Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:00: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 03 Απριλίου 2022

Κάλπες στήθηκαν το Σαββατοκύριακο στον ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και πανελλαδικά, για την ανάδειξη των αντιπροσώπων που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα γίνει από 14 έως 17 Απριλίου στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στην Αθήνα.

Στο Αγρίνιο εκλέγονται όλοι οι υποψήφιοι σύνεδροι (και οι 80 δηλαδή) που έβαλαν υποψηφιότητα, καθώς η συμμετοχή των στελεχών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κατά πολύ κάθε προσδοκία!

Σημαντικό στοιχείο είναι πως η συμμετοχή στις εκλογές αυτό το Σαββατοκύριακο για τους συνέδρους ήταν τρείς φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη φορά!

Το μήνυμα που έδωσε στα ΜΜΕ ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αφού ψήφισε έχει ως εξής: 

«Χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε όλη την Ελλάδα αυτές τις μέρες ψηφίζουν για να εκλέξουν τους συνέδρους τους για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που φιλοδοξούμε να είναι ένα συνέδριο τομής, ένα συνέδριο το οποίο θα θέσει τις βάσεις ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή

Να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικό, ανανεωμένο, ελκυστικό, ισχυρό, ικανό να εμπνεύσει την κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, για τη μεγάλη ανατροπή, την μεγάλη νίκη στις ερχόμενες εκλογές, προκειμένου να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, σε μια περίοδο που δυστυχώς εκ νέου χειμάζεται.

Είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία που πιστεύουμε ότι θα δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις».

Αιτωλοακαρνανία: Κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο του κόμματος Αιτωλοακαρνανία: Κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο του κόμματος

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα πρέπει να απαντήσει σε μια σειρά ουκρανικών προτάσεων με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας – Το Κίεβο προτείνει την ουδετερότητα της Ουκρανίας και τη μη ένταξή της στο ΝΑΤΟ, με την προϋπόθεση ότι την ασφάλειά της έναντι της Ρωσίας θα εγγυηθούν άλλες χώρες.

Ο επικεφαλής των Ρώσων διαπραγματευτών στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Μεντίσνκι, επαίνεσε σήμερα την «πιο ρεαλιστική» θέση του Κιέβου, το οποίο είναι έτοιμο, υπό προϋποθέσεις, να δεχθεί ένα καθεστώς ουδετερότητας για την Ουκρανία, πράγμα που ζητάει η Μόσχα.

«Η ουκρανική πλευρά υιοθέτησε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε ζητήματα που συνδέονται με το καθεστώς ουδετερότητας και την αποπυρηνικοποίηση της Ουκρανίας», έγραψε ο Μεντίνσκι στο Telegram, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο ένα πλαίσιο συμφωνίας για να υποβληθεί στους προέδρους των δύο χωρών.

Ο επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών Νταβίντ Αραχάμια υποστήριξε χθες, Σάββατο, πως η Μόσχα έχει αποδεχθεί «προφορικά» όλες τις ουκρανικές θέσεις, «εκτός σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Κριμαίας».

«Έχω μια αντίρρηση. Στην πραγματικότητα (…), όλες αυτές οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που ζητάει η Ρωσία από το 2014», αντέδρασε ο Μεντίνσκι διευκρινίζοντας ότι πρόκειται κυρίως για το καθεστώς ουδετερότητας και αποπυρηνικοποιημένου κράτους της Ουκρανίας και για τη μη ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της.

Αν ο Νταβίντ Αραχάμια «χαρακτηρίζει όλο αυτό ουκρανική θέση, ας τον αφήσουμε να το κάνει», πρόσθεσε ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Αν και ο Αραχάμια άφησε χθες να εννοηθεί πως οι συνομιλίες για τον τερματισμό των εχθροπραξιών έχουν προχωρήσει σημαντικά, ο Μεντίνσκι διαβεβαίωσε σήμερα πως «δεν συμμερίζεται αυτή την αισιοδοξία».

«Οι ουκρανοί διπλωματικοί και στρατιωτικοί ‘ειδικοί’ καθυστερούν πολύ να επιβεβαιώσουν ακόμη και τις συμφωνίες που έχουν ήδη επιτευχθεί σε πολιτικό επίπεδο», υποστήριξε.

