Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:39: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022

Ο καφές είναι απόλαυση, συμπάθεια και χαμόγελο, δηλώνει η κ. Δήμητρα Γυφτομήτρου, υπεύθυνη του καταστήματος «Prestige Happy Coffee» που βρίσκεται στο Αγρίνιο, οδός Ι.Σταίκου 72 (απέναντι από τα γραφεία της ΔΕΔΗΕ). Θα το βρείτε στο efood στο box ή στο τηλέφωνο 26410 29227.

Το κατάστημα άνοιξε το Φεβρουάριο του 2022 και συνεργάζεται με την εταιρεία Buondi Craft χρησιμοποιώντας τις 2 πιο ποιοτικές ποικιλίες. Αυτές είναι το Prestige καί η Honduras (Ονδούρα). Η ποικιλία Honduras είναι πιο δυνατή με ιδιαίτερα αρώματα και χαρακτηριστικά γι'αυτό και βρίσκεται στην κατηγορία του Speciality καφέ. Το Prestige είναι η πιο γνωστή ποικιλία καφέ ήπιων εντάσεων καί αρωμάτων.

PRESTIGE 30

Η κα Δήμητρα Γυφτομήτρου (υπεύθυνη του καταστήματος) έχει τελειώσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, Υπάλληλος Γραφείου. Ωστόσο η μεγάλη της αγάπη για τις δημόσιες σχέσεις, το μάρκετινγ και ότι έχει να κάνει με την προώθηση προϊόντων την έκαναν να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο. Έχοντας δουλέψει σαν υπάλληλος σε αντίστοιχη δραστηριότητα, με αγάπη για την επικοινωνία με τον κόσμο, δηλώνει ότι της αρέσει πολύ να βλέπει την ευχαρίστηση των πελατών, όταν πίνουν κάτι από τα δικά της χέρια. Όλα αυτά ήταν τα κίνητρα για να κάνει κάτι δικό της.  

Στην ερώτηση: Τι διαφορετικό προσφέρει το δικό της κατάστημα ώστε να το προτιμήσει κάποιος υποψήφιος πελάτης; Η απάντηση είναι:

Πρώτα από όλα η ποικιλία του καφέ αλλά και γενικά η  επικοινωνία  και  η ποιότητα των υπηρεσιών. Πολλοί πελάτες που παραγγέλνουν από το σπίτι η την εργασία τους, έρχονται και στο κατάστημα για να γνωρίσουν τον χώρο, την εξυπηρετικότητα αλλά και την φωνή αυτής που τους μιλάει στο τηλέφωνο. Φυσικά αναπτύσσονται σχέσεις συμπάθειας και εμπιστοσύνης με τον κόσμο.

PRESTIGE 24

«Η δουλειά μας είναι να εξυπηρετούμε τον κόσμο, να τους ακούμε και να φεύγουν από εδώ χαρούμενοι», δηλώνει η ίδια.

Με κάθε παραγγελία καφέ, προσφέρουμε το νερό, κάποιο μπισκοτάκι και για τους παραγγέλνοντες απο το σπίτι η την εργασία τους, ένα κρουασανάκι.  Θέλουμε, αυτός που θα πάρει τον καφέ του, εκτός από τον καφέ να έχει συνοδεία και ένα γλύκισμα.

Δίνουμε έμφαση στην ποιότητα του καφέ και στην ικανοποίηση του πελάτη, στον οποίο φυσικά δεν θέλουμε να του δημιουργήσουμε πρόβλημα υγείας, με αναμφιβόλου ποιότητας υλικά.

Ο χώρος διατίθεται για εκδηλώσεις, πάρτυ, διάφορες παρουσιάσεις κλπ.


 PRESTIGE 34
   

Μια παροχή επιπλέον για τούς ενδιαφερόμενους είναι το γεγονός ότι διαθέτει στο κοινό και Ναργιλέ ο οποίος μάλιστα γίνεται και ντελίβερι.

