Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  3:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βαρεμένος μετά την απόφαση του ΣτΕ για την ελιά Καλαμών. Το ΣτΕ ακύρωσε υπουργική απόφαση και έκρινε πως η ένδειξη «Kalamata» μπορεί να αναγράφεται μόνον σε συσκευασίες Μεσσήνιων παραγωγών.

Η δήλωση του κ. Βαρεμένου:

Η απόφαση του ΣτΕ για την εληά Καλαμών αποτελεί ισχυρό πλήγμα σε μία εθνική υπόθεση και τα κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων είναι απλώς “παρηγοριά στον άρρωστο”. Μετά από μεγάλες προσπάθειες έγινε κατορθωτό να προχωρήσει το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Βαγγέλης Αποστόλου στην διευθέτηση της υπόθεσης, με γνώμονα το συμφέρον όσων εμπλέκονται στην παραγωγή, διακίνηση και εμπορία του πιο εμβληματικού εξαγωγικού προϊόντος της χώρας, όπως είναι η εληά Καλαμών.

Το γεγονός ότι η απόφαση εκείνη ήταν σωστή για το εθνικό συμφέρον, αναγνώριζαν και παράγοντες της σημερινής κυβέρνησης με τους οποίους είχα έλθει τότε σε επαφή, όταν κάποιοι “Μεσσήνιοι” περίμεναν να επισυμβεί η κυβερνητική αλλαγή στην χώρα για να προσφύγουν δικαστικά και να ανατρέψουν μία εμπεδωμένη κατάσταση. Τότε είχα ζητήσει επιμόνως (και αυτό είναι καταγεγραμμένο σε δημόσιες τοποθετήσεις μου) να ασκήσει ο τότε αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ή και η ηγεσία της κυβέρνησης, την δύναμη πειθούς που διέθεταν, ώστε οι ως άνω προσφεύγοντες να αποσύρουν την εγωιστική και ζημιογόνα για το εθνικό συμφέρον προσφυγή τους. Τότε κάποιοι κουτοπόνηροι βγήκαν να ισχυρισθούν ότι “ο Βαρεμένος ζητάει παρέμβαση στην Δικαιοσύνη”. Ψευδές και ανυπόστατο, διότι επέμεινα ότι η σημερινή κυβέρνηση έπρεπε να εκφράσει την πολιτική της βούληση, όπως πολιτική ήταν η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, και ότι το κράτος έχει συνέχεια και δεν μπορεί να καραδοκούν ορισμένοι για να εκμεταλλευθούν το οποιοδήποτε αποτέλεσμα των εκλογών για ίδιο όφελος.

Ιδού λοιπόν το αποτέλεσμα των επικοινωνιακών σώου ότι δήθεν οι ισχυρές νομικές εκπροσωπήσεις στα δικαστήρια θα έφερναν την δικαίωση. Αυτό που επήλθε δεν ήταν μία Σολομώντεια λύση, ώστε “να καλυφθούν όλοι”, αλλά μία ζημία στο ίδιο το προϊόν και μία κερκόπορτα για να εμφανισθούν εληές Καλαμών με το όνομα οποιουδήποτε εξωτικού μέρους.

Όσοι εκώφευσαν -για πολιτικούς ή άλλους λόγους- σε μία δίκαιη και εθνικά επωφελή λύση, ας έχουν “το κρίμα στο λαιμό τους”.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 19:35

Οι ΗΠΑ και οι “ηγέτες” της ΕΕ

PAPADOPOYLOS KOSTAS γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

– ΕΚΕΙ στις Βρυξέλλες λοιπόν, οι ηγέτες των 27 χωρών – μελών πήραν – μετά δυσκολίας λόγω Ουγγαρίας, η οποία πέτυχε αυτό που ήθελε – μέτρα! Εναντίον της Ρωσίας υποτίθεται, έστω και σταδιακά, στην ουσία όμως, τούτες οι κυρώσεις όπως και οι προηγούμενες, τους λαούς της Ευρώπης πλήττουν, οι οποίοι τελικά πληρώνουν και το “μάρμαρο”. Γιατί η Ρωσία θα στρέψει, έχει ήδη στρέψει, την πώληση του ενεργειακού της πλούτου κι όχι μόνο προς Ανατολάς (Κίνα, Ινδία), ενώ η Ευρώπη κινδυνεύει να βρεθεί ακόμα και με ελλείψεις καυσίμων στο άμεσο μέλλον. Και γιατί αυτές οι επιπλέον κυρώσεις, ο καθένας θα μπορούσε ν’ αναρωτηθεί. Οι οποίες τελικά στρέφονται στα νοικοκυριά των λαών λόγω ακρίβειας και όχι τόσο στην αποδυνάμωση της Ρωσίας που τάχα επιδιώκουν; Ο κ. Μητσοτάκης, τό παραδέχτηκε πως “οι κυρώσεις έχουν κόστος και για αυτούς που τις αποφασίζουν”! Όχι στον ίδιο φυσικά ούτε στους υπόλοιπους ηγετίσκους της ΕΕ, οι οποίοι, στη σημερινή συγκυρία, αποδεικνύονται “λίγοι” και άβουλα “ανθρωπάκια”, σε σχέση με πραγματικούς Ηγέτες του παρελθόντος, κυρίως Γερμανίας και Γαλλίας που προσδοκούσαν κι εργάζονταν για μία ενωμένη Ευρώπη ειρήνης, ανάπτυξης κι ευημερίας.

– Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι δύσκολη. Όλα γίνονται, γιατί “αποφασίζουν και διατάσσουν” οι ΗΠΑ! Τους Ευρωπαίους διατάσσουν και αυτοί εκτελούν τις αποφάσεις τους! Τέτοια δουλικότητα των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στους Αμερικάνους ποτέ ξανά, πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν είχαμε. Με το δικό μας να μετατρέπεται σε υπηρέτη τους. Ό,τι πουν οι Αμερικάνοι! Και, αν οι Αμερικάνοι, μαζί με τους Τούρκους, θελήσουν αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου για δικούς τους λόγους ο καθένας (βάση Αλεξανδρούπολης και διέλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου π.χ. για τις ΗΠΑ), θα τό επιτρέψει ο Έλληνας πρωθυπουργός; Ο εκάστοτε πρωθυπουργός; Δεν είναι αστείο, αλλά ενδεχόμενο.

– ΕΙΝΑΙ τουλάχιστον παράδοξο αυτό που συμβαίνει σήμερα. Να παίρνονται μέτρα και να επιβάλλονται κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία και, αντί να τήν αποδυναμώνουν, τήν ενισχύουν! Η ίδια η πραγματικότητα τό αποδεικνύει αυτό. Σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) “η Ρωσία θα παρουσιάσει πλεόνασμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ύψους 240 δις δολάρια αυξημένο κατά 30% σε σχέση με το 2021, ενώ το ρούβλι ανέκτησε την αξία του σε προ πολέμου στην Ουκρανία ισοτιμία με το δολάριο”! Σύμφωνα επίσης με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) “η Ινδία αυξάνει τις εισαγωγές αργού από τη Ρωσία κατά 500.000 βαρέλια ανά ημέρα, με την ανάλογη της Κίνας να ανέρχεται σε 850.000, οπότε από τα 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα στην Ευρώπη, ήδη 1.350.000 βαρέλια έχουν αλλάξει κατεύθυνση με προορισμό την Ινδία και την Κίνα, μέγεθος που αντιπροσωπεύει το 61% και πλέον του συνόλου της Ευρώπης. Κατά συνέπεια, οι νέες κυρώσεις της ΕΕ που περιορίζουν τις εισαγωγές αργού κατά δύο τρίτα (1. 450.000 ανά ημέρα) καλύπτονται κατά 91% από την αύξηση των αγορών Ινδών και Κινέζων”.

– ΜΗΠΩΣ τελικά είναι αλήθεια το ότι οι ΗΠΑ, χωρίς αυτές να “τσαλακώνονται” καν, χρησιμοποιούν οτιδήποτε τούς βολεύει και οποιονδήποτε “φίλο” τους, ώστε να συνεχίζουν την πορεία τους προς την παγκοσμιοποίησή τους; Μέχρι να φτάσει ο “τελικός” ανάμεσα σε Κίνα – ΗΠΑ;;;

πηγή φωτο: sofocleousin.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Ό,τι πει ο Αντώνης» είπε ο πρωθυπουργός που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του νεαρού

Μία ευχάριστη συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή επίσκεψη στην Κω όπου ένας νεαρός του ζήτησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο να φωτογραφηθούν μαζί.



Όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο instagram ο νεαρός τρέχει προς το μέρος του κρατώντας ένα πλακάτ πάνω στο οποίο αναγράφεται η φράση «Πρόεδρε θέλω Selfie. Αντώνης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάρτησε τα σχετικά στιγμιότυπα γράφοντας: «Ό,τι πει ο Αντώνης». Μάλιστα σχολίασε πως ικανοποιεί όλα τα αιτήματα.

