Δευτέρα, 4η Δεκεμβρίου 2023  9:48: πμ
  rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022

Ο Γιώργος Λεχουρίτης αναδείχθηκε πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καταναλωτών νομού Αιτωλοακαρνανίας μετά από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες 17ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Η συγκρότηση του νέου Διοικητικού συμβουλίου είναι :

Πρόεδρος: Λεχουρίτης Γεώργιος
Α ‘ αντιπρόεδρος: Συσσοβίτης Δημήτρης
Β’ αντιπρόεδρος: Φούντζουλας Κωνσταντίνος
Γ. Γραμματέας: Δάβη Αικατερίνη
Ειδικός Γραμματέας: Τζογάννης Γρηγόρης
Ταμίας: Κόντος Βασίλειος
Μέλος: Σαγάνα Αικατερίνη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και καλή θητεία ευχήθηκε ο πρόεδρος Γιώργος Λεχουρίτης από την προσωπική του σελίδα στο facebook ανακοινώνοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Mε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ τοποθετείται για την ανησυχία που δημιουργείται παγκοσμίως για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη Σανγκάη αλλά και για το αν πίσω από το σκληρό lockdown κρύβεται κάτι, με τον Οργανισμό να σημειώνει ότι τα αυστηρά μέτρα δεν εγείρουν ανησυχία αλλά οφείλονται στην στρατηγική της «μηδενικής διασποράς» στην Κίνα.

Αναλυτικά:

«Οι πρωτόγνωρες εικόνες των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στη Σαγκάη της Κίνας έχουν ανησυχήσει τη διεθνή κοινότητα. Στη Σαγκάη εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα που περιλαμβάνουν αναστολή επαγγελματικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων καθώς και απομόνωση των ατόμων που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2.H Κίνα μετά την έξαρση κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2020) είχε σχεδόν μηδενικό αριθμό κρουσμάτων μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2022.

Αυτό ήταν συνέπεια της στρατηγικής «μηδενικής διασποράς» ή zero-Covid που αφορούσε εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση ανίχνευσης μικρού αριθμού κρουσμάτων SARS-CoV-2. Η στρατηγική «μηδενικής διασποράς» ήταν επιτυχής μέχρι πρότινος αλλά όχι μετά το Φεβρουάριο 2022 που παρατηρήθηκε διασπορά της παραλλαγής Όμικρον και συγκεκριμένα της υποομάδας Όμικρον 2 (ΒΑ.2) που παρουσιάζει υψηλή μολυσματικότητα και χαρακτηριστικά ανοσιακής διαφυγής.

Βάση των δεδομένων που δημοσιεύονται από την Κίνα δεν υπάρχουν ενδείξεις ύπαρξης νέας παραλλαγής του ιού, ή άλλου δεδομένου ότι η πανδημία έχει αλλάξει χαρακτηριστικά. Η αυστηρότητα των μέτρων σχετίζεται με τη στρατηγική «μηδενικής διασποράς» που ήταν επιτυχής μέχρι τις αρχές του 2022, αλλά λόγω της υψηλής μολυσματικότητας της παραλλαγής ‘Ομικρον και της μικρότερης αποτελεσματικότητας των εμβολίων που έχουν χρησιμοποιηθεί στην Κίνα, η στρατηγική αυτή είναι λιγότερο αποτελεσματική και απαιτεί την εφαρμογή πολύ αυστηρών μέτρων.

Συμπερασματικά τα υπάρχοντα δεδομένα από την Κίνα δεν αναφέρουν την ύπαρξης νέας παραλλαγής του ιού ή άλλου δεδομένου που εγείρει ανησυχία αναφορικά με την πορεία της πανδημίας».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Να ωραιοποιήσει την κατάσταση στην χώρα του που εδώ και σχεδόν δυο μήνες προσπαθεί να καθυποτάξει την Ουκρανία πνίγοντάς την στο αίμα, επιχείρησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν οι χώρες της Δύσης έβαλαν αυτογκόλ επιβάλλοντας κυρώσεις κατά της Ρωσίας για το ζήτημα της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις αυτές, έχουν οδηγήσει «στην επιδείνωση της οικονομίας στην Δύση».

Μιλώντας σε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους μέσω βίντεο-σύνδεσης για την κατάσταση της οικονομίας της Ρωσίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και ότι η λιανική ζήτηση στη χώρα έχει εξομαλυνθεί.

«Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό της για να στηρίξει την οικονομία και τη ρευστότητα σε συνθήκες συρρίκνωσης της δανειοδοτικής δραστηριότητας, ακόμη και αν οι μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα καταστήσουν τον δανεισμό φθηνότερο», δήλωσε επίσης ο Πούτιν. Τόνισε ακόμα ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο υπό τις νέες συνθήκες.

Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις στις επιχειρήσεις και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας από τότε που έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συναυλία συμπαράστασης προς τους πέντε υγειονομικούς, οι οποίοι είναι σε αναστολή ως μη εμβολιασμένοι και πραγματοποιούν απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Υγείας διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Σε αυτήν συμμετείχαν αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι Active Member, Λεωνίδας Μπαλάφας, Νίκος Ξύδης, Αλέξανδρος Μίχος, RAZO, Βασίλης Ράλλης και Διονύσης Φαρμάκης.

Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος κόσμου, με σκοπό να στείλουν μήνυμα στην πολιτεία ότι η Ζωή, η Σοφία, η Ειρήνη, ο Λάμπρος, ο Περικλής και ο Νίκος θα πρέπει να πάρουν τις ζωές τους πίσω, φορώντας και πάλι τις άσπρες ρόμπες τους, σε μία περίοδο που από το ΕΣΥ δεν περισσεύει κανένας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι το Πολυτεχνείο για τους υγειονομικούς που διεκδικούν την επιστροφή στην εργασία τους.

 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Στέλνουμε σήμερα από το Συνέδριό μας μήνυμα ελπίδας και νίκης στον δημοκρατικό λαό της χώρας μας», είπε κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, συνεχίζοντας πως «Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε ένα μαζικό, προοδευτικό κόμμα των μελών που θα γίνει πρωταγωνιστής μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας, για το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα»

«Πολλοί από εμάς που βρισκόμαστε σε αυτό το ιστορικό συνέδριο, πριν από

τρία χρόνια – και άλλοι ακόμα περισσότερα – κάναμε μια επιλογή ζωής .

Έπρεπε να διαλέξουμε σε ποια πλευρά της ιστορίας θα σταθούμε, μέσα σ’ ένα

πολιτικό περιβάλλον σκληρό, ενίοτε τοξικό και ραγδαία μεταβαλλόμενο», είπε ο κ. Μωραΐτης, ξεκινώντας την τοποθέτησή του.

Συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως «η Αριστερά δεν ήταν για όχημα ευκαιρίας», ενώ τόνισε πως «δεν ανήκει σε κανέναν και σε καμία τάση»:

«Η Αριστερά ανήκει στο λαό κι εμείς με αυτόν τον λαό συμπορευόμαστε μια ζωή, γι’ αυτό Ενώσαμε τις δυνάμεις μας στο ιστορικό κάλεσμα του ΑλέξηΤσίπρα, στον αγώνα για την δημιουργία μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας», όπως είπε.

Αναφορικά με τα 5+1 σημεία για τη στήριξη της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στην εναρκτήρια για το Συνέδριο ομιλία του, ο κ. Μωραΐτης χαρακτήρισε «το +1 είναι βασική προϋπόθεση των άλλων 5 – και όχι μόνο»:«Η αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου πρέπει να είναι το Α και Ω της Αριστεράς της Ευθύνης που θέλουμε», δήλωσε.

Συμπλήρωσε, δε, ότι, «χωρίς δυναμική οικονομία και διεύρυνση της παραγωγικής μας βάσης,συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ισχυρό κοινωνικόκράτος, ούτε νέες θέσεις εργασίας, ούτε αύξηση μισθών».