Η ίδια δηλώνει για τον Ναργιλέ:

Ο Ναργιλές είναι ατμικού καπνού, δεν περιέχει πίσσα, ούτε νικοτίνη, είναι καθαρά και μόνο γεύση. Έτσι όταν είσαι με την παρέα σου και θες να περάσεις καλά, αντί για τσιγάρο μπορείς να έχεις Ναργιλέ που δεν είναι καθόλου επιβλαβής για την υγεία. Μπορούμε να το κάνουμε ντελίβερι, όπου και ενοικιάζεται με την ώρα.

 

PRESTIGE 08

Μήνυμα ενόψει καλοκαιριού

Καλό καλοκαίρι να έχουμε, με υγεία πρώτα από όλα, να είμαστε προσεκτικοί, και όσοι θα πηγαίνετε για διακοπές, μπάνιο ή βόλτα καλό είναι να περνάτε, να μας τα λέτε, να παίρνετε το καφεδάκι σας και να μας μεταδίδετε την χαρά σας.

PRESTIGE 40

Για παραγγελίες μπορείτε να μας βρείτε στο efood στο box ή στο 26410 29227

Η σελίδα μας στο facebook


 

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

PRESTIGE TIMOK 1

PRESTIGE TIMOK 2

PRESTIGE TIMOK 3

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

PRESTIGE 01

PRESTIGE 06

PRESTIGE 13

PRESTIGE 14

PRESTIGE 15

PRESTIGE 16

PRESTIGE 31

PRESTIGE 35

Επι πλέον διευκολύνσεις για τους πελάτες του καταστήματος

PRESTIGE 36

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χρύσα Σπαή

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

Έχουν πει ότι η ιδιοφυία συνορεύει με την τρέλα, έχει αποδειχθεί ότι διάνοιες απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, απ’ όλους τους τομείς είχαν κάποιες περίεργες συνήθειες, τώρα η επιστήμη επιμένει ότι ακριβώς αυτές οι συνήθειες είναι που ξεχωρίζουν τους «φωτισμένους» από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Τι συνήθειες είναι αυτές; Ενοχλητικές, κάποτε αηδιαστικές ή απλώς από εκείνες που μπορούν να φέρουν σε αμηχανία τους γύρω μας. Αυτά, λοιπόν, κάνουν όσοι ξεφεύγουν, κατά τους επιστήμονες πάντα, από τον μέσο όρο (ειδικώς και γενικώς).

Βρίζουν Να μια μία εξαιρετικά αντικοινωνική συνήθεια, που όμως, σύμφωνα με μελέτη της “Language Sciences Journal” κάτι έχει να πει. «Οι άνθρωποι που βρίζουν έχουν πλουσιότερο λεξιλόγιο», ισχυρίζεται η μελέτη.

Είναι ακατάστατοι Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, μετά από πειράματα σε δύο ομάδες ανθρώπων που έπρεπε να προτείνουν ιδέες για ένα project (σ.σ.: η μία ομάδα έκανε συσκέψεις σε καθαρό περιβάλλον και η άλλη στο απόλυτο χάος), διαπίστωσαν ότι η δεύτερη ομάδα υπήρξε πολύ πιο δημιουργική και ενδιαφέρουσα. Οι ερευνητές επισήμαναν ότι η ακαταστασία βοηθά στη σκέψη, καθώς το μυαλό αντιλαμβάνεται ότι «σπάει δεσμά και παραδοσιακές διαδικασίες».

Εκνευρίζονται από ανθρώπους που κάνουν θόρυβο, όταν μασούν (φαγητό, τσίχλες, οτιδήποτε) Ένα 20% του πληθυσμού έχει υψηλή ευαισθησία σε συγκεκριμένους ήχους. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Northwestern University διαπίστωσε ότι άτομα που ενοχλούνται από τέτοιους θορύβους σκέφτονται πιο διεξοδικά και εις βάθος. Μιλάνε μόνοι τους Ο εγκέφαλος εργάζεται πιο αποτελεσματικά, όταν κάποιος μιλάει στον… εαυτό του. «Είναι η πιο ειλικρινής και αποτελεσματική συζήτηση που μπορεί να κάνει κάποιος, ενώ εκπαιδεύει το άτομα στη διαδικασία των ρητορικών αντιπαραθέσεων», λένε μελέτες νομικών, ψυχολόγων και παιδοψυχολόγων.

