Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:15: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 21:03

Κράτος Δολοφόνος - Κοινωνία Βιασμένη

PAPADOPOYLOS KOSTASγράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΕΑΝ καθίσουμε και αναλύσουμε σε βάθος και όχι επιφανειακά τα όσα μάς συμβαίνουν σήμερα, τα όσα διαδραματίζονται γύρω μας, στη γειτονιά μας και στην κοινωνία ολόκληρη, σίγουρα θα εκπλαγούμε δυσάρεστα. Δυστυχώς, έχουμε φτάσει σ' ένα σημείο που, λόγω συνήθειας απ' την επανάληψη, δεν αντιδρούμε καν στην κακοποίηση και το βιασμό μας απ' το κράτος, ούτε έχουμε συνειδητοποιήσει το ποιος μάς δολοφονεί καθημερινά και κατά συρροή. Το ποιοι είναι οι πραγματικοί δολοφόνοι μας, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ενός εγκλήματος διαρκείας, ακόμα χειρότερου και απ' τα εγκλήματα πολέμου που βρίσκονται στην επικαιρότητα...

- ΞΕΡΟΥΜΕ αλήθεια τι σημαίνει βιασμός και ποιες οι συνέπειές του για μετά;; Στην καθημερινότητα βγαίνουν στον αέρα, λίγοι όμως βιασμοί, οι οποίοι αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, στην ουσία όμως είναι αμέτρητοι. Όσοι "πουλάνε" φυσικά, για να βγουν στα πάνελ και κάποιοι ειδικοί να μάς πληροφορήσουν απλά για τις συνέπειες τέτοιων πράξεων όσον αφορά τα θύματα και για μια ολόκληρη ζωή. Ε, λοιπόν, τις ίδιες επιπτώσεις έχουμε και εμείς οι πολίτες μετά το βιασμό μας (χωρίς εισαγωγικά) απ' το κράτος και τις υπηρεσίες του. Από μία συμμορία βιαστών και συνεργών τους.

- ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ του δικού μας βιασμού που άρχισε δεκαετίες πριν με κλεπτομανείς πολιτικούς που "έφαγαν" το καταπέτασμα και ολοκληρώθηκε με τα μνημόνια και την εξαθλίωσή μας, τώρα τα τελευταία 3-4 χρόνια τίς νιώθουμε πραγματικά στο πετσί μας και στον ψυχισμό μας. Με κανάλια και δημοσιογράφους νταβατζήδες στην υπηρεσία των "αρίστων"! Οι οποίοι, απατεώνες, καθημερινά μάς βομβαρδίζουν με μοναδικές "ειδήσεις" που τρομοκρατούν και μόνο! Ξεκίνησαν με την πανδημία και τα εμβόλια, συνέχισαν με τον πόλεμο και μ' ένα ανελέητο μαστίγωμα με face news, δίχως καμία άλλη είδηση! Και, σα "ρεζέρβα", μπας και ξεμείνουν από "υλικό", έφεραν στο προσκήνιο και τη "Μήδεια' της Πάτρας, λες και είναι η πρώτη ή η τελευταία, με στόχο και σκοπό να μάς τήν προσφέρουν ως βορά εκτόνωσης του συσσωρευμένου θυμού που έχουμε μέσα μας. Και, απ' ό,τι φαίνεται, θα έχει πολλή συνέχεια, μπορεί και μέχρι τις εκλογές! Λες και θέλουν οι άχρηστοι αυτοί να σκεπάσουν τα δικά τους αίσχη, τις δικές τους δολοφονίες, αυτών που αυτοκτονούν, άλλων που λιμοκτονούν, ρίχνοντάς μας στο δικό τους "Καιάδα", της λησμονιάς, της μούγκας, της εξαφάνισης...

- ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑ;; Ήδη μάς προετοιμάζουν για μεγαλύτερη φτώχεια! Εξαιτίας του πολέμου τάχα μου! Για τον οποίο πόλεμο, υπεύθυνος είναι, για πρώτη φορά, κάποιος άλλος εκτός των ΗΠΑ και του εκάστοτε "πλανητάρχη"! Αυτούς που γνωρίζαμε ως τώρα..

