Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:25: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022

Ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη απάντηση έδωσε ο Σπήλιος Λιβανός, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, στον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της ΚΣ του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική πλευρά συνέχισε την προκλητική επιθετική τακτική της απέναντι στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, να παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη από τον Χουλούσι Ακάρ και να τοποθετείται στους ίδιους "υψηλούς τόνους" προσάπτοντας στην Ελλάδα επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, μη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016 και υπόθαλψη τρομοκρατών.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΣ ΝΑΤΟ, Σπήλιος Λιβανός, απάντησε κατηγορηματικά με την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων και των σχετικών στατιστικών στοιχείων που αποδεικνύουν την αλήθεια.

Ο Σπήλιος Λιβανός σημείωσε ότι η Τουρκία, για μια ακόμη φορά, προβάλλει με επιθετικότητα τις διμερείς διαφορές, μεταξύ των δύο χωρών, σ' ένα συμμαχικό forum και επεσήμανε ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται την πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016 και από τις δύο πλευρές.

«Οι κατηγορίες για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο είναι αβάσιμες και αναξιόπιστες! Απαράδεκτες!» είπε ο Έλληνας επικεφαλής και συνέχισε τονίζοντας ότι «η προστασία της ζωής στη θάλασσα αποτελεί κύριο μέλημα της Ελλάδας και η φύλαξη των συνόρων της, που είναι και σύνορα της Ε.Ε., πρώτη προτεραιότητά της».

Ο Σπήλιος Λιβανός απαντώντας στις επιθετικές και ανυπόστατες αιτιάσεις του Τούρκου Υπουργού ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και συνεργάζεται απόλυτα με την ΕΕ στο πεδίο αυτό.

Τέλος, ο Σπήλιος Λιβανός αναδεικνύοντας τη διαφορά πολιτικής συγκρότησης και αντίληψης Δύσης – Τουρκίας τόνισε απευθυνόμενος στον Υπουργό Σοϊλού «Είμαστε όλοι εδώ μέλη μιας Συμμαχίας. Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεστε και να δέχεστε ουτε τη θέση σας, ούτε τις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογική βάση του κοινού μας Οργανισμού, αλλά ούτε τις αρχές και αξίες της Δυτικής Φιλελεύθερης Δημοκρατίας».

 

Οι δυτικές χώρες πρέπει να στείλουν στο Κίεβο περισσότερα βαριά όπλα για να το βοηθήσουν να πολεμήσει τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν ζητά ο Νορβηγός από την Τουρκία να στείλει τους ρωσικούς S-400 στην Ουκρανία, έτσι ώστε να ξαναγίνει το καλό παιδί του ΝΑΤΟ… Δεν θα ήταν καλύτερο αυτό, από τα ενεργοποιούνται τα ραντάρ των S-400 της Τουρκίας και να σημαδεύουν νατοϊκά – ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο; Δεν έχει κανείς φυσικά καμία τέτοια αυταπάτη ή προσδοκία από τον κ. Τούρκενμπεργκ… όπως εύστοχα τον έχει αποκαλέσει ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης.

Το πρόβλημα είναι ότι κάποια στιγμή και εμείς ως Ελλάδα θα πρέπει να βάλουμε το Νορβηγό στη θέση του, που προκλητικά χαϊδεύει την Τουρκία, όταν αυτή μας απειλεί άμεσα με επέμβαση στα νησιά. Και γιατί όχι να θέσουμε θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, αν δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους εντολείς του…

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι ξεκαθάρισαν πηγές της ΝΔ μετά τις ρατσιστικές αναφορές για την εμφάνιση της Δανάης Μπάρκα.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισαν ότι η πολιτεύτρια Αφροδίτη Λατινοπούλου δεν έχει κανένα αξίωμα ή θέση στο οργανόγραμμα του κόμματος, ούτε σε τοπικό ούτε σε κεντρικό επίπεδο και δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η πρώην πλέον πολιτεύτρια της ΝΔ αναδημοσίευσε ένα άρθρο που αναφέρεται σε εμφάνιση της παρουσιάστριας της εκπομπής «Πάμε Δανάη» στην παραλία και απαίτησε να μην προβάλλουμε άτομα με παχυσαρκία.

«Αντί να ασχοληθούμε με το τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα που είμαστε η ν.1 χώρα στην Ευρώπη στην παιδική αλλά και στην ενήλικη παχυσαρκία, προβάλλουμε τέτοια λάθος πρότυπα υγείας στα πλαίσια της woke culture. Θα το πληρώσουμε δυστυχώς αλλά θα είναι αργά», έγραψε.

Με πληροφορίες από in.gr

agrinionews.gr


Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εμφανιστεί με φιλοπεριβαλλοντικό προσωπείο, τα έργα και οι ημέρες της στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μαρτυρούν τη συνεχιζόμενη υποβάθμισή της.

