Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  9:59: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 10 Απριλίου 2022

«Πρέπει οι πολίτες να επιστρέψουν στην κανονικότητα τους»

Την άποψη του ότι πρέπει να κηρυχθεί το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, εκφράζει ο Γιάννης Ιωαννίδης, Καθηγητής Ιατρικής, Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού αλλά και της Στατιστικής και της Επιστήμης Βιοϊατρικών Δεδομένων στο Stanford University, χρησιμοποιώντας στοιχεία. 

Ο Ιωαννίδης είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις με το νέο του σχόλιο που δημοσιεύεται στο European Journal of Clincial Investigation και στο οποίο υποστηρίζει ότι είναι καιρός να κηρύξουμε το τέλος της πανδημίας Covid-19.

Να κηρύξουμε το τέλος της πανδημίας Covid-19

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα ελαχιστοποιείται ή ξεχνιέται αλλά θα πρέπει οι πολίτες του κόσμου να επανέλθουν στην κανονικότητα τους».

«Η ετοιμότητα για την πανδημία θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά και να οργανωθεί εκ των προτέρων, αλλά δεν πρέπει να διαταράξει τη ζωή».

Ενώ ο Ιωαννίδης αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν ποσοτικοί ορισμοί για το τέλος μιας πανδημίας όπως οCovid-19, υποστηρίζει ότι το ποσοστό ανοσίας που υπάρχει τώρα παγκοσμίως υπερβαίνει το όριο που απαιτείται για να δηλωθεί ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί το Covid-19, ενδημικός, δηλαδή θα συνεχίσει να είναι μαζί μας αλλά πλέον δεν δικαιολογείται το καθεστώς έκτακτης ανάγκη για τη δημόσια υγεία.

«Μέχρι το τέλος του 2021, πιθανώς το 73%-81% του παγκόσμιου πληθυσμού είχε εμβολιαστεί, είχε μολυνθεί ή συνδυασμός και των δύο».

Οι θύλακες χαμηλής ανοσίας, όπως σε μέρη που ακολούθησαν πολιτικές μηδενικούCovid-19 ή είχαν περιορισμένη πρόσβαση σε αποτελεσματικά εμβόλια, μπορεί να επιμείνουν, προκαλώντας περιφερειακές εστίες, αλλά πιθανότατα δεν θα δούμε ποτέ ξανά τον Covid-19 να προκαλεί έξαρση και να υποχρεώνει τον πλανήτη να λειτουργήσει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Το να κηρύξουμε την ολοκλήρωση της πανδημικής φάσης του COVID-19 σημαίνει κατανόηση και αποδοχή ενός νέου «κανονικού».

«Η μείωση των θανάτων από Covid-19 πίσω στα τυπικά επίπεδα της εποχικής γρίπης μπορεί να μην συμβεί απαραίτητα το 2022 ή ακόμα και μετά», προειδοποιεί ο Ιωαννίδης.

«Με έναν ολοένα και πιο γηρασμένο παγκόσμιο πληθυσμό, το «φυσιολογικό» μπορεί να εξακολουθεί να αντιστοιχεί σε υψηλότερους αριθμούς θανάτων… Αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως μια συνεχιζόμενη πανδημική φάση», τονίζει ο καθηγητής.

Η χαλάρωση από την πανδημία απαιτεί επίσης μια ευρεία διανοητική μετατόπιση.

Αυτό σημαίνει να εστιάσουμε περισσότερο σε δείκτες όπως οι εισαγωγές σε νοσοκομεία εντατικής θεραπείας για την καθοδήγηση της πολιτικής και όχι μόνο ανάλυση λοιμώξεων ή εστίαση στα κρούσματα.

«Εάν η αντίληψη του κινδύνου επικεντρώνεται σε αριθμό τεκμηριωμένων κρουσμάτων, η ψευδής αντίληψη των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μπορεί να είναι δύσκολο να αρθεί», γράφει ο Ιωαννίδης.

Η έξοδος από την πανδημία σημαίνει επίσης μείωση της κάλυψης του Covid-19 στα δημοφιλή από τα μέσα ενημέρωσης που έφθασε στα όρια της τρομοκρατίας.

