Κυριακή, 3η Μαρτίου 2024  1:04: μμ
  rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 17 Απριλίου 2022

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. που αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες της Κυριακής (10/4), για αλληλογνωριμία, κατανομή ρόλων και αξιωμάτων και προγραμματισμό δράσεων για το έτος 2022.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 5 και τις ψήφους που έτυχαν οι υποψήφιοι, η σειρά κατάταξης έχει ω εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:

Λάζαρος Τσόλκας, Πρόεδρος Δ.Σ.

Κωνσταντίνος Σαμψών, Αντιπρόεδρος

Βάλια Τσακανίκα, Γραμματέας

Αριστοτέλης Χατζηδέλιος, Ταμίας

Γωγώ Τριανταφύλλου (Γεωργία), Μέλος

Ιωάννης Τσιτσιβός, Μέλος

Γρηγόρης Φέρρας, Μέλος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Φώτης Κυριαζής, Πρόεδρος Ε.Ε

Χρύσα Σπαή, Μέλος

Η Κατανομή αξιωμάτων έχει ως εξής:

Α) ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:

1.Τμήμα Γραμματείας και Επικοινωνίας

Έφορος, Βάλια Τσακανίκα βοηθός Βασίλης Αναστασόπουλος

2. Τμήμα Υλοποίησης Αμφιθεάτρου Αγρινίου

Έφορος: Λάζαρος Τσόλκας

3. Τμήμα Χορηγιών.

Έφορος, Χρύσα Σπαή βοηθοί Γωγώ Τριανταφύλλου και Φώτης Κυριαζής

4. Τμήμα Παραγωγών και Εκδηλώσεων

Έφορος, Αριστοτέλης Χατζηδέλιος (Τέλης)

5. Τμήμα Ηλεκτρονικών Μέσων

Έφορος: Κωνσταντίνος Σαμψών

Β) ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:

1. ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ:

Έφορος, Λάζαρος Τσόλκας βοηθός, ο Τέλης Χατζηδέλιος

2. ΜΟΥΣΙΚΟ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ:

Έφορος, Γωγώ Τριανταφύλλου, βοηθός Γιάννης Τσιτσιβός

3. ΤΜΗΜΑ VIDEO-ΦΩΤΟ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ:

Έφορος, Γιώργος Λουριδάς

4. ΤΜΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ:

Έφορος, Γρηγόρης Φέρρας

Το νέο Προεδρείο του Ανοιχτό Θέατρου Αγρινίου ευχαριστεί όλους όσους προσήλθαν στην ψηφοφορία και εύχεται σε μέλη και φίλους που το υποστηρίζουν με τις χορηγίες τους  Καλό Πάσχα, με την υπόσχεση πως θα συνεχίσει να παράγει ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις για τους Αγρινιώτες.

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Η «εξόντωση» των τελευταίων Ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην πολιορκημένη Μαριούπολη «θα έθετε τέλος σε κάθε ειρηνευτική διαπραγμάτευση», προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποίησε σήμερα, Σάββατο (16/4), ότι η «εξόντωση» των τελευταίων Ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην πολιορκημένη από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη «θα έθετε τέλος σε κάθε ειρηνευτική διαπραγμάτευση».

«Η εξόντωση των στρατιωτών μας, των ανδρών μας στη Μαριούπολη θα θέσει τέλος σε κάθε (ειρηνευτική) διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ukraïnska Pravda προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση αυτή οι δύο πλευρές θα βρεθούν «σε αδιέξοδο».

Με όρους ανθρώπινων απωλειών, «η Μαριούπολη είναι ίσως δέκα φορές η Μποροντιάνκα», η πόλη κοντά στο Κίεβο που καταστράφηκε έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων και έγινε θέατρο φρικαλεοτήτων κατά την κατοχή της από τους Ρώσους στρατιώτες, δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι. «Και όσο περισσότερη Μποροντιάνκα υπάρχει, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να διαπραγματευθούμε», είπε.

