Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 19:02

Πλήθος αστέρων τραγούδησαν για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο (video)

Ολοκληρώνονται σήμερα οι τετραήμεροι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ και χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συναυλία των αστέρων της μουσικής που τραγούδησαν για τα 70 χρόνια της στον θρόνο.

Σε σκηνή που στήθηκε έξω από το Ανάκτορο του Μπάκινγχαμ χιλιάδες κόσμου χόρεψαν και τραγούδησαν με τους ρυθμούς των Queen, των Ντουράν Ντουράν, της Νταϊάνα Ρος και του Ροντ Στιούαρτ.

Το μονόλεπτο βίντεο της Ελισάβετ που πίνει τσάι με τον Αρκούδο Πάντινγκτον προβλήθηκε στις γιγαντοοθόνες έξω από το παλάτι του Μπάκινγχαμ και έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία για το Ιωβηλαίο.

Οι Queen με τον Άνταμ Λάμπερτ έδωσαν τον ρυθμό. Ήταν μία συναυλία που τα είχε όλα. Μεγάλα αστέρια της μουσικής, πολύ κέφι, ενθουσιώδες κοινό και φυσικά ένας υψηλός σκοπός. Τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο.

Ο Ροντ Στιούαρτ ξεσήκωσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τον κόσμο. Νταϊάνα Ρος, Αλίσια Κις, Duran Duran, Κρεγκ Ντέιβιντ, σερ Έλτον Τζον ήταν μόνο κάποιοι από τους θρύλους της μουσικής που ευχήθηκαν με τον τρόπο τους στην Ελισάβετ «Ευτυχισμένο Ιωβηλαίο», που παρακολουθούσε τη συναυλία από την τηλεόραση στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Ευχές στη βασίλισσα έδωσαν ο οι πρίγκιπες Κάρολος και Ουίλιαμ.

«Μεγαλειοτάτη, μανούλα. Η κλίμακα της αποψινής γιορτής και η έκρηξη ζεστασιάς και στοργής όλο αυτό το Σαββατοκύριακο του Ιωβηλαίου, είναι ο τρόπος μας να σου πούμε ευχαριστώ, ευχαριστώ από την οικογένειά σου, τη χώρα, την Κοινοπολιτεία, στην πραγματικότητα από ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε στις ευχές του ο πρίγκιπας Κάρολος.

«Κανενός η γιαγιά δεν ευχαριστεί αυτούς που μιλούν για την ηλικία της. Η δική μου γιαγιά ζει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα», είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με πάνω από 200.000 υπαίθρια πικ-νικ και οργανωμένα γεύματα μεταξύ πολιτών σε διάφορες γειτονιές της χώρας με μια μεγάλη παρέλαση με την συμμετοχή 10.000 ατόμων.

Πηγή: MEGA

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 19:05