Κατά μέσο όρο, οι Αμερικανοί πίστευαν στις αρχές του 2021 ότι το 8% των θανάτων είχε συμβεί σε άτομα ηλικίας κάτω των 24 ετών. Το πραγματικό ποσοστό των θανάτων σε ηλικίες κάτω των 24 ετών είναι σήμερα 0,3%.

Επιπλέον, το 33% του πληθυσμού πιστεύει σταθερά ότι ο COVID οδηγεί σε νοσηλεία σε περισσότερα από τα μισά κρούσματα.

Κατά το πιο πρόσφατο κύμα Omicron, το ποσοστό ήταν 3% ή χαμηλότερο.

Η κήρυξη της λήξης της πανδημικής φάσης του Covid-19 έχει οφέλη, λέει ο Ιωαννίδης.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιτρέψει στους οργανισμούς δημόσιας υγείας να επικεντρωθούν ξανά σε πιο πιεστικά παγκόσμια ζητήματα υγείας, όπως η κακή διατροφή και η πείνα, που συλλογικά σκοτώνουν 9 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων 3,1 εκατομμυρίων παιδιών.

Ως μέτρο σύγκρισης τουλάχιστον 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από COVID-19 τα τελευταία δύο χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία άνω των 65 ετών και μείωση της παγκόσμιας ανισότητας.

Τέλος, η μετάβαση από την πανδημία στην κανονικότητα θα μπορούσε να αμβλύνει ορισμένες από τις πολιτικές διαιρέσεις που έχουν διασπάσει τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Σε μαζική συγκέντρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας που οργάνωσε η ΚΟΒ Ξηρόμερου του ΚΚΕ, για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, μίλησε ο βουλευτής το Κόμματος στον νομό, Νίκος Παπαναστάσης, σήμερα το πρωί», όπως τονίζει σχετική ενημέρωση.

Αναλυτικά:

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, ενώ στην εισηγητική του ομιλία, ο Ν. Παπαναστάσης, αναφέρθηκε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «Το αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής, ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τη στρατηγική της “ευρωατλαντικής διεύρυνσης”, από τη μια πλευρά, κι από την άλλη, τη στρατηγική της καπιταλιστικής Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα δικά της εκμεταλλευτικά σχέδια σε βάρος των λαών, για να ενισχύσει τον δικό της ιμπεριαλιστικό συνασπισμό (Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, Οργανισμός Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας) στην περιοχή της πρώην ΕΣΣΔ».

Κάλεσε σε καμιά συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτόν και ο λαός να μην διαλέξει ανάμεσα στα αντιμαχόμενα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μία και της Ρωσίας και των δικών της συμμάχων από την άλλη, αλλά να αγωνιστεί ενάντια στην εμπλοκή της χώρας, για να κλείσουν οι ΑμερικαΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα, να μην βγει κανένας Έλληνας φαντάρος ή αξιωματικός εκτός συνόρων.

Μίλησε ενάντια στην οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού εκτός συνόρων της χώρας, είτε στην Ουκρανία, είτε στη Βουλγαρία, είτε οπουδήποτε αλλού, υπογραμμίζοντας πώς και αυτή η στάση αποτελεί και γνήσια έκφραση αλληλεγγύης στον ουκρανικό, το ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

«Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή δεν μάσησε τα λόγια του. Πήρε ξεκάθαρη θέση. Αμέσως καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον λαό αυτής της χώρας», είπε ο Ν. Παπαναστάσης, που στάθηκε και στις διαχρονικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ,α,), για την πρόσθεση της Ελλάδας στο «άρμα» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με την εμπλοκή της και σε μια σειρά επεμβάσεις ανά τον κόσμο (Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, κ,α,), τη μετατροπή της και σήμερα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο απ’ άκρη σε άκρη, με ό,τι κινδύνους αυτό μπορεί αν συνεπάγεται και για τον λαό και παράλληλα ανέδειξε τις συνολικές θέσεις του ΚΚΕ.

