Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:18: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022

Πράσινο φως» για την ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στην ΕΕ «άναψε» η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Έτσι οι ενταξιακές διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

«Η Ουκρανία θα επικρατήσει. Η Ευρώπη θα επικρατήσει», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού που θα διανύσουμε μαζί.

Ο ουκρανικός λαός ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το μέλλον της Ουκρανίας είναι στην ΕΕ.

Στεκόμαστε μαζί για την ειρήνη», σημειώνει.

Ανάρτηση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των δύο χωρών έκανε και ο Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Συμφωνία. Η Σύνοδος μόλις αποφάσισε να δώσει το καθεστώς των υποψήφιων για ένταξη χωρών σε Ουκρανία και Μολδαβία. Μια ιστορική στιγμή», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μισέλ.

Η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσουν στη χώρα του καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο Ζελένσκι έκανε λόγο για μοναδική και ιστορική στιγμή, προσθέτοντας ότι «το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στους κόλπους της ΕΕ».

Πηγή: in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιστροφή στο υπερσυντηρητικό παρελθόν για τις ΗΠΑ, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτηρίζει πια παράνομο το δικαίωμα στην άμβλωση.

Πλέον, εκατομμύρια γυναίκες χάνουν το αυτονόητο, για τις περισσότερες δυτικές χώρες, δικαίωμα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο κατάργησε έτσι μια απόφαση του 1973, η οποία θέσπιζε το συγκεκριμένο δικαίωμα.

Στο εξής, το δικαίωμα στις αμβλώσεις θα καθορίζεται από την εκάστοτε πολιτεία, εκτός εάν το Κογκρέσο αποφασίσει διαφορετικά. Έτσι, η κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ θα μπορεί με βάση αυτή την απόφαση να θεσπίσει τα δικά της μέτρα, ωστόσο αναμένεται ότι τουλάχιστον οι μισές θα επιβάλλουν περιορισμούς ή ολική απαγόρευση.

Αναμένεται ότι το δικαίωμα αυτό θα καταργηθεί άμεσα για περίπου 36 εκατομμύρια γυναίκες.

Οι Ρεπουμπλικάνοι μπλόκαραν το νομοσχέδιο του Μπάιντεν

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια του «μπλόκου» που έβαλαν οι Ρεπουμπλικάνοι στο νομοσχέδιο των Δημοκρατικών υπέρ της προστασίας των αμβλώσεων.

«Για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια, μία συντηρητική πλειοψηφία, μία ακραία πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου ετοιμάζεται να αποφασίσει ότι οι γυναίκες δεν έχουν τον έλεγχο του ίδιου του σώματός τους», είχε προειδοποιήσει σε δραματικούς τόνους ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσίας Τσακ Σούμερ πριν από την ψηφοφορία.

Αυστηρό μήνυμα του Ευρωκοινοβουλίου

Για «αναφαίρετο δικαίωμα» στην άμβλωση έκαναν λόγο πρόσφατα οι ευρωβουλευτές, καταδικάζοντας την οπισθοδρόμηση στην αναπαραγωγική υγεία και τα συναφή δικαιώματα των γυναικών στις ΗΠΑ, μια ενέργεια που θα έχει και διεθνή αρνητικό αντίκτυπο.

Μετά από πρόσφατη συζήτηση στην ολομέλεια οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα την Πέμπτη με 364 ψήφους υπέρ, 154 κατά και 37 αποχές, υπενθυμίζοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί σε ισχύ η απόφαση στην υπόθεση-ορόσημο Roe κατά Wade (1973) και η συνακόλουθη συνταγματική προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση στις ΗΠΑ.

Επίσης, κάλεσαν τον Αμερικανό Πρόεδρο και την κυβέρνησή του να διασφαλίσουν την πρόσβαση σε ασφαλή και νόμιμη άμβλωση. Οι ευρωβουλευτές επανέλαβαν την έκκλησή τους προς την κυβέρνηση της πολιτείας του Τέξας να καταργήσει ταχέως το νομοσχέδιο 8 της Γερουσίας και καλούν διάφορες άλλες πολιτείες των ΗΠΑ με παρόμοιους νόμους να ευθυγραμμίσουν τη νομοθεσία τους με τα διεθνώς προστατευόμενα πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών.

