Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:33: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022

«Μετά από 15 χρόνια στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος, ανεπαρκής και ανεπίκαιρος για την Ελλάδα του 2022», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 3ο συνέδριο του κόμματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε σε επιδερμικές αναλύσεις, υποσχέσεις για αυξήσεις και χυδαίες επίθέσεις στον πρωθυπουργό.«Ο μόνος που έλειπε ήταν ο κ. Καμμένος» ,πρόσθεσε.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Τα ίδια κλισέ, τα ίδια ψέματα, η ίδια παρωχημένη ρητορική, τα ίδια πρόσωπα στην πρώτη σειρά. Ο μόνος που έλειπε ήταν ο κ. Καμμένος.

Το γεγονός ότι κ. Τσίπρας, αντί να κάνει αυτοκριτική και να δείξει ότι έχει αντιληφθεί τα λάθη του, όπως ζητούν και οι ίδιοι οι σύντροφοί του, δήλωσε περήφανος για τα χρόνια της καταστροφικής διακυβέρνησής του, δείχνει πόσο αμετανόητος είναι και πόσο μακριά στέκεται από τις ανάγκες και τα προβλήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Εμφάνισε σαν λύσεις και προτάσεις για τα προβλήματα των πολιτών κάποιες επιδερμικές αναλύσεις. Αράδιασε ξανά υποσχέσεις για αυξήσεις και δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις με λεφτά από τα λεφτόδεντρα που φαίνεται πώς φυτρώνουν στον κήπο του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι γνωρίζουν την αξιοπιστία των υπολογισμών του και τη μηδενική αξία των υποσχέσεών του.

Και όλα τα παραπάνω διανθισμένα με χυδαίες επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αρνούμενος να σεβαστεί και να αποδεχθεί ότι βρίσκεται στη θέση του Πρωθυπουργού ως επιλογή του κυρίαρχου ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας, ύστερα από 15 χρόνια στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ότι παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος, ανεπαρκής και ανεπίκαιρος για την Ελλάδα του 2022».

agrinionews.gr

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ως «ένα μεγάλο άλμα για την πολιτική αλλαγή» χαρακτήρισε το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζοντας τα μέλη του, με την εναρκτήρια ομιλία που απευθύνει αυτήν την ώρα στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο).

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα συνέδριο που αποτελεί «αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος», ενώ κάλεσε όλους τους συνέδρους να απλώσουν «το κόμμα παντού όπου αναπνέει η αντίσταση στις καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές». «Να δώσουμε το μήνυμα της νίκης. Να μετατρέψουμε την οργή σε ορμητικό ρεύμα αλλαγής. Να μετατρέψουμε την απόγνωση σε ελπίδα. Και μαζί να δώσουμε τη μάχη να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι “αυτή είναι η μεγάλη ιστορική ευθύνη, που όλους εμάς εδώ σε αυτό το στάδιο μας βαραίνει».

Συγκεκριμένα, μίλησε για «ευθύνη απέναντι στη κοινωνική πλειοψηφία που για άλλη μια φορά βρίσκεται σε συνθήκες λεηλασίας», «ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη που πάνω στις θυσίες της χτίστηκε η προοπτική του τόπου», «ευθύνη απέναντι στη μεσαία τάξη που αισχρά εξαπατήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές».

«Η ευθύνη μας κυρίως απέναντι στις νέες και στους νέους, στις επόμενες γενιές που θα κληθούν να πάρουν στις δικές τους πλάτες το μέλλον αυτού του τόπου», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην αναγκαστική καθυστέρηση που προκάλεσε η πανδημία στην πραγματοποίηση του συνεδρίου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι “ίσως το Συνέδριο να γίνεται τελικά σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που είχαμε” όταν είχε εξαγγελθεί.

«Η διαρκώς εντεινόμενη κλιματική κρίση, η πανδημία, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση διαμορφώνουν έναν περιβάλλον αλλεπάλληλων κρίσεων και πρωτόγνωρων προκλήσεων. Αλλά σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον μεγαλώνουν και οι ευθύνες των δυνάμεων της Προόδου που υπερασπίζονται το όραμα μιας κοινωνίας ελευθερίας και ισότητας», είπε, δίνοντας το στίγμα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

H ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:


Καθημερινή

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 23:00

Συνηθίσαμε - Προσαρμοστήκαμε

PAPADOPOYLOS KOSTASγράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος
 
- Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ πάντα προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις, άλλος πιο εύκολα και άλλος πιο δύσκολα. Μπορεί στην αρχή μιας βίαιης διαφοροποίησης της καθημερινότητάς του να ξαφνιαστεί και ν' αντιδράσει, στη συνέχεια όμως και σιγά-σιγά συνηθίζει την καινούρια πραγματικότητα και στο τέλος προσαρμόζεται σ' αυτή, όσο κακή κι αν είναι. Αν τώρα συγκρίνουμε την εποχή που ζούμε σήμερα μ' εκείνη πριν κάποιες δεκαετίες, θα διαπιστώσουμε μία φθίνουσα αντίδραση, η οποία απ' τη συλλογική εξέγερση και τις απεργίες (οι μη απεργούντες εισέπρατταν το "απεργοσπάστης" ως ρετσινιά, ενώ σήμερα όποιοι απεργούν, θεωρούνται "βλάκες"), φτάσαμε στην πλήρη αδράνεια, για οτιδήποτε μάς συμβαίνει, όσο οδυνηρό κι αν είναι. Συνηθίσαμε δηλαδή και προσαρμοστήκαμε...
 
