Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  6:09: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022

Εσωκομματικό δημοψήφισμα για το όνομα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις 8 Μαΐου, ανακοίνωσε από την Πάτρα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές των νέων Νομαρχιακών και Επιτροπών του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα, τόνισε: «Το όνομα της παράταξης που θα κατέβουμε στις βουλευτικές εκλογές θα το υπογράψουν με την ψήφο τους τα χιλιάδες μέλη μας που θα συμμετέχουν στην διαδικασία της 8ης Μαΐου». Υπενθύμισε ότι αυτό ήταν προεκλογική του δέσμευση κατά τις εκλογές ηγεσίας του κόμματος και προανήγγειλε ότι για όλες τις μεγάλες αποφάσεις θα προηγούνται αντίστοιχες διαδικασίες με το στήσιμο κάλπης και το κάλεσμα συμμετοχής προς τα μέλη του κόμματος.

ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη το πιθανότερο όνομα
Το όνομα που σύμφωνα με στελέχη της Χ. Τρικούπη φαντάζει πιο ελκυστικό για τους επιτελείς Ανδρουλάκη και τον ίδιο είναι το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, προκειμένου να επιτευχθεί διττός στόχος: Το ΠΑΣΟΚ σδηματοδοτεί την επιστροφή στο όνομα που σημάδεψε τη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, ενώ η «Δημοκρατική Παράταξη» συνδέει το νήμα με τους αγώνες από την εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου, ενώ διευρύνει και την δεξαμενή ώστε να χωρά και τις εσωκομματικές τάσεις και συνιστώσες που ενυπάρχουν στο ΚΙΝΑΛ (ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ, Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση κλπ).

Δείτε την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Πάτρα:

iefimerida.gr

Διήμερο εκδηλώσεων στο Αγρίνιο για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη διοργανώνει το ΚΚΕ, εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην παλιά Λαχαναγορά της πόλης. Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα είναι η ομιλία από το Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, που στις 30 Μάρτη 1952, ξημερώματα Κυριακής, οδηγούνταν μαζί με τους συγκρατούμενούς του Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση, από τις φυλακές της Καλλιθέας στο εκτελεστικό απόσπασμα του Γουδιού, τιμά με σειρά δράσεών της η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, κάνοντας αρχή με μεγάλη πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 3 Απρίλη (11 π.μ.) στη γενέτειρά του Αμαλιάδα, με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στα πλαίσια αυτά η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων, στις 9 και 10 Απρίλη, στην παλιά Λαχαναγορά Αγρινίου.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σάββατο, 9 Απριλίου, στις 7:00 μμ,

παρουσίαση του βιβλίου «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, από το 1950 έως το 1967». Την παρουσίαση θα κάνει ο Αναστάσης Γκίγκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης, θα γίνει προβολή 20λεπτου βίντεο για τη ζωή του Νίκου Μπελογιάννη.

Κυριακή, 10 Απρίλη, στις 7:00 μμ,

ομιλία από το Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Στις 8:30μμ, προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».­­

Στο χώρο και τις δυο μέρες θα υπάρχει έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», από τις 6:30μμ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γ. Βαρεμένος έδωσε στην δημοσιότητα το ακόλουθο άρθρο, μιλώντας για “τορπίλη της ΔΕΗ στους ΤΟΕΒ και την πρωτογενή παραγωγή”, όπως χαρακτηριστικά διερωτάται. 

Αναλυτικά το άρθρο:

Στην πιο κρίσιμη στιγμή, πριν από την καλλιεργητική περίοδο, η ΔΕΗ ρίχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, βόμβα στους ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Λεσινίου, Κατοχής, Παραβόλας και -πιθανώς- Φυτειών.

Αυτά ως προς την Αιτωλοακαρνανία, διότι το καλώδιο της πυροδότησης απλώνεται και αλλού. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ αποφάσισε να μην είναι πλέον πάροχος σ’ αυτούς τους ΤΟΕΒ και εκδίδει τελικούς λογαριασμούς συμψηφίζοντας τις εγγυήσεις με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στέλνει δηλαδή τους ΤΟΕΒ να αναζητήσουν άλλους παρόχους μέσα σ’ αυτή την συγκυρία. Και τα δύο είναι πολύ δύσκολα, όπως εκτιμούν παράγοντες που έχουν γνώση της κατάστασης.

Η ΔΕΗ είναι πλέον ιδιωτικοποιημένη και μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει κατά το δοκούν.