Οι απαγορεύσεις και οι άλλοι περιορισμοί στην άμβλωση πλήττουν δυσανάλογα τις γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, ανέφεραν οι ευρωβουλευτές, προσθέτοντας ότι οι γυναίκες οι οποίες, λόγω οικονομικών ή υλικοτεχνικών εμποδίων, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν σε κλινικές αναπαραγωγικής υγείας σε γειτονικά κράτη ή χώρες, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποβληθούν σε επισφαλείς και απειλητικές για τη ζωή τους γυναικολογικές παρεμβάσεις.

Ο Economist εξηγεί πώς έφθασε να αμφισβητείται στην Αμερική το δικαίωμα στην άμβλωση

Γιατί σήμερα τα δικαιώματα στην άμβλωση απειλούνται στην Αμερική; Ο Economist εξηγεί πώς έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Πέντε χρόνια πριν, την παραμονή των προεδρικών εκλογών του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε να διορίσει δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα ανέτρεπαν «αυτόματα» την Roe v Wade.

Η Roe v. Wade, 410 U.S. 113, ήταν μια απόφαση ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, στην οποία το Δικαστήριο έκρινε ότι το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών προστατεύει την ελευθερία μιας εγκύου γυναίκας να επιλέξει να κάνει άμβλωση χωρίς υπερβολικούς κυβερνητικούς περιορισμούς.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Τραμπ μεταμόρφωσε το δικαστήριο διορίζοντας τρεις νέους δικαστές, δίνοντας στους συντηρητικούς πλειοψηφία 6-3. Τώρα, ένα σχέδιο γνωμοδότησης που διέρρευσε τον Φεβρουάριο, το οποίο δημοσιεύθηκε από το Politico στις 2 Μαΐου, φαίνεται να δείχνει ότι η πλειοψηφία των δικαστών του δικαστηρίου σκοπεύει να ακυρώσει τη Roe, όπως και συνέβη.

Οι προφορικές αγορεύσεις στην υπόθεση Dobbs κατά Jackson Women’s Health Organisation, μια υπόθεση από το Μισισιπή που επέστρεψε την άμβλωση στο Ανώτατο Δικαστήριο, άρχισαν την 1η Δεκεμβρίου. Αλλά αρκετές πολιτείες έχουν προσπαθήσει να δοκιμάσουν τη Roe, ψηφίζοντας νόμους που έχουν σχεδιαστεί για να υπονομεύσουν την πρόσβαση στις αμβλώσεις. Από το 2021 έχουν τεθεί σε ισχύ τουλάχιστον 70 περιορισμοί σε 14 πολιτείες.

Ένας από αυτούς -μια σχεδόν ολοκληρωτική απαγόρευση στις έξι εβδομάδες κύησης, πριν πολλές γυναίκες γνωρίζουν ότι είναι έγκυες- έγινε νόμος στο Τέξας. Ο εν λόγω νόμος στην υπόθεση Dobbs, ο νόμος για την ηλικία κύησης, είναι ήπιος συγκριτικά: απαγορεύει την άμβλωση μετά την 15η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Αλλά δίνει στη συντηρητική πλειοψηφία του Ανώτατου Δικαστηρίου την ευκαιρία να αφανίσει το δικαίωμα στην άμβλωση που αναγνωρίστηκε πριν από σχεδόν 50 χρόνια.

Στην υπόθεση Roe, οι δικαστές προσπάθησαν να εξισορροπήσουν το δικαίωμα της γυναίκας στην ιδιωτική ζωή όσον αφορά την εγκυμοσύνη της με το συμφέρον της πολιτείας να προστατεύσει τη δυνητική ζωή. Ο δικαστής Harry Blackmun και οι συνάδελφοί του έκριναν ότι οι πολιτείες μπορούν να απαγορεύσουν την άμβλωση στο σημείο “βιωσιμότητας” -το στάδιο κατά το οποίο ένα έμβρυο μπορεί να επιβιώσει εκτός της μήτρας, τότε περίπου 27 εβδομάδες μιας εγκυμοσύνης, αλλά τώρα γύρω στις 23-24.

Το 1992, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση Planned Parenthood κατά Casey, μια άλλη υπόθεση αμβλώσεων, οι υπέρμαχοι της άμβλωσης προετοιμάστηκαν για τα χειρότερα. Όμως το δικαστήριο εξέπληξε τους παρατηρητές εμμένοντας σε μεγάλο βαθμό στη Roe. Επέτρεψε ορισμένους περιορισμούς (όπως η 24ωρη περίοδος αναμονής πριν από την άμβλωση), αλλά κήρυξε αντισυνταγματικά τα “ουσιώδη εμπόδια” στη διαδικασία, όπως η απαίτηση από μια γυναίκα να ενημερώνει τον σύζυγό της πριν προβεί σε διακοπή.

