε να ενσωματώσουμε περίτεχνα κρεμαστά φωτιστικά https://ledokosmos.gr/grammika-fwtistika-epagelmatika/kremasta-yrammika δίνοντας έμφαση στα σημεία που θέλουμε να αναδείξουμε, είτε αυτά είναι μία εσωτερική σκάλα του σπιτιού μας, μια σύνθεση με κλασικά έπιπλα στο σαλόνι και οτιδήποτε άλλο θέλουμε να ξεχωρίσει από τον υπόλοιπο χώρο.

Επιπλέον, η εστίαση στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας μπορεί να προσφέρει μία νότα ζεστασιάς όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε, απολαμβάνοντάς την απογευματινή δροσιά του καλοκαιριού. Τα κρεμαστά φωτιστικά έχουν μια ιδιαίτερη κομψότητα και μπορούν να συνδυαστούν ποικιλοτρόπως. Δεν είναι μόνο ο φωτισμός που προσφέρουν αλλά μπορούν, με την κατάλληλή ένταση φωτισμού, να καθορίσουν την ατμόσφαιρα ενός χώρου. Όταν επιλέγετε κρεμαστά φωτιστικά για εξωτερική χρήση, σκεφτείτε ότι πρέπει να είναι φτιαγμένα από υλικά που συμπληρώνουν το εξωτερικό στυλ του σπιτιού, ενώ είναι ανθεκτικά στη διάβρωση από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, το κλίμα της περιοχής θα καθορίσει και την τελική επιλογή σας. Για παράδειγμα, αν το σπίτι είναι κοντά σε παραλία, σιγουρά οι επιλογές που έχετε να κάνετε στον εξωτερικό φωτισμό ειναι ελάχιστες. Όπως και να έχει, κατευθυνθείτε σε κάτι μοντέρνο και μινιμαλιστικό που να έχει σχέση με το αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού σας και το προσωπικό σας γούστο.

Τα κρεμαστά φωτιστικά έχουν μεγάλη ευελιξία και μπορούν να φωτίσουν βασικούς χώρους όπως τραπεζαρίες, υπαίθριες κουζίνες ή το καθιστικό της βεράντας σας, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για χαλάρωση ή ψυχαγωγία. Μπορείτε να τα διαμορφώσετε στο ύψος που θέλετε, ώστε να φωτίσετε τα σημεία εκείνα που θέλετε, αναδεικνύοντας τις διάφορες συνθέσεις φυτών και αρχιτεκτονικών σημείων του σπιτιού μέσα από το σκοτάδι, όπως μια κολώνα ή μια γλάστρα πάνω σε μια εξωτερική ανθοστήλη στην είσοδο του σπιτιού.

Τα ηλιακά φώτα εξωτερικού χώρου, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν έναν απαράμιλλο συνδυασμό βιωσιμότητας και ευκολίας εγκατάστασης. Η αυτάρκειά τους τα καθιστά ιδανική επιλογή για ιδιοκτήτες κατοικιών με οικολογική συνείδηση, που δεν θέλουν να σπαταλούν πολλή ενέργεια για τον εξωτερικό φωτισμό του σπιτιού. Τα ηλιακά φώτα απορροφούν το φως του ήλιου την ημέρα για να φωτίσουν τον κήπο σας και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της κατοικίας σας, χωρίς να χρειάζονται περίπλοκες καλωδιώσεις ή κάποια ηλεκτρική εγκατάσταση. Πέρα όμως από την φωτισμό που προσφέρουν, τα ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου είναι ιδανικά για την προστασία του σπιτιού όλο το βράδυ, μιας και μπορούν να είναι ανοιχτά για αρκετές ώρες μέχρι να τελειώσει η μπαταρία.

Βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα φωτεινότητας και των δύο τύπων φωτισμού είναι σε ισορροπία και διαχέονται σωστά σε όλο το σπίτι, χωρίς να δημιουργούνται έντονες αντιθέσεις φωτός. Ο ενιαίος φωτισμός δεν προκαλεί απόσπαση της προσοχής αλλά παρέχει μία ενιαία αίσθηση στον χώρο. Σε χώρο που θέλουμε να χαλαρώσουμε, προτιμούμε φωτισμό σε χαμηλούς τόνους. Οι πιο ζεστοί τόνοι είναι από 2700K έως 3000K και χρησιμοποιούνται από πολλούς ντεκορατέρ και αρχιτέκτονες για να δώσουν μια αίσθηση χαλαρότητας. Από την άλλη, οι πιο ψυχροί τόνοι (3500K-4000K) μπορούν να εστιάσουν έντονα στις μεριές που θέλουμε να εργαστούμε, όπως η κουζίνα ή το γραφείο του σπιτιού.