Είναι επιρρεπείς στον αλκοολισμό Βάσει αρχείων έρευνας που εκπονήθηκε πριν από λίγα χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιχειρούσε συσχετισμό ανάμεσα στην παιδική νοημοσύνη και την ενήλικη εξάρτηση από το αλκοόλ, προέκυψε ότι παιδιά – φαινόμενα, εξελίχθηκαν σε συστηματικούς πότες. Η εξήγηση που δόθηκε είχε να κάνει τόσο με την κατάθλιψη που βίωσαν στην ενήλικη ζωή – όπως αρκετά παιδιά θαύματα -, όσο και με την ψευδαίσθηση επανάστασης που έκρυβε μία τέτοια συνήθεια.

Αποσπούνται εύκολα από το κινητό τους (και όσα συμβαίνουν στα social media) Σύμφωνα με άρθρο του “Wired” καταρρίπτονται οι μύθοι που θέλουν το κινητό να μας αποσπά την προσοχή από οτιδήποτε. Όχι από όλους μας, τουλάχιστον. «Στο σωστό περιβάλλον και με τις ενδεδειγμένες τεχνικές, αυτή η συνήθεια μπορεί να μας κάνει ιο έξυπνους». Μάλιστα, ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει ότι η τεχνολογία διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους να θέτουν πιο εύκολα προτεραιότητες και να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Ξενυχτάνε Σε μελέτη που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και με δείγμα περισσότερους από 1000 εφήβους, αποδείχθηκε ότι οι ευφυέστεροι ήταν εκείνοι που διάβαζαν αργά το βράδυ, ενώ οι ίδιοι απέδιδαν καλύτερα και στις πρωινές δοκιμασίες (σχολικά διαγωνίσματα, εξεταστικές, κ.λπ).

Αγαπούν τα sex toys και ξοδεύουν πολλά για να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους! Ερευνητικές ομάδες από τη Μεγάλη Βρετανία διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές των δύο μεγαλύτερων βρετανικών πανεπιστημίων – Oxford και Cambridge – ξόδευαν πολλά σε sex toys, σε σχέση με συμφοιτητές τους από άλλα πανεπιστήμια. Είχαν εντοπίσει βέβαια και περιπτώσεις φοιτητών από τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα που είχαν ξοδέψει σε online αγορές τέτοιων «παιχνιδιών», συνολικά 31.461 λίρες.

Μουτζουρώνουν Ας μην παίρνουμε αψήφιστα τη συνήθεια μας να μουτζουρώνουμε χαρτιά, πακέτα, τραπέζια την ώρα που μας μιλάνε και κυρίως την ώρα που πρέπει να εστιάσουμε σε κάτι βαρετό. Βάσει μελέτης που δημοσιεύθηκε στη “Wall Street Journal”, όσοι συνηθίζουν να μουτζουρώνουν ή να σκιτσάρουν (οτιδήποτε) «μένουν συγκεντρωμένοι, αφομοιώνουν νέες ιδέες και συγκρατούν καλύτερα πληροφορίες». Φυσικά, όλες οι παραπάνω μελέτες μπορούν απλώς να λειτουργήσουν και ως πρώτης τάξεως άλλοθι: για να μη στρώσει κάποιος το κρεβάτι του, για να ξενυχτήσει όσο αντέχει ή για να είναι απλώς αγενής…

pronews.gr

«Χρειάζονται εργατικά χέρια για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα»

Την αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κατά την ομιλία του στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022. Η μεγάλη πρόκληση» είπε ότι «η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανκουφίσει την πληθυσμιακή μας υποχώρηση».

Δηλαδή για τον πρωθυπουργό δεν θα ήταν πιο αποτελεσματικό να δοθούν κίνητρα και διευκολύνσεις στα ζευγάρια των γηγενών Ελλήνων να γεννούν ας πούμε περισσότερα παιδιά ώστε να μην υπάρχει η «έλλειψη εργατικών χεριών» όπως την χαρακτηρίζει;

Είπε μάλιστα πως καθυστερούν τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχουν εργατικά χέρια!