Η Μόσχα πρέπει να απαντήσει σε μια σειρά ουκρανικών προτάσεων με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας. Το Κίεβο προτείνει την ουδετερότητα της Ουκρανίας και τη μη ένταξή της στο ΝΑΤΟ, με την προϋπόθεση ότι την ασφάλειά της έναντι της Ρωσίας θα εγγυηθούν άλλες χώρες.

Προτείνει επίσης διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος του καθεστώτος του ουκρανικού Ντονμπάς και της Κριμαίας. Οι προτάσεις αυτές, οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν πρώτη πρόοδος στην αρχή της εβδομάδας από τον Μεντίνσκι, έγιναν στη διάρκεια άμεσων συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία επαναλήφθηκαν την Παρασκευή με τηλεδιάσκεψη και ένας νέος γύρος προβλέπεται για αύριο, Δευτέρα, σύμφωνα με τον Μεντίνσκι.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση υπέρ της Ρωσίας στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής. Η αυτοκινητοπομπή, με ρωσικές και ελληνικές σημαίες καθώς και την ένδειξη «Ζ» -που αποτελεί το σύμβολο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία- πάνω στα οχήματα, βρίσκεται στο ύψος του σταθμού του μετρό Συγγρού-Φιξ. Τμήμα της λεωφόρου Συγγρού, στο ρεύμα προς Αθήνα, έχει αποκλειστεί από την αυτοκινητοπομπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθεί στην Καλλιθέα, όπου είχε βεβηλωθεί το μνημείο Σοβιετικών Στρατιωτών.

Το γεγονός είχε λάβει διαστάσεις και εκτός Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με το RIA Novosti, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε προαναγγείλει ποινική έρευνα για το συμβάν.

Εκπρόσωποι της Ερευνητικής Επιτροπής είχαν διευκρινίσει ότι η υπόθεση άνοιξε καθώς έχει διαπραχθεί εγκληματική πράξη, όπως προβλέπεται από τις παραγράφους “α” και “β” του μέρους 2 του άρθρου 243.4 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στα συγκεκριμένα άρθρα γίνεται λόγος για «καταστροφή στρατιωτικών μνημείων που διαιωνίζουν τη μνήμη όσων πέθαναν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα».

Έντονη ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία κάλεσε τις ελληνικές αρχές να βρουν και να τιμωρήσουν αυστηρά τους βανδάλους για να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών.

Αντίστοιχη ρηματική διακοίνωση εστάλη αμέσως από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως ανέφερε η Ζαχάροβα και πρόσθεσε: «Αναμένουμε ενημέρωση για τα αποτελέσματα της έρευνας».

Από ρωσικής πλευράς έχει εκφραστεί βαθιά οργή για τα όσα συνέβησαν, ενώ γίνεται λόγος για «ένα άνευ προηγουμένου γεγονός στην Ελλάδα, της οποίας ο πληθυσμός αντιστάθηκε λυσσαλέα στους Ναζί κατακτητές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Έλληνες πολίτες είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με τη μνήμη των Σοβιετικών στρατιωτών που απελευθέρωσαν την Ευρώπη».

ο περιστατικό προκάλεσε την οργή της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, που εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση:

«Οι υπέρμαχοι του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, που τόσα χρόνια τρομοκρατούσε και δολοφονούσε εν ψυχρό τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, σήκωσαν το χέρι τους εναντίον της ιερής μνήμης στην Ελλάδα για τους Σοβιετικούς στρατιώτες – αυτούς οι οποίοι με τεράστιες θυσίες απελευθέρωσαν την σκλαβωμένη Ευρώπη από τον φασισμό στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας και την απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού.

Ύστερα από αυτήν την εγκληματική ενέργεια και τις αμέτρητες αποκαλύψεις των κατοίκων της Μαριούπολης και του Ντονμπάς χρειάζονται άραγε επιπλέον αποδείξεις για την ναζιστική φύση του Αζόφ και άλλων παρόμοιων ταγμάτων ακραίων εθνικιστών της Ουκρανίας;

Καλούμε τις Ελληνικές Αρχές να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων».

Καταδίκασε τη βεβήλωση το υπουργείο Εξωτερικών

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών έχει καταδικάσει τη βεβήλωση του μνημείου.

«Καταδικάζουμε τη βεβήλωση μνημείου αφιερωμένου στη μνήμη τριών Σοβιετικών στρατιωτών, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής το καλοκαίρι του 1944.