 

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Χιλιάδες πολίτες στην απεργία στο κέντρο της Αθήνας

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα ολόκληρη η χώρα, καθώς χιλιάδες Έλληνες πολίτες διαδηλώνουν κατά της φτώχειας και της ανέχειας στην οποία βρίσκονται λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την αύξηση των μισθών, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους.

Στην συγκέντρωση ακούγονται συνθήματα κατά της κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. 

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα έχουν δώσει αγωνιστικό ραντεβού στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ήδη από πολύ νωρίτερα, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι.

Στην απεργία καλούν επίσης η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), αλλά και οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή και η ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ). Επίσης, κινητοποίηση στην πλατεία Κλαυθμώνος θα κάνει την ίδια ώρα και η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών  και Εμπόρων Ελλάδας), ζητώντας τη στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν επίσης φοιτητικές παρατάξεις, εργατικά σωματεία, σωματεία βάσης και συνδικάτα, καλώντας στα Προπύλαια στις 11.

«Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται» τονίζει στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ. «Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική» σημειώνει.

«Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ. Καταγγέλλει δε την κυβέρνηση ότι «εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της».







Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρόλεϊ – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα Τετάρτη τα μέσα σταθερή τροχιάς – μετρό, ηλεκτρικός και τραμ – καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου τα τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι θα κάνουν 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 9:30 – 10:00 π.μ. (έξοδος λεωφορείων από αμαξοστάσια από τις 8:30 π.μ.) ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σημειώνεται ότι για σήμερα δεν ισχύει το μέτρο του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε ότι θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια ασφαλείας (ανά 8 ώρες) στον Προαστιακό της Αθήνας και σε άλλες γραμμές.

Στην απεργία θα συμμετέχει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ.  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια σήμερα Τετάρτη καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη στις 00:01 της Τετάρτης 6/4 και λήξη στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Κανονικά οι πτήσεις

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μετά την απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας.

Η απόφαση συμμετοχής στην απεργία είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

Με τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός πραγματοποίησε παρέμβαση κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με αντικείμενο την ενημέρωση για τις δραστηριότητες της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational and Progressive Association).

Ο κ. Λιβανός καλωσόρισε την ηγεσία της ομογενειακής οργάνωσης στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τον Ύπατο Πρόεδρο Τζιμ Κόκοτα, τον Ύπατο Κυβερνήτη Γιάννη Μητσόπουλο, τον Κυβερνήτη Ελλάδας Κωνσταντίνο Βαρσάμη και τους συνεργάτες τους.

Κατά την παρέμβασή του ο βουλευτής στάθηκε, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα σημεία:

Τη σημασία της ενότητας για την προώθηση ζητημάτων ύψιστης εθνικής σημασίας.
Την ιδιαίτερη ιστορία και συνεισφορά των Ελλήνων 2ης και 3ης γενιάς στις ΗΠΑ. Ο λαός μας έχοντας γνωρίσει στο παρελθόν παρόμοιες τραγικές καταστάσεις αποτελεί σήμερα αρωγό για τον λαό της Ουκρανίας που βιώνει το δικό του δράμα.
Την σημασία ύπαρξης μιας «δεύτερης» Ελλάδας, που βρίσκεται εκτός Ελλάδας και αποτελεί δύναμη πυρός για τα συμφέροντα και την πορεία της χώρας μας.
Το νέο «ελληνικό όνειρο», να καταστεί η Ελλάδα, δηλαδή, πόλος έλξης και τόπος κατοικίας για τους ψηφιακούς νομάδες όλου του κόσμου.
Τη ψήφιση του νόμου που δίνει - έστω και περιορισμένα - τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και να εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για «αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα» κάνει λόγο η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα σε ανακοίνωση της για την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών. Προειδοποιεί εξάλλου πως «αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες». Η ανακοίνωση:

«Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.

Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, σε Μεσολόγγι, Αστακό και Αγρίνιο, την Κυριακή 10 Απριλίου.

