Σάββατο, 20η Ιουλίου 2024  12:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022

Η ομιλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου, κατόπιν πρόσκλησης από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, και σε κοινή συνεδρίαση με τη Γερουσία – Τι αναφέρει στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Μία ημέρα νωρίτερα η συνάντηση με Μπάιντεν

Σε κοινή συνεδρίαση των δυο σωμάτων του Κογκρέσου των ΗΠΑ (Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία) θα μιλήσει στις 17 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η πρόσκληση που απηύθυνε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στον πρωθυπουργό να μιλήσει στο Κογκρέσο την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δείχνει τον ενισχυμένο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και την αναγνώριση του υψηλού κύρους του Κυριάκου Μητσοτάκη διεθνώς.

Να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο, ενώ πρόσκληση για τέτοιου είδους ομιλία απευθύνεται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις σε ξένους ηγέτες.

Επίσης, το γεγονός ότι η επίσκεψη αλλά και η ομιλία πραγματοποιείται σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία διεθνώς, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την σημασία τους και στέλνει πολλαπλά μηνύματα αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η επιστολή – πρόσκληση Πελόζι στον πρωθυπουργό

Όπως σημειώνει η Νάνσι Πελόζι στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «καθώς ο κόσμος μας αντιμετωπίζει μια κομβική στιγμή στον αγώνα μεταξύ των δυνάμεων της δημοκρατίας και της απολυταρχίας, η διατλαντική συμμαχία παραμένει ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ελευθερίας στον κόσμο. Το Κογκρέσο και η χώρα μας ανυπομονούν να ακούσουν το μήνυμά σας για τις δημοκρατικές αξίες, καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας, να ενισχύουμε την ασφάλεια και την ελευθερία παγκοσμίως και να χτίζουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Εκ μέρους της διακομματικής ηγεσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι τιμή μου να σας προσκαλέσω να μιλήσετε σε μια κοινή συνεδρίαση των δύο νομοθετικών σωμάτων του Κογκρέσου, που θα συγκληθεί στην Αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 στις 11:00 π.μ.

Είναι μεγάλο μας προνόμιο να σας φιλοξενήσουμε γι’ αυτόν τον καθυστερημένο εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας, που δυστυχώς αναγκαστήκαμε να καθυστερήσουμε πέρυσι λόγω της πανδημίας.

Ο ακλόνητος δεσμός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας είναι γερά ριζωμένος στην κοινή μας ιστορία και αξίες. Κατά τη σύνταξη του Συντάγματός μας, οι ιδρυτές μας βασίστηκαν στα αρχαία ελληνικά ιδεώδη της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δεκαετίες αργότερα, η Ελληνική Δημοκρατία γεννήθηκε από την ίδια λαχτάρα για ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση που πυροδότησε την Αμερικανική Επανάσταση. Σήμερα, περισσότερο από δύο αιώνες αργότερα, τα έθνη μας είναι βασικοί σύμμαχοι στην παγκόσμια σκηνή: προωθώντας την αμοιβαία ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα μας, καθώς και τις κοινές δημοκρατικές μας αξίες στον κόσμο.

Καθώς ο κόσμος μας αντιμετωπίζει μια κομβική στιγμή στον αγώνα μεταξύ των δυνάμεων της δημοκρατίας και της απολυταρχίας, η διατλαντική συμμαχία παραμένει ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ελευθερίας στον κόσμο. Το Κογκρέσο και η χώρα μας ανυπομονούν να ακούσουν το μήνυμά σας για τις δημοκρατικές αξίες καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας, να ενισχύουμε την ασφάλεια και την ελευθερία παγκοσμίως και να χτίζουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για τα παιδιά μας».

invitation-00

Η κυβέρνηση «τσάκισε» τους Έλληνες και τώρα... τους υβρίζει!

Μια αδιανόητη επίθεση προς τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα (δηλαδή στους περισσότερους Έλληνες) έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος την ώρα που οι εντολές για διακοπή παροχών ενέργειας έφτασαν τις 26.000 αποκαλεί τους Έλληνες «τζαμπατζήδες»! 

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι πρέπει να γίνει, όταν οι πολίτες υποχρεώνονται να επιλέξουν ανάμεσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ και το σουπερμάρκετ, ο βουλευτής δήλωσε ότι «σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο τζάμπας πέθανε» και πως κάποιοι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το υψηλό κόστος του ρεύματος γιατί έχουν τη νοοτροπία του «δεν πληρώνω».

«Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Παρά τις αντιδράσεις των συνομιλητών του (ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύση, Κωνσταντίνος Χήτας) και των παρουσιαστών της εκπομπής (Δημήτρης Κοτταρίδης και Γιάννης Πιταράς), που του εξηγούσαν ότι τα νοικοκυριά, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν, ενώ έως τώρα το έκαναν, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος επέμεινε.

