Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 10:22

Το νέο κόμμα των Πράσινων στη σύνοδο των Ευρωπαίων Πράσινων στη Λετονία

Το νέο κόμμα των Ελλήνων ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετέχει με επίσημη πρόσκληση στο 35ο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Πράσινων, που γίνεται στις 2-5 Ιουνίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Το νέο κόμμα ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα εκπροσωπήσουν η Βασιλική Γραμματικογιάννη, συνεκπρόσωπος του κόμματος και ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής και μέλος του Συμβουλίου. Κεντρικά θέματα τη συνόδου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος είναι η στρατηγική των Ευρωπαίων Πράσινων για την ασφάλεια, τη δίκαιη μετάβαση, την ενέργεια κ.ά.

Μετά την κρίση του COVID-19 και τα ανησυχητικά νέα για την κλιματική κρίση φέτος, τώρα αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο στην ευρωπαϊκή ήπειρο και μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση. Καθώς η Ευρώπη εισέρχεται σε μια νέα φάση, οι πολίτες εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο τους Πράσινους, την πιο συνεκτική πολιτική οικογένεια, για να οδηγήσουν προς ένα καλύτερο μέλλον. Χρειαζόμαστε ενίσχυση της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε ενεργειακή ανεξαρτησία, διατηρώντας παράλληλα τον μακροπρόθεσμο στόχο μας να εξασφαλίσουμε μια δίκαιη και βιώσιμη μετάβαση που θα βάζει τους ανθρώπους σε προτεραιότητα και θα αντιμετωπίζει την κλιματική κρίση.

Στις εργασίες του Συμβουλίου θα συμμετάσχει και ο Dritan Abazović, ο νέος Πράσινος πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, η Anna Lührmann, Πράσινη Υπουργός Επικρατείας για την Ευρώπη και το Κλίμα, του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, ενώ θα έχει κεντρική ομιλία και ο Virginijus Sinkevičius, Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας.

Στο πρόγραμμα της συνόδου περιλαμβάνεται και το δικαίωμα στη στέγαση, που συνοδεύεται και με δράση στο δρόμο, μια κλήρωση με βραβεία πράσινα, κοινωνικά ελκυστικά που παράγονται στη Λετονία, από την «Τυφλή Τέχνη», που παρέχει ευκαιρίες εργασίας σε τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης, στην OWA Fashion της οποίας η αποστολή είναι να παρακινεί γυναίκες με αναπηρίες ή σε δύσκολες καταστάσεις να μάθουν νέες και χρήσιμες δεξιότητες ή τη Madara, τον κατασκευαστή βιολογικών καλλυντικών που χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά. Επιπλέον, μετά την έγκριση του ψηφίσματος «Trans Rights Here! Τρανς Δικαιώματα Τώρα!», οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν τις τρανς φωνές στην πολιτική και τη νομοθεσία.

Τα ψηφίσματα, μεταξύ άλλων, αναφέρονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, στα συμπεράσματα της Συνδιάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, τη στήριξη της τρίτης ηλικίας, το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου της Τουρκίας, τα κρυπτονομίσματα, τον κυβερνοπόλεμο κ.ά.

 
Περισσότερες πληροφορίες για τους δημοσιογράφους: 6978330032, 6936672882