Στο Μεσολόγγι, στις 11:00πμ, στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης «1821. Η επανάσταση και οι απαρχές του ελληνικού αστικού κράτους», από το Βασίλη Μόσχο, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση βιβλίων των εκδόσεων της “Σύγχρονης Εποχής”, θα διατίθεται και η συγκεκριμένη έκδοση.

Στον Αστακό, στις 11:00πμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκέντρωση ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, αλλά και για να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Στο Αγρίνιο, στις 7:00μμ, στην παλιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».­­

Σάββατο, 9 Απριλίου, στις 7:00μμ, παρουσίαση του βιβλίου «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, από το 1950 έως το 1967». Την παρουσίαση θα κάνει ο Αναστάσης Γκίγκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, θα γίνει προβολή 20λεπτου βίντεο για τη ζωή του Νίκου Μπελογιάννη.

Κυριακή, 10 Απρίλη, στις 7:00μμ, ομιλία από το Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Στις 8:30μμ, προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».­­

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πρωθυπουργός ανέφερε μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη, ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την πορεία των τιμών των καυσίμων

Tη συνέχιση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ για τουλάχιστόν μέχρι το 2028, αυξάνοντας κατά 50% την εξόρυξη του λιγνίτη, προανήγγειλε από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου 204,3 MW των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η χώρα προχωρά σε προσαρμογή του ενεργειακού πλάνου και στο πλαίσιο αυτό θα αυξήσει την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη ως προσωρινό μέτρο ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από το φυσικό αέριο λόγω της τρέχουσας συγκυρίας, χωρίς οι όποιες προσαρμογές να μεταβάλλουν τους φιλόδοξους στόχους της μείωσης των εκπομπών κατά 50% έως το 2030.

Στο πλαίσιο αυτό η νέα μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5, η οποία μπαίνει σε πιλοτική λειτουργία το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει ως λιγνιτική έως το 2028, από το 2025 που ήταν ο αρχικός στόχος. Όπως επεσήμανε, αν χρειαστεί θα παραταθεί και η λειτουργία πιθανότατα για τις μονάδες του Αγ. Δημητρίου και της Μελίτης, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί να κλείσουν το 2023.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την πορεία των τιμών των καυσίμων.

Όπως υπογράμμισε το διεθνές οικονομικό περιβάλλον επιβάλλει αναπροσαρμογές σε όλες τις εθνικές στρατηγικές των κρατών μελών της ΕΕ, χωρίς όμως να μειώνει τις εθνικές στρατηγικές που και για την Ελλάδα παραμένει ως βασικός στόχος η μετάβαση στην οικονομία του μηδενικού άνθρακα και όλες οι δράσεις του προγράμματος για τη δίκαιη μετάβαση που αποτελεί τη βάση του σχεδίου της απολιγνιτοποίησης.

Με αφορμή το σχεδιασμό ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι χρειάζεται να αποδομηθούν δύο μύθοι. Ο πρώτος, όπως είπε, είναι η δήθεν βίαια απολιγνιτοποίηση και ο δεύτερος ότι θα υπάρχει πάντα διαθέσιμος λιγνίτης.

Η επένδυση των ΕΛΠΕ

To φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη. Έχει χωροθετηθεί σε μία έκταση 4.400 στρεμμάτων και περιλαμβάνει την κατασκευή συνολικά 18 φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων με ηλιακούς συλλέκτες, που συνδέονται με υποσταθμό υψηλής τάσης εντός του έργου και γραμμή υψηλής τάσης περίπου 12 χιλιομέτρων από του υποσταθμό μέχρι το ΚΥΤ Καρδιάς.

Η ετήσια παραγωγή του φτάνει στις 350 γιγαβατώρες. Η παραγόμενη ισχύ θα εξασφαλίσει την παροχή καθαρής ενέργειας σε 75.000 νοικοκυριά, με το ετήσιο όφελος σε επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα να υπολογίζεται σε 320.000 τόνους.