Το πρόβλημα είναι ότι, εν όψει και της αδειοδότησης της Ενεργειακής Κοινότητας, που είχε επιλεγεί ως η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, ρίχνεται αυτή η τορπίλη στις αγροκαλλιέργειες.

Όχι άλλη ενίσχυση στην πρωτογενή παραγωγή! Δεν θα έχουμε τί να κάνουμε τις τεράστιες ποσότητες των προϊόντων μας!

Το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι όλα αυτά γίνονται πριν ακόμη έρθει το μπουγιουρντί από την Ουκρανία….

Σημειώνεται ότι για το πόσιμο νερό η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου είχε επιλέξει άλλον πάροχο και η μετάβαση αυτή συνέπεσε με την αύξηση του μηνιαίου κόστους ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων από 100.000 σε 260.000 ευρώ.

Τελικά η αγορά, όταν “ανοίξει”, κρύβει μεγάλες εκπλήξεις….

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί εδώ και 40 χρόνια», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ανάγκη να υπάρξει προετοιμασία για μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας καθώς δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αισιοδοξία για το τέλος των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί εδώ και 40 χρόνια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στον οικονομικό τομέα, είναι ήδη ορατές σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα σημείωσε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και αυτοί που μένουν στο νοίκι. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι κοντά στους πολίτες όπως ήταν και σε όλη την διάρκεια των δυσκολιών που δεν ήταν λίγες, όπως είπε. Απαρίθμησε τα μέτρα για την ακρίβεια που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Δείτε βίντεο από τη συνάντηση:

Εκτίμησε ότι η γενεσιουργός αιτία της κρίσης είναι πρωτίστως η άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου, που συμπαρασύρει δυστυχώς και τις τιμές του ηλεκτρισμού.

Η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για τη στήριξη νοικοκυριών – επιχειρήσεων

Το μυαλό μας αυτή την περίοδο πρόσθεσε, είναι στους χαμηλοσυνταξιούχους και σε αυτούς που μένουν στο νοίκι. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι κοντά στους πολίτες όπως ήταν και σε όλη την διάρκεια των δυσκολιών που δεν ήταν λίγες, όπως είπε. Απαρίθμησε τα μέτρα για την ακρίβεια που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά τις προτροπές της αντιπολίτευσης για «να τα δώσουμε όλα τώρα», η κυβέρνηση κρατά δυνάμεις και εφεδρείες, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι θα ακολουθήσει.

Καμία έλλειψη στην ελληνική αγορά – Μηδενική ανοχή στην αισχροκέρδεια

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία έλλειψη στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής σε οποιοδήποτε φαινόμενο αισχροκέρδειας.

«Θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα του νόμου. Επιβάλλονται ήδη πρόστιμα πολύ υψηλά σε όσους βλέπουν σε αυτή την κρίση μία ευκαιρία για πρόσκαιρο πλουτισμό. Αυτά τα φαινόμενα δεν θα γίνουν ανεκτά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αλλά πλάτη πρέπει να βάλουν και οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν στηριχθεί πολύ από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και γι’ αυτό προσδιόρισα με απόλυτη σαφήνεια ότι τα όποια υπερκέρδη υπάρχουν από την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει ουσιαστικά να επιστραφούν στους πολίτες μέσω μίας έκτακτης φορολόγησης ύψους 90%. Αναμένουμε από τη ΡΑΕ, η οποία είναι και η μόνη που γνωρίζει πλήρως τη λειτουργία της αγοράς, τις προτάσεις και τις εισηγήσεις της εντός του επόμενου μήνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Θα σαρώσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την επιτάχυνση της μεταβολής στην πράσινη ενέργεια

«Τέλος να σας πως ότι αυτή η συζήτηση ξαναφέρνει στο τραπέζι την αναγκαιότητα της ενεργειακής μετάβασης. Η φθηνότερη μορφή ενέργειας αυτή τη στιγμή είναι η πράσινη ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και θα πρέπει να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τη διείσδυση των ΑΠΕ σε επίπεδο μεγάλης κλίμακας, αλλά και μικρότερης κλίμακας. Επιχειρήσεις θα μπορούν ενδεχομένως να τοποθετούν φωτοβολταϊκά για να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες και αυτό να γίνει με πολύ μεγάλη ταχύτητα και παρακάμπτοντας, τολμώ να πω σαρώνοντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρος ο διάλογος του πρωθυπουργού με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κ. Μητσοτάκης: Από τότε που συναντηθήκαμε τελευταία φορά, κυρία Πρόεδρε, μεσολάβησαν πολλά, δυστυχώς εξαιρετικά δυσάρεστα στο μέτωπο των εξελίξεων της Ουκρανίας, ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής. Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αισιοδοξία για το τέλος των εχθροπραξιών και θα πρέπει, ενδεχομένως, να προσαρμοστούμε όλοι για μία περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας.

