Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:11: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 19:28

Ο Σπήλιος Λιβανός στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για την ομογενειακή οργάνωση AHEPA

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός πραγματοποίησε παρέμβαση κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με αντικείμενο την ενημέρωση για τις δραστηριότητες της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational and Progressive Association).

Ο κ. Λιβανός καλωσόρισε την ηγεσία της ομογενειακής οργάνωσης στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τον Ύπατο Πρόεδρο Τζιμ Κόκοτα, τον Ύπατο Κυβερνήτη Γιάννη Μητσόπουλο, τον Κυβερνήτη Ελλάδας Κωνσταντίνο Βαρσάμη και τους συνεργάτες τους.

Κατά την παρέμβασή του ο βουλευτής στάθηκε, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα σημεία:

Τη σημασία της ενότητας για την προώθηση ζητημάτων ύψιστης εθνικής σημασίας.
Την ιδιαίτερη ιστορία και συνεισφορά των Ελλήνων 2ης και 3ης γενιάς στις ΗΠΑ. Ο λαός μας έχοντας γνωρίσει στο παρελθόν παρόμοιες τραγικές καταστάσεις αποτελεί σήμερα αρωγό για τον λαό της Ουκρανίας που βιώνει το δικό του δράμα.
Την σημασία ύπαρξης μιας «δεύτερης» Ελλάδας, που βρίσκεται εκτός Ελλάδας και αποτελεί δύναμη πυρός για τα συμφέροντα και την πορεία της χώρας μας.
Το νέο «ελληνικό όνειρο», να καταστεί η Ελλάδα, δηλαδή, πόλος έλξης και τόπος κατοικίας για τους ψηφιακούς νομάδες όλου του κόσμου.
Τη ψήφιση του νόμου που δίνει - έστω και περιορισμένα - τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και να εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.