Πηγή: protothema.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 31/03/2022

Των:              Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:           Τoν κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ:           «Αγανάκτηση και οργή στην Αμφιλοχία για την επικείμενη μεταφορά της τοπικής Δ.Ε.Η. και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στο Αγρίνιο»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της τοπικής κοινωνίας της Αμφιλοχίας, σε οργή και αγανάκτηση βρίσκονται οι κάτοικοι της πόλης, εξαιτίας της επικείμενης διακοπής λειτουργίας του καταστήματος εξυπηρέτησης πελατών της Δ.Ε.Η. στην πόλη από την 1η Μαΐου του 2022. Η εν λόγω υπηρεσία πρόκειται να μεταφερθεί στο Αγρίνιο, καθώς αναμένεται να την ακολουθήσει και η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., που ήδη υπολειτουργεί, αφού τα περισσότερα στελέχη της έχουν ήδη αποσπαστεί. Όπως λένε οι κάτοικοι της Αμφιλοχίας, μετά την απομάκρυνση όλων των υπηρεσιών από τον Δήμο τους τα προηγούμενα χρόνια, το «κλείσιμο» της Δ.Ε.Η. και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. από την Αμφιλοχία θα αποτελέσει την χαριστική βολή στην ήδη παραπαίουσα οικονομική ζωή της πόλης τους. Αν κάτι τέτοιο τελικά πραγματοποιηθεί, χιλιάδες καταναλωτές στην ακτίνα Περδικάκι (ορεινός Βάλτος)

– Δρυμός – Μαχαλάς (Ξηρόμερο) δε θα μεταβαίνουν πλέον στην Αμφιλοχία, αλλά θα εξυπηρετούνται για όλα τα θέματα από τη Δ.Ε.Η. και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αγρινίου. Αυτό λειτουργεί ως αλυσιδωτή αντίδραση, αφού πρακτικά όλος αυτός ο κόσμος αποτελούσε μέχρι τώρα εν δυνάμει καταναλωτές των καταστημάτων της Αμφιλοχίας που τώρα δυστυχώς θα χαθούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ντόπια οικονομία. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Αμφιλοχίας είναι αποφασισμένη να διαμαρτυρηθεί και να προβεί σε κινητοποιήσεις για την αποτροπή του «λουκέτου» στην υπηρεσία, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στον ολοκληρωτικό οικονομικό μαρασμό της πόλης. Οι κάτοικοι της Αμφιλοχίας ζητούν από την Πολιτεία να μην προβεί στην μετακίνηση της Δ.Ε.Η. και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. από την Αμφιλοχία στο Αγρίνιο. Εκτός των άλλων, όλο αυτό φυσικά θα σημάνει ταλαιπωρία των συναλλασσομένων για μετάβαση στο Αγρίνιο και φυσικά απώλεια του πολύτιμου δημιουργικού τους χρόνου. Από την άλλη, η ήδη δοκιμαζόμενη κοινωνία της Αμφιλοχίας από τις συνέπειες των πρόσφατων θεομηνιών, από την ακρίβεια και την εκτόξευση του πληθωρισμού δεν αξίζει περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση από την Πολιτεία. Οι κάτοικοι της Αμφιλοχίας ζητούν να παραμείνουν οι εν λόγω υπηρεσίες στην πόλη τους, ώστε να μην μπει ταφόπλακα στην εγχώρια οικονομία, αλλά και να μην υποβάλλονται σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία λόγω μετακινήσεων. Η Πολιτεία ας τα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της και ας μη συμβάλλει στην υποβάθμιση και απαξίωση της ποιότητας ζωής των Αμφιλοχιτών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να φροντίσετε και να αποτρέψετε τη μεταφορά της Δ.Ε.Η. και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. από την Αμφιλοχία στο Αγρίνιο, γεγονός που θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στην ήδη παραπαίουσα οικονομική ζωή της πόλης της Αμφιλοχίας;
  1. Τι προτίθεσθε να κάνετε για τον ντόπιο πληθυσμό των Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών της Αμφιλοχίας, αναφορικά με τα διαφυγόντα κέρδη που θα υποστούν σε περίπτωση μεταφοράς της Δ.Ε.Η. και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. από την Αμφιλοχία στο Αγρίνιο;
  1. Συνειδητοποιείτε ότι με τη μεταφορά της Δ.Ε.Η. και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. από την Αμφιλοχία στο Αγρίνιο, προκαλείτε ταλαιπωρία των συναλλασσομένων πολιτών, λόγω διάνυσης μεγάλων χιλιομετρικά αποστάσεων αλλά και ασφυξία στους υπαλλήλους του Αγρινίου, λόγω εργασιακού φόρτου που θα δημιουργηθεί, εξαιτίας του επιπρόσθετου συναλλασσόμενου κοινού;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 28/03/2022