Ως απόδειξη της σύμπλευσης των αστικών κομμάτων, στη βασική γραμμή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ έφερε και το πρόσφατο παράδειγμα της ντροπιαστικής ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή, με την απαράδεκτη παρουσία και των φασιστών του Τάγματος Αζόφ. Σημείωσε, την απόλυτη δικαίωση του ΚΚΕ στην πατριωτική και αλληλέγγυα στάση του προς τον Ουκρανικό και τους άλλους δοκιμαζόμενους λαούς απέναντι στην ταύτιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και στοίχισή τους, στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο των ληστών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Μεταξύ άλλων, ο Ν. Παπαναστάσης, αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών στο νομό και την περιοχή, θέμα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη δημιουργία Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στην περιοχή που εξυπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων, επισημαίνοντας:

«Για το ΚΚΕ, η ανάπτυξη της αλιείας, της αλιευτικής παραγωγής και διαχείρισης των επιμέρους περιοχών της χώρας με αλιευτικό ενδιαφέρον, πρέπει να γίνεται με κριτήριο τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες για φτηνό υγιεινό και ποιοτικό ψάρι».

Κάλεσε σε διεκδίκηση, μεταξύ άλλων, ελέγχου των υπαρχόντων υποδομών και εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος, πάλη ενάντια στους νέους περιορισμούς για την άσκηση αλιείας για τους μικρομεσαίους ψαράδες, με άμεσα μέτρα στήριξης για την επιβίωσή τους.

Επίσης, απαίτησε, να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει κατατεθεί από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων στο Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, αλλά και να ληφθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες, αναφερόμενος και στον πρόσφατο θάνατο αλλοδαπού εργάτη στον νομό.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Φώτης Βασιλείου είναι ο νέος πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας μετά την συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του συλλόγου.

Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Φώτης Βασιλείου

Γενικός Γραμματέας: Διομήδης Τσιμπερλένιος

Αντιπρόεδρος: Μαρία Μπρώνη

Ταμίας: Ευφροσύνη Φασούλα

Μέλη: Παρασκευή Κοντοδήμα, Κωνσταντίνος Κωταντούλας (απερχόμενος πρόεδρος) και Γιάννης Λύρος.

messolonghinews.gr 

 
Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός κατέθεσε σήμερα, ημέρα επετείου της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου, στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων ηρώων αγωνιστών του Μεσολογγίου στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής σε συνεργασία με τη Διεθνή Αδελφότητα Απογόνων Εξοδιτών, τη Διεθνή Ακαδημία της Ελευθερίας και το Πνευματικό Κέντρο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Ο κ. Λιβανός δήλωσε:

"Τιμούμε σήμερα τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους" του ηρωικού Μεσολογγίου.
Η τραγικότητα της κορυφαίας αυτής στιγμής της Ελληνικής Επανάστασης, που ζωντάνεψε έντονα στη μνήμη μας τις προηγούμενες εβδομάδες από την φρίκη που βίωσαν οι ομογενείς μας στη μαρτυρική Μαριούπολη, άνοιξε τον δρόμο προς την ελευθερία και τη λύτρωση της πατρίδας μας.

Η απαράμιλλη γενναιότητα και το σθένος των υπερασπιστών της Ιεράς Πόλεως μας αποτελούν για όλους εμάς σπουδαία παρακαταθήκη που μας υπενθυμίζει διαρκώς το χρέος μας να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και να αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία."

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 17:52

Εθνικός… διχασμός για τη Θράκη

Τα κόμματα της Βουλής δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της περιοχής

Ούτε για τα αυτονόητα δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι πολιτικοί μας ταγοί. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο αναφορικώς με το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, ένα ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας, κι έτσι έκαστος κατέθεσε δική του πρόταση.