Σε μια εποχή που όλη η Ευρώπη κι ο κόσμος βιώνει την κλιματική κρίση, την απώλεια βιοποικιλότητας, την ενεργειακή κρίση, που επηρεάζουν όλους τους τομείς της ζωής μας, η ελληνική κυβέρνηση υποβαθμίζει και τους τρεις βασικούς θεσμούς της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τα Σχολικά Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα:
  • Οι εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ως Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, έχουν μειωθεί δραματικά, εξαιτίας της συστηματικής άρνησης της κυβέρνησης να καλύψει τις θέσεις όσων συνταξιοδοτούνται ή παραιτούνται.
  • Παράλληλα, οι εναπομείναντες/σες σε αυτούς τους δυο θεσμούς βιώνουν καθημερινά την απαξίωση από μια κυβέρνηση που αρνείται να αναγνωρίσει και να μοριοδοτήσει την υπηρεσία τους ως διδακτική, παρόλο που μια απλή επίσκεψη σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αρκεί για να διαπιστώσει κανείς το αυτονόητο, ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν!
  • Η απαξίωση μάλιστα κορυφώνεται μετά τον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», λες κι οι εκπαιδευτικοί αυτοί δε χρησιμοποιούν υπολογιστές καθημερινά για διαδικτυακά μαθήματα με μαθητές και Σεμινάρια με εκπαιδευτικούς, κάτι που ξεκίνησαν με δική τους πρωτοβουλία και με δικά τους τεχνικά μέσα στη διάρκεια της πανδημίας με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών κι εκπαιδευτικών!
  • Η χρηματοδότηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία έχει καταργηθεί από την αρχή της οικονομικής κρίσης, είναι ανύπαρκτη για τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων και έχει περικοπεί δραματικά για τα ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ.
  • Κοντά σε όλα αυτά, ο τεχνολογικός εξοπλισμός των ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ και των Υπευθύνων ΠΕ παραμένει απαρχαιωμένος καθώς το Υπουργείο δεν τους συμπεριέλαβε σε καμία αποστολή σχετικού υλικού!

Η υποβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των θεσμών της στην Ελλάδα αποτελεί μια συνεχιζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων από την αρχή της οικονομικής κρίσης με μείωση προσωπικού και κονδυλίων και απαξίωση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτούς τους θεσμούς.

Και πρόκειται για συνειδητή πολιτική που θεωρεί την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την περιβαλλοντική ευαισθησία εμπόδιο για τα σχέδια για εξορύξεις υδρογονανθράκων, καταστροφικές για το περιβάλλον επενδύσεις, εργοστάσια καύσης απορριμμάτων που παράγουν καρκινογόνες διοξίνες, ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών αγαθών όπως το νερό, δάση και ακτές.
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η φροντίδα της μηχανής δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη της και με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα καταφέρεις να την κάνεις ΄΄παιχνιδάκι΄΄.

Στο Moto Discovery θα ανακαλύψεις ό,τι μπορεί να χρειαστείς για τη μοτοσυκλέτα σου. Μεταξύ αυτών θα βρεις μία σειρά από τα απαραίτητα ψηφιακά όργανα ενδείξεων, αλλά και τάπες λαδιού, που δεν μπορούν να λείπουν από το όχημά σου!

Ψηφιακά όργανα ενδείξεων για τις απαραίτητες μετρήσεις

Τα ψηφιακά όργανα μετρήσεων πρέπει να υπάρχουν σε κάθε μηχανή, ώστε να μπορείς να παρακολουθείς τις διάφορες ενδείξεις και να ξέρεις πότε λειτουργεί σωστά και πότε ενδέχεται να πρέπει να ελέγξεις αν είναι όλα εντάξει.

Κυκλοφορούν είτε ενσωματωμένα σε μία βάση τιμονιού είτε είναι ξεχωριστά και συνδέονται εύκολα και απλά. Βρες τα απαραίτητα όργανα μετρήσεων, μεμονωμένα ή διπλών λειτουργιών. Αναζήτησε βολτόμετρα, θερμόμετρα και θερμόμετρα λαδιού ή νερού, στροφόμετρα, ωρόμετρα ή έναν μετρητή πίεσης ελαστικών αναζητώντας τα χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του οχήματός σου. Μπορείς, επίσης, να βρεις ψηφιακό όργανο ένδειξης ταχυτήτων και φυσικά ψηφιακό ρολόι.

moto-adv-1.jpg

Ψηφιακό βολτόμετρο και θερμόμετρο, εξαιρετικά λεπτό με πάχος μόνο 10mm. Συνδέεται πανεύκολα, είναι αδιάβροχο και έχει τη δυνατότητα προειδοποίησης υψηλής θερμοκρασίας και χαμηλής τάσης μπαταρίας.

 

Τάπες λαδιού: Οι απολύτως απαραίτητες

Οι τάπες λαδιού σίγουρα είναι από τα πράγματα που πρέπει να φροντίζεις πάντα να υπάρχουν και να είναι εντάξει στη μοτοσυκλέτα σου.

Μία τάπα δοχείων υγρών εξασφαλίζει την αποφυγή διαρροών αφενός και αφετέρου εμποδίζει την εισαγωγή μικροσκουπιδιών και ακαθαρσιών, με αποτέλεσμα να διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση η μηχανή. Φρόντισε να προσέχεις σε τι κατάσταση βρίσκεται και να την αντικαθιστάς, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Βρες την κατάλληλη τάπα, που είναι συμβατή με το μοντέλο της μοτοσικλέτας σου, και απόκτησέ τη άμεσα στο χρώμα που σου αρέσει και, ακόμα, με την επιλογή να διαθέτει και δείκτη θερμοκρασίας.

moto-adv-2.jpg

Τάπα λαδιού, με ενσωματωμένο θερμόμετρο, για διάφορα μοντέλα της Honda. Διαθέτει, ακόμα, αναλογική ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού.

Παράλαβε στην πόρτα σου, με ένα απλό κλικ από το moto-discovery.com, όποιο αξεσουάρ μηχανής χρειάζεσαι για το όχημά σου στις καλύτερες τιμές της αγοράς!