Σε αυτό το σημείο δεν παρέλειψε να τονίσει την ευθύνη του κόσμου του κόμματος απέναντι στην κοινωνία:

«Ως Αριστερά της Ευθύνης, έχουμε το ιστορικόχρέος να γίνουμε πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής – και να δημιουργήσουμεμια νέα κοινωνική συμφωνία μεταξύ των δυνάμεων της εργασίας των λαϊκώνστρωμάτων, της μεσαίας τάξης και των υγειών παραγωγικών δυνάμεων της χώρας».Για να χτίσουμε αυτή την συμφωνία και για να αλλάξουμε το παραγωγικόμοντέλο της χώρας πρέπει ν’ αλλάξουμε κι εμείς. Για να συνομιλήσουμε ειλικρινά και ισότιμα με τις άλλες προοδευτικέςδυνάμεις της χώρας, πρέπει πρώτα να το κάνουμε μεταξύ μας», είπε στη συνέχεια, επισημαίνοντας πως «αυτό είναι το επίδικο που θέτουν οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα στο νέοκαταστατικό για το τι κόμμα θέλουμε». Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο του κόμματοςνα «υπερψηφίσει μαζικά» τις προτάσεις του Προέδρου, Αλέξη Τσίπρα.

«Ριζοσπαστικό κόμμα είναι το μεγάλο κόμμα, το κόμμα που δε φοβάται να συγκρουστεί», επεσήμανε ο βουλευτής.

«Σας καλώ να δώσουμε τη μάχη δίπλα στους πολίτες! Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής είναι κυρίαρχο. Μια προοδευτική διακυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα!», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μωραΐτης, ευχόμενος καλούς αγώνες και νίκη.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκινεί η τρυφερή ανάρτηση του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο Κρήτης, περιέγραψε τη συνάντηση που είχε με τον εκ γενετής τυφλό μαθητή Κωνσταντίνο Εφραίμ Τσαγκατάκη

Τη στήριξη του στους ανθρώπους με πρόβλημα όρασης εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κωνσταντίνο Εφραίμ Τσαγκατάκη, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου έδωσε το παρών στο προσυνέδριο της ΝΔ.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «ο Κωνσταντίνος Εφραίμ Τσαγκατάκης, εκ γενετής τυφλός, πηγαίνει σε σχολεία και μιλά στους μαθητές για τα προβλήματα που ο ίδιος αντιμετωπίζει. Μου είπε ότι θέλει να περάσει στα παιδιά το μήνυμα ότι το διαφορετικό ίσως δεν απέχει τόσο πολύ από εκείνα. Και ότι δεν υπάρχει λόγος να το φοβούνται.

Με γνώρισε με τον δικό του τρόπο. Θα είμαι δίπλα του όπως μπορώ».

mitsotakis 18 4 2022
Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, o Κωσταντίνος είχε ζητήσει αν γίνεται να τον «ψηλαφίσει» στο πρόσωπο για να καταλάβει πως είναι ο κ. Μητσοτάκης στην όψη, όπως και έγινε όπως μπορείτε να δείτε από τη φωτογραφία.

Επισης ο Κωνσταντίνος είναι αθλητής της ποδηλασίας και όπως είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλει κάποια στιγμή να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς και προπονείται με «πιλότο» (δηλαδή με κάποιον άλλον που οδηγεί το τιμόνι του (διπλού) ποδηλάτου και ο ίδιος κάνει πετάλι συμμετέχοντας σαν ομάδα με τον «πιλότο» του στον αγώνα).

sinidisi.gr

Στο ίδιο έργο θεατής παραμένει, διαχρονικά, ο Ελληνικός λαός, που βλέπει ότι το μόνο πράγμα το οποίο αλλάζει να είναι οι διαχειριστές της διαφθοράς, είτε πρόκειται για υπόθεση Novartis, είτε για την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, είτε για το σκάνδαλο της αγοραπωλησίας του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ή για τον ΟΠΑΠ δήλωσε ο Επικεφαλής της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), Βασίλης Αναστασόπουλος.

Οι υποθέσεις αυτές θα πρέπει να έρθουν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος ζήτησε την επανεξέτασή τους, με την ΟΚΕ να είναι ο βασικός καταγγέλλων σε αυτές.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να βαδίζεις σε εκλογές, έχοντας τέτοια σκάνδαλα κουκουλωμένα, θέτοντας το ψευτοδίλημμα στους πολίτες, ποιο κόμμα θα τα συγκαλύψει καλύτερα!

Βασική προϋπόθεση άσκησης της εξουσίας αποτελεί η εντιμότητα και το ήθος, που πρέπει να διέπει τον κάθε υποψήφιο και αυτός είναι ο λόγος που η ΟΚΕ εδώ και 28 χρόνια μάχεται κατά της διαφθοράς, έχοντας σαν όραμα την επικράτηση της καθαρότητας στο Δημόσιο βίο.

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