Η συζήτηση δε του τελικού πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη εβδομάδα απογοήτευσε. Αντί συναίνεσης, αντιπαραθετικοί διαπληκτισμοί. Επιπροσθέτως, δεν υπήρξε αναστοχασμός για το τι πήγε στραβά. Γιατί εγκαταλείφθηκε η Θράκη; Το αιώνιο πρόβλημα των Ελλήνων πολιτικών, η αδυναμία συνεννόησης, δεν μπόρεσε να ξεπεραστεί, προκειμένου η Βουλή να εκπέμψει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας εντός και εκτός συνόρων. Την ίδια ώρα, βεβαίως, υπάρχει ο κίνδυνος το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μια ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθεια, να μείνει στην Ιστορία απλώς ως ένα κείμενο ευγενών προθέσεων.

Οχι άλλα ευχολόγια
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν χρειάζονται άλλα ευχολόγια, αλλά πράξεις εδώ και τώρα για την ανάπτυξη της ακριτικής Ελλάδας. Η πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζει πως τα κόμματα δεν συμφώνησαν σε ενιαίο πόρισμα επειδή η αντιπολίτευση δεν επιθυμούσε κοινό κείμενο.

Επιμένει δε πως το πόρισμα δεν μένει στο συρτάρι, καθώς ήδη ψηφίστηκαν θετικές διατάξεις για τη Θράκη μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του εισηγητή Γιώργου Κατρούγκαλου, καταλογίζει ασκήσεις επικοινωνίας και υπαναχωρήσεις στην κυβερνώσα παράταξη. Η αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, επιμένει στην κατάργηση της σαρίας, ενώ ζητά οι επόμενοι μουφτήδες να έχουν την ευρύτατη αποδοχή της μουσουλμανικής μειονότητας, προτείνοντας να θεσπιστεί μια νέα διαδικασία ανάδειξης μουφτήδων, που θα βασίζεται σε ένα εισηγητικό συμβούλιο θρησκευτικών λειτουργών και τη λήψη της τελικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας.

Ν.Δ. για μουφτήδες
Τι υποστηρίζει, όμως, η «γαλάζια» παράταξη για το επίμαχο θέμα των μουφτήδων; Στο πόρισμα αναφέρεται πως το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο χρήζει εκσυγχρονισμού και επαναδιατυπώσεων, ενώ επιπλέον τονίζεται πως η ελληνική Πολιτεία οφείλει, σε εύλογο χρόνο, να φέρει τις ανάλογες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις για την ανάδειξη μουφτή και διαχειριστικών επιτροπών μουσουλμανικής περιουσίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα, «η μουφτεία και ο μουφτής συνιστούν δημόσια αρχή, υπαγόμενη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οταν χηρεύει η θέση του μουφτή διορίζεται τοποτηρητής, ο οποίος εκκινεί την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία ανάδειξης μουφτή, δημοσιοποιώντας πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων».

Αναφέρεται, επιπροσθέτως, πως οι υποψήφιοι για το αξίωμα του μουφτή κατά τον νόμο πρέπει να κατέχουν πτυχίο Θεολογίας ΑΕΙ και πως για την ευρύτερη συμμετοχή των πιστών προτείνεται η σύσταση ενός εισηγητικού συμβουλίου, με καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, του οποίου η σύνθεση πρέπει να ανταποκρίνεται στα δεδομένα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και του Συντάγματος, και να εξασφαλίζει την ευρύτερη δυνατή αποδοχή της μειονότητας. Οι συντάκτες του πορίσματος επισημαίνουν, μάλιστα, πως πρέπει να προσδιοριστούν συγκεκριμένοι κανόνες και κριτήρια για τον καθορισμό της σύνθεσης των μελών του.

Αντιδράσεις Λοβέρδου
Πάντως, τα ζητήματα αυτά προκάλεσαν τη διαφωνία του ΚΙΝ.ΑΛ., με τον εισηγητή του κόμματος Ανδρέα Λοβέρδο (σε μια όψιμη έξαρση αντιπολιτευτικότητας) να στηλιτεύει το γεγονός πως δεν υπήρξε διαχωρισμός των θεσμικών και των αναπτυξιακών θεμάτων.