Το ερώτημα για το Ανώτατο Δικαστήριο, λοιπόν, ήταν αν όλες οι απαγορεύσεις των αμβλώσεων πριν από τη βιωσιμότητα είναι πράγματι αντισυνταγματικές – με άλλα λόγια, αν αυτά τα προηγούμενα δεκαετιών πρέπει να παραμείνουν.

Το πού στέκεται το κοινό είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών θα είχε αντίρρηση να ανατρέψει το δικαστήριο τη Roe. Άλλες όμως δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν όρια στις αμβλώσεις που δεν επιτρέπει η Roe. Στην υπόθεση Casey πέντε δικαστές ψήφισαν αρχικά υπέρ της αναίρεσης της Roe, αλλά ο δικαστής Anthony Kennedy άλλαξε γνώμη, γέρνοντας την ισορροπία.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Θεσσαλονίκη, 6/10/2021

Των:              Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:           «Άμεση ολοκλήρωση του οδικού έργου “Μεσόπυργος – Αυλάκι” ζητούν οι κάτοικοι της Κοιλάδας του Αχελώου»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Κοιλάδας του Αχελώου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, η ολοκλήρωση του οδικού έργου

«Μεσόπυργος – Αυλάκι» καθυστερεί, ενώ είναι γνωστό, πως πρόκειται για ένα αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους της ως άνω περιοχής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργο που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, συνδέει την Π.Ε. Άρτας με την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην Κοιλάδα του Αχελώου, ενώ η υλοποίησή του αναμένεται να δώσει την δυνατότητα μετακίνησης με ασφάλεια στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο ως άνω επαρχιακός δρόμος, που αποτελεί ζωτικής σημασίας οδική αρτηρία για την περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου;
  1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του ως άνω οδικού έργου, που θα δίνει την δυνατότητα μετακίνησης με ασφάλεια στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 Απόστολος Αβδελάς

Κωνσταντίνος Χήτας


 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θέμα:    Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Σχετ.:    Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 140/08-10-2021 Ερώτηση

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η χρηματοδότηση των Περιφερειών της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), γίνεται βάσει των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων και καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, ύστερα από πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), ως προς το ύψος των εσόδων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λοιπών λειτουργικών δαπανών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατανεμήθηκαν από τους Κ.Α.Π. έτους 2021 στην Περιφέρεια Ηπείρου και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ποσά ύψους 5.320.000,00€ και 5.040.000,00€ αντίστοιχα, για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου.Το ίδιο ποσό προγραμματίζεται να αποδοθεί και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η περαιτέρω διαχείριση των πόρων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων περιφερειακών συμβουλίων υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεων τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια Ηπείρου, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 75658/18-10-2021 έγγραφο και, όταν περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

 

Θέμα:    Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Σχετ.:      Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 140/08-10-2021 Ερώτηση

Σε  συνέχεια  του  υπ’  αριθμ.  πρωτ.  32965/23-05-2022  εγγράφου  μας  και  σε  απάντηση  της ανωτέρω Ερώτησης, σας διαβιβάζουμε, για ενημέρωσή σας, το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΠΔΕ/ΓΠ/300130/5394/25-10-2021 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Θέμα: Απάντηση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης με θέμα «Άμεση ολοκλήρωση του οδικού έργου ‘Μεσόπυργος-Αυλάκι’ ζητούν οι κάτοικοι της Κοιλάδας του Αχελώου».

Σχετ.: 1) το αρ. πρωτ. 75658/18-10-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών Γεν. Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης/ Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης/ Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών .

2) το αρ. πρωτ. 189352 /18-10-2021 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου/Γραφείο Συντονιστή.