“Πρόκειται για μία απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην έλλειψη εργατικών χεριών που παρατηρείται στον πρωτογενή τομέα και στον κλάδο των κατασκευών και όπως ξέρετε υπάρχουν ήδη φαινόμενα σοδειάς που δεν μαζεύονται, μεγάλα έργα τα οποία κινδυνεύουν σήμερα να καθυστερήσουν, επειδή πολύ απλά λείπουν από τη χώρα εργατικά χέρια.

Ταυτόχρονα όμως η ώριμη και κυρίως η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει και την πληθυσμιακή μας υποχώρηση”

Και η εμπειρία μας από το πρώτο κύμα των Αλβανών μεταναστών, είναι μία εμπειρία θετική για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Η δεύτερη γενιά των οικογενειών αυτών έχουν πια ως πατρίδα τους την Ελλάδα και τόπο καταγωγής τη χώρα των γονιών τους.

Και η εικόνα των μαθητικών μας παρελάσεων θα αποδεικνύει ότι πράγματι αξίζουν να αποκαλούνται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας».

pronews.gr

Έντονη κριτική και σφοδρές αντιδράσεις εγείρει το ρεπορτάζ του AIRETOS.GR  για το Νομοσχέδιο, με το οποίο η Κυβέρνηση αφαιρεί το δικαίωμα που έχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να θέτουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Άμεσα υπήρξαν τα αντανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, του πολιτικού κόμματος που έχει κάνει πράξη τις ιστορικότερες και τολμηρότερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διαχρονικά στέκεται στο πλευρό της.

Ειδικότερα, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, υπογράμμισε με έμφαση τα εξής:

« ΟΧΙ στη φίμωση των Δημοτικών Παρατάξεων από τον κ. Βορίδη

Η αυταρχική απόπειρα της Ν.Δ. να φιμώσει τις Δημοτικές Παρατάξεις, αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία.

Το δικαίωμα των Επικεφαλής Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, να εγείρουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης, ώστε τα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν επ’ αυτών, είναι αναφαίρετο.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 ρητώς το είχε διασφαλίσει στην παρ.7 του Άρθρου 67 του Καλλικράτη (ν.3852/2010), καθώς εμείς πιστεύουμε στην αξία του διαλόγου και σεβόμαστε την προστασία των δικαιωμάτων όλων των Αιρετών, που οι πολίτες επιλέγουν με την ψήφο τους στις δημοτικές κάλπες. 

Η μεθόδευση της Ν.Δ. να επιβάλει δια Νόμου σιωπητήριο στις Δημοτικές Παρατάξεις, με την επίκληση μάλιστα λόγων «διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου», αποτελεί ακόμα μία ωμή παρέμβαση.

Δεν μας εκπλήσσει. Από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα, οι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη επιδίδονται σε έναν ανηλεή πόλεμο εναντίον των Δημοτικών Συμβουλίων, κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του μόνου θεσμού με άμεση λαϊκή νομιμοποίηση που αδυνατούν να χειραγωγήσουν και να καθυποτάξουν στις παλαιοκομματικές και πελατειακές τους ορέξεις.

Είναι θλιβερό ότι ακόμα και τώρα, που οι αντιδημοκρατικές διατάξεις της Κυβέρνησης καταπίπτουν ως αντισυνταγματικές στο  Συμβούλιο της Επικρατείας, το “πάθημα” δεν τους γίνεται “μάθημα”.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι δημοκράτες Δήμαρχοι δεν ευθύνονται για το ανοσιούργημα που προωθεί η Κυβέρνηση, και θα αντιταχθούν, με ένα δυναμικό “όχι”. »

airetos.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Νίκος Παπαναστάσης στη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε: “η αποστολή όπλων στην Ουκρανία είναι με εντολή ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, η χώρα μας μετατρέπεται σε εμπόλεμο εταίρο της κυβέρνησης Ζελένσκι, η κυβέρνηση σκόπιμα κρύβει ότι γίνεται εμπόλεμος εταίρος της κυβέρνησης Ζελένσκι”. 