- Η ΑΛΛΑΓΗ στη στάση μας και την αντίδρασή μας, χρόνο με το χρόνο και χωρίς καν να τό καταλάβουμε, έγινε πιο δουλική, με τα ΜΜΕ να κάνουν τη "βρώμικη δουλειά" του συστήματος. Να μάς θολώνουν το μυαλό με "ειδήσεις" που στοχεύουν πάντα στην τρομοκράτηση, σ' έναν αόριστο και διαρκή φόβο θανάτου με τα χειρότερα που έρχονται μετά. Και συνηθίσαμε στα μνημόνια, στις περικοπές των αποδοχών μας, στην ανεργία κι εξαθλίωσή μας. Συνηθίσαμε στην τρομοκρατία της πανδημίας (για 2 χρόνια ήταν οι μοναδικές ειδήσεις) και τώρα φοβόμαστε τον πόλεμο...
 
- ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ περνούν απαρατήρητα τ' "άπλυτα" της κυβέρνησης, υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάς εμπαίζουν καθημερινά (με τους "άνεργους χωρίς προσόντα" π.χ. τελευταία), το σκάνδαλο Novartis δεν αναφέρεται καν στα κανάλια (ό,τι μαθαίνουμε απ' το διαδίκτυο) με την ΕΕ να μάς εγκαλεί να προσθέσουμε Οδηγία της στο εθνικό μας δίκαιο (για τους προστατευόμενους μάρτυρες), για την πανδημία σταμάτησαν οι "ειδήσεις" (κι ας έχουμε πάνω από 50 νεκρούς καθημερινά), για τη ΔΕΗ, τα καύσιμα, την ακρίβεια, την παιδεία, την υγεία και όσα άλλα μάς ενδιαφέρουν τσιμουδιά! Μόνο με τον πόλεμο και τη "Μήδεια" ασχολούνται τα κανάλια και με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες! Κι εμείς τι; Αντιδρούμε καθόλου;
 
- ΑΝ ΑΥΤΟ δε λέγεται και δεν είναι προσαρμογή, τότε τι είναι;;;
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους μια έγκυος και ένα παιδί!

Όλα πλέον είναι ανοιχτά για την ρωσική αντίδραση κατά της Ουκρανίας καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να βομβαρδίζουν ρωσικές πόλεις με σπίτια αμάχων στην περιοχή Μπριάνσκ να δέχονται τα τυφλά πυρά του ουκρανικού πυροβολικού.

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους μια έγκυος και ένα παιδί!

Ο Ρώσος διοικητής της περιοχής ανέφερε “Σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν το χωριό Κλίμοβο” , ένας στόχος που δεν έχει καμία στρατιωτική αξία.

Το Κρεμλίνο έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα σε Ουκρανία και Δύση, τονίζοντας ότι θα χτυπήσει το Κίεβο εάν η Ουκρανία χτυπήσει ξανά ρωσικό έδαφος, αλλά και τα δυτικά οχήματα που μεταφέρουν όπλα.

Η κλιμάκωση φαίνεται πλέον να είναι αναπόφευκτη καθώς οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί πλέον να απαντήσουν σκληρά έναντι “σκληρών” στόχων.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Κονασένκοφ είχε δηλώσει, «βλέπουμε απόπειρες δολιοφθοράς και πλήγματα από ουκρανικές δυνάμεις σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εάν συνεχιστούν τέτοια γεγονότα, θα πραγματοποιηθούν πλήγματα από τον ρωσικό στρατό σε κέντρα λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, τα οποίο ο ρωσικός στρατός έχει αποφύγει μέχρι στιγμής».

Μόλις μία ημέρα πριν ουκρανικά πυρά όλμων είχαν πλήξει το συνοριακό σταθμό Novye Yurkovichi.


 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Καταληκτική ημερομηνία η 20η Απριλίου για τις πληρωμές

