Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:36: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλοακαρνανίας τονίζοντας πως με πολύ μεγάλη συμμετοχή των μελών του, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές των αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο.

Επισημαίνει πως ηια πρώτη φορά εκλέγονται όλοι οι υποψήφιοι από όλες τις Ο.Μ. του Νομού, λόγω της μαζικής συμμετοχής και η Νομαρχιακή Επιτροπή συγχαίρει «όλες και όλους τους συντρόφους για την συμβολή τους στην επιτυχία των προσυνεδριακών διαδικασιών».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας «τα μέλη και τα στελέχη του κόμματός μας δήλωσαν την απόφασή τους να συνδιαμορφώσουν ένα κόμμα μαζικό, ανοιχτό στην κοινωνία, δημοκρατικό, εκφραστή του συνόλου των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας μας.
Ένα ισχυρό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς.
Για ένα Συνέδριο ενότητας και ελπίδας.
Για να τελειώσει άμεσα η θητεία της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος μας.
Για την ανάγκη να γίνει άμεσα πραγματικότητα η προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Οι φωτογραφίες  από την εκλογική διαδικασία στο Αγρίνιο 

 

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Είδατε τι συνέβη στη Μπούτσα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου, είναι κτηνώδης», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφορικά με τη σφαγή της ουκρανικής πόλης με πάνω από 400 νεκρούς άμαχους.

«Μπορεί να θυμάστε ότι με επέκριναν επειδή αποκάλεσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν εγκληματία πολέμου. Λοιπόν, είδατε τι συνέβη στη Μπούτσα. Επιβεβαιώνεται πως είναι εγκληματίας πολέμου, είναι κτηνώδης», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν και συμπλήρωσε ότι «αυτό που συνέβη στη Μπούτσα είναι εξωφρενικό και το έχουν δει όλοι».

«Θα πρέπει να λογοδοτήσει», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος και επισήμανε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζονται για να συνεχίσουν τον αγώνα και πρέπει να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να μπορέσει να γίνει δίκη για εγκλήματα πολέμου».

Στην ερώτηση αν οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στη σφαγή της Μπούτσα, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «ναι, θα ζητήσω περισσότερες κυρώσεις».

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το πολιτικό κόστος, δεν μπαίνει σε κανένα ζύγι για την παρούσα κυβέρνηση και το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι να ανακουφίσει τους πολίτες της χώρας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Φεύγας, εκτίμησε πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η κατάσταση στην Ουκρανία, θα διαρκέσει για άγνωστο χρονικό διάστημα. Αυτό ωστόσο, δεν αλλάζει όπως είπε τον κυβερνητικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Εκείνο που υπάρχει, είναι μια αλλαγή στην οικονομική πολιτική η οποία προέκυψε εξαιτίας της αναντίρρητης ανάγκης να στηριχτούν περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, οι οποίοι υποφέρουν από την εκτόξευση του κόστους της ενέργειας το οποίο συμπαρασέρνει τα πάντα. Παράλληλα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις, προτάσεις που να μπορεί η ελληνική οικονομία να στηρίξει και να είναι εφαρμόσιμες, συμβάλλοντας από την δική της πλευρά στα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, δήλωσε συγκλονισμένος για τα όσα έχουν συμβεί και αναμεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, με τη σφαγή εκατοντάδων αμάχων γύρω από το Κίεβο. Εκτίμησε ότι η διεθνής κοινότητα θα παρέμβει άμεσα και θα επιβάλλει σκληρές κυρώσεις στους υπεύθυνους αυτής της σφαγής, διότι, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «όλα αυτά, είναι ξεκάθαρα εγκλήματα πολέμου».



Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, ο κ. Φεύγας επισήμανε ότι δεν ανησυχεί για τα αποτελέσματα των μετρήσεων κοινής γνώμης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Διότι, όπως τόνισε, «αν κανείς ανατρέξει στις αντίστοιχες έρευνες του 2019, θα διαπιστώσει ότι αποτυπώνουν ακριβώς την ίδια εικόνα». Όπως ξεκαθάρισε, «εκείνο που μας προβληματίζει στην πραγματικότητα, δεν είναι οι δημοσκοπήσεις αλλά τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και εκτοξεύουν το κόστος στην ενέργεια και κατά συνέπεια στο κόστος διαβίωσης όλων μας».

Επιπροσθέτως, εμφανίστηκε αισιόδοξος και εκτίμησε ότι σύντομα θα δοθεί λύση στο ζήτημα αυτό, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο χάρη στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και οι οποίες είναι αντίστοιχες με εκείνες που ελήφθησαν κατά τη περίοδο της πανδημίας, βοηθώντας την Ευρώπη να μην χάσει το τρένο της ανάπτυξης. Διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά «η ανάπτυξη, είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε για να οδηγηθούμε σε καλύτερες μέρες».