Οι επιπτώσεις στον οικονομικό τομέα είναι ήδη ορατές σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ, σε όλο τον κόσμο, θα έλεγα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού, τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί εδώ και 40 χρόνια. Η γενεσιουργός αιτία της κρίσης, όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, είναι πρωτίστως η άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου, που συμπαρασύρει, δυστυχώς, και τις τιμές του ηλεκτρισμού.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, για να στηρίξει σε αυτήν την δύσκολη περίοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είχα την ευκαιρία, σχετικά πρόσφατα, να εξαγγείλω ένα νέο μέτρο πρόσθετων παροχών, υποστήριξης στους λογαριασμούς του ρεύματος, στήριξης των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας με ένα έκτακτο επίδομα, το οποίο θα δοθεί εντός του Απριλίου, ύψους 200 ευρώ, μία σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν τα καύσιμα, τον πρωτογενή τομέα, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες αυξήσεις και στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές – και πρέπει να στηρίξουμε σε αυτή την φάση την ελληνική κτηνοτροφία. Και βέβαια από την 1η Μαΐου θα έχουμε και μία σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως έχω δεσμευτεί, θα κάνουμε τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις πριν το τέλος του μήνα, προφανώς όταν θα έχουμε λάβει υπόψη μας όλες τις προτάσεις των ειδικών, αλλά και φυσικά το ύψος του πληθωρισμού, το οποίο κι αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί σε αυτή την απόφαση την οποία θα λάβουμε.

Ταυτόχρονα, κυρία Πρόεδρε, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει καμία έλλειψη στην ελληνική αγορά, διότι πολλά ακούγονται, η αγορά λειτουργεί καλά, όμως θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε οποιοδήποτε φαινόμενο αισχροκέρδειας. Θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα του νόμου. Επιβάλλονται ήδη πρόστιμα πολύ υψηλά, σε όσους βλέπουν σε αυτήν την κρίση μία ευκαιρία για πρόσκαιρο πλουτισμό. Αυτά τα φαινόμενα δεν θα γίνουν ανεκτά.

Όλοι θα βάλουμε πλάτη. Το κράτος, οι πολίτες – ήδη δοκιμάζεται το διαθέσιμο εισόδημά τους – και έχω πλήρη αίσθηση ότι αυτή η κρίση μας χτύπησε σε μία περίοδο που δυστυχώς οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί και το μυαλό μας είναι πρώτα και πάνω απ΄ όλα στους χαμηλόμισθους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, ειδικά στους ανθρώπους οι οποίοι ζουν στο νοίκι, που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν τουλάχιστον την ασφάλεια της ατομικής ιδιοκτησίας, αυτούς πρέπει να στηρίξουμε. Αλλά πλάτη πρέπει να βάλουν και οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν στηριχθεί πολύ από την Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και γι’ αυτό και προσδιόρισα με απόλυτη σαφήνεια ότι τα όποια υπερκέρδη υπάρχουν από την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει ουσιαστικά να επιστραφούν στους πολίτες μέσω μιας έκτακτης φορολόγησης ύψους 90%. Αναμένουμε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία είναι και η μόνη που γνωρίζει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, τις προτάσεις της και τις εισηγήσεις της, εντός του επόμενου μήνα.