Διαβάστε αναλυτικά:

Η κυβέρνηση σκόπιμα και επιμελώς αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό πως η βασική συνέπεια της αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία είναι ότι με εντολή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ η χώρα μας μετατρέπεται σε εμπόλεμο εταίρο της κυβέρνησης Ζελένσκι, σημείωσε ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μέχρι τις 24 Φλεβάρη έσπερνε τον εφησυχασμό, συμμετέχοντας παράλληλα στη ΝΑΤΟική περικύκλωση της Ρωσίας, ενώ στήριξε την εγκαθίδρυση ΝΑΤΟικών βάσεων στο έδαφος της Ουκρανίας, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσίας.

Σημειώνοντας ότι ο πόλεμος που διεξάγεται είναι ιμπεριαλιστικός ανάμεσα στη Ρωσία από τη μία και τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ από την άλλη, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να διαλέξει ιμπεριαλιστή και να απαιτήσει καμία συμμετοχή σε αυτόν τον πόλεμο.

Ο Νίκος Παπαναστάσης υπογράμμισε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι η χώρα είναι δεμένη στο αμερικανοΝΑΤΟικό άρμα και εκεί εντάσσεται και η συνεχής αποστολή όπλων, πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων.

Χαρακτήρισε άγνωστο στη στρατιωτική τον όρο «πλεονάσματα», τον οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την αποστολή πυρομαχικών και όπλων, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, ώστε να τον κάνει συμμέτοχο στα επικίνδυνα σχέδιά της.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 18:14

Εθνική αυτοχειρία!

Ταμουρίδης Νίκοςγράφει ο Νικόλαος Ταμουρίδης

Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τον όρο «Mankurtlaşma», ως μια κοινωνική και πολιτισμική έννοια, που περιγράφει πως μπορεί ένα έθνος να γίνει εχθρικό προς τον εαυτό του, προς τις αξίες του και ουσιαστικά να σκοτώσει τον εαυτό του, να αυτοκτονήσει.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με τον τουρκικό ορισμό, αυτό συμβαίνει όταν «οι υπεύθυνοι κυβερνώντες, συνεργαζόμενοι με την άρχουσα τάξη μιας εξωτερικής μεγάλης δύναμης, αλλάζουν τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές πολιτικές της χώρας τους εις βάρος του έθνους, αποξενώνοντάς το από την εθνική του ταυτότητα. Έτσι,  αλλοτριώνουν την κοινωνία και τον εθνικό πολιτισμό της, καθιστώντας το έθνος χωρίς συνείδηση και ανοιχτό στην εκμετάλλευση.  Παράλληλα δηλητηριάζουν το  μυαλό της κοινωνίας, μετατρέποντάς την σε ψυχική σκλάβα των ξένων αποικιοκρατικών δυνάμεων, δημιουργώντας μάλιστα την ψευδαίσθηση ότι  είναι προς το καλό της».

Ο αρχικός όρος «mankurt», που σημαίνει «σκλάβος χωρίς συνείδηση», επινοήθηκε από Τζινγκίζ Αϊτμάτωφ (1928-2008), λογοτέχνη από το Κιργιστάν, στο γνωστό μυθιστόρημά του «Η ημέρα διαρκεί περισσότερο από εκατό χρόνια» (1980). Σύμφωνα με τον επινοηθέντα μύθο, οι «mankurts» ήταν αιχμάλωτοι πολέμου που μετατράπηκαν σε σκλάβους, αφού υπέστησαν ωμά βασανιστήρια εκτιθέμενοι στον καυτό ήλιο με τα κεφάλια τους τυλιγμένα με δέρμα καμήλας. Έτσι, μετατράπηκαν σε δουλικά πλάσματα έχοντας ξεχάσει τα πάντα για το παρελθόν της ζωής τους, εκτελώντας μόνο τις διαταγές του νέου αφέντη τους. Σήμερα το περιφρονητικό ψευδώνυμο «mankurt» αρμόζει σε αυτούς που ξεχνούν την εθνική γλώσσα και παραμελούν την κουλτούρα του λαού τους, δηλ. απαρνιούνται την εθνική τους ταυτότητα.

