Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  6:35: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 23:49

ΚΚΕ- Αγρίνιο: «Ώρα ευθύνης και μάχης μέχρι να κλείσει η κάλπη» - Η κεντρική συγκέντρωση του κόμματος (video)

Μετά από συνεχείς περιοδείες στην Αιτωλοακαρνανία οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο εν όψει των ευρωεκλογών.

Στην συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, το βράδυ της Δευτέρας (3.6.24) μίλησε η υποψήφια ευρωβουλευτής Βάνα Πατρινού, γιατρός στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου, καθώς και και το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς που τάχθηκαν κατά της «χαλαρής» ψήφου στις 9 Ιουνίου.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ ώστε το κόμμα να βγει πιο δυνατό το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Η Βάνα  Πατρινού ζήτησε να μην χαθεί ούτε λεπτό μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. «Να φτάσει παντού και ως την τελευταία στιγμή το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να πέσουν πολλά περισσότερα στις κάλπες, να βγει ο λαός πιο δυνατός την επόμενη μέρα των εκλογών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι οι κυβερνώντες «είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ίδια πολιτική». «Ανακούφιση ο λαός βρήκε μόνο στους αγώνες, με το ΚΚΕ μπροστά, πετυχαίνοντας αυξήσεις στους μισθούς, εμποδίζοντας τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Και γι’ αυτό να μην χαθεί ψήφος λαϊκού ανθρώπου από το ΚΚΕ. Ψηλώνουμε το ΚΚΕ για να κοντύνουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, για να στείλουμε μήνυμα στην ΕΕ, στέλνοντας ταυτόχρονα αγωνιστικό αισιόδοξο μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης», σημείωσε.

Οι ομιλητές εστίασαν ιδιαίτερα στα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας, τονίζοντας ότι και μετά τις ευρωεκλογές θα συνεχίσουν να υφίστανται.

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές της Κυριακής 9 του Ιούνη είναι ψήφος αντίθεσης στην ΕΕ, γιατί εκεί παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις. Εκεί χαράσσονται οι αντιλαϊκές πολιτικές. Σήμερα αυτή η ψήφος είναι η ψήφος που χτυπάει στην καρδιά τη «λυκοσυμμαχία» των εκμεταλλευτών, της αδικίας, του πολέμου, και ταυτόχρονα είναι ψήφος αντίστασης, ανατροπής, καταδίκης των κομμάτων της Ελλάδας, που συναποφασίζουν στην ΕΕ και εφαρμόζουν εδώ τις αντιλαϊκές πολιτικές. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ, σήμερα, είναι ο «καταλύτης» για να ταράξει τα «λιμνάζοντα νερά». Να πολλαπλασιαστεί η αμφισβήτηση στο άδικο και εκμεταλλευτικό σύστημα, στην ΕΕ και στην Ελλάδα. Γιατί η φωνή και η δύναμη των «λίγων» σε κάθε χώρα μπορεί να γίνει η φωνή και η δύναμη των πολλών, σε όλη την Ευρώπη αύριο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παρασκευάς.