Τέλος, να σας πω ότι αυτή η συζήτηση ξαναφέρνει στο τραπέζι την αναγκαιότητα της ενεργειακής μετάβασης. Η φθηνότερη μορφή ενέργειας αυτή τη στιγμή είναι η πράσινη ενέργεια – η ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο και τη θάλασσα – και θα πρέπει να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επίπεδο μεγάλης κλίμακας, αλλά και μικρότερης κλίμακας. Και οι επιχειρήσεις μπορούν ενδεχομένως να τοποθετούν φωτοβολταϊκά για να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες και αυτό θα πρέπει να γίνει με πολλή μεγάλη ταχύτητα και παρακάμπτοντας – τολμώ να πω σαρώνοντας – τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια. Εξίσου μεγάλη έμφαση, φυσικά, θα πρέπει να δοθεί και στην φθηνότερη μορφή ενέργειας απ’ όλες, που είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ, και αναφέρομαι στα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας. Το μέλημά μας θα πρέπει να είναι το πώς θα μειώσουμε την αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και γι’ αυτό και πρωτοβουλίες, όπως τα προγράμματα του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», της αντικατάστασης των κλιματιστικών, νομίζω ότι στην παρούσα συγκυρία έχουν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο, τη δική τους ξεχωριστή θέση.

Η Κυβέρνηση θα είναι κοντά στους πολίτες, όπως ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια των δυσκολιών που μας προέκυψαν – και δεν ήταν λίγες – και βέβαια πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι, όπως το κάναμε και στην πανδημία, όπου παρά τις προτροπές τότε της αντιπολίτευσης να τα δώσουμε όλα σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κρατάμε δυνάμεις, κρατάμε εφεδρείες, γιατί δεν γνωρίζουμε πολύ απλά πόσο θα κρατήσει αυτή η κρίση.

Το πολύ ενθαρρυντικό, για να κλείσω με μία θετική είδηση, είναι ότι φαίνεται ότι ο τουρισμός μας θα πάει πολύ καλά, δεν φαίνεται να επηρεαζόμαστε ιδιαίτερα από τις εξελίξεις και είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε μία καλή τουριστική περίοδο χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας, που δυστυχώς μας κράτησαν πίσω τα τελευταία δύο χρόνια.

Κ. Σακελλαροπούλου: Κύριε Πρόεδρε, δυστυχώς η μία κρίση διαδέχεται την άλλη και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πέρα από τις τραγικές συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησε – ένας λαός ξαφνικά μετατρέπεται σε προσφυγικό, τέσσερα, πέντε εκατομμύρια ήδη έχουν μετακινηθεί – φέρνει επίσης τις συνέπειες στην οικονομική κρίση ακριβώς μέσω της ενεργειακής κρίσης. Και εκεί πολύ σωστά λέτε, είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω και στις συζητήσεις που έκανα στην Πορτογαλία, πρέπει να βρεθεί λύση, ιδίως στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ενεργειακό εφοδιασμό ας τον δούμε ως μία ευκαιρία να αυτονομηθούν τα κράτη μέλη ή να απεξαρτηθούν ακόμη περισσότερο. Από εκεί και πέρα βέβαια να αξιοποιηθούν όσο γίνεται τα εργαλεία που υπάρχουν, ώστε να ενισχυθούν κυρίως οι ευάλωτοι, γιατί αυτοί καλούνται να πληρώσουν πάντα το μεγαλύτερο τίμημα, και φυσικά ο παραγωγικός τομέας.

Η αλληλεγγύη εδώ πρέπει να επικρατήσει με όποιο τρόπο μπορούμε να σκεφτούμε, γιατί έρχονται δύσκολες μέρες, αλλά μακάρι να μπορέσουμε να τις διαχειριστούμε όλοι με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγή: protothema.gr

 

Η συμφωνία κλείστηκε στην τελευταία συνάντηση τους που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου στις  16 Φεβρουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης , αποφάσισαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις του οι οποίες είχαν περάσει από χίλια κύματα.

Η αξιοποίηση του Γιώργου Πατούλη στην κυβέρνηση αποτελεί θέμα ημερών.

Έτσι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του airetos.gr, ο Γιώργος Πατούλης αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του Περιφερειάρχη μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η πρόταση που δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό είναι να αναλάβει το Υπουργείο Υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ασκεί το επάγγελμα πολλά χρόνια και η δράση του στην αντιμετώπιση της covid19 σε συνεργασία με τους δήμους κρίνεται ως άκρως ικανοποιητική. Επίσης ο κ. Πατούλης έχει άποψη και γνωρίζει πάρα πολύ καλά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τομέα όπου η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επενδύσει πολιτικά το προσεχές χρονικό διάστημα.

Πληροφορίες του airetos.gr θέλουν τον κ. Πατούλη να συμπληρώνει το παζλ και να κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής στη Β' περιφέρεια Αττικής στις επόμενες εκλογές.

airetos.gr