Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:10: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 14:23

Δίπλα στους τρίτεκνους, δίπλα στους πολύτεκνους! (...για να λυθεί το δημογραφικό)

Αλεξοπούλου Αικατερίνη Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου *

Ουγγαρία... Μια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, χωρίς συνοριακές διαφορές και εθνικά προβλήματα, σαν της Ελλάδας... Μια χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που όμως ασκεί πραγματική εξωτερική και κοινωνική πολιτική! Θέλετε να ξέρετε γιατί; Θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

Η Ουγγαρία λοιπόν, χώρα επαναλαμβάνω της οποίας τα σύνορα δεν αμφισβητούνται από καμιά “Τουρκία”, που δεν έχει στο έδαφός της εκατομμύρια δυστυχισμένους ξένους και παράτυπους μετανάστες, αυτή η Ουγγαρία... Δίνει δέκα εκατομμύρια φιορίνια (δηλ. 32 χιλιάδες ευρώ) για κάθε νεογέννητο τρίτο παιδί! Δίνει μεγάλες διευκολύνσεις σε κάθε νέο ζευγάρι που αποκτά τρίτο παιδί, κι αυτές τις δίνει σε βάθος δέκα χρόνων! Πολλαπλασίασε μέσα σε ελάχιστα χρόνια τους παιδικούς σταθμούς της χώρας, για να γεννιούνται και να μεγαλώνουν περισσότερα παιδιά Ούγγρων! Δωρεάν μονοκατοικία για κάθε τρίτο παιδί! Απαλλαγές από πολλούς φόρους για τις τρίτεκνες οικογένειες! Αυτά, και άλλα πολλά, κάνει η Ουγγαρία, με πρωθυπουργό τον Βίκτωρ Όρμπαν...

Πάμε και στην πατρίδα μας, την Ελλάδα; Τι κάνει το ελληνικό κράτος για τα νεογέννητα παιδιά; Περίπου... τίποτα! Όπως το απαράδεκτο, να μην θεωρεί τις τρίτεκνες οικογένειες ως πολύτεκνες και συνεπώς να μην έχουν αυτές τα προνόμια που θα έπρεπε να έχουν από την πολιτεία! Και, βεβαίως, να μην τις στηρίζει οικονομικά, και σε βάθος χρόνου, να μην προσφέρει φοροαπαλλαγές και άλλα απαραίτητα για να έρχονται στον κόσμο νέα παιδιά, με αποτέλεσμα οι οικογένειες αυτές να αντιμετωπίζουν ένα σωρό προβλήματα, ένα σωρό εμπόδια και να μην μπορούν να μεγαλώσουν σωστά και με αξιοπρέπεια τα παιδιά τους...

Όσοι είμαστε στη Βουλή των Ελλήνων οφείλουμε να δώσουμε μάχες για να κατοχυρώσουμε τα δίκαια των τρίτεκνων και, ευρύτερα, των πολύτεκνων οικογενειών! Η Ελληνική Λύση είναι το κόμμα που έχει στο πρόγραμμά του ιδαίτερο κεφάλαιο για την αντιμετώπιση του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος που μας μαστίζει, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις. Σε ό,τι με αφορά, επειδή θεωρώ ύψιστο χρέος μου να στέκομαι στο πλάι αυτών των ανθρώπων, έχω καταθέσει πολλές Ερωτήσεις στο κοινοβούλιο, προκειμένου να δοθούν άμεσες και εφικτές λύσεις!

Πριν από μερικές μέρες, με αριθμό πρωτοκόλλου 5376 (ημερομηνία κατάθεσης 25 Μαΐου 2022), κατέθεσα ενώπιον των αρμοδίων υπουργών επίσημα αίτημα-πρόταση, για να αναγνωριστούν -επιτέλους!- οι τρίτεκνες οικογένειες ως πολύτεκνες! Και να δικαιωθεί, έστω και αργά, μία πάγια και τόσο δίκαιη απαίτηση αυτών των ανθρώπων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Ερώτηση: “Επιβάλλεται η εκ μέρους της Πολιτείας οικονομική ενίσχυση και υποστήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων στις τελευταίες όσων έχουν 3 (τρία) τέκνα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έστω και την ύστατη ώρα, οι ολέθριες συνέπειες του δημογραφικού που προδιαγράφονται στον ορίζοντα για τη χώρα”.

Κύριε πρωθυπουργέ, το ακούτε; Σταθείτε δίπλα στους πολύτεκνους! Αναγνωρίστε τις οικογένειες με τρία παιδιά ως πολύτεκνες! Κάνετέ το όπως η Ουγγαρία! Εμείς, πάντως, ό,τι και να αποφασίσετε, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε δίπλα στους πολύτεκνους, πάντα στο πλάι αυτών των άξιων ανθρώπων, για να τελειώσει οριστικά ο εφιάλτης του δημογραφικού μαρασμού της χώρας μας!

* Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση.

πηγή φωτο: tempo24.gr

Διαβάστηκε 730 φορές