«Μας δημιουργούσε πρόβλημα το θεσμικό τμήμα των εργασιών της επιτροπής και του πορίσματος, το οποίο ενσωματώθηκε στο σώμα της Εκθεσης. Μας δημιουργούσε προβλήματα, διότι, αν τα δείτε, αν απομονώσετε από το κείμενο τα σημεία που αφορούν θεσμικά θέματα, θα ήταν σαν να αποδέχεται η εθνική αντιπροσωπία ότι, όταν μιλάει για θεσμικά θέματα που αφορούν τη Θράκη, αυτά σχετίζονται με τη μειονότητα. Δεν υπάρχουν αλλα» υποστήριξε από βήματος Ολομέλειας ο Ανδρέας Λοβέρδος, διερωτώμενος μάλιστα εάν «κάνει η Βουλή των Ελλήνων Εκθεση για τα μειονοτικά της Θράκης; Προβοκάρει τον εαυτό της, δηλαδή;»

Αντιδράσεις υπάρχουν, πάντως, από άπασα την αντιπολίτευση, με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να καταγγέλλει πως η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου, καθώς, όπως είπε, η Αλεξανδρούπολη, που απέχει μόλις 1.000 χιλιόμετρα από την Οδησσό, καθίσταται στόχος αντιποίνων, καθώς από εκεί μεταφέρεται στρατιωτικό υλικό του ΝΑΤΟ στη συνοριακή γραμμή της Ουκρανίας, ενώ ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για ένα πόρισμα κατώτερο των περιστάσεων, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι καταδικάζει σε υποανάπτυξη τη Θράκη.

Aναδιαμόρφωση πρωτογενούς τομέα, ενεργειακή αναβάθμιση, έργα υποδομών, νέα γέφυρα Εβρου
Παρά τις ομαδικές επικρίσεις, η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πως το πόρισμα αποκρυσταλλώνει ρεαλιστικές προτάσεις για τη Θράκη και προτείνει εφαρμόσιμες πολιτικές για κυβερνητική δράση, σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Τι αναφέρει το κείμενο; Επισημαίνεται η ανάγκη αξιοποίησης στον μέγιστο δυνατό βαθμό των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και περαιτέρω προώθησης της ενημέρωσης και πρόσβασης των θρακιώτικων επιχειρήσεων σε αυτά. Ανάμεσα στα άλλα, η Ν.Δ. προτείνει αναδιαμόρφωση του πρωτογενούς τομέα της Θράκης, καθώς και ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

Έμφαση δίνεται και στα έργα υποδομών και συγκεκριμένα ζητείται αναβάθμιση των συνοριακών και τελωνειακών σταθμών της περιφέρειας, ολοκλήρωση της νέας γέφυρας Εβρου, καθώς και η κατασκευή νέων και η ολοκλήρωση των υπό κατασκευή κάθετων οδικών αξόνων. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας επιπλέον ζητούν επιτάχυνση των έργων αναβάθμισης και ολοκλήρωσης σιδηροδρομικού δικτύου, με έμφαση στις εμπορικές μεταφορές, όπως τη σιδηροδρομική Εγνατία, ένα αίτημα το οποίο διατυπώθηκε και από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία με μια φωνή κατήγγειλαν τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό της περιοχής.

Σημειωτέον πως όσον αφορά στις αναπτυξιακές προτάσεις που υποβλήθηκαν από την πλευρά της πλειοψηφίας υπήρξαν συγκλίσεις στα κόμματα, αν και η αντιπολίτευση σχολίασε πως στο πόρισμα της πλειοψηφίας δεν έχει συμπεριληφθεί προϋπολογισμός, αλλά ούτε και χρονοδιαγράμματα.

Η Ν.Δ., πάντως, προτείνει, ανάμεσα στα άλλα, την καθιέρωση φορολογικών απαλλαγών και άλλων κινήτρων και ενισχύσεων, την επιβράβευση επιχειρήσεων μέσω επιδοτήσεων για επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πράσινη πολιτική και κυκλική οικονομία, αλλά και να αξιολογηθεί η δυνατότητα επιδότησης μεταφορικού, ενεργειακού και μισθοδοτικού κόστους
των επιχειρήσεων της Θράκης.

