Πέμπτη, 29η Οκτωμβρίου 2026  10:34: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2026 09:57

Η Καρυστιανού κατέθεσε μόνη της στεφάνι για την 28η Οκτωβρίου – «Δεν μας άφησαν να τιμήσουμε το ΟΧΙ»

Μόνη της κατέθεσε στεφάνι στη Θεσσαλονίκη η Μαρία Καρυστιανού, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας ότι δεν της επετράπη να συμμετάσχει στην επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνων.

Η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» κατέθεσε μόνη της στεφάνι, καθώς όπως η ίδια κατήγγειλε δεν έγινε δεκτό το αίτημά της για να συμμετέχει στην επίσημη τελετή για την κατάθεση στεφάνων.

«Δεν μας άφησαν να καταθέσουμε στεφάνι για το ένδοξο ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός. Εμείς όμως καταθέτουμε στεφάνι και λέμε όχι στην αθλητική βία, όχι στην παρανομία, όχι στην ασυδοσία. Ναι στην αληθινή, πραγματική δημοκρατία. Ναι στη ζωή. Ναι στο ελπιδοφόρο μέλλον», δήλωσε.

Η ίδια επέλεξε τελικά να πραγματοποιήσει ξεχωριστή κατάθεση στεφάνου στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας.

Η καταγγελία για την κατάθεση στεφάνων

«Μου είχαν πει ότι η πολιτική είναι βρώμικη. Το βιώνω καθημερινά», σημειώνει η Μαρία Καρυστιανού που υποστηρίζει μέσα από δημόσια καταγγελία ότι απορρίφθηκε το αιτήματά της να καταθέσει στεφάνι στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η επικεφαλής του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», είχε ζητήσει εγγράφως από τις 13 Οκτωβρίου να καταθέσει στεφάνι στη Θεσσαλονίκη ως εκπρόσωπος του κινήματος, αίτημα το οποίο ισχυρίζεται ότι της το αρνήθηκαν με παράκαμψη της νομοθεσίας.

«Μου είχαν πει ότι η πολιτική είναι βρώμικη, το βιώνω καθημερινά. Δεν περίμενα όμως να μου αρνηθούν ακόμη και αυτό το ιερό αίτημα για απόδοση τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μ. Καρυστιανού και συμπληρώνει: «Ήρθε η ώρα να πούμε το δικό μας “όχι” στη διαφθορά, στην παρανομία και στην ασυδοσία, για να κατακτήσουμε την ελευθερία και την αληθινή δημοκρατία».

Τέλος η Μαρία Καρυστιανού καλεί σε γενική, εθνική αφύπνιση τονίζοντας στο μήνυμά της ότι «Γι’ αυτό και σας καλώ να αφυπνιστείτε και να φωνάξουμε ένα ηχηρό «Όχι» όπως αυτό που βροντοφώναξε ο Ιωάννης Μεταξάς σε όσους μας φιμώνουν γιατί έχουν στα χέρια τους την εξουσία».

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call

Διαφημιστική Προβολή στα site της West Media Group