Αυτά γράφουν οι Τούρκοι, φοβούμενοι για την αλλοίωση της εθνικής τους ταυτότητας, από την έλευση εκατομμυρίων παρανόμων μουσουλμάνων μεταναστών στην χώρα τους.

Αυτή όμως η ιδιότυπη σκλαβιά, η αλλοτρίωση της κοινωνίας και μια απίστευτη εθνική απαξίωση λαμβάνουν χώρα, κατά κύριο λόγο, κατά τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα.

Η χώρα μας, παγιδευμένη στις συντεταγμένες του ουτοπικού πολυπολιτισμού και του ψευδεπίγραφου ευρωπαϊκού ουμανισμού και παρασυρόμενη από ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πολιτικό προσωπικό, βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια σε εθνική αυτοκτονία! Και δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια των αλλοεθνών και αλλοθρήσκων που κατακλύζουν την ιερή χώρα μας, αλλά κυρίως η εθνοκτόνος πολιτική των κυβερνήσεών μας!

Ως γνωστόν, η Νέα Παγκόσμια Τάξη, της οποίας τα κελεύσματα ακολουθούν απόλυτα οι ξενόδουλοι πολιτικοί ταγοί μας,  προβλέπει την πολτοποίηση των εθνών και την δημιουργία ενός παγκόσμιου πανανθρώπινου πολιτιστικού προτύπου, καθώς και ενός κοινού θρησκευτικού προτύπου μέσω την πανθρησκείας, ως βασικές προϋποθέσεις για την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Έτσι βλέπουμε εντελώς ξεκάθαρα, την εθνική μας ταυτότητα, δηλαδή την ελληνική γλώσσα, την εθνική μας παιδεία, την ορθοδοξία, την κοινωνική μας συνοχή, τα πολιτιστικά μας πρότυπα και τις παραδόσεις μας, να δέχονται ένα ανηλεή πόλεμο από τις δοτές ελλαδικές κυβερνήσεις.

Οι πολίτες της χώρας, ως άλλοι «mankurts», ως αιχμάλωτοι ενός ιδιότυπου πολέμου, υφίστανται σύγχρονα βασανιστήρια, ζώντας σε ένα κλίμα αυταρχικής διακυβέρνησης, το οποίο συνεχώς επιδεινώνεται εις βάρος τους. Με την σταδιακή φτωχοποίηση, την αποκοπή από την ιστορική τους παράδοση, την ανεξέλεγκτη αλλοίωση και απαξίωση της ιστορικής μας γλώσσας, την εκκοσμίκευση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, την επιβολή της κάθε τύπου ανωμαλίας ως ορθότητα και την συνεχή ολιστική αντεθνική και απάνθρωπη προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, οι Έλληνες μετατρέπονται σε διεθνείς σκλάβους χωρίς εθνική συνείδηση.

Αυτή η εθνοκτονία, αυτή η «εθνική αυτοχειρία» πρέπει να σταματήσει τώρα!

Όσοι ζωντανοί, όσοι μπορούμε να συντρίψουμε αλυσίδες με τη δύναμη της ψυχής σας, έχουμε χρέος να ενωθούμε και να αγωνιστούμε! Να υψώσουμε ένα τεράστιο ΟΧΙ στον αφελληνισμό της Ελλάδας!

πηγή φωτό: newsbreak.gr

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ύστερα από μια επιτυχημένη θητεία στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ κατά την τριετία 2019 – 2022 υπό την θέση του Τομεάρχη Βιομηχανίας και Εμπορίου (Πανελλαδικά) ο Αιτωλοακαρνάνας Ζαφείρης Καραβίας εξελέγη την περασμένη Κυριακή 5 Ιουνίου στην Κεντρική Επιτροπή της οργάνωσης συνεχίζοντας δυναμικά την πορεία του στο χώρο της κέντρο-δεξιάς νεολαίας.