Στις 11 Απριλίου, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται για την «ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη. «Για ορισμένους από εμάς θα σημαίνει θάνατο και για άλλους αιχμαλωσία», είχε γράψει στο Facebook το 36ο Τάγμα των Πεζοναυτών, που ανήκει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Την επομένη, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 20.000 έως 22.000 νεκροί είναι ο απολογισμός της πολιορκίας στη Μαριούπολη, στρατηγική πόλη με πληθυσμό 441.000 πριν από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται στο σημείο μηδέν εδώ και πολλές ημέρες. Είναι «εξαιρετικά δύσκολες», σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντολιάκ. Την ίδια ώρα σήμερα, στην πολιορκημένη Μαριούπολη, θέατρο των πιο σφοδρών μαχών και της χειρότερης ανθρωπιστικής καταστροφής του πολέμου, ρωσικά στρατεύματα προωθήθηκαν ελπίζοντας ότι θα αντισταθμίσουν την αποτυχία τους να καταλάβουν το Κίεβο, επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο.

«Απομακρυνθείτε όσο ακόμη είναι δυνατό»

Η Ουκρανία δήλωσε πως τα στρατεύματά της αντιστέκονται ακόμη στα ερείπια της Μαριούπολης, όπου η άμυνα επικεντρώνεται γύρω από το Azovstal, ένα τεράστιο χαλυβουργικό εργοστάσιο που δεν έχει ακόμη υποκύψει. «Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι δύσκολη… Μάχες σημειώνονται αυτή τη στιγμή. Ο ρωσικός στρατός καλεί συνεχώς επιπλέον μονάδες για να επιτεθεί στην πόλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνκ σε συνέντευξη Τύπου που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ο ιδιοκτήτης αμφότερων των τεράστιων χαλυβουργιών της Μαριούπολης, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας, Ρινάτ Αχμέτοφ, δεσμεύθηκε να ανοικοδομήσει την πόλη. «Η Μαριούπολη είναι μια παγκόσμια τραγωδία και ένα παγκόσμιο παράδειγμα ηρωισμού. Για μένα, η Μαριούπολη ήταν και θα είναι πάντα μια ουκρανική πόλη», δήλωσε ο Αχμέτοφ στο Reuters. Αν η Μαριούπολη πέσει, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο. Είναι το κύριο λιμάνι του Ντονμπάς, μια περιοχή που αποτελείται από δύο επαρχίες στη νοτιοανατολική Ουκρανία που η Μόσχα απαιτεί να παραχωρηθεί πλήρως στους αυτονομιστές.

Η Ουκρανία λέει ότι μέχρι τώρα έχει αποκρούσει τις ρωσικές προελάσεις αλλού στο Ντονμπάς. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό στο Λουχάνσκ, μία από τις επαρχίες του Λουχάνσκ, δήλωσε ο περιφερειάρχης Σέρχιι Γκαϊντάι σε διαδικτυακή ανάρτησή του. Αγωγός αερίου υπέστη ζημιές στις πόλεις της πρώτης γραμμής Λισιτσάνσκ και Σεβεροντονέτσκ, που έχουν μείνει χωρίς αέριο και νερό, είπε ο Γκαϊντάι. Λεωφορεία είναι διαθέσιμα για όσους θέλουν να φύγουν. «Απομακρυνθείτε, όσο ακόμη είναι δυνατό».

Η Ουκρανία πήρε το πάνω χέρι στην αρχική φάση του πολέμου που πολλοί δυτικοί στρατιωτικοί ειδικοί είχαν προβλέψει ότι θα έχανε γρήγορα. Έχει αναπτύξει με επιτυχία κινητές μονάδες εφοδιασμένες με αντιαρματικούς πυραύλους που έχει πάρει από τη Δύση απέναντι στα τεράστια κομβόι ρωσικών αρμάτων μάχης που περιορίζονται από δρόμους με λασπώδες έδαφος. Όμως ο Πούτιν φαίνεται αποφασισμένος να καταλάβει περισσότερο έδαφος στο Ντονμπάς προκειμένου να κηρύξει τη νίκη σε έναν πόλεμο που έχει αφήσει τη Ρωσία στο στόχαστρο αυξανόμενων δυτικών κυρώσεων και με λίγους συμμάχους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως περίπου 2.500-3.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα, σε σύγκριση με 20.000 Ρώσους στρατιώτες. Η Μόσχα δεν έχει ανακοινώσει νεότερο απολογισμό των στρατιωτικών της απωλειών από τις 25 Μαρτίου, όταν, όπως είπε, 1.351 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί. Οι δυτικές εκτιμήσεις για τις ρωσικές απώλειες κάνουν λόγο για πολλαπλάσιο αριθμό, ενώ υπάρχουν λίγες ανεξάρτητες εκτιμήσεις για τις απώλειες της Ουκρανίας. Η Ουκρανία λέει πως οι θάνατοι αμάχων είναι αδύνατο να καταμετρηθούν, εκτιμώντας πως δεκάδες χιλιάδες έχουν σκοτωθεί μόνο στη Μαριούπολη.