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας, σχετικά με την αρ. 140/08-10-2021 κοινοβουλευτική ερώτηση των κκ Βουλευτών Αποστόλου Αβδελά & Κωνσταντίνου Χήτα με θέμα «Άμεση ολοκλήρωση του οδικού έργου ‘Μεσόπυργος-Αυλάκιι’ ζητούν οι κάτοικοι της Κοιλάδας του Αχελώου» σας γνωρίζουμε ότι:

  1. Ο δρόμος «Μεσόπυργος-Αυλάκιι» που αναφέρεται στη σχετική επερώτηση διατρέχει τις Π.Ε Άρτας και Αιτ/νίας δεν περιέχεται στους χαρακτηρισμένους επαρχιακούς δρόμους της Αιτ/νίας σύμφωνα με το ΦΕΚ 47/ΤΕΥΧΟΣ 1/08.02.1956.
  1. Στους δρόμους τους οποίους έχει την αρμοδιότητα συντήρησης η Π.Ε Αιτ/νίας υπάρχει τμήμα του ανωτέρω δρόμου περίπου 2,5 χλμ χαλικοστρωμένου δρόμου.
  1. Λόγω του μεγάλου μήκους του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Π.Ε Αιτ/νίας έχει δοθεί προτεραιότητα από την Υπηρεσία στο χαρακτηρισμένο επαρχιακό δίκτυο και στους βασικούς άξονες κυκλοφορίας των οχημάτων με βάση και τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες της Π.Δ.Ε.
  1. Η Υπηρεσία θα εντάξει την ασφαλτόστρωση του ανωτέρω δημοτικού- αγροτικού δρόμου όταν υπάρξει η οικονομική δυνατότητα εκτέλεσης του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Νεκτάριος Φαρμάκης

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Καθηγητής κ. Μάριος Σαλμάς κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, η οποία θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες. Ειδικότερα ο κύριος Σαλμάς ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με την αύξηση του κόστους παραγωγής και ζητά να ενημερωθεί για τις προθέσεις του υπουργείου για την αποκατάσταση της αδικίας που προέκυψε μετά την απόφαση του ΣΤΕ για το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Τα τελευταία 2 χρόνια δύο σημαντικά ιστορικά γεγονότα η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασαν τη διατροφική αλλά και την εφοδιαστική αλυσίδα πρώτων βασικών υλών και τροφίμων. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είδαν τη ζήτηση των προϊόντων τους να περιορίζεται από τα συνεχιζόμενα lockdown λόγω  πανδημίας. Οι επιπτώσεις στην τιμή και διαθεσιμότητα της ενέργειας ,εξ αιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία είναι δυσβάστακτες, αφού η τιμή του πετρελαίου διπλασιάστηκε.  Οι τιμές  των λιπασμάτων και των ζωοτροφών εκτινάχθηκαν, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών παράγονται στις εμπόλεμες αυτές χώρες. Θεωρώ αδιανόητο να καλλιεργούν οι αγρότες με το πετρέλαιο στα 2 ευρώ.

Με απλά λόγια το κόστος παραγωγής τόσο του ζωικού, όσο και του φυτικού κεφαλαίου διπλασιάστηκε με τεράστιες συνέπειες στο εισόδημα του κλάδου.

Ειδικότερα για τους παραγωγούς ελιάς Καλαμών, η πρόσφατη εξέλιξη της πιστοποίησης «ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή της ελιάς Καλαμών που παράγεται στην Αιτωλοακαρνανία σε ποσοστό περίπου 35% ,με αποτέλεσμα αυτή να εξάγεται από επιχειρήσεις της Μεσσηνίας αν και δεν παράγεται στην Καλαμάτα.  Όλα τα παραπάνω δημιουργούν μία αρνητική κατάσταση στους αγρότες και κτηνοτρόφους και επιβάλουν την άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση.

Με βάση τα ανωτέρω εύλογα

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Εάν προτίθεται να μειώσει την τιμή του πετρελαίου για τους αγρότες ; και
  2. Εάν θα λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την ελιά Καλαμών Αιτωλοακαρνανίας να μπορεί να εξάγεται ως ελιά Καλαμάτας (ΠΟΠ) ;
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Aυξάνει κατακόρυφα την επιρροή του το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία και επιδιώκει να αυξήσει τη δυναμή του κατά μία έδρα.

Στις εκλογές του 2019 κατέγραψε 10,24% (συγκεκριμένα πήρε 13.865 ψήφους) και εξέλεξε έναν βουλευτή, τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο (φωτ.). Δημοσκοπικά σήμερα βρίσκεται στο 16%, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Στόχος, λοιπόν, είναι ένα ισχυρό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που θα δώσει μια δυναμική για το Κίνημα και την Αιτωλοακαρνανία.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