Η εκλογή Καραβία στο ανώτατο όργανο της οργάνωσης, αρμόδιο για την οργάνωση της πολιτικής δραστηριότητας στα πλαίσια των Καταστατικών διατάξεων της Νέας Δημοκρατίας συνιστά σημαντικό βήμα μιας και ο πολυγραφότατος και μεθοδικός νέος έχει ασχοληθεί διαχρονικά με σημαντικά εθνικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα τα οποία ανέδειξε και επιχείρησε να προτείνει λύσεις μέσω επίσημων προτάσεων, άρθρων ή τοποθετήσεων.

Ενδεικτικά τον Απρίλιο του 2020 κατέθεσε προτάσεις με σειρά προτεινόμενων πρακτικών για την αντιστάθμιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού στο εμπόριο, την οικονομία και κατάδειξε την επιτακτική ανάγκη στήριξης των μικρό - μεσαίων επιχειρήσεων. Με διορατική κρίση τόνισε τότε την ανάγκη κρατικής επένδυσης σε δημιουργία νέων αποθεματικών κέντρων καυσίμων, σιταριού, ξηράς τροφής, βρεφικού γάλακτος, φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για την πρόληψη και την μετρίαση των συνεπειών επακόλουθων της πανδημίας και άλλων απρόβλεπτων εξελίξεων. Πρότεινε μέτρα στήριξης και πακέτο ενίσχυσης αγροτών και κτηνοτρόφων, δυο αλληλένδετων κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που καλούνται όμως πάντα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραγωγής.  Ενώ τάχθηκε σταθερά υπέρ της στήριξης μέσω φοροελαφρύνσεων των νεοφυών επιχειρήσεων.

Αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα το Σεπτέμβριο του 2020 διατύπωσε προτάσεις περί κυρώσεων της Ελλάδος - ΕΕ έναντι της Τουρκίας μέρος εκ των οποίων υιοθετήθηκε στο πακέτο προτάσεων της ΟΝΝΕΔ και της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την διαχείριση της Τουρκικής επιθετικότητας.  Παλαιοτέρα το Νοέμβριο του 2019 τόνισε την ανάγκη της επανίδρυσης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και ανέδειξε το θέμα καταθέτοντας αναλυτικό πλάνο στα θεσμικά όργανα της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ αλλά και δημοσιοποιώντας τις απόψεις του σε ιστότοπους που ασχολούνται με την άμυνα (σε Ελλάδα και Εξωτερικό) αλλά και τοπικά μέσα. 

Τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιούνιο του 2021 παρέθεσε σειρά προτάσεων για την επίλυση του βαρυσήμαντου δημογραφικού ζητήματος, την αστική αποκέντρωση και την ανανέωση του πληθυσμού της υπαίθρου με πολιτικές που να στοχεύουν στην προστασία της πρώτης κατοικίας,  της οικογενείας ως συστατικής μονάδας του έθνους, της πολυτεκνίας και της μητρότητας.

Ως αιτωλοακαρνάνας επιχείρησε πολλές φορές να φέρει την πατρίδα του στο προσκήνιο προτείνοντας την κατοχύρωση αντισταθμιστικών  οφελών που απορρέουν από την παράγωγη ηλεκτρικού ρεύματος από τα φράγματα του νομού και φθηνή διάθεση ενεργείας σε άλλες περιοχές της χώρας χωρίς η Αιτωλοακαρνανία να λαμβάνει κάποιο όφελος, υποστήριξε την ανάγκη ίδρυσης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με έδρα την Αιτωλοακαρνανία και διασπορά των τμημάτων ανά τον νομό ενώ πιστεύει ακράδαντα στην προοπτική αξιοποίησης του φυσικού και ιστορικού – αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, της ανάπτυξης ήπιων μορφών τουρισμού σε αρμονία με το περιβάλλον και την ιδιαιτερότητα της περιοχής.  

Επίτομη των διεκδικήσεων του για την Αιτωλοακαρνανία συνιστά η  πρωτοβουλία του για την κατάταξη του Νεωρίου Αρχαίων Οινιαδών στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO  και η συνολική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου, πρόταση που κατατέθηκε μέσω σχετικής επιστολής στο Υπουργείο Πολιτισμού τον Ιούλιο του 2021.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό – Η Μεγάλη Πρόκληση», στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τους στόχους της κυβέρνησης για την επίλυση αυτού του σύνθετου προβλήματος το οποίο δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά πανευρωπαϊκό.