Συνολικά, περίπου το ένα τέταρτο των Ουκρανών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, περιλαμβανομένου ενός δεκάτου του πληθυσμού που διέφυγε στο εξωτερικό. «Οι επιτυχίες του στρατού μας στο πεδίο της μάχης είναι πραγματικά σημαντικές, ιστορικά σημαντικές. Αλλά δεν είναι ακόμη αρκετές για να καθαρίσουμε τη γη μας από τους κατακτητές. Θα επιτύχουμε μερικές ακόμη», είπε ο Ζελένσκι σε μήνυμα βίντεο που απηύθυνε αργά χθες.

Πηγή: reader.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα τελευταία 24ωρα η Ρωσία κλιμακώνει όλο και πιο έντονα τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία.

Σήμερα, 52η μέρα που οι εχθροπραξίες και οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται, η Μόσχα έδωσε αυστηρό τελεσίγραφο στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Μαριούπολη και υπερασπίζονται το έδαφός της.

Το τελεσίγραφο τέθηκε σε ισχύ στις 6:00 (ώρα Ελλάδας), αλλά μέχρι και τουλάχιστον δύο ώρες μετά δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάποια δραστηριότητα από την πλευρά της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία είπε στης ουκρανικές δυνάμεις που πολεμούν στη Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα «για να σώσουν τη ζωή τους».

Το ρωσικό τελεσίγραφο

«Λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal και καθοδηγούμενες από καθαρά ανθρωπιστικές αρχές, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνμάμεις προσφέρουν στους μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων και στους ξένους μισθοφόρους την ευκαιρία να σταματήσουν τις εχθροπραξίες από τις 06:00 (ώρα Μόσχας) και να καταθέσουν τα όπλα τους», ανέφερε σε δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα θα έχουν την εγγύηση ότι δεν θα κινδυνεύσει η ζωή τους», ανέφερε ακόμη το ρωσικό υπουργείο συμπληρώνοντας ότι οι μαχητές μπορούν να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο χωρίς όπλα και πυρομαχικά.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από το Κίεβο.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι εναπομείναντες υπερασπιστές της Μαριούπολης -που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι είναι τόσο Ουκρανοί όσο και ξένοι- έχουν αποκλειστεί στη χαλυβουργία Azovstal.

Βάσει των όρων της προτεινόμενης συμφωνίας, οι εναπομείναντες στρατιώτες μέσα στο εργοστάσιο Azovstal θα πρέπει να αποχωρήσουν στο διάστημα μεταξύ 06:00 και 13:00 χωρίς όπλα και πυρομαχικά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ανακοινώσει πως τα στρατεύματά του εκκαθάρισαν την αστική περιοχή της Μαριούπολης και μόνο ένα μικρό απόσπασμα Ουκρανών μαχητών παραμένει στο εργοστάσιο χαλυβουργίας.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός της Μόσχας ότι ελέγχει σχεδόν πλήρως τη Μαριούπολη δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Αν επιβεβαιωθεί, η Μαριούπολη θα είναι η πρώτη μεγάλη πόλη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Συνεχίζονται οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε όλη την Ουκρανία νωρίς το πρωί της Κυριακής, κάτι που συμβαίνει τακτικά και, σύμφωνα με πρωινή αναφορά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Μαριούπολη συνεχίσθηκαν και υπήρξαν «επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο λιμάνι».

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