Ο βουλευτής της ΝΔ με χυδαία υπονοούμενα υποστήριξε ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να πληρώσουν ακόμα και τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι η κοινωνία έχει γαλουχηθεί στο «τζάμπα και το δωρεάν».

pronews 28 4 2022

Έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τους συνομιλητές του για «λαϊκισμό» -τη γνωστή καραμέλα της κυβέρνησης σε όποιον της ασκεί κριτική- και να λέει ξανά και ξανά ότι στη χώρα έχει καλλιεργηθεί από τη δεκαετία του ’80 η «νοοτροπία του τζάμπα» και αυτό πρέπει να αλλάξει και οι καταναλωτές πρέπει να μάθουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Εμείς να σημειώσουμε ότι ήδη, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν δώσει εντολές διακοπής για περίπου 26.500 παροχές ρεύματος, ενώ έχουν ήδη γίνει οι διακοπές σε περίπου 6.000 καταναλωτές, σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη. Όπως είπε στην ίδια εκπομπή, ο ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνει διαρκώς εντολές να κόβουν τις παροχές για τους απλήρωτους λογαριασμούς.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 13/04/2022

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:           Τoν κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ:           «Έγκλημα κατά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας η βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση της χώρας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες απανταχού την Επικράτεια, συντελείται ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα κατά της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της ελληνικής οικονομίας με την πρόωρη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση της χώρας. Με τους λογαριασμούς ρεύματος να «ζαλίζουν» τους καταναλωτές και την Ελλάδα να κάνει αρνητικό ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, καταρρέει με τρόπο εκκωφαντικό το κυβερνητικό αφήγημα της «πράσινης» πολιτικής. Τη στιγμή που τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη εφαρμόζουν προγράμματα σταδιακής απομάκρυνσης από τον άνθρακα σε βάθος 15ετίας, έρχεται η τωρινή κυβέρνηση να παρουσιάσει την άμεση απομάκρυνση από τον λιγνίτη βιαστικά και χωρίς σχέδιο αντικατάστασης του από «πράσινες» Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μιας κατ’ ευφημισμόν «πράσινης» μετάβασης, αφού το φυσικό αέριο μόνο «πράσινη» μορφή ενέργειας δεν είναι. Η απομάκρυνση από τον εγχώριο και γι’ αυτό φτηνό λιγνίτη αποδυνάμωσε την ενεργειακή αυτονομία της χώρας και την εξάρτησε ενεργειακά από το εισαγόμενο ρώσικο φυσικό αέριο. Συνεπαγωγικά η εξάρτηση από το φυσικό αέριο ευνόησε τα κέρδη των διεθνών μονοπωλίων φυσικού αερίου και κόστισε και συνεχίζει να κοστίζει πολύ ακριβά στον Έλληνα. Από την άλλη, η Κυβέρνηση φάνηκε ανακόλουθη των λόγων με τα έργα της, όταν υπόσχονταν αυτορρύθμιση της ελληνικής ενεργειακής αγοράς και δήθεν μείωση των τιμών του φυσικού αερίου προς ανακούφιση των καταναλωτών. Αντί αυτού, έχουμε ελληνικό ρεκόρ εκτόξευσης των τιμών ενέργειας πανευρωπαϊκά. Αιτία της αύξησης αποτέλεσε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση θεσμοθέτησε τη λειτουργία του εγχώριου Χρηματιστηρίου Ενέργειας κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να εμποδίζεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Έτσι, ευνοήθηκε και ενισχύθηκε η κερδοσκοπία των 4 ομίλων παροχής ρεύματος που νέμονται αποκλειστικά την ελληνική αγορά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ελληνική Κυβέρνηση αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη από την ενεργειακή κερδοσκοπία, πρόταση της Ε.Ε. ως αντιστάθμισμα στις υπερβολικές ανατιμήσεις. Έτσι, έχουμε ανεμπόδιστη συνέχιση της κερδοσκοπίας και παράλληλα καθυστέρηση της λήψης ευεργετικών μέτρων μείωσης της φορολογίας των καυσίμων και του ΦΠΑ των προϊόντων. Τώρα, η Κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τις αστοχίες της και κάνοντας ολική αναδίπλωση, επιστρέφει στο λιγνίτη προφασιζόμενη το ουκρανικό. Οι μαθητευόμενοι μάγοι της εξουσίας πειραματίζονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας και του λαού της. Τα λάθη πληρώνονται και δυστυχώς το θύμα είναι ο άμοιρος ελληνικός λαός που στις πλάτες του μαζί με τόσα άλλα θα φορτωθεί και το κόστος από την πρόωρη και άστοχη απολιγνιτοποίηση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Για ποιους λόγους κι ενώ τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη εφαρμόζουν προγράμματα σταδιακής απομάκρυνσης από τον λιγνίτη σε βάθος 15ετίας, εσείς επιλέξατε την πρόωρη και άμεση απομάκρυνση από το λιγνίτη βιαστικά και χωρίς σχέδιο αντικατάστασης του από «πράσινες» Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;
  1. Για ποιους λόγους επιδείξατε ανακολουθία λόγων και έργων με το να υπόσχεστε αυτορρύθμιση της ελληνικής ενεργειακής αγοράς και δήθεν μείωση των τιμών του φυσικού αερίου προς ανακούφιση των καταναλωτών και τελικά δεν κάνατε τίποτα;
  1. Για ποιους λόγους λειτουργείτε το εγχώριο Χρηματιστήριο Ενέργειας κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να εμποδίζεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός, ενισχύοντας έτσι την κερδοσκοπία των 4 ομίλων παροχής ρεύματος που νέμονται αποκλειστικά την ελληνική αγορά;
  1. Για ποιους λόγους επιμένετε να μη φορολογείτε τα υπερκέρδη από την ενεργειακή κερδοσκοπία, όπως κάνουν οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε., ως αντιστάθμισμα στις υπερβολικές ανατιμήσεις και για ποιους λόγους καθυστερείτε τη λήψη ευεργετικών μέτρων μείωσης της φορολογίας των καυσίμων και του ΦΠΑ των προϊόντων;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