Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 23:01

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Νέος γραμματέας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρόπουλος συγκέντρωσε 281 ψήφους σε σύνολο 319, ποσοστό δηλαδή 88%. Καταμετρήθηκαν 36 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Σπυρόπουλου αμέσως μετά την εκλογή του:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η εκλογή μου στη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Πρόεδρο της Παράταξής μας και τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους.

Αντιλαμβάνομαι το βάρος της ευθύνης και δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τον κοινό μας στόχο: Την αναγέννηση της Παράταξης με πυξίδα την ενότητα, την ανανέωση και την πολιτική μας αυτονομία.

Όλοι μαζί, με την πείρα των μεγαλύτερων γενεών του ΠΑΣΟΚ αλλά και την ορμή των νεότερων, θα δώσουμε τη μάχη για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ένα σύγχρονο, ανοικτό και συμμετοχικό κόμμα, που θα πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας.

Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να γίνουν οι οργανώσεις και τα δίκτυά μας τα πιο ζωντανά κύτταρα σε κάθε τοπική κοινωνία.

Να εξελιχθούν σε ένα μεγάλο κοινωνικό προοδευτικό ρεύμα, που θα ανατρέψει όλα όσα καθηλώνουν τη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Το κοινωνικό, αξιακό, πατριωτικό κίνημα που δεν συμβιβάζεται, αλλά κάνει ρήξεις.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που εκπροσωπεί τους μη προνομιούχους και αγωνίζεται απέναντι στις ανισότητες, που θα γίνει ξανά ο προοδευτικός εναλλακτικός πόλος απέναντι στον συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας και τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Με πίστη στις δυνάμεις μας, σεβασμό στην ιστορία μας, με πρόγραμμα και όραμα.

Σε αυτή την προσπάθεια, η Παράταξη μας χρειάζεται όλους να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς.
Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στη χώρα».

Ποιος είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, είναι ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη με μεγάλη πορεία στην παράταξη. Θεωρείται αυτοδημιούργητος, μηχανολόγος στο επάγγελμα ο οποίος ασχολείται με την πολιτική από τα φοιτητικά του χρόνια. Διατηρεί δικό του γραφείο στην Αθήνα, ενώ έχει καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Συναντήθηκε πρώτη φορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη το 2004 στην Ξάνθη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Ο πρόεδρος του κόμματος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, περιέγραψε τον νεαρό πολιτικό ως αυτοδημιούργητο που χαίρει εκτίμησης μέσα στην παράταξη και μπορεί να πετύχει πάρα πολλά όπως απέδειξε και στον εργασιακό του βίο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς (2.258) στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κατά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: protothema.gr