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:           Τoν κ. Υπουργό Οικονομικών

Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ:           «ΑμεΑ σε απόγνωση, λόγω επαναφοράς πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σε μέλη τους»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες ΑμεΑ της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου, αγανακτισμένη και εξοργισμένη βρίσκεται η τοπική κοινωνία της πόλης αλλά και Σωματεία Ατόμων με Αναπηρίες, εξαιτίας της ανάλγητης στάσης της Πολιτείας απέναντι σε οικογένειες ΑμεΑ της περιοχής, επαναφέροντας τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Μέσα στη δίνη της ακρίβειας, της εκτόξευσης του πληθωρισμού, των ενεργειακών ανατιμήσεων και της φτωχοποίησης μεγάλης μερίδας συνανθρώπων μας, έρχεται η Πολιτεία, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ανάλγητο πρόσωπό της και επαναφέρει την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αδιακρίτως και ανεξαιρέτως ακόμη και για άτομα με αναπηρία. Παρά το γεγονός ότι με τον νόμο Κατσέλη η διαδικασία είχε «παγώσει», ξαναεπανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας για τους περισσότερους των Ελλήνων. Δυστυχώς, από την επαναφορά του νόμου δε γλίτωσαν ούτε τα ΑμεΑ. Άτομα που η ζωή και η τύχη δε στάθηκε γενναιόδωρη απέναντί τους, που αδυνατούν να εργαστούν λόγω της κατάστασής τους, που πολλές φορές με την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνουν από το κράτος συντηρούν άνεργα τέκνα, έρχεται τώρα η Πολιτεία να «ξεκολλήσει» από αυτούς το μοναδικό αποκούμπι ζωής: το σπίτι τους. Κι όμως η Πολιτεία, ο θεματοφύλακας του Συντάγματος, με αυτές της τις πρακτικές αντιβαίνει των υποχρεώσεών της. Στο άρθρο 21 αναγράφεται ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να μεριμνά, ώστε να διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πολίτες, να φροντίζει τα άτομα με αναπηρίες και να διασφαλίζει το δικαίωμα της στέγασης των πολιτών. Διερωτάται εύλογα κανείς πού πήγαν όλα τα προαναφερθέντα δικαιώματα; Μήπως θυσιάστηκαν στον βωμό εξυπηρέτησης συμφερόντων τραπεζών και δανειοληπτικού συστήματος; Πάνω από όλα ας πρυτανεύσει η λογική αλλά και η ανθρωπιά. Τα ΑμεΑ ζητούν από την Πολιτεία να επιδείξει ανθρώπινο πρόσωπο και ευαισθησία και να μην προχωρήσει στην ανάλγητη απόφαση περί επαναφοράς των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας τους. Ζητούν την προστασία των κατοικιών τους και τον σεβασμό και αναγνώριση του δικαιώματος σε μια ζωή αξιοπρεπή και ανθρώπινη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να φροντίσετε και να αποτρέψετε τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε άτομα με αναπηρία που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, λόγω της θέσης τους και των συγκυριών σε οικονομικές οφειλές;
  1. Προτίθεσθε άμεσα να προβείτε σε ενέργειες ή μέτρα θέσπισης νομοθεσίας παγώματος πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας των ΑμεΑ;
  1. Για ποιους λόγους επαναφέρατε νομοθεσία και προσπαθείτε να την εφαρμόσετε, ενώ αυτή αντιβαίνει βασικών άρθρων του Συντάγματος (βλ. αρ. 21);
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