Τέλος, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε με έμφαση ότι «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σταθερά προσηλωμένοι στην σταθερότητα του πολιτικού συστήματος. Την σταθερότητα αυτή, την προσφέρουν οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Αυτό άλλωστε, πιστεύουν και οι ίδιοι οι πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 08/03/2022

Του:        Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ:   «Αξιοποίηση παλαιοντολογικού θησαυρού στην Αιτωλοακαρνανία»

Κυρία Υπουργέ,

Πλήθος διάσπαρτων παλαιοντολογικών ευρημάτων συνθέτουν μια ξεχωριστή γεωλογική ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας. Πριν από 190 εκατομμύρια χρόνια στη θάλασσα της Τηθύος, στη θέση της ακτογραμμής μεταξύ Αστακού και Μύτικα, ζούσε μεγάλη ποικιλία οργανισμών, με κυρίαρχα τα κεφαλόποδα. Τα κεφαλόποδα ήταν τα πλέον εξελιγμένα μαλάκια, αρπακτικά, σαρκοφάγα και με ικανότητα πλεύσης. Η σημαντικότερη κατηγορία αυτών ήταν οι αμμωνίτες, οι οποίοι αποτελούν σήμερα χαρακτηριστικά απολιθώματα. Σε συλλογή απολιθωμάτων και ορυκτών, επιπρόσθετα, στο Αγρίνιο περιλαμβάνεται ποικιλία πέντε χιλιάδων (5.000) δειγμάτων, τα οποία προέρχονται από Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία και την υπόλοιπη Ελλάδα, με το αρχαιότερο από τα εκθέματα να προσδιορίζεται χρονικά πριν 450 εκατομμύρια χρόνια, το δε νεότερο 40.000 χρόνια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεστε, δια των ενεργειών και προτροπής σας, να ιδρυθεί Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ, στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο να περιλαμβάνει τις μεμονωμένες και διάσπαρτες συλλογές απολιθωμάτων και ορυκτών, καθώς και πάσης άλλης μορφής παλαιοντολογικού υλικού της ευρύτερης περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θέμα: Απάντηση στη με αριθμό πρωτοκόλλου 3866/14.3.2022 Ερώτηση με θέμα:

«Αξιοποίηση παλαιοντολογικού θησαυρού στην Αιτωλοακαρνανία»

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 3866/14.3.2022 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Απόστολου Αβδελά και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. βα΄ του ν. 4858/2021 (Α’ 220), μόνον τα παλαιοντολογικά κατάλοιπα που συνδέονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του ανωτέρω νόμου.

Σύμφωνα με την Εφορεία Σπηλαιολογίας- Παλαιοανθρωπολογίας, τα απολιθώματα στα οποία αναφέρεται η ερώτηση είναι θαλάσσιας προέλευσης και πολύ παλαιότερα από την πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου στον ελλαδικό χώρο, καθώς και τα ορυκτά και τα λοιπά στοιχεία φυσικής ιστορίας που ανήκουν στις αναφερόμενες συλλογές, και ως εκ τούτου εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠΠΟΑ.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 21/02/2022

Του:       Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:   Τoν κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ:  «Παύση λειτουργίας Β΄ Υποθηκοφυλακείου Αγρινίου»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Η ομαλή λειτουργία του συνόλου των Υποθηκοφυλακείων στην Αιτωλοακαρνανία θεωρείται πια αμφίβολη δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Β΄ Υποθηκοφυλακείο του Αγρίνιου, που δε λειτουργεί. Η θέση του υποθηκοφύλακα έμεινε κενή, μετά την αποχώρηση λόγω ηλικίας της υπεύθυνης και με απόφαση της προέδρου των Πρωτοδικών ορίστηκε για τη θέση συμβολαιογράφος του Αγρίνιου που, όπως διαφαίνεται, δεν προτίθεται να αναλάβει την ευθύνη για τη λειτουργία του. Το εν λόγω Υποθηκοφυλακείο Αγρινίου καλύπτει μεγάλο μέρος του Δήμου Αγρινίου και χωριά των Δ.Ε. Θεστιέων, Παραβόλας, Αγρινίου κλπ. και η μη λειτουργία του σωρεύει προβλήματα σε μια σειρά από κρίσιμες διαδικασίες που πρέπει να διεκπεραιώσουν οι πολίτες, όπως υποθήκες, κατασχέσεις, μετεγγραφές κ.α.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως αποκαταστήσετε άμεσα τη λειτουργία του Β΄ Υποθηκοφυλακείου Αγρινίου αυξάνοντας το προσωπικό του, στο πλαίσιο μιας συνολικής αντιμετώπισης του όλου συναφούς ζητήματος λειτουργίας του συνόλου των Υποθηκοφυλακείων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ερώτηση: 3453/22-02-2022

Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 3453/22-02-2022 Ερώτησης, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής κ. Κ. Βελόπουλος, με θέμα: «Παύση λειτουργίας Β΄ Υποθηκοφυλακείου Αγρινίου», θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Σε εκτέλεση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του Κανονιστικού Διατάγματος (κ.δ.) της 19/23 Ιουλίου-1941 (Α΄ 244), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 51 του ν.4356/2015 (Α΄ 181) και κατόπιν της υπ’ αριθ. 1/2022 απόφασης της ολομέλειας του Δικαστηρίου των Πρωτοδικών Αγρινίου και της υπ’ αριθ. 48/2021 Πράξης της Προέδρου Πρωτοδικών Αγρινίου, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 7933/23-02-2022 απόφαση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης του Υπουργείου μας με την οποία ανατέθηκε η υπηρεσία του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Αγρινίου Β΄ στον κ. Ν. Τ., Συμβολαιογράφο Αγρινίου, αρχής γενομένης από 01-01-2022.