«Καμπανάκι» έκρουσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν προς τις «μη φιλικές χώρες» που έχουν καθυστερήσει πληρωμές που αφορούν την ενέργεια, στην τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Θυμίζουμε ότι η 20η Απριλίου είναι καταληκτική ημερομηνία για τις πληρωμές σε ρούβλια προς αυτές τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις οικονομικές προεκτάσεις σε περίπτωση του κλεισίματος της στρόφιγγας από ρωσικής πλευράς, ειδικά μετά την ομολογία χωρών ότι δεν γίνεται να αντέξουν οικονομικά αν διακοπή το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο Ρώσος πρόεδρος ακόμα ότι οι τράπεζες σε «μη φιλικές χώρες» καθυστερούν τις πληρωμές για τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους. «Υπάρχουν αποτυχίες στην πληρωμή των εξαγωγικών παραδόσεων των ρωσικών ενεργειακών πόρων. Τράπεζες από μη φιλικές χώρες καθυστερούν τη μεταφορά των πληρωμών. Υπενθυμίζω ότι έχει ήδη τεθεί η υποχρέωση να μεταφερθούν οι πληρωμές για τους ενεργειακούς πόρους σε εθνικά νομίσματα, να απομακρυνθούμε σταδιακά από το δολάριο και το ευρώ». Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ είπε νωρίτερα πως στην επαφή του με τον Πούτιν, έλαβε τη διαβεβαίωση πως οι πληρωμές για το αέριο μπορούν, ακόμα, να γίνονται σε ευρώ.

Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία χρειάζεται στενότερους δεσμούς με «προβλέψιμους εταίρους».

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την Ευρώπη ότι αποσταθεροποιεί την αγορά ενέργεια, με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την επέμβαση στην Ουκρανία.

Επεσήμανε, δε, ότι η Ρωσία θα ανακατευθύνει την ενέργειά της προς τα ανατολικά, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο.

«Οι χώρες της Ε.Ε. μιλούν για διακοπή του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία, αύξηση των τιμών και αποσταθεροποίηση της αγοράς», είπε ο κ. Πούτιν.

«Μη φιλικές χώρες παραδέχονται ότι δεν μπορούν χωρίς ρωσικούς ενεργειακούς πόρους. Είναι δυνατόν να υπάρξει, αλλά τώρα απουσιάζει, όλοι το καταλαβαίνουν αυτό: απλά δεν υπάρχουν ελεύθεροι όγκοι στην παγκόσμια αγορά και οι προμήθειες από άλλες χώρες, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μπορούν να σταλούν στην Ευρώπη, θα κοστίσουν στους καταναλωτές πολλές φορές περισσότερο», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σημείωσε εξάλλου ότι η Ρωσία χρειάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή υποδομών για εξαγωγές ενέργειας στην Ανατολή.

Υπενθυμίζεται πως στις 31 Μαρτίου, ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα σχετικά με το εμπόριο φυσικού αερίου με μη φιλικές χώρες, με το οποίο τις υποχρεώνει να κάνουν τις πληρωμές για τις προμήθειες σε ρούβλια.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 24/02/2022

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Οικονομικών

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:           «Αναστάτωση προκαλεί στους δικαιούχους επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας η επικείμενη περικοπή του»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σε πρόσφατη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών (ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΥΠΠΟ κλπ.), πόρισμα της διϋπουργικής επιτροπής σχετικό με επικείμενες περικοπές επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε δικαιούχους, απορρίφθηκε ομόφωνα. Όπως είχε επισημανθεί στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, με το πόρισμα περικόπτεται το επίδομα 15.312 υπαλλήλων που το λαμβάνουν σήμερα, κάτι που συνεπάγεται μείωση των μισθών τους μέχρι και 20% μεσοσταθμικά. Κατόπιν τούτου, προσφάτως προκηρύχθηκε στάση εργασίας σε πανελλαδικό επίπεδο (Λεκανοπέδιο και Περιφέρεια).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε, στο μέρος που αναλογεί σε έκαστο εκ των συναρμοδίων και εμπλεκομένων Υπουργείων στη Διυπουργική Επιτροπή, να αποτρέψετε τη συρρίκνωση ή κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους υπαλλήλους του συνόλου των Υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι θεωρούνται δικαιούχοι, βάσει των σε ισχύ υφισταμένων διατάξεων;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Απάντηση στη με αριθμ. πρωτ. 3587/28.2.2022 ερώτηση.

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτ. 3587/28.2.2022 ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ.

Κυριάκος Βελόπουλος, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η αναμόρφωση του πλαισίου χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας έχει αποτελέσει μέτρο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και στο πλαίσιο αυτό συστάθηκε διυπουργική επιτροπή με στόχο την αναμόρφωση του σχετικού καθεστώτος εντός συγκεκριμένων προθεσμιών που τέθηκαν από τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν.4354/2015, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, με νεώτερη καταληκτική ημερομηνία την 30.11.2021, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του ν.4865/2021 (ΦΕΚ Α΄238/04.12.2021).

Κατόπιν των ανωτέρω, οι δικαιούχοι, το ύψος και οι όροι και προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα καθορισθούν με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, ως προβλέπεται στις διατάξεις της παρ.10 του άρθρου 18 του ν.4354/2015. Το πόρισμα της Επιτροπής βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και οι σχετικές προτάσεις και εισηγήσεις αυτών θα εξεταστούν από την ίδια ως άνω Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4915/2022 έως την 30η Απριλίου 2022, με στόχο την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταρρύθμισης.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ανδρέας Μαζαράκης στα «Παραπολιτικά 90,1 FM» συνομιλεί (11-4-22) με τον Νίκο Ιγγλέση και τον Γιώργο Φίλη για την ενεργειακή στρατηγική, το φυσικό αέριο και τον East Med.

ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