πηγή: newsbreak.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τα 70χρονα από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη όπου συνεχίζονται σήμερα Κυριακή με έκθεση, ομιλία και προβολή της ταινίας «Ο Άνθρωπος με το γαρίφαλο»

Το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου, συγκέντρωσε η έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» καθώς και η βιβλιοπαρουσίαση που οργάνωσε η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα, Νίκου Μπελογιάννη, που πραγματοποιεί η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος.

Στο χώρο της εκδήλωσης, παρουσιάζονται δεκάδες εκδόσεις, ενώ ξεχωριστή «παρουσία» έχουν όσα έχουν γραφτεί για τον Νίκο Μπελογιάννη ως και σήμερα και εκδόθηκαν από τη «Σύγχρονη Εποχή». Από την πρώτη στιγμή στην έκθεση, το ενδιαφέρον και η αναζήτηση ήταν μεγάλη, για τις διάφορες εκδόσεις από τους συμμετέχοντες.

Προβλήθηκε βίντεο της ΚΕ του ΚΚΕ για τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη.

Ακολούθησε η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 έως το 1967», από το μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αναστάση Γκίκα.

Μέσα από την παρουσίαση, έγινε αναλυτική αναφορά στα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου, μέρος της οποίας αφορά και τη ζωή και δράση του Νίκου Μπελογιάννη, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα και την εκτέλεσή του το 1952. Αναφέρθηκαν οι κυριότερες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό, πως αυτές επηρέαζαν και την κατάσταση στην Ελλάδα. Επίσης, αναφορά έγινε για τη στάση και τη διαμόρφωση των θέσεων του ΚΚΕ την ίδια περίοδο, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Αγρίνιο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Απρίλη, με έναρξη της έκθεσης στις 6μμ, ενώ στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Στις 8:30μμ θα προβληθεί η ταινία «Ο Άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την 09 – 04 – 2022 μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος στις αρχαιρεσίες της 06-04-2022 Αστυνομικού Υποδ/ντή ΠΛΕΣΣΙΑ Ανδρέα, συγκλήθηκε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου αυτό να συγκροτηθεί σε σώμα.

Έπειτα από την προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθήθηκε σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικό της Ένωσης μας, το Διοικητικό Συμβούλιο για την τριετία 2022-2025 έχει ως εξής :

Πρόεδρος : ΠΛΕΣΣΙΑΣ Ανδρέας

Α΄ Αντιπρόεδρος : ΚΑΜΠΑΣ Νικόλαος

Β΄ Αντιπρόεδρος : ΣΕΡΕΤΗΣ Κυριάκος

Γενικός Γραμματέας : ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας

Οργαν/κος Γραμματέας : ΓΚΕΡΕΚΟΣ Κωνσταντίνος

Ταμίας : ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος

Αναπλ Γενικός Γραμματέας: ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΗΣ Μωυσής Μάριος

Μετά τη συγκρότησή του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο κ. ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ Απόστολο, τον οποίον συνεχάρη για την ανανέωση της θητείας του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Επιπλέον του έθεσε διάφορα υπηρεσιακά θέματα που απασχολούν τα μέλη μας και τις Υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ.Δ.Ε.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Το μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος βρέθηκε σήμερα στο Αγρίνιο, στo πλαίσιo της αυτοοργάνωσης και την πορεία του κινήματος προς το Συνέδριο, στις δράσεις που πραγματοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο χθες το απόγεμα στο Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου.

Η δεύτερη δράση ήταν προγραμματισμένη στο Αγρίνιο για σήμερα, νωρίτερα το πρωί, στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Στις διαδικασίες των παραπάνω δράσεων λαμβάνει μέρος το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Βουλευτής Αιτωλ/νίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής.

Ο κύκλος των δράσεων αυτών ολοκληρώνεται στο Μεσολόγγι σήμερα στις 6.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.

Στις πλαίσιο των διαδικασιών των δράσεων συμμετείχε και συμμετέχει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Στόχος τελικός μέσα από την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών του κόμματος είναι να γίνει ξανά  πρωταγωνιστής στην  πολιτικής ζωή του τόπου το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