Αναφορικά με την μη ανάληψη καθηκόντων από τον νομίμως ορισμένο Συμβολαιογράφο, σας ενημερώνουμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου έχει επιληφθεί αρμοδίως προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του εν λόγω Υποθηκοφυλακείου, σύμφωνα με το άρθρο 35 του ανωτέρω αναφερόμενου κ.δ.

Όσον αφορά το προσωπικό του εν λόγω Υποθηκοφυλακείου, σας ενημερώνουμε ότι σε εκτέλεση   των    διατάξεων    του    ν.δ.    811/1971    (Α΄    9)    όπως    ισχύει,    έχει    εκδοθεί η υπ΄ αριθ. 200209/15-12-1998 κοινή απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Υφυπουργού Οικονομικών με την οποία ορίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων που απαιτείται για τη λειτουργία του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Αγρινίου Β΄, σε έναν (1). Σημειώνεται ότι με την υπ’ αριθμ. 34780/2012 (Β΄ 1532) κοινή υπουργική απόφαση ορίζεται ότι η εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού στα Άμισθα Υποθηκοφυλακεία της Χώρας πραγματοποιείται από τον άμισθο υποθηκοφύλακα ο οποίος αιτείται τη δημιουργία θέσης προσωπικού. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάζονται, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 28771οικ.1971 υπουργική απόφαση (Β΄ 245) στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην εν λόγω υπηρεσία δεν υπηρετεί υπάλληλος από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι με το ν. 4512/2018 θεσμοθετήθηκε η σταδιακή κατάργηση των Άμισθων και Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων που λειτουργούν στη χώρα, σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπονται στις οικείες διατάξεις του ως άνω νόμου, και η μετάβασή τους στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» εντός εξήντα (60) μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν. 4512/2018 (Α΄ 5), ήτοι μέχρι την 17-01-2023. Ο σχεδιασμός και η διαδικασία της μετάβασης των Υποθηκοφυλακείων στο

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 3/τ.Α΄/06-01-2021) και ως εκ τούτου το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει στη διάθεσή του ακριβή χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των προγραμματισμένων καταργήσεων.

Με εντολή Υπουργού Ακριβές αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Γραφείου Γαβριέλα Σαρρή

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στην ταυτόχρονη και παράλληλη στήριξη των νοσοκομείων Αγρίνιου και Μεσολογγίου κατέληξε η συνάντηση εργασίας που είχαν ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σπήλιος Λιβανός.

Ο κ. Λιβανός επισκέφτηκε τον κ. Πλεύρη στο γραφείο του στο Υπ. Υγείας και πραγματοποίησαν μία εφ΄ όλης της ύλης συνάντηση εργασίας αναφορικά με όλα τα ζητήματα Υγείας που απασχολούν συνολικά τον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, ο κ. Λιβανός μετέφερε στον κ. Πλεύρη τα δίκαια αιτήματα και την αγωνία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των πολιτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών των δυο νοσοκομείων του μεγαλύτερου και ιδιαίτερα δύσβατου νόμου της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέλυσε τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν θέτοντας τις βάσεις για την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής στήριξης όλων των δημόσιων μονάδων υγείας σε όλη την Αιτωλοακαρνανία μέσα στο σαφές πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την ενίσχυση του ΕΣΥ και της σύγχρονης παροχής κάλυψης της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα σε μια εποχή πανδημιών και μεγάλων παγκόσμιων προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε συγκεκριμένες ελλείψεις που πρέπει να καλυφθούν:
  • Στο Νοσοκομείο Αγρινίου επικουρικοί γιατροί ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής και Αιματολογίας.
  • Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου επικουρικοί γιατροί ειδικότητας Αιματολογίας ή Παθολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Αναισθησιολογίας και Παιδιατρικής.
  • Στα Κέντρα Υγείας του νομού ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Λιβανός επεσήμανε την καλή δουλειά τόσο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Σερασκέρη και της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου κυρίας Φιλιπποπούλου, όσο και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, ενώ αναφέρθηκε - ευχαριστώντας τους για μια ακόμη φορά - και στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν καθημερινά μάχη με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια υπό τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας.

Τέλος, ο βουλευτής προσκάλεσε τον Υπουργό Υγείας να επισκεφθεί σύντομα τις δομές υγείας της Αιτωλοακαρνανίας για να έχει πλήρη εικόνα.
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