»Η Ελλάδα, χώρα που υπέφερε από την ναζιστική κατοχή, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία της μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και καταδικάζει κάθε χρήση συμβόλων αυτής της σκοτεινής περιόδου της ιστορίας» επισημαίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι δεν δίστασαν να γράψουν πάνω στις πλάκες την λέξη «Azov», προφανώς παραπέμποντας στο ναζιστικό τάγμα της Ουκρανίας.

cnn.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 13:37

"Mη μιλάς"... και "Μη σε νοιάζει" !

PAPADOPOYLOS KOSTASγράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος
 
- ΑΠΟ τις 10 Εντολές της Παλαιάς Διαθήκης που καλούμασταν να τηρούμε, σήμερα στην κοινωνία μας - και αφού καμία απ' αυτές δεν τηρούμε πλέον - έχουν επικρατήσει 2 νέες Εντολές, τις οποίες εμείς οι ίδιοι, ως μέλη της σημερινής βρόμικης κοινωνίας, έχουμε συνυπογράψει: "Μη μιλάς" και "Μη σε νοιάζει"! Να μη μιλάμε για οτιδήποτε ένοχο που βλέπουμε να συμβαίνει γύρω μας, ακόμα και δίπλα μας ΚΑΙ να μη μάς νοιάζει για τίποτε, παρά μόνο για ό,τι αφορά εμάς τους ίδιους. Μετατραπήκαμε σε "εαυτούληδες"...
 
- ΚΥΡΙΩΣ την τελευταία δεκαετία, όπου, μαζί με την οικονομική κρίση, είχαμε και ανθρωπιστική κρίση ως απόρροια της πρώτης, παρέα με την αλλαγή του τρόπου ζωής μας κατά την περίοδο της πανδημίας και καραντίνας όταν, κλεισμένοι μέσα και μουγκοί, δε συναναστρεφόμασταν και συνομιλούσαμε μεταξύ μας όπως πριν, συν τον πόλεμο και την τρομοκράτησή μας, μέσω ΜΜΕ αλλά και άλλων "ειδικών" τελευταία, έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και τις ηθικές αξίες του παρελθόντος. Μέσα μας υπάρχει ένα μεγάλο κενό, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό, το οποίο πρέπει να τό γεμίσουμε. Και τό προσπαθούμε από μόνοι μας, δίχως στήριξη από κανέναν άλλον. Και, δικαιολογημένα, κάνουμε λάθη, πολλά λάθη και τό γεμίζουμε (το κενό) με οτιδήποτε, αρκεί να μάς βγάλει απ' την αφάνεια να δείξουμε πως υπάρχουμε και πως αξίζουμε...
 
- ΑΥΤΟ το τελευταίο γεγονός "της Πάτρας" ήταν η αφορμή για να βγούμε εκτός ορίων. Να γίνουμε κριτές και "δικαστές" να θέλουμε το λιντσάρισμα και το θάνατο των υπόπτων (όχι ακόμα ενόχων)! Κραυγάζοντας αυτά δεν πετυχαίνουμε τίποτε στην ουσία, παρά μόνο τό ξεγέλασμα του (κενού) εαυτού μας, πως δήθεν εμείς οι "έξω απ' το χορό" είμαστε άψογοι χαρακτήρες και ας μην είμαστε! Έβλεπα εκεί στην Πάτρα, έξω απ' το σπίτι της "Μήδειας", όπως τήν αποκαλέσαμε ήδη, να συρρέουν πολίτες κάθε ηλικίας και να τραβούν βίντεο με τα κινητά τους! Θυμήθηκα και μια άλλη σκηνή πριν λίγες μέρες, με το συλλαλητήριο των υγειονομικών, όπου μία νέα κοπέλα λιποθύμησε και ξαπλωμένη στην άσφαλτο όπως ήταν και τής παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες, κάποια κυρία πήγε από πάνω της και τραβούσε βίντεο με το κινητό της! Βιντεοσκοπούσε το θάνατο μιας γυναίκας!
 
Πέστε μου τώρα εσείς αν έχουμε πιάσει "πάτο" ως κοινωνία ή όχι.
 
Αν υπάρχει περίπτωση να συνέλθουμε...
 
πηγή φωτο: zougla.gr
 
 
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