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλεξοπούλου Αικατερίνη Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου *

Ουγγαρία... Μια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, χωρίς συνοριακές διαφορές και εθνικά προβλήματα, σαν της Ελλάδας... Μια χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που όμως ασκεί πραγματική εξωτερική και κοινωνική πολιτική! Θέλετε να ξέρετε γιατί; Θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

Η Ουγγαρία λοιπόν, χώρα επαναλαμβάνω της οποίας τα σύνορα δεν αμφισβητούνται από καμιά “Τουρκία”, που δεν έχει στο έδαφός της εκατομμύρια δυστυχισμένους ξένους και παράτυπους μετανάστες, αυτή η Ουγγαρία... Δίνει δέκα εκατομμύρια φιορίνια (δηλ. 32 χιλιάδες ευρώ) για κάθε νεογέννητο τρίτο παιδί! Δίνει μεγάλες διευκολύνσεις σε κάθε νέο ζευγάρι που αποκτά τρίτο παιδί, κι αυτές τις δίνει σε βάθος δέκα χρόνων! Πολλαπλασίασε μέσα σε ελάχιστα χρόνια τους παιδικούς σταθμούς της χώρας, για να γεννιούνται και να μεγαλώνουν περισσότερα παιδιά Ούγγρων! Δωρεάν μονοκατοικία για κάθε τρίτο παιδί! Απαλλαγές από πολλούς φόρους για τις τρίτεκνες οικογένειες! Αυτά, και άλλα πολλά, κάνει η Ουγγαρία, με πρωθυπουργό τον Βίκτωρ Όρμπαν...

Πάμε και στην πατρίδα μας, την Ελλάδα; Τι κάνει το ελληνικό κράτος για τα νεογέννητα παιδιά; Περίπου... τίποτα! Όπως το απαράδεκτο, να μην θεωρεί τις τρίτεκνες οικογένειες ως πολύτεκνες και συνεπώς να μην έχουν αυτές τα προνόμια που θα έπρεπε να έχουν από την πολιτεία! Και, βεβαίως, να μην τις στηρίζει οικονομικά, και σε βάθος χρόνου, να μην προσφέρει φοροαπαλλαγές και άλλα απαραίτητα για να έρχονται στον κόσμο νέα παιδιά, με αποτέλεσμα οι οικογένειες αυτές να αντιμετωπίζουν ένα σωρό προβλήματα, ένα σωρό εμπόδια και να μην μπορούν να μεγαλώσουν σωστά και με αξιοπρέπεια τα παιδιά τους...

Όσοι είμαστε στη Βουλή των Ελλήνων οφείλουμε να δώσουμε μάχες για να κατοχυρώσουμε τα δίκαια των τρίτεκνων και, ευρύτερα, των πολύτεκνων οικογενειών! Η Ελληνική Λύση είναι το κόμμα που έχει στο πρόγραμμά του ιδαίτερο κεφάλαιο για την αντιμετώπιση του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος που μας μαστίζει, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις. Σε ό,τι με αφορά, επειδή θεωρώ ύψιστο χρέος μου να στέκομαι στο πλάι αυτών των ανθρώπων, έχω καταθέσει πολλές Ερωτήσεις στο κοινοβούλιο, προκειμένου να δοθούν άμεσες και εφικτές λύσεις!

Πριν από μερικές μέρες, με αριθμό πρωτοκόλλου 5376 (ημερομηνία κατάθεσης 25 Μαΐου 2022), κατέθεσα ενώπιον των αρμοδίων υπουργών επίσημα αίτημα-πρόταση, για να αναγνωριστούν -επιτέλους!- οι τρίτεκνες οικογένειες ως πολύτεκνες! Και να δικαιωθεί, έστω και αργά, μία πάγια και τόσο δίκαιη απαίτηση αυτών των ανθρώπων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Ερώτηση: “Επιβάλλεται η εκ μέρους της Πολιτείας οικονομική ενίσχυση και υποστήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων στις τελευταίες όσων έχουν 3 (τρία) τέκνα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έστω και την ύστατη ώρα, οι ολέθριες συνέπειες του δημογραφικού που προδιαγράφονται στον ορίζοντα για τη χώρα”.

Κύριε πρωθυπουργέ, το ακούτε; Σταθείτε δίπλα στους πολύτεκνους! Αναγνωρίστε τις οικογένειες με τρία παιδιά ως πολύτεκνες! Κάνετέ το όπως η Ουγγαρία! Εμείς, πάντως, ό,τι και να αποφασίσετε, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε δίπλα στους πολύτεκνους, πάντα στο πλάι αυτών των άξιων ανθρώπων, για να τελειώσει οριστικά ο εφιάλτης του δημογραφικού μαρασμού της χώρας μας!

* Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση.

πηγή φωτο: tempo24.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Είτε διεξαχθούν πρόωρα (το φθινόπωρο για παράδειγμα) είτε στην ώρα τους (καλοκαίρι 2023) οι εθνικές εκλογές, για τα κομματικά επιτελεία η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Κατά συνέπεια ο μηχανισμοί έχουν τεθεί ήδη σε εγρήγορση και τα ψηφοδέλτια σιγά σιγά συγκροτούνται.

Στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής άλλωστε οι διεργασίες είναι αρκετά προχωρημένες και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ως τις αρχές Ιουλίου αναμένεται οι λίστες να καταρτιστούν σε μεγάλο βαθμό.

Στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται οι αλλαγές να είναι αρκετές ενώ τις τελευταίες ημέρες η ονοματολογία έχει φουντώσει .Ένα από τα πρόσωπα που περιλαμβάνει είναι αυτό του Πάνου Τρυφιάτη.

Το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του έχει πέσει στο τραπέζι καθώς πληροί όλα τα κριτήρια . Σοβαρό και συνεπές στέλεχος του κόμματος πρόσφατα εξελέγη και στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Η «επιστροφή» του Τρυφιάτη στο ψηφοδέλτιο εκτιμάται πως θα συμβάλλει στην επίδοση του κόμματος καθώς χαίρει εκτίμησης σε πολλά πεδία που είχε ενασχόληση όπως το πατριδοπολιτιστικό (υπήρξε και πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ).

Ο Πάνος Τρυφιάτης είναι Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ξέρει καλά τα ζητήματα εθνικής άμυνας (υπήρξε διευθύνων σύμβουλος στα Ελληνικά Αμυντικά συστήματα αλλά και σε άλλες θέσεις καθώς και πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.).

Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει πάντως προβεί σε κάποια σχετική δήλωση. Προφανώς εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα…

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το νέο κόμμα των Ελλήνων ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετέχει με επίσημη πρόσκληση στο 35ο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Πράσινων, που γίνεται στις 2-5 Ιουνίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Το νέο κόμμα ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα εκπροσωπήσουν η Βασιλική Γραμματικογιάννη, συνεκπρόσωπος του κόμματος και ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής και μέλος του Συμβουλίου. Κεντρικά θέματα τη συνόδου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος είναι η στρατηγική των Ευρωπαίων Πράσινων για την ασφάλεια, τη δίκαιη μετάβαση, την ενέργεια κ.ά.

Μετά την κρίση του COVID-19 και τα ανησυχητικά νέα για την κλιματική κρίση φέτος, τώρα αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο στην ευρωπαϊκή ήπειρο και μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση. Καθώς η Ευρώπη εισέρχεται σε μια νέα φάση, οι πολίτες εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο τους Πράσινους, την πιο συνεκτική πολιτική οικογένεια, για να οδηγήσουν προς ένα καλύτερο μέλλον. Χρειαζόμαστε ενίσχυση της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε ενεργειακή ανεξαρτησία, διατηρώντας παράλληλα τον μακροπρόθεσμο στόχο μας να εξασφαλίσουμε μια δίκαιη και βιώσιμη μετάβαση που θα βάζει τους ανθρώπους σε προτεραιότητα και θα αντιμετωπίζει την κλιματική κρίση.

Στις εργασίες του Συμβουλίου θα συμμετάσχει και ο Dritan Abazović, ο νέος Πράσινος πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, η Anna Lührmann, Πράσινη Υπουργός Επικρατείας για την Ευρώπη και το Κλίμα, του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, ενώ θα έχει κεντρική ομιλία και ο Virginijus Sinkevičius, Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας.

Στο πρόγραμμα της συνόδου περιλαμβάνεται και το δικαίωμα στη στέγαση, που συνοδεύεται και με δράση στο δρόμο, μια κλήρωση με βραβεία πράσινα, κοινωνικά ελκυστικά που παράγονται στη Λετονία, από την «Τυφλή Τέχνη», που παρέχει ευκαιρίες εργασίας σε τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης, στην OWA Fashion της οποίας η αποστολή είναι να παρακινεί γυναίκες με αναπηρίες ή σε δύσκολες καταστάσεις να μάθουν νέες και χρήσιμες δεξιότητες ή τη Madara, τον κατασκευαστή βιολογικών καλλυντικών που χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά. Επιπλέον, μετά την έγκριση του ψηφίσματος «Trans Rights Here! Τρανς Δικαιώματα Τώρα!», οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν τις τρανς φωνές στην πολιτική και τη νομοθεσία.

Τα ψηφίσματα, μεταξύ άλλων, αναφέρονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, στα συμπεράσματα της Συνδιάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, τη στήριξη της τρίτης ηλικίας, το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου της Τουρκίας, τα κρυπτονομίσματα, τον κυβερνοπόλεμο κ.ά.

 
Περισσότερες πληροφορίες για τους δημοσιογράφους: 6978330032, 6936672882
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Αμφιλοχία θα μιλήσει την Κυριακή ο Νίκος Παπαναστάσης.

Πιο συγκεκριμένα:

Η ΚΟΒ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 8.15 μ.μ., στην πλατεία της Αμφιλοχίας (στον κόμβο).

Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