Χαρακτήρισε ωρολογιακή βόμβα το δημογραφικό την οποία εμείς πρέπει να απενεργοποιήσουμε και πρόσθεσε ότι δεν είναι ένα αμιγώς ελληνικό φαινόμενο αλλά πανευρωπαϊκό. Τόνισε ακόμα ότι το θέμα αυτό είναι πάνω από τα ελληνοτουρκικά και την οικονομία και αποτελεί επείγουσα πολιτική προτεραιότητα ορμητικά στον δημόσιο διάλογο.

«Η πιο φλέγουσα διάσταση, σημείωσε ο πρωθυπουργός, δεν είναι η θέση κάποιων ακραίων ότι τάχα θα εξαφανιστεί το ελληνικό έθνος αλλά ο πρώτος και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οικονομικός και κοινωνικός. Είναι η μείωση των κοινωνικά ενεργών πολιτών», υπογράμμισε.

«Δεν είναι απειλή της ταυτότητάς μας αλλά για την υπονόμευση της ταυτότητας του τόπου να παράγει πλούτο».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι χάσαμε ένα πλούσιο δυναμικό με την μετανάστευση νέων ανθρώπων που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό.

Για την διάσταση της γήρανσης, τόνισε ότι πριν από 50 χρόνια το 1962 μόλις το 8% του πληθυσμού ήταν άνω των 65 ετών. Το 26% ήταν κάτω των 14 ετών. Σήμερα το 23% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών. Αυξήθηκε επίσης πολύ η μέση ηλικία της γυναίκας που αποκτά το πρώτο της παιδί. «Αυτό σημαίνει ότι γερνάμε και λιγοστεύουμε. Μόνο αν δούμε κατάματα την απειλή θα τον αντιμετωπίσουμε».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι το φυσικό ισοζύγιο θανάτων προς γεννήσεις θα μείνει αρνητικό έως το 2045.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι στο μέλλον θα εξασφαλιστεί προσιτή στέγη για τους νέους ανθρώπους καθώς το κόστος για την αγορά νέου σπιτιού έχει ανεβεί σημαντικά και λειτουργεί αποτρεπτικά νέα ζευγάρια να μείνουν σε ένα μεγαλύτερο σπίτι και έτσι να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικογένεια.

Είπε ακόμα ότι στην τελική ευθεία είναι η επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και των δημοτικών έως τις 6 το απόγευμα αλλά και η στελέχωση των μονάδων υγείας των νησιών με παθολόγους και παιδίατρους.

Μίλησε επίσης για ένα κεφάλαιο που πρέπει να ανοίξει χωρίς προκαταλήψεις: την ένταξη στην ελληνική κοινωνία των νόμιμων μεταναστών.

«Υπάρχει έλλειψη χεριών στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα της οικοδομής αλλά και της συγκομιδής γιατί λείπουν από την χώρα εργατικά χέρια», είπε και συνέχισε: «Κυρίως όμως η ώριμη ένταξη αλλοδαπών στην κοινωνία θα μας βοηθήσει όλους και έχουμε την θετική εμπειρία την ένταξη των Αλβανών μεταναστών που πλέον η δεύτερη γενιά τους έχει ως πατρίδα την χώρα μας».

«Μια χώρα μεσήλικων που γεννά λίγα παιδιά οφείλει να ανανεωθεί με πιο νέους ανθρώπους, εκείνους που ασπάζονται τις αξίες της και είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν οικογένειες και τις οποίες θα μπορούν να συντηρήσουν. Είναι αναγκαίο, επίκαιρο, και κρίσιμο, είπε να ανοίξουμε την συζήτηση αξιοποιώντας την διεθνή εμπειρία και πάνω απ’ όλα έχοντας εθνική αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη σε έναν πολιτισμό που διαπερνά ακέραιος την ιστορία φωτίζοντας τους αιώνες», είπε ακόμα.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

Πηγή: newsit.gr